18.1.14

Πιο δύσκολη η διαδικασία των Πανελλαδικών


Πιο δύσκολη η διαδικασία των Πανελλαδικών

Για ένα χρόνο θα έχουν το δικαίωμα να κατοχυρώνουν τη βαθμολογία τους στις Πανελλαδικές οι απόφοιτοι του Λυκείου, που επιδιώκουν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
 Αυτό, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπουν οι αλλαγές στο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», μόνο για το 2015 θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους βαθμούς που θα πάρουν φέτος στις εξετάσεις, προκειμένου να διεκδικήσουν το 10% των θέσεων στην ανώτατη εκπαίδευση.
Από το 2016 και μετά, όσοι εκ των φετινών τελειόφοιτων θα θελήσουν να είναι ξανά υποψήφιοι, θα πρέπει να περάσουν πάλι από το θρανίο και τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων. Φέτος, με τη διαδικασία του 10% θα είναι υποψήφιοι μόνο όσοι εξετάστηκαν πέρυσι. Αλλαγές θα γίνουν και στο μηχανογραφικό δελτίο, εκτός του οποίου βρίσκονται -προς το παρόν, τουλάχιστον- οι Αστυνομικές Σχολές, καθώς η επιλογή θα αφορά μόνο όσους υπηρετούν ως αστυνομικοί και θα πάρουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Για τους μαθητές θα υπάρχει και ένα πλεονέκτημα φέτος: Θα έχουν δύο περισσότερες εβδομάδες στη διάθεσή τους, καθώς οι εξετάσεις θα διεξαχθούν έπειτα από τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης Φεβρουαρίου την οποία πρέπει να συμπληρώσουν όλοι οι υποψήφιοι. Σε αυτή πρέπει να αναφέρουν: το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας στο οποίο θα εξεταστούν (Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική ή Ιστορία), αν θα εξεταστούν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και σε ειδικά μαθήματα, όπως και αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή για τα ΤΕΦΑΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου