2.1.14

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συνεχίζεται ο χορός των απευθείας αναθέσεων και της εξυπηρέτησης ημέτερων και πολιτικών φίλων από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας. Τελευταίο παράδειγμα της διαπλοκής και της απεμπόλησης δημοσίων εσόδων είναι η σκανδαλώδης σύμβαση του παγοδρομίου έναντι του ποσού των 2.500 €. Δεν έχουν παρέλθει παρά μόνο είκοσι μέρες από την υπ’ αριθμ. 579/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Καλαμάτας έπρεπε να εισπράξει από το παγοδρόμιο τουλάχιστον το ποσό που θα έχανε από την απώλεια των θέσεων στάθμευσης. Φαίνεται όμως ότι ο δήμαρχος έχει μια ιδιαίτερη αντίληψη για τα μαθηματικά και τους λογαριασμούς, όταν πρόκειται για κομματικούς φίλους και ημέτερους. Δεν εξηγείται διαφορετικά, όταν υπολογίζει την αξία των 36 θέσεων στάθμευσης, που έχουν παραχωρηθεί για το παγοδρόμιο, στα 2.500 €.
          Δε γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι το πάρκινγκ της Καλαμάτας λειτουργεί 10 ώρες ημερησίως; Δε γνωρίζει ότι οι 36 θέσεις πάρκινγκ επί 5 € αποφέρουν στο δήμο 180€ την ημέρα και ότι για 30 ημέρες, που παραχωρήθηκε το πάρκινγκ, έπρεπε να μπουν στα ταμεία του δήμου τουλάχιστον 5.400 €; Γιατί λοιπόν παραχωρεί το χώρο μόνο με 2.500 € απεμπολώντας 2.900€;
          Ως εκ τούτου, ζητάω την άμεση τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του παγοδρομίου, ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να εισπράξει ο δήμος τουλάχιστον το ποσό που έχασε από τη μη εκμετάλλευση των θέσεων στάθμευσης, διαφορικά  θα προσφύγω σε ανώτερα ελεγκτικά όργανα. Θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ο δήμαρχος ότι  οι δημοτικοί χώροι δεν είναι ούτε τσιφλίκι του ούτε προσωπική του περιουσία, ώστε να τη διαχειρίζεται όπως εκείνος θέλει και τον συμφέρει εξυπηρετώντας κομματικούς φίλους και άλλα συμφέροντα.
Δημήτριος Γ. Φαββατάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου