30.1.14

Φωνή λαού… απέτρεψε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας δυο πολιτών!

 ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ
Οι αντιδράσεις πολιτών απέτρεψαν χθες για 2η φορά σε διάστημα λίγων μηνών τη διενέργεια πλειστηριασμού α' κατοικίας για χρέος 6.800!!! ευρώ   
Για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα λίγων μηνών μια ομάδα πολιτών από διάφορους χώρους απέτρεψε την προγραμματισμένη για χθες το μεσημέρι δημοπρασία με την οποία θα έβγαιναν σε πλειστηριασμό δύο κατοικίες.   
Ο ένας από τους δύο πλειστηριασμούς (και οι δύο αφορούσαν πρώτη κατοικία) ήταν αυτός που κυρίως ξεσήκωσε τους πολίτες που το πληροφορήθηκαν ελάχιστες ώρες πριν διενεργηθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.   
Αφορούσε την πρώτη κατοικία του εργολάβου Νικολάου Τρίμμη έναντι του ποσού των 6.800 ευρώ ο οποίος δήλωσε ότι πληροφορήθηκε την διαδικασία από τις εφημερίδες.   
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Τρίμμης ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ειδοποιηθεί και σε ότι αφορά το δάνειο είπε:&171;
Το 2007 είχα πάρει δάνειο επιχειρηματικό από τη Γενική Τράπεζα γύρω στα 40.000 ευρώ. 
Μέχρι το 2009 πλήρωνα κανονικά αλλά από το 2010 σταμάτησα γιατί 3 χρόνια τώρα είμαι άνεργος. Ξαφνικά πληροφορήθηκα ότι η Τράπεζα βγάζει στο σφυρί μια κατοικία που έχω 40 τ.μ.».   
Η δεύτερη περίπτωση ήταν ενός κατοίκου από το Σκουροχώρι και αφορούσε στεγαστικό δάνειο ύψους 140.000 ευρώ το οποίο λόγω της κρίσης σταμάτησε να εξυπηρετείται από διετίας.   
Η διαδικασία των πλειστηριασμών επρόκειτο να γίνει στις 4.00-5.00μ.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου στο οποίο προσήλθαν οι δικαστικοί επιμελητές και η συμβολαιογράφος, αλλά λόγω της παρουσίας των διαμαρτυρομένων πολιτών και της απουσίας κάποιου ενδιαφερομένου αναβλήθηκε.    

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου