7.2.14

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/1/2014

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το ελα να δεις στη Θεσσαλονίκη".
Η εφημερίδα γράφει "απόλυτη ανατροπή με απειλή ανταρσίας. Αν και τις τελευταίες ημέρες το σενάριο της υποψηφιότητας του Γιάννη Ιωαννίδη για τον Δήμο Θεσσαλονίκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φάνταζε ως το πιο πιθανό, επήλθε η απόλυτη κωλοτούμπα".
ΕΘΝΟΣ: "Χρυσά παιδιά και χρυσά εφάπαξ στο Δημόσιο".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ρεκόρ σε αριθμό υπαλλήλων σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης κατέχει η ελληνική Βουλή με 1.993 μόνιμους και έκτακτους εργαζόμενους. Αρνητική είναι και η πρωτιά στη διαδικασία των προσλήψεων -μέσω ρουσφετολογικών μηχανισμών- καθώς και στα προνόμια που απολαύουν οι «ημέτεροι»".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Ορφέας δίδαξε μονοθεϊσμό και... σταυρώθηκε!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιτέλους, τώρα που ξεκινά η πορεία της επανελλήνισης του τόπου, πρέπει να τελειώνει οριστικά ο εθνικός διχασμός αιώνων: «Ναζωραίοι» κατά «ειδωλολατρών»!".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αλλαγές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "μειώσεις από 4 ευρώ έως 65 ευρώ αλλά και αυξήσεις από 9 έως 17 ευρώ το μήνα θα δουν από τον ερχόμενο μήνα στους μισθούς τους οι δημόσιοι υπάλληλοι (που ασφαλίστηκαν μέχρι το 1992) εξαιτίας των αλλαγών που θα έχουν στις κρατήσεις για επικουρική σύνταξη".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ενας... Αγγελος κινούμενη βόμβα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "καθοριστική για την επόμενη μέρα η επιλογή που θα κάνει ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που κατηγορείται για το ότι δόθηκε μια... θάλασσα δάνεια σε πρόσωπα της δημόσιας ζωής με πολιτικές πλάτες και εντολές. Θα προτιμήσει τη δήλωση «είμαι αθώος, όλα, έγιναν νομότυπα από όλους» κρατώντας σφραγισμένο το στόμα του, ή θα μιλήσει στη Δικαιοσύνη για όσα γνωρίζει, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο Ζήγρας για τις μίζες από τα εξοπλιστικά;".
ΕΣΤΙΑ: "Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Σώμα Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) για εντοπισθείσες υποθέσεις φοροδιαφυγής, συνολικού ύψους άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, πείθουν ότι για πρώτη ίσως φορά γίνεται συστηματική προσπάθεια καταπολεμήσεως της φοροδιαφυγής".
Η ΑΥΓΗ: "Μερεμέτια στα ερείπια".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στον αέρα βρίσκονται τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη των σεισμόπληκτων της Κεφαλλονιάς που ανακοινώθηκαν συνοπτικά προχθές το βράδυ με την προοπτική - δέσμευση ότι θα «αποσαφηνίζονταν», κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Από κόσκινο το πλεόνασμα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η ευχάριστη έκπληξη της κυβέρνησης, το περιλάλητο πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θα κλείσει όλες τις δημοσιονομικές «τρύπες» του προϋπολογισμού, απασχολεί τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τοξική βόμβα στον Ασπρόπυργο".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επικίνδυνα νομοκομειακά και άλλα, εφιαλτικά δύσοσμα, απόβλητα κρύβονται μέσα σε μάντρες «φυτεμένες» ανάμεσα σε σπίτια, περιβόλια και βιοτεχνίες στον Ασπρόπυργο. Σε πρόσφατο έλεγχο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής ανακαλύφθηκε μια χαώδης τοξική χωματερή στις εγκαταστάσεις εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Στρίβειν δια του αρραβώνος".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη, τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, υποχρέωση τήρησης στοιχείων εσόδων-εξόδων για αγρότες των οποίων το εισόδημα ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να παρθούν άμεσα μέτρα για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς".
Η εφημερίδα αναφέρει "την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Κεφαλονιάς, που μετρά τις πληγές του, μετέφερε χτες ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Οι κομμουνιστές -τόνισε- στηρίζουν αποφασιστικά και έμπρακτα τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, τη νεολαία της Κεφαλονιάς, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν".
ΤΑ ΝΕΑ: "Βιβλία τέλος για τους αγρότες".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέλος στην υποχρέωση τήρησης βιβλίων από τους αγρότες έβαλε χθες η κυβέρνηση, κρατώντας μόνο την υποχρέωση τήρησης στοιχείων για τον προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος εφόσον αυτό υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ. Τα προηγούμενα χρόνια επτά στους δέκα αγρότες δήλωναν εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ".
Kontranews: "Σκληρή επίθεση του Αλέξη εναντίον του Αμερικανοεβραϊκού λόμπι που χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ... εξτρεμιστικό κόμμα!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόπειρα χειραγώγησης της δημόσιας ζωής και των πολιτικών επιλογών των κομμάτων από το «Αερικανοεβραϊκό Συμβούλιο»".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βολές κατά τρόικας για τις τράπεζες".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανησυχία για τις επιπτώσεις από την καθυστέρηση των αποφάσεων, που θα κρίνουν το μέλλον των τραπεζών, εκφράζει η ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σε χθεσινές δηλώσεις τους, τόσο ο πρόεδρος όσο και η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ σημειώνουν ότι η καθυστέρηση αυτή μπορεί να αποθαρρύνει τους επενδυτές και να χαθεί πολύτιμος χρόνος στη διαδικασία επανιδιωτικοποίησης των συστημικών τραπεζών".
ΚΕΡΔΟΣ: "Τι αλλάζει στον φόρο ακινήτων και στα πρόστιμα της εφορίας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "να «μαζέψει» το χάος που δημιούργησε σε κτηματαγορά, λογιστικά γραφεία, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών προχωρώντας σε μία σειρά διορθωτικών παρεμβάσεων, τόσο για τον φόρο υπεραξίας στα ακίνητα όσο και για τα υπέρογκα πρόστιμα που προβλέπει το εξοντωτικό εφετινό ποινολόγιο".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΔΝΤ: Από μηδενική βάση η νέα ελληνική συμφωνία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς επίσης και το άμεσο χρηματοδοτικό κενό τίθενται από μηδενική βάση στο μικροσκόπιο της τρόικας, κατά την επικείμενη επίσκεψή της, την ώρα που κορυφώνονται στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και την Ουάσιγκτον οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τα μέτρα μείωσης του ελληνικού χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου