24.1.14

Το Μανιατάκειον Ίδρυμα Προωθεί τη Μεσογειακή Διατροφή σε Χώρες της Αφρικής

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου στα γραφεία του Μανιατακείου Ιδρύματος. 
Ο Δημήτρης Λ. Μανιατάκης είναι γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου.
Παραβρέθηκαν μέλη του Επιμελητηρίου, πρέσβεις, εκπρόσωποι πρεσβειών από χώρες της Αφρικής, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, εκπρόσωποι από άλλα Επιμελητήρια καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε χώρες της Αφρικής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκαν οι συνεργασίες μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων της Αφρικανικής ηπείρου καθώς επίσης τονίστηκε η αξία της Μεσογειακής Διατροφής. Στο τέλος προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα από την Μεσσηνία. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν λαλάγγια, ελιές, σφέλα, κορωνέικο ελαιόλαδο, παραδοσιακές πίττες, μεσσηνιακό κρασί, αποξηραμένα σύκα, παστέλι, καρύδια και δίπλες.
Το Μανιατάκειον Ίδρυμα, πιστό στους σκοπούς του, προβάλει τη Μεσογειακή Διατροφή, αναδεικνύει τη γαστρονομική ταυτότητα της Μεσσηνίας, η οποία διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων και προωθεί το διατροφικό μοντέλο ως τον πλέον σύγχρονο τρόπο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. 
Τον Φεβρουάριο του 2014 το Μανιατάκειον Ίδρυμα έχει κληθεί από την Δρ. CHUA Ai Lin, Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Σιγκαπούρης, για να παρουσιάσει την πολιτιστική διάσταση της Μεσογειακής Διατροφής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου