7.2.14

Θεσσαλονικιός κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόκερ και... τίναξε την μπάνκα στον αέρα

Στα 30 του χρόνια, ο Σωτήρης Κουτούπας από τα Νέα Βρασνά Θεσσαλονίκης έχει κατακτήσει μια μάλλον ασυνήθιστη -για τα εγχώρια δεδομένα- πρωτιά καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόκερ.

Στο European Poker Tour στο Deauville της Γαλλίας, ο Σωτήρης αναδείχθηκε νικητής και “τίναξε την μπάνκα στον αέρα” με συνολικά κέρδη 614.000 ευρώ, που σε συνδυασμό με τα 510.000 ευρώ από τη δεύτερη θέση στο περσινό τουρνουά της Πράγας τον καθιστούν τον πλέον κερδισμένο Έλληνα παίκτη όλων των εποχών.

Κι αν κάποιος νομίζει ότι το πόκερ είναι καθαρά θέμα τύχης, κάνει λάθος, όπως λέει. “Το πόκερ είναι ένα πνευματικό παιχνίδι ικανοτήτων. Πρέπει να ξεγελάσεις έξυπνους ανθρώπους. Να είσαι ένα βήμα πιο μπροστά απ' αυτούς” εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεαρός Θεσσαλονικιός.

Άλλωστε, όπως σημειώνει, η δική του σταθερά καλή παρουσία σε τουρνουά πόκερ από το 2010 έως σήμερα, που συνολικά τού έχει αποφέρει σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ, αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι για να φτάσεις στην κορυφή, θα πρέπει εκτός από τύχη να διαθέτεις και δεξιότητες.

“Το πόκερ είναι ένα παρεξηγημένο παιχνίδι στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό, τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα και υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες στον χώρο που παίζουν πόκερ για βιοπορισμό. Το πόκερ δεν είναι ρουλέτα” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για την ιστορία:

- To 2010, η Διεθνής Ένωση Πνευματικών Αθλημάτων (International Mind Sports Association) αναγνώρισε το πόκερ ως παιχνίδι μυαλού.

- Γαλλικό δικαστήριο στην Τουλούζ απεφάνθη ότι το πόκερ είναι παιχνίδι δεξιοτήτων σε υπόθεση στην οποία ένας Γάλλος παίκτης κατηγορείτο ότι διοργάνωνε και συμμετείχε σε ιδιωτικά poker events χωρίς την απαραίτητη άδεια λειτουργίας, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας είχε κρίνει πως ένα τουρνουά πόκερ είναι παιχνίδι δεξιοτήτων, ενώ ένα cash game θεωρείται παιχνίδι ευκαιριών.

Μέλος οικογενειακής επιχείρησης εμπορίας ποτών στα Νέα Βρασνά και με σπουδές στα οικονομικά, ο Σωτήρης Κουτούπας ξεκίνησε να παίζει πόκερ το 2002, αρχικά για διασκέδαση, ενώ από το 2010 με περισσότερο πρόγραμμα, όπως τονίζει.

Ένα μέρος των χρημάτων που κέρδισε σκοπεύει να το επενδύσει κι ένα άλλο να το αξιοποιήσει ως “εμπόρευμα” αφού για να παίξει, για παράδειγμα, στο τουρνουά της Γαλλίας, το buy-in ήταν 5300 ευρώ.

Όσο για το πότε θα σταματήσει να παίζει; “Όταν θα πάψει να είναι διασκέδαση” λέει χαρακτηριστικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου