16.1.14

Οι ταινίες "Οδηγός Διαπλοκής" και "Gravity" συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες, 10 η καθεμία, για τα φετινά Όσκαρ



Ταινίες επιστημονικής φαντασίας και εποχής θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα Όσκαρ που θα απονεμηθούν τον ερχόμενο Μάρτιο, σε έναν διαγωνισμό στον οποίο τις περισσότερες υποψηφιότητες συγκεντρώνουν οι ταινίες "Οδηγός Διαπλοκής" (American Hustle), "Gravity" και "12 Χρόνια Σκλάβος".

Σύμφωνα με τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ που ανακοινώθηκαν σήμερα στο Μπέβερλι Χιλς η ταινία "Οδηγός Διαπλοκής" του Ντέιβιντ Ο' Ράσελ και η "Gravity" του Αλφόνσο Κουαρόν συγκεντρώνουν 10 υποψηφιότητες έκαστη και ακολουθεί η ταινία "12 Χρόνια Σκλάβος" του Στιβ Μακουίν με 9 υποψηφιότητες. Και οι τρεις ταινίες είναι υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Με τις τρεις αυτές ταινίες θα αναμετρηθούν για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας άλλες έξι· οι εξής: "Captain Phillips", "Dallas Buyers Club", "Nebraska", οι οποίες συγκεντρώνουν 6 υποψηφιότητες έκαστη, όπως και οι: "Her" και "Ο Λύκος της Wall Street"", οι οποίες συγκεντρώνουν από 5 υποψηφιότητες, και η "Philomena", η οποία εξασφάλισε συνολικά τέσσερις υποψηφιότητες.

Τα 6.000 μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που ψηφίζουν δεν μπορούσαν να επιλέξουν τρεις πιο διαφορετικές ταινίες για να σύρουν τον φετινό χορό των Όσκαρ, κάτι που μάλλον είναι προς τιμήν τους.

Οι σκηνοθέτες αυτών των τριών ταινιών, ο Αμερικανός Ντέιβιντ Ο. Ράσελ του "Οδηγού Διαπλοκής", ο Μεξικανός Αλφόνσο Κουαρόν του "Gravity" και ο Βρετανός Στιβ Μακουίν του "12 Χρόνια Σκλάβος" διαγωνίζονται όλοι στην κατηγορία για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας μαζί με τον Αλεξάντερ Πέιν για την ταινία "Nebraska" και τον Μάρτιν Σκορτσέζε για την ταινία "Ο Λύκος της Wall Street".

Στις κατηγορίες για τα Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και Α' Γυναικείου Ρόλου δεν υπήρξαν μεγάλες εκπλήξεις. Ωστόσο ούτε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ για την ερμηνεία του στο "Όλα Χάθηκαν", ούτε ο Τομ Χανκς για τον ρόλο του στο "Captain Phillips" είναι υποψήφιοι. 
Επίσης μεταξύ των υποψηφίων για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου δεν βρίσκονται η Έμμα Τόμσον για τον ρόλο της στη "Μαγική Ομπρέλα" και η Αντέλ Εξαρχόπουλος για την ερμηνεία της στην ταινία "Η Ζωή της Αντέλ".

Το χρυσό αγαλματίδιο Α' Ανδρικού Ρόλου θα διεκδικήσουν τα φαβορί Τσιγουετέλ Εζιοφόρ ("12 Χρόνια ΣΚλάβος), Μάθιου Μακόναχι ("Dallas Buyers Club"), Κρίστιαν Μπέιλ ("Οδηγός Διαπλοκής"), Μπρους Ντερν ("Nebraska") και Λεονάρντο Ντικάπριο (Ο Λύκος της Wall Street").
Για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου υποψήφια είναι για 18η φορά η Μέριλ Στριπ ("August: Osage County"), η οποία με την υποψηφιότητα κατέχει το απόλυτο ρεκόρ στην κατηγορία αυτή. 
Μαζί της θα αναμετρηθούν η Κέιτ Μπλάνσετ ("Θλιμμένη Τζάσμιν"), η Σάντρα Μπούλοκ ("Gravity"), η Τζούντι Ντεντς ("Philomena") και Έιμι Άνταμς ("Οδηγός Διαπλοκής").

Στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας φέτος διαγωνίζονται "Η Τέλεια Ομορφιά" του Πάολο Σορεντίνο (Ιταλία), "Το Κυνήγι" του Τόμας Βίντεμπεργκ (Δανία), η ταινία "Ραγισμένα Όνειρα" ("Broken Circle Breakdown", Βέλγιο), "The Missing Picture" (Καμπότζη) και "Omar" (Παλαιστινιακά Εδάφη).

Τα Όσκαρ θα απονείμει φέτος η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου στις 2 Μαρτίου σε τελετή που θα γίνει στο Λος Άντζελες και την οποία θα παρουσιάσει η κωμικός Έλεν Ντετζένερις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου