16.1.14

ΚΟΛΑΣΗ...Επιδεινώνεται το κύμα καύσωνα στην Αυστραλία

Οι κλιματικές αλλαγές καθιστούν τις ζεστές ημέρες στην Αυστραλία ακόμα πιο ζεστές και τα κύματα καύσωνα μεγαλύτερης διάρκειας και πιο συχνά, ανακοίνωσε σήμερα μια ιδιωτική περιβαλλοντική οργάνωση.

Το Συμβούλιο Κλίματος, σύμφωνα με το οποίο το 2013 ήταν η πιο ζεστή χρονιά για την Αυστραλία, τόνισε ότι οι πυρκαγιές στα δάση είναι όλο και περισσότερες και ότι ως το 2030 ο αριθμός των επαγγελματιών πυροσβεστών θα πρέπει να διπλασιαστεί.

"Η συχνότητα και η ένταση των δασικών πυρκαγιών αναμένται ν' αυξηθούν σημαντικά τις επόμενες δεκαετίες σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα σ'αυτές που πλήττονται σήμερα περισσότερο και στις οποίες ζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού", τονίζει η οργάνωση.

Εν τω μεταξύ, οι μετεωρολόγοι στην Αυστραλία προειδοποίησαν σήμερα ότι θα συνεχιστεί το κύμα καύσωνα που πλήττει τη νοτιοανατολική χώρα και το οποίο έχει προκαλέσει πολλές δασικές πυρκαγιές και διακοπή των αγώνων τέννις του αυστραλιανού Open στ' ανοιχτά γήπεδα.

Οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου εδώ και πολλές ημέρες στη νότια χώρα.

Στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας 129 άνθρωποι νοσηλεύθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες λόγω εξάντλησης ή σοβαρής αφυδάτωσης εξαιτίας της ζέστης.

Στη Μελβούρνη, παίκτες του αυστραλιανού Open έκαναν εμετό, ένας από αυτούς λιποθύμισε και ένα παιδί που μαζεύει τις μπάλες αισθάνθηκε αδιαθεσία.Οι διοργανωτές ματαίωσαν ως τις 17:00 τοπική ώρα σήμερα όλους τους αγώνες που επρόκειτο να διεξαχθούν σε ανοιχτά γήπεδα. Χθες, ένας κηπουρός σχολείου της Μελβούρνης, ηλικίας 76 ετών, πέθανε από τη ζέστη. Οι υπηρεσίες υγείας ανέφεραν ότι 109 άνθρωποι νοσηλεύονται στην πόλη εξαιτίας της ζέστης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας Τζον Νερν, η Αδελαΐδα, πρωτεύουσα της πολιτείας αυτής, είναι πιθανό να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ της των 46,1 βαθμών Κελσίου που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 1939.

Στη Βικτόρια, 1000 πυρκαγιές σημειώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Οι ισχυροί άνεμοι που προβλέπονται για αύριο αυξάνουν τον κίνδυνο να προσλάβουν οι δασικές πυρκαγιές ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου