14.12.13

«ΤΑ ΠΗΡΕ» Ο ΑΓΡΟΤΗΣ: Πήγε με …πατάτες στην τράπεζα!

Του είχαν στείλει πιστωτική χωρίς να ζητήσει
Σκηνικό από «σπαγγέτι γουέστερν» εκτυλίχθηκε πριν από τρία εικοσιτετράωρα σε υποκατάστημα τράπεζας που εδρεύει  στην περιοχή της Δροσιάς στην Πάτρα, με πρωταγωνιστές έναν αγρότη και τον διευθυντή .
Όλα ξεκίνησαν όταν ο «πελάτης» τηλεφώνησε στην τράπεζα ζητώντας να ακυρώσουν την πιστωτική κάρτα την οποία του είχαν εκδώσει χωρίς να έχει ζητήσει.
Η απάντηση που έλαβε ήταν πως για να συμβεί αυτό, πρέπει να  πάει ο ίδιος στο υποκατάστημα ,  αλλιώς θα χρεωνόταν σε ετήσια βάση με συγκεκριμένο ποσό.
Λίγες ώρες αργότερα ο χωρίς τη θέλησή του κάτοχος πιστωτικής κάρτας εμφανίστηκε στο υποκατάστημα όπου αφού τον έβαλαν στη διαδικασία να συμπληρώσει τα απαιτούμενα έγγραφα κατάφερε να απαλλαγεί από αυτή.
Τα καλύτερα  ήρθαν λίγα λεπτά αργότερα καθώς  ο  «πελάτης» αφού αποχώρησε , επέστρεψε κρατώντας ένα τσουβάλι με πατάτες, το οποίο πήγε και άφησε πάω στο γραφείο του διευθυντή.
Ο νεαρός άντρας – αγρότης στο επάγγελμα- φρόντισε μάλιστα να διαμηνύσει στον υπεύθυνο του τραπεζικού υποκαταστήματος πως εάν δεν το θέλει να του το πάει ο ίδιος στο σπίτι αλλιώς θα πληρώσει «πέναλτι» 20 ευρώ το μήνα.
 
Το τι έγινε στην τράπεζα… δεν περιγράφεται! 
Και φυσικά όσοι έμαθαν για το γεγονός σχολίασαν με θετικό τρόπο την ενέργεια του αγρότη!
.dete.gr

ΦΩΤΟ - Μετά από 112 χρόνια χιόνι στο Κάιρο

Τον γύρο του κόσμου κάνουν φωτογραφίες από το Κάιρο αφού στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου όχι μόνο χιόνισε για πρώτη φορά ύστερα από 100 χρόνια αλλά το έστρωσε μάλιστα!
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook και twitter έχουν πάρει «φωτιά» με τους χρήστες να ανεβάζουν όλη την ώρα φωτογραφίες και να κάνουν σχόλια για τις «ιστορικές» στιγμές που ζούνε.
hellas-now

Γιατί η μπανάνα είναι και γ@@ώ τα φρούτα

Εξι λόγοι για να τρώμε μια μπανάνα τη μέρα:
1. Έχει μπόλικη βιταμίνη C και κάλιο.
2. Κάνει καλό στην πέψη και στη σωστή λειτουργία του εντέρου.
3. Μας χορταίνει γρήγορα επειδή είναι φουλ στις φυτικές ίνες.
4. Μας δίνει ενέργεια γιατί περιέχει σουκρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη.
5. Περιέχει επίσης βιταμίνη B6 (για το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα), βιταμίνη Α, σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
6. Και τέλος είναι πολύ σέξι...

Για του λόγου το αληθές έχουμε και απόδειξη το κορμί της Anais Zanotti:




Πως μοιάζει στη φάτσα η ιδανική γυναίκα...

Ξανθιά σαν πορνοστάρ για τους άντρες, μελαχρινή σαν μοντέλο για τις γυναίκες...
Τώρα όποιος δει αυτές τις δυο εικόνες μάλλον θα συμφωνήσει ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερο γούστο, αφού ανακάτεψαν καλύτερα τα χαρακτηριστικά των σέξι διασημοτήτων, ενώ οι άντρες δημιούργησαν μια ιδανική γυναίκα με προστυχόφατσα...



Στόμα - ζυγωματικά: Angelina Jolie
Μύτη: Miranda Kerr
Μάτια: Mila Kunis
Φρύδια: Kate Middleton
Μέτωπο: Jennifer Aniston
Μαλλιά: Shakira
Πιγούνι: Megan Fox



Στόμα: Scarlett Johansson
Ζυγωματικά: Keira Knightely
Μύτη: Blake Lively (;)
Μάτια: Mila Kunis
Φρύδια: Cara Delevigne (;)
Μέτωπο: Natalie Portman
Μαλλιά: Freida Pinto
Πιγούνι: Megan Fox

Ερευνα: escentual.com

Τον ενόχλησε το αλάτι και έβγαλε όπλο!



Έρευνες στο Πήλιο και τις γύρω περιοχές διενεργούν οι αστυνομικοί από όλη τη Μαγνησία για να εντοπίσουν έναν άγνωστο προς το παρόν οδηγό που δεν δίστασε να απειλήσει με όπλο τους χειριστές ενός εκχιονιστικού μηχανήματος στην περιοχή Καράβωμα, επειδή ενοχλήθηκε όταν λίγο από το αλάτι που έριχναν στον παγωμένο δρόμο έπεσε στο αυτοκίνητό του!

Αγνοώντας τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι δύο χειριστές του μηχανήματος για να μην κλείσει ο δρόμος, ο άγνωστος άνδρας σταμάτησε το αυτοκίνητό του και άρχισε να διαπληκτίζεται μαζί τους, ζητώντας εξηγήσεις για το αλάτι που... λέρωσε το όχημά του! Τα όσα άκουσε δεν τον ικανοποίησαν και έβγαλε όπλο με το οποίο τους απείλησε, χωρίς ευτυχώς να το χρησιμοποιήσει!

Αμέσως μετά, ο οδηγός έσπευσε να εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι χειριστές της αλατιέρας ειδοποίησαν το αστυνομικό τμήμα Ζαγοράς, άντρες του οποίου ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπίσουν το δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημοτικοί υπάλληλοι συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του και τα στοιχεία του είναι γνωστά στις αρχές.

Προσεδαφίστηκε με επιτυχία στη Σελήνη το κινεζικό Chang'e-3

Προσεδαφίστηκε επιτυχώς σήμερα το κινεζικό διαστημικό σκάφος "Chang'e 3", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα και η κρατική τηλεόραση.
Η επιτυχής προσεδάφισή του καθιστά την Κίνα την τρίτη χώρα που στέλνει επιτυχώς διαστημικό σκάφος στη Σελήνη, μετά τις ΗΠΑ και την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Το "Chang'e 3", που μεταφέρει μέσα σε μία πυραυλάκατο το εξάτροχο ρομπότ «Yutu» («Λαγός από νεφρίτη»), προσεληνώθηκε στην περιοχή του κρατήρα του "Κόλπου της Ίριδος".
Το 2007, η Κίνα είχε πραγματοποιήσει την εκτόξευση του "Chang'e 1", το οποίο σε 16 μήνες δημιούργησε έναν τρισδιάστατο χάρτη της Σελήνης, ενώ το 2010 είχε αποσταλεί μια κινεζική συσκευή με φωτογραφικό εξοπλισμό.
Το ρομπότ των 130 κιλών φέρει δύο ηλιακούς συλλέκτες, πιστεύεται όμως ότι διαθέτει και μια θερμοηλεκτρική γεννήτρια πλουτωνίου, όπως συμβαίνει και με το ρομπότ Curiosity της NASA στον Άρη.
Η αποστολή "Chang'e-3" θεωρείται ένα ακόμα βήμα για μια επανδρωμένη κινεζική αποστολή στη Σελήνη την επόμενη δεκαετία. Νωρίτερα, μέχρι το 2020, προγραμματίζεται να έχει συναρμολογηθεί ο πρώτος κινεζικός διαστημικός σταθμός.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-Παράταση στη μεταφορά των απορριμμάτων


Παράταση στη μεταφορά των απορριμμάτων

Την προσωρινή παράταση της μεταφοράς των στερεών απορριμμάτων των δήμων Ερμιονίδας και Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής, αποφάσισαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΚΑ, για το θέμα είχαν προηγηθεί διαδοχικές συσκέψεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δύο δήμων και της περιφέρειας Αττικής. Σχετικά αιτήματα είχαν κατατεθεί από τον δήμο Ερμιονίδας και την περιφερειακή ένωση δήμων Πελοποννήσου, η οποία εξάντλησε κάθε περιθώριο κατανόησης και αλληλεγγύης, όπως υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.

Τα πρώτα κρούσματα αιθαλομίχλης είναι γεγονός


Τα πρώτα κρούσματα αιθαλομίχλης είναι γεγονός

Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων μικροσωματιδίων καταγράφηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. 
Στα Ιωάννινα έντονη αιθαλομίχλη παρατηρήθηκε από την Παρασκευή το βράδυ, με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι να διαμαρτύρονται για αναπνευστικά προβλήματα.
Ενώ, στη Θεσσαλονίκη, τα αιωρούμενα μικροσωματιδία ξεπέρασαν την Κυριακή τα 75 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα με όριο τα 50. Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων μικροσωματιδίων είχε και η πόλη του Βόλου, το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα νέα έρευνα επιστημόνων φανερώνει ότι τα όρια που υπάρχουν σήμερα για την ατμοσφαιρική ρύπανση δεν διασφαλίζουν την καλή υγεία των πολιτών. Με βάση την έρευνα, το σοβαρότερο πρόβλημα για την υγεία δημιουργούν οι ρύποι από τζάκια και ξυλόσομπες, εξατμίσεις οχημάτων και βιομηχανίες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ.ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΕΡΓΑΣ 15/12/2013 στις 5.00 μ.μ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΕΡΓΑΣ

«Tο Ταξίδι του Φερεϋντούν», του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, ένα παραμύθι για
μικρούς και μεγάλους βασισμένο στη ζωή του φιλέλληνα Πέρση ποιητή Φερεϋντούν
Φαριάντ, θα παρουσιαστεί την Κ υ ρ ι α κ ή 15 Δεκεμβρίου  2013 στις 5.00
μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας .
 

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το βιβλιοπωλείο Μακρής οργανώνουν  αυτό το  μαγικό «ταξίδι» !

«Μ’ ένα όνειρο μεγάλωσε ο Φερεϊντούν από το Χοραμσάρ της Περσίας. Να μάθει
γράμματα και να γυρίσει όλο τον κόσμο μ’ ένα ποδήλατο. Κι όταν το σπίτι του
βομβαρδίστηκε στον ιρανοϊρακινό πόλεμο, το μόνο που του απέμεινε ήταν ο
πολύχρωμος χαρταετός του. Τον πέταξε όσο πιο ψηλά μπορούσε, πέρασε τα
σύννεφα, πλησίασε τ’ αστέρια».

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η εκπαιδευτικός- φιλόλογος του Μουσικού
Σχολείου Καλαμάτας Εύη Ντινοπούλου. Μαζί μας και ο συγγραφέας Γρηγόρης
Χαλιακόπουλος  για να αφηγηθεί τις διαδρομές στη σκέψη και στη ζωή κάθε
Φερεϋντούν που αναζητεί έναν καλύτερο κόσμο.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που συζητήθηκε στην Ολομέλεια τη Τετάρτη 11-12-13, με ρυθμίσεις που αφορούσαν 450.000 πολίτες (350.000 άνεργους που δεν έχουν περίθαλψη, 75.000 συνταξιούχους λόγω αναπηρίας εκ των οποίων 20.000 που θα έχαναν το ΕΚΑΣ την 1-1-2014 και 55.000 για τους οποίους έχει διακοπεί ή θα διακοπεί τους επόμενους μήνες η καταβολή της σύνταξης ή το προνοιακό επιδόμα, λόγω καθυστέρησης στην επανεξέταση από τα ΚΕΠΑ, 25.000 ανασφάλιστους υπερήλικες στους οποίους έχει διακοπεί η σύνταξη και η περίθαλψη με το νόμο 4093/2012, θέματα για εργαζόμενους με το καθεστώς των υπερβαρέων, για τους εργαζόμενους στην πρώην ΑΤΕ και για τους υπαχθέντες σε προγράμματα αυτασφάλισης). Στη τροπολογία προτείνονταν:
  -    Xορήγηση του ΕΚΑΣ, χωρίς ηλικιακό όριο στους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας και μετά την 1-1-2014
  -    Επαναχορήγηση της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες, για όσους έχουν 5ετή μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην χώρα ( αντί της 20ετίας) και την εξαίρεση των προνοιακών επιδομάτων από το εισοδηματικό κριτήριο
  -     Ασφαλιστική κάλυψη για υγειονομική περίθαλψη των ανέργων και όσων επαγγελματιών έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, καθώς και των ανέργων νέων, με βελτίωση και διεύρυνση του ισχύοντος πλαισίου.
  -    Παράταση για ένα έτος της καταβολής των συντάξεων αναπηρίας και των προνοιακών επιδομάτων, όπου με ευθύνη του ΚΕΠΑ υπάρχει καθυστέρηση στην επανεξέταση των ατόμων με αναπηρία.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιου, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Π. Κουκουλόπουλου και του αρμόδιου εισηγητή της Κ. Ο.   Γ. Κουτσούκου, ο Υπουργός Εργασίας δεν δέχθηκε καμία από τις διατάξεις που περιλαμβάνει η τροπολογία.  Επισημαίνουμε ως ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός αυτό.
Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την πίεση προς την Κυβέρνηση, προκειμένου  να  αποδεχθεί και να εφαρμόσει τα συγκεκριμένα μέτρα  που στηρίζουν φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τα θύματα της κρίσης.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μία ιδιαίτερη τιμητική διάκριση για το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας  θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 18.12.2013 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα με την απονομή βραβείου στο διαγωνισμό -για 2η συνεχή χρονιά- των Enviromental Awards 2014 (Επιβράβευση καλών πρακτικών για το περιβάλλον και την αειφορία).
Πρόκειται για ένα πανελλήνιο διαγωνισμό στον οποίο βραβεύεται το καλύτερο δημόσιο έργο που ολοκληρώθηκε μέσα στο 2013, στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και της οικονομίας πόρων.
Ειδικότερα βραβεύεται, την προσεχή Τετάρτη, ως το καλύτερο δημόσιο έργο της χρονιάς η μεγάλη παρέμβαση της ηλιοθερμικής εγκατάστασης και καινοτομίας που ολοκληρώθηκε και λειτουργεί με πολλαπλά οφέλη για το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Μέσα από αυτή τη βράβευση τα Enviromental Awards 2014 αξιολογούν, επιβραβεύουν και αναδεικνύουν βέλτιστες πρακτικές, διαδικασίες και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, την αειφορία και την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την αξιολόγηση όλων των έργων που προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα χαρακτηρίζονται  για τις περιββαλοντικές και τεχνικές γνώσεις τους, το επαγγελματικό υπόβαθρο και την σχετική εμπειρία και εξειδίκευση τους.
Ειδικότερα  η επιτροπή αξιολόγησης απαρτίζεται από τους παρακάτω:
1.  Δρ Κωνσταντίνα Σκαναβή, Καθηγήτρια, Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής
2.  Πάνος Αγερίδης, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής, Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΙΔΙΠ ΠΥ), ΕΕΔΕ
3.  Αλέξανδρος Γιαννέλος, Πρόεδρος, Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης
4.  Δρ Γιώργος Ζαλίδης, Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρόεδρος, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
5.  Δρ Αντώνης Κοκόσης, Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
6.  Δρ Κάτια Λαζαρίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, πρώην Πρόεδρος Ε.Ο.ΑΝ.
7.  Κώστας Μάντζιος, Ναυτικός Μηχανολόγος, Επιθεωρητής Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Συντονιστής Κριτικής Επιτροπής

Με αφορμή τα παραπάνω ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
« Ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας  είμαι περήφανος που μαζί με τους συνεργάτες μου καταφέρνουμε το Νοσοκομείο μας να επιτυγχάνει τέτοιες διακρίσεις και να αποτελεί το φάρο και τον οδηγό βέλτιστων πρακτικών, ποιοτικών υπηρεσιών και οικονομίας πόρων. Αυτή η συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται δικαιώνεται καθημερινά και μας  δίνει  δύναμη να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι.
Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα μπροστά μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου και σε όσους ακόμα συνετέλεσαν σε αυτή τη διάκριση»

ΠΥΛΟΣ- Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, στις 18:00 ανάβουμε όλοι μαζί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου μας, στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πύλο.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης μαζί με τους μαθητές των Νηπιαγωγείων της Πύλου θα ανάψουν το δέντρο, ενώ η χορωδία Santaroza του Ωδείου Πύλου θα συνοδεύσει μουσικά τη βραδιά.

Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με Συλλόγους, φορείς και ιδιώτες προγραμματίζει μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Με αίσθημα αντίστασης στην κατήφεια, όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας και δημιουργούμε εορταστική ατμόσφαιρα.

Τα λαμπιόνια του δέντρου ας φωτίσουν τις καρδιές μας και το μήνυμα των Χριστουγέννων για αγάπη και αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο ας μας συντροφεύει όλη τη χρονιά.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο προσκαλούν όλους του δημότες να παρευρεθούν στην εκδήλωση και όλοι μαζί να τραγουδήσουμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Ελπίδα, αισιοδοξία και χαμόγελο τα όπλα μας ενάντια στις καθημερινές δυσκολίες.

Μετά από τα πλαστά ευρώ κυκλοφορούν και πλαστά σήματα Π.Ο.Π. κύριε Τσαυτάρη?

 Τα Ελληνικά προϊόντα εντός και εκτός της χώρας που έχουν χαρακτηρισθεί Π.Ο.Π. , δηλαδή Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης πρέπει να φέρουν το γνωστό ερυθροκίτρινο ειδικό σήμα , που βοηθά τον καταναλωτή να τα αναγνωρίσει.
Για του μη Ελληνόγλωσσους το σήμα παραμένει το ίδιο, μόνο που γράφεται  P.D.O. τα αρχικά των λέξεων  Protected Designation of Origin.
Σε μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες Σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ , κυκλοφορεί ως εισαγόμενη Ελληνική Φέτα ένα τυρί που φέρει το όνομα της Αμερικάνικης επιχείρησης, και μάλιστα η αυθεντικότητά της πιστοποιείται από το σήμα  P.D.O (ΠΟΠ).
Μόνο που το σήμα είναι τελείως ...
πλαστό, γιατί δεν μοιάζει ούτε κατα διάνοια με το αυθεντικό.
Οι κομματικά Προστατευόμενες προαναφερόμενες ακριβοπληρωμένες διάνοιες στις πρεσβείες και στα Προξενεία που χαρακτηρίζονται ως ...Εμπορικοί-Οικονομικοί Ακόλουθοι,...
περισσότερα στο euro-crimes.blogspot

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΣΟΚ: Μεσήλικες αποπειράθηκαν να βιάσουν νεαρή κοπέλα

Μία νεαρή κοπέλα, επιχείρησε να περάσει υπόγεια διάβαση στη Νέα Σμύρνη και τις επιτέθηκαν δύο μεσήλικες προκειμένου να την βιάσουν.
Χθες το απόγευμα, λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, μία νεαρή κοπέλα προσπάθησε να περάσει την υπόγεια διάβαση της περιοχής Χρυσάκη που βρίσκεται δίπλα από το νυχτερινό κέντρο Diogenis. Σύμφωνα με το neasmyrnilive.gr, την κοπέλα πλησίασαν δύο μεσήλικες και αποπειράθηκαν να την βιάσουν.
Ευτυχώς τις φωνές άκουσαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν κοντά στο σημείο και έτρεξαν στο σημείο. Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να είχαν προβεί σε αντίστοιχη ενέργεια στην Καλλιθέα πριν από δύο εβδομάδες.
 Koolnews.gr.

Κατασχέσεις εξπρές για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και για μεγάλη φοροδιαφυγή

Κατασχέσεις μισθών εις χείρας τρίτων αλλά και δέσμευση καταθέσεων χωρίς καμία προειδοποίηση των φορολογούμενων, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει η εφορία για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Επιπλέον, οι φορολογικές Αρχές θα μπορούν να επιβάλουν συντηρητική κατάσχεση όχι μόνο των καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και των χρημάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων που υπάρχουν στις τραπεζικές θυρίδες φορολογουμένων ή επιχειρήσεων, στους οποίους ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή πάνω από 150.000 ευρώ ή μη έκδοση φορολογικών στοιχείων άνω των 300.000 ευρώ.

Τα νέα «όπλα» της εφορίας κατά της φοροδιαφυγής και για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, περιλαμβάνονται σε διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμη διάταξη που προβλέπει την κατάσχεση καταθέσεων των οφειλετών ακόμη και πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής των οφειλών τους στην περίπτωση που η εφορία κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος μη εξόφλησής τους.

13.12.13

Video-Οι Femen εισέβαλαν γυμνόστηθες σε γερμανικό κανάλι

Για να καταγγείλουν τις συνθήκες που εργάζονται στα στάδια και τις υποδομές του Κατάρ

Ακτιβίστριες της οργάνωσης femen εισέβαλαν γυμνόστηθες σε στούντιο του γερμανικού καναλιού Τσε Ντε Εφ για να καταγγείλουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι άνθρωποι που ετοιμάζουν τα στάδια και τις υποδομές του Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022.
Δείτε το Video:

Έκαψαν το εξοχικό του Κώστα Σημίτη στους Αγίου Θεοδώρους

Αστυνομικοί που πήραν σήμα από τον συναγερμό του σπιτιού, ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά. Ωστόσο προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σαλόνι και την κουζίνα της οικίας, η οποία βρίσκεται 200 μέτρα από τα διόδια των Αγίων Θεοδώρων.
Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς καθώς το σπίτι δεν κατοικείται το χειμώνα, ενώ όταν λείπει ο πρώην πρωθυπουργός δεν υπάρχει και φύλαξη.
Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς. Εκεί σπεύδουν πυροτεχνουργοί από την Αθήνα, καθώς βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού.
Matrix24

Εφοδοι του ΣΔΟΕ σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους για ελέγχους

Εφοδοι του ΣΔΟΕ σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους για ελέγχους
Επιβολή έκτακτης εισφοράς σε εφοπλιστές για την επόμενη τριετία, διατήρηση του μέτρου της απόσυρσης των αυτοκινήτων για ένα ακόμη έτος, εξαίρεση από την υποχρέωση να τηρούν βιβλία και στοιχεία όσοι πραγματοποιούν συναλλαγές στο Χρηματιστήριο, διενέργεια φοροελέγχων με εισαγγελική εντολή και στην κατοικία φορολογουμένων που την έχουν δηλώσει ως επαγγελματική έδρα προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα με τις νέες διατάξεις:
1.Εφοπλιστές: Οι πλοιοκτήτες θα καταβάλλουν έκτακτη παροχή ίση με το διπλάσιο του τελικού φόρου που βεβαιώθηκε την προηγούμενη χρονιά για κάθε πλοίο με τα προσδοκώμενα έσοδα του Δημοσίου να υπολογίζονται στα 500 εκατ. ευρώ στην τριετία . Σύμφωνα με τη ρύθμιση, τα επόμενα τρία χρόνια θα πληρώσουν διπλάσιο φόρο από εκείνον της προηγούμενης χρονιάς οι εταιρείες που διαθέτουν πλοία με ελληνική σημαία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας 500 κόρων και άνω, καθώς και πλοία με ξένη σημαία, των οποίων η διαχείριση γίνεται από ημεδαπές ή αλλοδαπές επιχειρήσεις εγκατεστημένες στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα, ο πλοιοκτήτης και οι μέτοχοι πλοιοκτήτριας εταιρείας για τα κέρδη και τα μερίσματα πλοίων με ελληνική σημαία, με την καταβολή του φόρου πλοίων του ν. 27/1975, απαλλάσσονται από κάθε άλλο φόρο εισοδήματος, όχι όμως και από κάθε τέλος, εισφορά ή κράτηση για τα εισοδήματα αυτά.
2. Αυτοκίνητα: Παρατείνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2014, το μέτρο της απόσυρσης.
3. Φορολογικές δηλώσεις: Θα υποβάλλονται από 1 Φεβρουάριου έως 30 Απριλίου. Ο φόρος θα καταβάλλεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.
4. Φοροελαφρύνσες για κατοίκους και επιχειρήσεις σε νησιά. Αυξάνεται από 25.000 σε 37.500 ευρώ το κλιμάκιο εισοδήματος στο οποίο επιβάλλεται συντελεστής φόρου εισοδήματος 22% στη νέα κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, προκειμένου για φορολογούμενους που κατοικούν σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Αντίστοιχα μειώνονται κατά 40% οι φορολογικοί συντελεστές, για επιχειρήσεις στα νησιά. Η διάταξη αυτή θα ισχύσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
5. Χρηματιστήριο: Εξαιρούνται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων όσοι πραγματοποιούν συναλλαγές σε μετοχές, κρατικά ή εταιρικά ομόλογα, μερίδια προσωπικών εταιρειών αλλά και παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Η απαλλαγή αφορά σε τίτλους που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε οργανωμένη αγορά ή ομόλογα που εκδίδονται από εισηγμένες εταιρείες καθώς και για κρατικά ομόλογα εκτός από τις περιπτώσεις όπου ο φορολογούμενος ασχολείται κατ΄επάγγελμα με τις παραπάνω συναλλαγές και οι οποίες καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
6. Δαπάνες επιχειρήσεων: Οι δαπάνες τόκων αναγνωρίζονται πλήρως ως εκπιπτόμενες δαπάνες εφόσον το ποσό των καθαρών τόκων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ. Επίσης αναγνωρίζονται και οι δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας προσαυξημένες κατά 30%.
7. «Μπλοκάκια»: Για τους φορολογούμενους που αμείβονται με «μπλοκάκι» και θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών καταργείται ο περιορισμός των 9.250 ευρώ που αφορούσε στις επιχειρηματικές δαπάνες.
8. Προσδιορισμός φόρου: Με κάθε διαθέσιμο στοιχείο ή έμμεσες τεχνικές ελέγχου θα προσδιορίζεται το εισόδημα και για φυσικά πρόσωπα. Όπως γίνεται σήμερα για τους επιτηδευματίες και επιχειρήσεις, οι ελεγκτές θα μπορούν να προσδιορίζουν το φορολογητέο εισόδημα με κάθε διαθέσιμο στοιχείο ή έμμεσες μεθόδους ελέγχου όταν το ποσό του δηλούμενου εισοδήματος δεν επαρκεί για την κάλυψη των προσωπικών δαπανών διαβίωσης ή σε περίπτωση που υπάρχει προσαύξηση περιουσίας η οποία δεν καλύπτεται από το δηλούμενο εισόδημα
9. Φοροέλεγχοι σε 24ώρη βάση. Ανοίγει ο δρόμος για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων όλο το 24ώρο ενώ προβλέπεται πως εκτός από το ΣΔΟΕ, θα μπορούν να αναστέλλουν τη λειτουργία επαγγελματικών εγκαταστάσεων και οι ελεγκτές που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά τη διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων.
10. Φοροέλεγχοι και στα σπίτια. Η είσοδος στην κατοικία του φορολογουμένου από ελεγκτές, επιτρέπεται μόνο με εντολή του Εισαγγελέα εκτός εάν αυτή έχει δηλωθεί από το φορολογούμενο και ως χώρος άσκησης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας. Σε αυτή την περίπτωση η πρόσβαση περιορίζεται μόνο στους χώρους στους οποίους ασκείται η δραστηριότητα.
11. Συμψηφισμοί οφειλών: Επεκτείνεται σε ολόκληρο το Δημόσιο το μέτρου συμψηφισμών των οφειλών.
12. Έσοδα ΟΤΑ. Μετά την κατάργηση του ΦΑΠ, οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού θα λαμβάνουν το 11,3% των εσόδων από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
13Άγιο Όρος: Αυτοκίνητα τα οποία έχουν αγοραστεί ατελώς από τις Μονές του Αγίου Όρους, μπορούν να μεταβιβάζονται ,χωρίς φόρους και δασμούς- με εξαίρεση τον ΦΠΑ- για τα επόμενα δέκα χρόνια.
14.Συνταξιοδότηση γενικών διευθυντών υπουργείων. Καταργείται η δυνατότητα των προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων των υπουργείων που απολύονται αυτοδίκαια , να παραμείνουν στην υπηρεσία μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους. .
15.Φορολογική μεταχείριση καθυστερούμενων μισθών. Διενεργείται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 20% στα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, που καταβάλλονται αναδρομικά σε μεταγενέστερο χρόνο από το έτος στο οποίο ανάγονται.
16. Εργαζόμενοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Απαλλάσσονται από πρόστιμα και προσαυξήσεις, υπό την προϋπόθεση εξόφλησης του κυρίου φόρου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014, για την εφάπαξ συνταξιοδοτική παροχή που εισέπραξαν.

Ποιά χρέη διαγράφει η εφορία - Όλη η εγκύκλιος Θεοχάρη

Ποιά χρέη διαγράφει η εφορία - Όλη η εγκύκλιος Θεοχάρη
Τη διαδικασία διάκρισης ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης καθορίζει εγκύκλιος του Χ. Θεοχάρη.
Όπως αναφέρεται, για τον χαρακτηρισμό των ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο και συμβεβαιωμένων οφειλών προς τρίτους ως ανεπίδεκτων είσπραξης πρέπει αποδεδειγμένα να έχουν εξαντληθεί σωρευτικά όλες οι ενέργειες για τον εντοπισμό πηγών αποπληρωμής και αναγκαστικής είσπραξης, χωρίς να έχει επιτευχθεί η πλήρης εξόφληση των οφειλών ήτοι:
α) να έχουν ολοκληρωθεί όλες
οι απαιτούμενες ενέργειες για τον εντοπισμό πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων (κινητών, ακινήτων, απαιτήσεων στα χέρια τρίτων ή τυχόν άλλης πηγής εσόδων),
β) να έχει ολοκληρωθεί η αναγκαστική εκτέλεση επί των υπαρχόντων περιουσιακών στοιχείων και να έχει εισπραχθεί το προϊόν της εκποίησης των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων και προσόδων του οφειλέτη,
γ) να μην υπόκειται σε ακύρωση ή σε διάρρηξη κατά τα άρθρα 939 επ. Α.Κ. η καθ' οιονδήποτε τρόπο εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη,
δ) σε περίπτωση που έχει λάβει χώρα κήρυξη του οφειλέτη σε πτώχευση, να έχει περατωθεί αυτή ή να έχει κηρυχθεί η παύση των εργασιών της,
ε) σε περίπτωση εκκαθάρισης επιχείρησης ή περιουσίας λόγω λύσης του φορέα της, υπαγωγής σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης, δικαστικής εκκαθάρισης κληρονομίας ή για άλλο λόγο, να έχει περατωθεί αυτή,
στ) να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ανωτέρω (υπό στοιχεία α έως ε) προβλεπόμενες ενέργειες και ως προς τυχόν πρόσωπα που είναι συνυπόχρεα με τον πρωτοφειλέτη για την καταβολή των χρεών προς το Δημόσιο,
ζ) να έχει υποβληθεί εμπεριστατωμένη έκθεση ελέγχου από ειδικά οριζόμενο για το σκοπό αυτό ελεγκτή, ο οποίος πιστοποιεί ότι συντρέχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις και ότι δεν υφίσταται άλλη πηγή αποπληρωμής της οφειλής από τον οφειλέτη και τα τυχόν συνυπόχρεα με αυτόν πρόσωπα, μετά από έρευνα στα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων, των πράξεων προσδιορισμού αποτελεσμάτων, σε περίπτωση που έχει διενεργηθεί τακτικός φορολογικός έλεγχος και των πιθανών ευρημάτων αυτού καθώς και σε κάθε στοιχείο του φακέλου, όπως δηλώσεις μητρώου, δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9, δηλώσεις μισθωμάτων Ε2, ισολογισμούς, έντυπα πληροφοριών για περιουσιακά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων, όπως αυτά κάθε φορά ισχύουν, από τα οποία μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε πηγή αποπληρωμής του χρέους, εφόσον υφίστανται. Ειδικά για τις οφειλές στα Tελωνεία ο οριζόμενος ελεγκτής θα απευθύνεται στην αρμόδια φορολογική αρχή για τη λήψη των ανωτέρω απαιτούμενων στοιχείων
η) εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την κίνηση της ποινικής διαδικασίας, να έχει υποβληθεί αίτηση ποινικής δίωξης, όταν πρόκειται για συνολική βασική οφειλή άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ κατά τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 1882/1990 (ΦΕΚ 43 Α), όπως ισχύει σήμερα, εκτός εάν δεν είναι δυνατή η υποβολή της.
Από την ημερομηνία καταχώρισης της οφειλής στα βιβλία των ανεπίδεκτων είσπραξης και για χρονικό διάστημα δέκα (10) ετών από τη λήξη του έτους μέσα στο οποίο έγινε η καταχώριση, επέρχονται οι ακόλουθες έννομες συνέπειες:
α) αναστέλλεται αυτοδίκαια η παραγραφή της οφειλής,
β) δεν χορηγείται στον οφειλέτη και σε όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για οποιαδήποτε αιτία. Εφόσον πρόκειται για είσπραξη χρημάτων που θα διατεθούν για την ικανοποίηση του Δημοσίου ή για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, το προϊόν των οποίων θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό, χορηγείται βεβαίωση οφειλής.
γ) δεν χορηγείται στον οφειλέτη και σε όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα άλλο προβλεπόμενο από το νόμο πιστοποιητικό για μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, εκτός αν πρόκειται για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, το προϊόν των οποίων θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό.
Οι αρμόδιες κατά τη χορήγηση των ανωτέρω πιστοποιητικών υπηρεσίες πρέπει να εξετάζουν αν η οφειλή έχει καταχωρισθεί στο ειδικό βιβλίο ανεπίδεκτων είσπραξης.
δ) δεσμεύονται στο σύνολό τους οι τραπεζικοί και επενδυτικοί λογαριασμοί των παραπάνω προσώπων κατ' ανάλογη εφαρμογή της διαδικασίας του άρθρου 14 του ν. 2523/1997.
Να σημειωθεί ότι οφειλή που έχει καταχωρισθεί στο ειδικό βιβλίο ανεπίδεκτων είσπραξης διαγράφεται από το βιβλίο αυτό και επαναχαρακτηρίζεται ως εισπράξιμη, εάν πριν από την παραγραφή της διαπιστωθεί ότι υπάρχει ή αποκτήθηκε από τον οφειλέτη ή συνυπόχρεο πρόσωπο περιουσιακό στοιχείο που καθιστά δυνατή τη μερική ή ολική εξόφληση της οφειλής

Ερείπιο στοιχιώνει στο κέντρο της Μεσσήνης !

Φόβο και ανησυχία προκαλεί το σπίτι στη συμβολή των οδών ΤΣΟΥΣΗ και ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΡΟΜΠΑ στο κέντρο της πόλης σε δρόμο που αποτελεί και είσοδο της πόλης. 
Η αδιαφορία των ιδιοκτητών για δεκαετίας είναι προκλητική. Ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να να αναδείξουν το θέμα καθώς το σπίτι καταρρέει.

23.000 αιτήσεις στον ΟΤΕ για ...500 θέσεις !!!

Πάνω από 23.000 είναι ο αριθμός των υποψηφίων, μέχρι το πρωί της Πέμπτης, που διεκδικούν θέση εργασίας στον ΟΤΕ. 
Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων είναι για την κάλυψη των θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και ολοκληρώνονται σήμερα. 
Η εταιρεία προκήρυξε θέσεις εργασίας για τεχνικούς πεδίου, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές με αμοιβές άνω του βασικού μισθού και επιπλέον παροχές, όπως πρόγραμμα ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις εργασίας για τεχνικούς πεδίου σε επιπλέον περιοχές της χώρας, αλλά και μηχανικούς. «Συνολικά οι νέες θέσεις εργασίας που ανοίγουν στον ΟΤΕ αναμένεται να ξεπεράσουν τις 500. Προσθέτοντας και τις προσλήψεις που έγιναν το 2013, μέσα σε ένα χρόνο ο ΟΤΕ θα έχει κάνει πάνω από 1.000 προσλήψεις».

Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων, που θα πραγματοποιηθούν, θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των αποχωρήσεων μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας για τα προγράμματα της οικειοθελούς αποχώρησης που είναι σε εξέλιξη κατατέθηκαν περισσότερες από 2.200 αιτήσεις συμμετοχής. Τα προγράμματα αφορούν κυρίως σε εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

- την αναπλήρωση από 70% έως 95% κατά κατηγορία των καθαρών αποδοχών που θα λάμβανε ο εργαζόμενος έως τη λήψη σύνταξης.

- νόμιμη αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που μπορεί να φθάσει στο ποσό των 25.291 ευρώ, και επιπλέον εννέα μισθούς.

- μικτό ποσό σχεδόν ίσο με το κόστος αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας, που ανέρχεται σε περίπου 11.000 ευρώ.

Ακόμη προωθεί πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης και για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια εργασίας στον ΟΤΕ, σε δικηγόρους και σε προσωπικό των υπηρεσιών καθαριότητας.

Τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που υλοποιεί ο ΟΤΕ δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη Ιταλίδα που φίλησε το κράνος ενός αστυνομικού

 
Μια νέα γυναίκα η οποία φίλησε το κράνος ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Πιεμόντε της Ιταλίας ενάντια στα σχέδια κατασκευής μιας σιδηροδρομικής γραμμής για υπερταχείες βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη, αφού της απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί περιύβρισης αστυνομικής αρχής και σεξουαλικής παρενόχλησης, δήλωσε στα ιταλικά μέσα εκπρόσωπος του συνδικάτου των αστυνομικών.

«Την κατήγγειλα», είπε ο Φράνκο Μακάρι, επικεφαλής του συνδικάτου Coisp, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή Λα Ζανζάρα. «Νομίζω ότι τελέστηκαν τουλάχιστον δύο αξιόποινες πράξεις… περιύβριση αστυνομικής αρχής και –ίσως σας φανεί παράξενο– σεξουαλική παρενόχληση».

Όταν του ζητήθηκαν διευκρινήσεις, ο Μακάρι απάντησε στο δημοσιογράφο: «Εάν εγώ ερχόμουν προς τα εσάς και σας φίλαγα στο στόμα, ενάντια στην θέλησή σας, ποιο πιστεύετε ότι θα ήταν το έγκλημα;»

Η ακτιβίστρια, η 20χρονη Νίνα Ντε Τσίφρε, δήλωσε ότι το φιλί, το οποίο έδωσε στον αστυνομικό κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας της 16ης Νοεμβρίου από τη Σούσα στο Μπουσολένο, στην περιοχή βορειοδυτικά του Πιεμόντε, ήταν μια πράξη με την οποία ήθελε να προκαλέσει. Διαδήλωνε ενάντια της κατασκευής του τούνελ για την υπερταχεία προς τη Γαλλία.

«Δεν ήταν μια χειρονομία ειρήνης. Το αντίθετο, θα κρέμαγα αυτά τα αηδιαστικά γουρούνια ανάποδα» έγραψε εκείνη στο προφίλ της στο Facebook αναφερόμενη στα στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα παρέθεσε τα λόγια του αστυνομικού, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα: «Κατάλαβα αμέσως ότι επρόκειτο για πρόκληση». Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι απλά απώθησε τη διαδηλώτρια, η οποία μάλιστα έγλειψε τα δάχτυλά της και τα έφερε κοντά στο στόμα του.

Οι επικριτές της σιδηροδρομικής σύνδεσης για υπερταχείες υποστηρίζουν ότι στοιχίζει πάρα πολλά και καταστρέφει το περιβάλλον. Η αστυνομία είχε αναπτυχθεί στην περιοχή για να προστατέψει τους εργάτες από απόπειρες δολιοφθοράς εκ μέρους αναρχικών και ακτιβιστών.

Έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ζητούν ένδεκα μέλη της

Έκτακτη σύγκληση της κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν απόψε, με επιστολή τους στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ένδεκα μέλη του οργάνου, μεταξύ των οποίων και τρεις από τους 27 βουλευτές του Κινήματος.
Τα μέλη της ΚΠΕ εκτιμούν ότι η σύγκληση του οργάνου επιβάλλεται από το γεγονός ότι «οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους, επιβάλλουν τη συζήτησή τους στο κορυφαίο, θεσμικό, συλλογικό, κομματικό όργανο», προκειμένου «να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος και της Χώρας».
Τα μέλη της ΚΠΕ που ζητούν τη σύγκλησή της είναι:
Κελεπούρης Ανδρέας
Κίτσιος Βασίλης
Μακρυπίδης Ανδρέας
Μωραΐτης Θάνος
Ντόλιος Γιώργος
Ξεκαλάκης Στέφανος
Όθωνας Μανώλης
Παπαθανάση Αφροδίτη
Πεταλωτής Γιώργος
Σαχινίδης Φίλιππος
Τάτσης Κωνσταντίνος

Διαβάστε στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ που κυκλοφορεί…

Διαβάστε στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ που κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου σε όλα τα σημεία πώλησης Τύπου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:  
ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΗ ΔΕΗ Η ΜΙΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ανεξόφλητο το 48% των λογαριασμών με το ποσό να αγγίζει τα 18.000.000 ευρώ! 
Ευνοϊκές ρυθμίσεις, δεκάδες καθημερινά στα γκισέ.
Ολυμπία Οδός: Ξεκινάμε… Η αποφασιστικότητα Σαμαρά και όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή.
Το πάρτυ στον χώρο της υγείας συνεχίζεται… «Λαβράκι» έβγαλαν οι έλεγχοι, με ερώτημα απόλυσης γιατρός με φακελάκι στα Φιλιατρά.
Μείωση δράμα στην Πελοπόννησο για την ελαιοπαραγωγή. Θα χάσουμε φέτος πάνω από 300.000.000 ευρώ
Έρευνα: Τεράστια αντικειμενική αδικία «χτυπά» τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, πίνακες και παραδείγματα
Θάνασης Σκορδάς: Ο υφυπουργός ανάπτυξης δίνει το σύνθημα «Δεν γίνεται και δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω»
Κοινωνία: SOS για την ενδοοικογενειακή βία. Αποκαλυπτικά στοιχεία που σοκάρουν.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ – ΛΑΚΩΝΙΑ – ΑΡΚΑΔΙΑ – ΑΡΓΟΛΙΔΑ
LIFESTYLE, Μουσική, Φαγητό, Προτάσεις, Πολιτισμός, Αθλητική ενημέρωση, σχόλια, αρθρογραφία και πολλά - πολλά άλλα.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ;

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα
Μιλάει εδώ και χρόνια η Αριστερά στην Ελλάδα, με τον συνήθη  ξύλινο αριστερό λόγο , που ως φαίνεται δεν έχει αγγίξει στο ελάχιστο τους Έλληνες, για τα οικονομικά  μονοπώλια, για τα κοινωνικά αγαθά-όπως το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα- που πρέπει να παρέχονται δωρεάν στους πολίτες, για τις ταξικές διαφορές κλπ
Μέσα στις εμμονές  του ξύλινου και απωθητικού λόγου της κομμουνιστικής παραζάλης που έχει κυριεύσει  όσους  αφελώς πιστεύουν ακόμη στο ανύπαρκτο ιδεατό, που  δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στον κόσμο ,παρά μόνο σε ορισμένες Χώρες , με επικίνδυνες στρεβλώσεις απολυταρχικών τάσεων,  λέγονται αλήθειες.
Αλήθειες ,που η δήθεν  ανάπτυξη του μοντέλου  της ελεύθερης οικονομίας και της κατ΄ευφημισμόν Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης , έχει ξεχάσει ,έχει ποδοπατήσει και έχει διαστρεβλώσει.
Οικονομικά συμφέροντα και τραπεζικό σύστημα, θέτοντάς μας τα υπαρκτά διλήμματα σχετικά με τη διατήρηση ενός μίνιμουμ ευημερίας , μας έχουν εγκλωβίσει σ΄ένα σκοτεινό, τραχύ και ανηλεές οικονομικό περιβάλλον.
Εκεί,  μας εξαναγκάζουν σε αναπτυξιακές κατευθύνσεις που επιθυμούν, που επιλέγουν, που εκμεταλλεύονται.
Μία Χώρα σαν την Ελλάδα με τόσο ενεργειακό πλούτο δοσμένο απλόχερα από τη μητέρα φύση, έχει εξαθλιωθεί ενεργειακά με τα συμφέροντα να καθορίζουν ακόμη και τη ζωή μας.
Μείναμε αδικαιολόγητα εξαρτημένοι , μη εκμεταλλευόμενοι  τις πολλές πηγές πλούτου όπως πχ την ηλιακή και αιολική μας ενέργεια , τη βιομάζα από τα κτηνοτροφικά απόβλητα και τα αγροτικά υπολείμματα και απόβλητα ,το βιοαέριο, τα ενεργειακά μας αποθέματα, ακόμη και τα σκουπίδια μας .-Ακόμη θυμάμαι την Αριστερά να ξεσηκώνει τους πολίτες κάθε φορά που κάποιος επενδυτής σκεφτόταν να πραγματοποιήσει κάποια ενεργειακή επένδυση, λέγοντας μονίμως ένα όχι.-
Οι πολιτικές των κρατικοποιήσεων που εφάρμοσαν οι Κυβερνήσεις της  κεντροαριστεράς, με  λογικές  ευνοιοκρατίας  μέσω προσλήψεων κυρίως στις ΔΕΚΟ ,που υιοθέτησαν και Κυβερνήσεις της Δεξιάς, μας οδήγησαν στα τραγικά αδιέξοδα.                                                  Αδιέξοδα, που επιχειρούνται να επιλυθούν με λογικές υπερφορολόγησης ακόμη και  των κοινωνικών αγαθών, όπως είναι το ηλεκτρικό, η θέρμανση και το νερό.
Στον 21ο αιώνα στην πατρίδα μας υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν ηλεκτρικό  ρεύμα και νερό! Σε τι διαφέρουμε άραγε από τις  ευρωπαϊκές κοινωνίες του Μεσαίωνα του 14ου αιώνα,που μία σειρά παρόμοιων παραγόντων τις οδήγησε σε ολοκληρωτικό αφανισμό λόγω πείνας και εκδήλωσης ασθενειών;
Ίσως κάποιοι δεν δεχτούν το συσχετισμό αυτό, αλλά η ιστορία επιβάλλεται να μας διδάσκει και να μας οδηγεί. Οι υπερσπατάλες τις εποχές των  παχιών αγελάδων και η έλλειψη σχεδιασμού και σύνεσης στη  διαχείριση των αγαθών,  οδηγεί με μαθηματική  ακρίβεια στη δυστυχία τους λαούς.
Προσωπικά θεωρώ μέγιστη ήττα μίας κοινωνίας και ενός πολιτικού συστήματος, να μην  μπορεί το μίνιμουμ μίας αξιοπρεπούς διαβίωσης να το προσφέρει στα μέλη της.               Φτάσαμε να μιλάμε για ελεημοσύνη , για να έχουν ηλεκτρικό τα σπίτια μας, τη στιγμή που έπρεπε το αγαθό αυτό αν  δεν μπορεί να είναι εντελώς δωρεάν, να παραχωρείται σχεδόν δωρεάν!
Φτάσαμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές  για να υπηρετηθούν οι  στρεβλές λογικές ανατιμήσεων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και να κάνουν φθηνή πολιτική οι αντιπολιτεύσεις. Φτάσαμε να υπάρχουν αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί σχηματισμοί που την ώρα της μάχης,  λένε στείρα όχι σε όλα, δεν  καταθέτουν προτάσεις, ενώ συμφωνούν μόνο σε ότι αφορά τα δικά τους προνόμια, δυναμιτίζοντας με  λαϊκισμό την κοινωνία, λες και δεν μας έφταναν τα προβλήματα, πρέπει να μας φορτώσουν και διχόνοιες .Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε λοιπόν, που λέει και ο λαός μας.
Αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες συμμαζέματος της ασυδοσίας στην οικονομία μας, αντιλαμβάνομαι τον εξορθολογισμό της φορολογίας, αντιλαμβάνομαι τις  προσπάθειες      για να πετύχουμε τον ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων στον προϋπολογισμό μας, δεν αντιλαμβάνομαι όμως την βραδυπορούσα πορεία για  δίκαιη φορολογία, για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, για  συγκράτηση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, για τις μεταρρυθμίσεις και για  άλλα πολλά!
Η αξιοπρέπεια του λαού μας,  πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο.                                                     Γι αυτό επιβάλλεται το σύνολο των πολιτικών εκπροσώπων μας ν΄αφήσουν τα παχιά αντιπολιτευτικά ή συμπολιτευτικά λόγια και να καθήσουν επιτέλους να καταθέσουν  εφικτές προτάσεις για την αύξηση της πίττας της οικονομίας μας  και ας μην βρίσκουν ως εύκολους στόχους τους αδύναμους Έλληνες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.-

<< ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗ >>- ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

S O S
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΒΑΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ
Την ευθύνη όμως δεν την έχουν μόνο οι κερδοσκόποι που θέλουν να ενταφιάσουν την ποιότητα και την αξία της ανθρώπινης ζωής μαζί με τα σκουπίδια και τα χημικά, αλλά την έχουμε κι εμείς όλοι μας, ο καθένας σε ποσοστό που του αναλογεί για τον τρόπο που ζει και κινείτε σε τούτο τον πλανήτη. 
Στο βίντεο animation του STEVE CUTTS και στο τραγούδι ''ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗ'' περιγράφεται εντέχνως η ανεύθυνη και επικίνδυνη νοοτροπία από το ανθρώπινο είδος πάνω σε όλα τα όντα και τελικά απέναντι στον ζωντανό οργανισμό, αυτόν που λέγετε γη, η οποία αποτελείτε από όλους εμάς .
Όταν καταστρέφουμε οτιδήποτε ανήκει στη φύση κάνουμε κακό στον ίδιο μας τον εαυτό νομίζοντας πως κερδίζουμε κάτι, αλλά μόνο πρόσκαιρα, διότι μάθαμε να λειτουργούμαι σαν μονάδες ενώ είμαστε όλοι μαζί ένας ζωντανός οργανισμός .
Ζούμε φυλακισμένοι μέσα στον ίδιο μας τον πλανήτη. Τη στιγμή που πολλοί καμαρώνουν σαν το κυρίαρχο είδος της γης, αλλά αν τους τραβήξεις το καλώδιο του ηλεκτρικού ρεύματος θα πεθάνουν μέσα σε μερικές μέρες ή και ώρες ακόμα.
Δεν λέω κάποτε μπορεί να ήμασταν πραγματικά κυρίαρχοι της γης, αλλά στην σημερινή εποχή αποκλείετε, μόνο τα ζώα κατάφεραν στα εκατομμύρια χρόνια που πέρασαν να ζουν πραγματικά ελεύθερα και να επιβιώνουν στο φυσικό περιβάλλον...
Φυσικό περιβάλλον????? Τι είναι αυτό???
Είναι αυτό που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις όταν σου κόψουν το ρεύμα και σου τελειώσουν τα καύσιμα, αυτό που αγνοείς ή φοβάσαι σήμερα, είναι αυτό όμως που μεγάλωσαν οι πρόγονοί σου ...
Τέλος, η φύση δεν εκδικείται κανέναν απλά ακολουθεί την ροη των φυσικών νόμων, αν για παράδειγμα μαχαιρώσεις το σώμα σου θα ματώσει, έτσι αν μπαζώσεις όλα τα ρέματα, το νερό θα ακολουθήσει την φυσική ροη της βαρύτητας και δεν φταίει αυτό που κάθεσαι μπροστά του.
Πολλοί θα πουν πως αυτά τα ξέρουμε, άλλο ένα ''βιντεάκι'' κι ένα ''τραγουδάκι'' που δεν μας λέει όμως καμία πρόταση πως να σωθούμε εδώ που φτάσαμε. Κι όμως αν αφυπνιζόμασταν συστηματικά και αλλάζαμε ο καθένας την συμπεριφορά του στην καθημερινότητα μας, μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να αλλάξουν πάρα πολλά, κι αν πάλι κάποιοι δεν βλέπουν καμία ελπίδα νομίζω πως είναι πολύ καλύτερα να «πάμε» Αφυπνισμένοι παρά Γελασμένοι...

«Πραγματική επανάσταση αναβάθμισης στις δομές Α θμιας Φροντίδας Υγείας στη Μεσσηνία»

Μια  ακόμη πρόταση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου  Μεσσηνίας -η 15η κατά σειρά- εντάχτηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού των υγειονομικών δομών του Νομού Μεσσηνίας.
Ειδικότερα με θετική αξιολόγηση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη εντάχθηκε η προμήθεια του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού των τριών νέων υπό κατασκευή  Περιφερειακών Ιατρείων Μεθώνης-Βλαχόπουλου και Πεταλιδίου προϋπολογισμού 90.000€. 
Υπενθυμίζεται ότι τα δύο (2) πρώτα περιφερειακά ιατρεία (Μεθώνη –Βλαχόπουλο) βρίσκονται στο στάδιο της συμβασιοποίησης ενώ το Π.Ι Πεταλιδίου δημοπρατείται  στις 21/1/2014.
Επίσης σημειώνεται ότι στις 7/1/2014 δημοπρατείται το μεγάλο έργο της αναδιαρρύθμισης του ισογείου του κτιρίου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που περιλαμβάνει εξωτερικά ιατρεία και τους χώρους της διοίκησης του νοσοκομείου συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000€.
Τέλος την άλλη εβδομάδα ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος μαζί με τους συνεργάτες  του στο τμήμα  Βιοιατρικής Τεχνολογίας θα επισκεφθούν το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσίβελα προκειμένου στα πλαίσια της στενής συνεργασίας που έχουν να δρομολογήσουν την ένταξη στο ΕΣΠΑ της  νέας πρότασης που αφορά την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού όλων των Κέντρων Υγείας του Νομού Μεσσηνίας.
Με αφορμή τα παραπάνω ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας δήλωσε:
«Έχουμε δηλώσει από την αρχή, ότι  μία από τις βασικές μας ευθύνες και προτεραιότητες είναι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει στο Νομό μας αρκετά πράγματα. Θυμίζω την πλήρη κτιριακή-ηλεκτρομηχανολογική και ενεργειακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Πύλου-Αγίου Νικολάου και Μεσσήνης. Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε με τις αντίστοιχες εργασίες αναβάθμισης στα Κέντρα Υγείας Γαργαλιάνων και Μελιγαλά καθώς με την κατασκευή τριών νέων περιφερειακών ιατρείων  Μεθώνης-Βλαχόπουλου και Πεταλιδίου. Όλα αυτά αλλά και άλλα που σχεδιάζονται και ωριμάζουν δεν γίνονται τυχαία, προϋποθέτουν συνεργασίες, συνέργειες και σκληρή δουλειά. Καθημερινά με το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσίβελα καταβάλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να προχωρήσει και να υλοποιηθεί όλος αυτός ο σχεδιασμός. Η μέχρι τώρα πορεία μαρτυρά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να  αισιοδοξούμε. Αυτό και θα συνεχίσουμε να πράττουμε».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου