30.1.14

Τατουάζ: Μήπως τελικά δεν είναι όσο αθώο νομίζει ο κόσμος;

Νέες έρευνες έρχονται να αποκαλύψουν την άκρως χημική και κατά πάσα πιθανότητα βλαβερή για την υγεία σύσταση του μελανιού που χρησιμοποιείται στα τατουάζ!

Πολλά μελάνια τατουάζ περιέχουν επικίνδυνα βαρέα μέταλλα , φθαλικά άλατα και αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Όλα είναι άκρως βλαβερά και ιδιαιτέρως χημικά. Για παράδειγμα ο υδράργυρος είναι μια νευροτοξίνη , που σημαίνει ότι έχει αρνητικές επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα . Μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο και να οδηγήσει σε σωματικές και συναισθηματικές διαταραχές

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2006 στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας 17% στις ηλικίες των 18-50 ετών ανθρώπων με τατουάζ έχουν εξετάσει την αφαίρεση του τατουάζ, αφού είτε το βαρέθηκαν είτε δεν ήθελαν να ρισκάρουν με την επικινδυνότητα των μελανιών!

Αν και τα τελευταία χρόνια η σύνθεση των μελανιών των τατουάζ έχει αλλάξει, καθώς έχουν αφαιρεθεί ο μόλυβδος και οι αρωματικοί υδρογονάθρακες, έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ έχει επισημάνει ότι ακόμη και τα νέας γενιάς μελάνια περιέχουν οργανικά χρώματα, όπως είναι τα αζωχρώματα που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, που είναι δυνητικά επικίνδυνα και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες, φαγούρα και εξανθήματα.

Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες συνιστούν πολύ προσεχτική σκέψη πριν την απόφαση δημιουργίας ενός τατουάζ και επίσης προσεχτική επιλογή του επαγγελματία στον οποίο θα απευθυνθούν για το τατουάζ!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου