19.10.13

Πότε αρχίζουν να πέφτουν τα μαλλιά στους άνδρες ...

Ανδρικό «προνόμιο» σε μείζονα  βαθμό αποτελεί  η αλωπεκία, η κύρια αιτία απώλειας μαλλιών, η οποία  χαρακτηρίζεται από αραίωση ή και μόνιμη απώλεια τριχών μετωπιαίας, βρεγματικής περιοχής, κροταφικών η οποία ξεκινά στην εφηβεία (γύρω στα 17 και κορυφώνεται στα 23 έτη) αλλά και στην 2η ή στην 3η δεκαετία του άνδρα.
Το 50% των ανδρών στην ηλικία των 40 ετών εμφανίζουν ανδρογενετική αλωπεκία, ενώ το ποσοστό στην ηλικία των 70 φτάνει στο 80%.
Στις γυναίκες εμφανίζεται στα τέλη της 3ης δεκαετίας της ζωής τους (πρώιμη) ή μετεμμηνοπαυσιακά (όψιμη) λιγότερο συχνά σε σχέση με τους άνδρες. Στις ηλικίες 20-30 ετών το ποσοστό των γυναικών με ανδρογενετική αλωπεκία υπολογίζεται σε 6-12%, ενώ σε ηλικίες μεγαλύτερες των 70 ετών σε 40-55%.
Οι θεραπείες της ανδρογενετικής αλωπεκίας διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:
      --Τοπική θεραπεία 
      --Συστηματική θεραπεία 
      --Χειρουργική διόρθωση – Μεταμόσχευση τριχοθυλακίων
      --Τεχνικές camouflage - Χρήση spray που βάφει το δέρμα του τριχωτού, χρήση spray που με ηλεκτροστατική προσκόλληση αυξάνουν το πάχος των τριχών, περούκες από συνθετική ή φυσική τρίχα.
onmed.gr

Και γα@@ώ τα (αρχαία) νομίσματα!

Στην αρχαία Αθήνα λέγεται ότι οι πόρνες φορούσαν σανδάλια που στη σόλα τους έγραφαν τη λέξη "ακολούθησέ με", ώστε να μένει σαν ίχνος όταν περπατούσαν στο δρόμο.
Στην αρχαία Ρώμη μπορεί να συνέβαινε κάτι άλλο με το πληρωμένο σεξ: τα πορνο-νομίσματα
Τα νομίσματα ονομάζονταν "Spintria" ήταν μπρούντζινα και πιθανότατα χρησιμοποιούνταν στα μπουρδέλα ή τα έδιναν οι άντρες στις πόρνες του δρόμου. Μερικοί ερευνητές αμφισβητούν αυτή τη χρήση, όμως όσοι υποστηρίζουν την πρώτη εκδοχή έχουν επιχειρήματα:

Επειδή οι περισσότερες ιερόδουλες ήταν σκλάβες και προέρχονταν από διάφορα μέρη, αλλά και αρκετοί πελάτες ήταν ξένοι, οι αναπαραστάσεις πάνω στα νομίσματα λειτουργούσαν σαν "μεταφραστές"... 

 Δηλαδή η πόρνη καταλάβαινε από τη μια όψη του νομίσματος τι υπηρεσία ζητούσε ο πελάτης. Η άλλη όψη έδειχνε το κόστος της υπηρεσίας.
69magazine.gr

Κτηνοτρόφοι δεν μέτρησαν καλά τα... προβατάκια και συνελήφθησαν



Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου Αμαρίου, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Συβρίτου, του Αστυνομικού Τμήματος Λάμπης και της Ο.Π.Κ.Ε. Ρεθύμνου, δύο κτηνοτρόφοι ηλικίας 29 και 32 ετών, για παράβαση της Αστυνομικής Διάταξης, περί ζωοκλοπής.

Συγκεκριμένα, σε καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι, ο αριθμός των δηλωθέντων ζώων, δεν αντιστοιχούσε, στις κτηνοτροφικές δηλώσεις, έτους 2013.

Συλληφθέντες, οδηγήθηκαν, χθες (18-10-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

ΠΥΛΟΣ - "Πήραν θέση " τα Πολεμικά πλοία για τον εορτασμό της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΤΕΙΟΥΝ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ
Στις 20 Οκτωβρίου 1827 οι συμμαχικές δυνάμεις έστρεψαν το βλέμμα τους στους δοκιμαζόμενους Έλληνες, αναγνωρίζοντας την ανάγκη σύστασης ελεύθερου ελληνικού κράτους.

Μία Περιφέρεια ..Ένας Πλανήτης και ….146.000 ευρώ !!!

Γράφει ο Κάλχας
Πετυχημένη η εκδήλωση  κατά τους υπευθύνους  του συνεδρίου - Μία Περιφέρεια ..Ένας  Πλανήτης  - που διοργανώθηκε σήμερα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino   από τους  ellines.com και την Περιφέρεια Πελοποννήσου .
Ένας επώνυμος παρουσιαστής  (Νίκος Χατζηνικολάου ) πέντε –έξι ονόματα επιφανών Πελοποννησίων  που διαπρέπουν στο εξωτερικό ο καθένας στον τομέα του, δύο τρείς υπουργοί ….άφθονη προβολή από το συγκρότημα Χατζηνικολάου και  με τον Τατούλη να προσπαθεί να κερδίσει το ….χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών από τις «περίεργες » εμμονές του  στα σκουπιδοεργαστασια και τις σκουπιδοεταιρείες !
Αλήθεια τι κέρδισε σήμερα από αυτή την εκδήλωση ο φορολογούμενος πολίτης ….απολύτως τίποτα , απλά χρεώθηκε με το ποσό των ….146.000 ευρώ σε εποχές κρίσης .
Αλήθεια ποιο  πολίτη ενδιαφέρουν  σήμερα τα …οράματα  των  «πετυχημένων »  Πελοποννήσιων της σημερινής σύναξης ;
Τον πολίτη τον ενδιαφέρει  η καθημερινότητα που δυστυχώς είναι πλέον αφόρητη , τον ενδιαφέρει ο επερχόμενος δύσκολος χειμώνας ,τον ενδιαφέρει η ανεργία που μαστίζει  τον ίδιο ή τα μέλη της οικογενείας του ,τον ενδιαφέρουν τα καθημερινά ραβασάκια των δημοσίων υπηρεσιών της χώρας μας που καθημερινά καταφθάνουν στην  πόρτα του και αδυνατεί πλέον να πληρώσει ..απειλώντας τον με κατασχέσεις .
Τον ενδιαφέρει ότι πλέον νοιώθει την …τσέπη του άδεια . (Περπατώντας στον δρόμο το βλέμμα του ψάχνει απεγνωσμένα για κάποιο ….πεσμένο χαρτονόμισμα  στο πεζοδρόμιο ή το οδόστρωμα ..)
Η απόλυτη  … εξαθλίωση  στην οποία τον έχουν οδηγήσει
Όλο το σημερινό σκηνικό  που στήθηκε  σήμερα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα για την προβολή της Περιφέρειας,  και του  κου Τατούλη  τον αφήνει παγερά αδιάφορο .
Ο πολίτης πλέον, βρίσκεται στον ….δικό του κόσμο που απέχει παρασάγγας από τον κόσμο της επιχειρηματικής και πολιτικής Ελίτ του τόπου μας ,που συναθροίστηκε σήμερα στην Costa Navarino για να μιλήσουν για το …μέλλον που μας προετοιμάζουν

Σατανική σύμπτωση ή θεία δίκη;..Μια απίστευτη ιστορία απιστίας!

Η 42χρονη Martina Lisca από την Τσεχία έχει μόλις πάρει στα χέρια της τα αποδεικτικά στοιχεία της απιστίας του συζύγου της.

Πέντε φωτογραφίες τραβηγμένες από έναν έμπειρο ντετεκτιβ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Και το ακόμη χειρότερο;

Η ερωμένη του συζύγου βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη! 

Η απατημένη γυναίκα ένιωσε το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια της.
Η ψυχική της υγεία ήταν εδώ και χρόνια κλονισμένη, και η εικόνα της εγκυμονούσας γοητευτικής κοπέλας στην αγκαλιά του επί 20 χρόνια “άντρα της ζωής της”, ήταν κάτι που δεν μπορούσε ν’αντέξει.

Χωρίς καμμία λογική σκέψη, βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματός που βρισκόταν στον 3ο όροφο μιας πολυκατοικιας της οδού Nerudova στο κέντρο της Πράγας. Πλησίασε αποφασισμένη τα κάγκελα, έσκυψε μπροστά και βούτηξε στο κενό.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το σώμα της έπεφτε με ορμή στο πεζοδρόμιο, αλλά η πρόσκρουση δεν ήταν τόσο σφοδρή όσο θα περιμένε κανείς. Το σώμα της γυναίκας κατά την πτώση του είχε πέσει πάνω σε έναν άτυχο άνδρα που εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας!

Το ασθενοφόρο που ειδοποιήθηκε από τους έντρομους περαστικούς, μετέφερε την Martina Lisca στο νοσοκομείο με βαριές κακώσεις στην σπονδυλική της στήλη αλλα έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για την ζωή της. Αντιθέτως ο άνδρας πέθανε ακαριαία.

Το όνομα του: Vaclav Lisca. 

Οχι δεν πρόκειται για συνωνυμία. 
Ο νεκρός, ήταν ο άνδρας της Martina!
Η 42χρονη γυναίκα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μην αντέχοντας την προδοσία του, πέφτοντας από το μπαλκόνι καταπλάκωσε τον ίδιο της τον σύζυγο που εκείνη ακριβώς την στιγμή περπατούσε προς την είσοδο του σπιτιού τους! Η ίδια επέζησε αλλά εκείνος πλήρωσε με την ζωή του την εξωσυζυγική σχέση του. Τραγική σύμπτωση ή “θεία δίκη”
;

Γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν κοντά στα γενέθλιά τους;

Άλλο ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο φέρνει στο φως μία νέα ελβετική επιστημονική έρευνα. Οι άνθρωποι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, πεθαίνουν τη μέρα των γενεθλίων τους, συχνότερα από κάθε άλλη μέρα του χρόνου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κοινωνιολόγο δρα Βλαντέτα Αϊντάσιτς-Γκρος του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Ζυρίχης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό επιδημιολογίας "Annals of Epidemiology", σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ανέλυσαν δεδομένα από 2,4 εκατ. θανάτους που συνέβησαν σε μία περίοδο 40 ετών.

Όπως προέκυψε, είναι 14% πιο πιθανό να πεθάνει κανείς τη μέρα που έχει τα γενέθλιά του, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέρα μέσα στο έτος.
Ο κίνδυνος αυξάνεται μάλιστα ανάλογα με την ηλικία, με αποτέλεσμα όσοι είναι άνω των 60 ετών, να κινδυνεύουν κατά 18% περισσότερο να πεθάνουν ανήμερα στα γενέθλιά τους.

Όσον αφορά την αιτία του θανάτου τη μέρα των γενεθλίων, για τους ηλικιωμένους ο κίνδυνος για θάνατο από εγκεφαλικό είναι αυξημένος κατά 21,5%, από καρδιά κατά 18,6% και από καρκίνο κατά 10,8%.

Ακόμα, στους άνδρες (αλλά όχι στις γυναίκες), είναι αυξημένος κατά 35% περίπου ο κίνδυνος αυτοκτονίας, καθώς επίσης κατά 28,5% ο κίνδυνος θανάτου από ατύχημα και κατά 44% από μοιραία πτώση.

Οι Ελβετοί επιστήμονες αποδίδουν το φαινόμενο δε δύο αιτίες. Η πρώτη, η οποία είναι η λιγότερο πιθανή, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που είναι σοβαρά άρρωστοι, μάχονται να κρατηθούν στη ζωή ως τα γενέθλιά τους για να τα γιορτάσουν.

Η δεύτερη, εντελώς αντίθετη, εξήγηση, που θεωρείται πιο πειστική και φέρει την ονομασία «υπόθεση της αντίδρασης στις επετείους», θεωρεί ότι πολλοί άνθρωποι αντιδρούν αρνητικά σε κάθε επέτειο και ειδικότερα των γενεθλίων τους, με συνέπεια να αγχώνονται υπερβολικά.

Αυτό το στρες υποσκάπτει την υγεία τους και αυξάνει την πιθανότητα θανάτου τους τη συγκεκριμένη μέρα.

Τα αρχεία των νοσοκομείων επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν αυξημένες εισαγωγές ασθενών για έμφραγμα και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα ακριβώς στις μέρες των γενεθλίων τους.  pontos-news.gr

Με... εντολή Σαμαρά, επτά υπουργοί σηκώνουν μπαϊράκι στην τρόικα


- Επιμένει η κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέων μέτρων
- Εντολή Σαμαρά στους υπουργούς του να ακολουθήσουν την ίδια γραμμή
- Ποιοι υπουργοί σηκώνουν το... λάβαρο της επανάστασης
- Διαψεύδει το ΔΝΤ ότι ο Τόμσεν πιέζει για λήψη νέων μέτρων
- «Ο Μορς είναι ο αρχηγός» της τρόικας» λένε στελέχη του Ταμείου

Πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ξεκαθαρίσει και μάλιστα σε όλους τους τόνους ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της κυβέρνησης ότι η πιθανότητα λήψης νέων μέτρων είναι όση και το να πει η Άνγκελα Μέρκελ «απεταξάμιν τη λιτότητα».

Όμως τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου επιμένουν πως οι δανειστές απαιτούν νέα μέτρα για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του 2014. Κάποιοι μιλούν για νέο... πακετάκι ύψους 2 δισ. ευρώ.

Αλλά η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί δημόσια και σε όλους τους τόνους, με κάθε πιθανή κι απίθανη ευκαιρία πως μέτρα δε θα υπάρξουν, χαράζοντας «κόκκινη γραμμή». Και εδώ ξεκινάει ένα περίεργο γαϊτανάκι. Ο ξένος Τύπος γράφει για απαιτήσεις, η Αθήνα «απαντάει» με... κόκκινες γραμμές.

Στο τέλος Οκτωβρίου θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας. Και όλα δείχνουν πως οι διαπραγματεύσεις θα θυμίζουν μονομαχία στην... Άγρια Δύση. Κανείς δε θα ξέρει ποιος θα τραβήξει πρώτος το πιστόλι!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης να επιμείνουν στο ότι περίπτωση για νέα μέτρα δεν υπάρχει και να αποδείξουν με στοιχεία την πρόοδο που έχει σημειωθεί την τελευταία χρονιά!

Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος στα τέλη του χρόνου θα ανοίξει –τελικά– την πόρτα της ανάκαμψης για τη χώρα και θα πειστούν οι εταίροι ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για νέα δημοσιονομική προσαρμογή, γράφει η εφημερίδα.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης, πάντως, οι περισσότεροι υπουργοί προετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση με τους εκπροσώπους των δανειστών, στην περίπτωση που οι τελευταίοι επιμείνουν στις παράλογες αξιώσεις τους.

Οι επτά με το... δάκτυλο στη σκανδάλη

Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Στουρνάρας, Κωστής Χατζηδάκης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Βρούτσης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ετοιμάζονται για το μπρα ντε φερ με την τρόικα, γράφει Το Έθνος.

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει έτσι ώστε τόσο οι υπάλληλοι που θα απομακρυνθούν από τις αμυντικές βιομηχανίες όσο και εκείνοι που βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο (συμβασιούχοι) να προσμετρηθούν στον συνολικό αριθμό των απολύσεων.

Υπουργείο Ανάπτυξης

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε χθες ακόμη ένα μήνυμα προς την τρόικα ότι θα πρέπει να εμπιστευθεί την ελληνική πλευρά και να αναγνωρίσει έμπρακτα τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτιμά ότι οι δανειστές παίζουν ένα διπλό παιχνίδι σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της παροχής ρευστότητας στην αγορά. Από τη μια ο εκπρόσωπος της ΕΕ στην τρόικα κ. Μ. Μορς πιέζει για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ, πρόγραμμα jeremie κ.λπ.) και από την άλλη η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ δηλώνει ότι δεν θα διαθέτει περισσότερα κονδύλια στην Ελλάδα.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Φώφη Γεννηματά, υπό τον συντονισμό του Γ. Στουρνάρα, εξακολουθούν να δίνουν «μάχη» για τη διατήρηση έστω ενός μέρους της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.
Η Αθήνα αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα όταν ξαφνικά, στις αρχές φθινοπώρου, η τρόικα ζήτησε να μπει «λουκέτο» σε όλες τις εταιρείες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ), καθώς μέχρι εκείνη την ώρα είχε συμφωνήσει στο ελληνικό σχέδιο για περιορισμό των δραστηριοτήτων των εταιρειών και προώθηση της ιδιωτικοποίησης ορισμένων τμημάτων τους.

Υπουργείο Υποδομών

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θέλει να επιταχύνει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καλείται να υπερβεί το εμπόδιο που βάζει η ίδια η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, θέτοντας θέμα... μονοπωλίου, προσπερνώντας το... γεγονός ότι ο ΟΣΕ ήταν (και είναι) μονοπώλιο στη χώρα μας.

Υπουργείο Εργασίας

Ο Γιάννης Βρούτσης θεωρεί ότι δεν είναι η ώρα για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και έχει αντιπροτείνει ένα σχέδιο που εφαρμόζεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, η τρόικα δηλώνει αμετακίνητη.

ΔΝΤ: Δε φταίμε εμείς, ο Μορς!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει πως δεν έχει ζητήσει νέα μέτρα από την Ελλάδα. Πηγές του Ταμείου δήλωσαν στο Έθνος ότι δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η Κριστίν Λαγκάρντ έχει δηλώσει δημοσίως και επίσημα ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και πως δεν θα επιβληθούν άλλα οριζόντια μέτρα, ο Πολ Τόμσεν να πιέζει την Ελλάδα προς το αντίθετο.

Και δείχνουν με το... δάχτυλο τον Ματίας Μορς. Άλλη πηγή του Ταμείου είπε με νόημα ότι αυτός είναι ο "αρχηγός" της τρόικας και αυτός που έχει και τον τελευταίο λόγο. Και όπως είπε, πάλι με νόημα, αυτό είναι κάτι που οι Έλληνες το ξεχνούν...

Το ΔΝΤ μέσω στελεχών του δεν κρύβει πως υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την τύχη της κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ κάποιοι τονίζουν ότι και η Ουάσιγκτον ανησυχεί για την περίπτωση κατάρρευσης της κυβέρνησης. Από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τονίζουν ότι ενδεχόμενη πτώση της παρούσας κυβέρνησης θα σήμαινε αυτομάτως έναν μακρύ προεκλογικό αγώνα για την Ελλάδα, χωρίς να εφαρμόζεται το πρόγραμμα και την οικονομία να επιστρέφει στο σημείο μηδέν.

Υπενθυμίζουν δε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Κριστίν Λαγκάρντ ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μέτρα, ενώ το ίδιο επανέλαβε και στην τηλεφωνική του επικοινωνία με την διευθύντρια του Ταμείου μετά την έκθεση του ΔΝΤ που έκανε λόγο για λήψη μέτρων 6,5 δισ. ευρώ.
newsit

Δείτε βίντεο:Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την τετράχρονη

Στη δημοσιότητα τη Δευτέρα οι φωτογραφίες των δύο Ρομά

Στη δημοσιότητα θα δοθούν τη Δευτέρα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, οι φωτογραφίες του ζεύγους των αθιγγάνων, που είχαν υπό την κηδεμονία τους το τετράχρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, πρόκειται να απολογηθούν και στον ανακριτή οι δυο αθίγγανοι που κρατούνται στην αστυνομία, καθώς μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Εν τω μεταξύ, η περίπτωση της τετράχρονης έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, το οποίο φθάνει μέχρι και την Αυστραλία. Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται η αστυνομία στη Λάρισα από διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά και από πολίτες, που ενδιαφέρονται για το θέμα και για την ταυτότητα της μικρής.

Το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων είναι ιδιαίτερα αυξημένο και λόγω του γεγονότος ότι η περίπτωση της μικρής Μαρίας - όπως δηλώθηκε ότι είναι το όνομά της - έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για την ανεύρεση και του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 15 χρόνια, αλλά και της Μαντλίν, που εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007.

Μάλιστα, για την περίπτωση της Μαντλίν, στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε, κατά σύμπτωση, δόθηκαν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, καθώς και φωτογραφίες του παιδιού, όπως μπορεί να είναι σήμερα αλλά και το σκαρίφημα ενός άνδρα, που φέρεται ότι είναι πιθανόν να εμπλέκεται στην υπόθεση της εξαφάνισης της.

Η αστυνομία συνεχίζει μεθοδικά τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις, σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς, που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανηλίκων παιδιών, ενώ, μεταξύ των λοιπών, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξακρίβωση της ταυτότητας του παιδιού, ως ξεχωριστή αξιολογήθηκε η περίπτωση ενός ζευγαριού. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, τελικά η έρευνα προς την κατεύθυνση αυτή δεν είχε αποτέλεσμα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Λαμπρός εορτασμός για τα 50 χρόνια της 361 ΜΕΑ ! ΒΙΝΤΕΟ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής από τον Διοικητή της Μοίρας, Αντισμήναρχο (Ι) Νικόλαο Τσιβουράκη, φωτογραφική και στατική έκθεση καθώς και αεροπορική επίδειξη από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6Α "Δαίδαλος". Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής από τον Διοικητή της Μοίρας, Αντισμήναρχο (Ι) Νικόλαο Τσιβουράκη, φωτογραφική και στατική έκθεση καθώς και αεροπορική επίδειξη από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6Α "Δαίδαλος".
Παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή του εορτασμού της επετείου της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της 361 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας.
 
Από την τελετή του εορτασμού της επετείου της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της 361 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής από τον Διοικητή της Μοίρας, Αντισμήναρχο (Ι) Νικόλαο Τσιβουράκη, φωτογραφική και στατική έκθεση καθώς και αεροπορική επίδειξη από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6Α "Δαίδαλος".
Από την τελετή του εορτασμού της επετείου της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της 361 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος.
Από την τελετή του εορτασμού της επετείου της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της 361 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος.
Στην τελετή παρέστησαν ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ, Πτέραρχος (Ι) Γεώργιος Αυλωνίτης, ο επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Θεολόγος Συμεωνίδης, ο επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ, Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Τζιναέτης, ο επίτιμος Διοικητής ΔΑΕ, Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Πέτρουλας, οι διατελέσαντες Διοικητές της 361 Μοίρας, το εν ενεργεία και εν αποστρατεία ένστολο και πολιτικό προσωπικό το οποίο υπηρέτησε στη Μοίρα, εκπρόσωποι των τοπικών και δημοτικών Aρχών της Μεσσηνίας καθώς και μεγάλος αριθμός προσκεκλημένων.
defenceline.gr

Κ. Χατζηδάκης : "Αυτό που έγινε στη Μεσσηνία, πρέπει να γίνει σε όλη την Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα"

«Τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης κατακτούν τις αγορές του κόσμου, χάρη στην ποιότητά τους και το σύγχρονο μάρκετινγκ».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ellines.com: «Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης». Συμπλήρωσε δε, ότι «αν κινητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνάμεις του Ελληνισμού, τόσο μέσα όσο και έξω από τη χώρα, θα τα καταφέρουμε».

Ο υπουργός ανέφερε ότι η Καλαμάτα αναγνωρίζεται ως διεθνής προορισμός για τον πολιτισμό, όχι μόνο για την ιστορία της, αλλά πλέον και για τη σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή, ενώ υπενθύμισε ότι παράλληλα, προσφέρονται τουριστικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, καθώς μόλις χτες ανακοινώθηκε πως οι αεροπορικές αφίξεις στη Μεσσηνία σημείωσαν αύξηση- ρεκόρ κατά 44% φέτος.

«Αυτά δεν έγιναν τυχαία. Συνέβησαν επειδή κάποιοι, παρά τις σοβαρές δυσκολίες, προέβαλαν την περιοχή, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και τις επενδύσεις. Δούλεψαν σκληρά και τελικώς τα κατάφεραν. Αυτό, λοιπόν, που έγινε στη Μεσσηνία, πρέπει να γίνει σε όλη την Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα» κατέληξε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι και η κυβέρνηση από την πλευρά της συνεχίζει την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Δουλειές με ...φούντες για 42 χρονη στο Άργος

Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ασφάλειας 'Αργους, φυτεία δενδρυλλίων χασίς, σε δασική περιοχή του δήμου Αργους Αργολίδας, αποτελούμενη από 53 δενδρύλλια, ενώ για την υπόθεση αυτή συνελήφθη μία 42χρονη και αναζητείται ένας 47χρονος. Ειδικότερα, η Ασφάλεια 'Αργους, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχε, πραγματοποίησε αστυνομική επιχείρηση κι ερεύνησε δασική περιοχή στην ευρύτερη περιοχή του 'Αργους.

Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε κατάλληλα διαμορφωμένη έκταση, μέσα σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή, φυτεία δενδρυλλίων χασίς, με 53 φυτά ύψους από 2,20 έως 2,70 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ποσότητα χασίς, βάρους 4 κιλών και 480 γραμμαρίων, δεκαπέντε αποξηραμένα τμήματα δενδρυλλίων χασίς, ζυγαριά ακριβείας και εξοπλισμό με σύνεργα, για την καλλιέργεια κάνναβης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι τη φυτεία καλλιεργούσε ο 47χρονος, ο οποίος αναζητείται, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, σε χωριό της Αργολίδας, στο οποίο διέμενε και η 42χρονη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ποσότητα χασίς 250 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας, τρίφτη κάνναβης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η 42χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 47χρονου.

Δικαίωση Γ. Παπανδρέου - Λεφτά υπάρχουν... στις ΔEKO

  Mπορεί κάποιες επιχειρήσεις του Δημοσίου να είναι έτοιμες να κλείσουν, αλλά οι μισθοί είναι παχυλοί. 
Oύτε κρίση τους αγγίζει, ούτε μειώσεις στο Δημόσιο, ούτε τίποτε. 
Xαρακτηριστικά παραδείγματα η ΔEΠANOM και η «Θέμις Kατασκευαστική», όπου οι μισθοί (μέσοι για να μην παρεξηγούμαστε) κινούνταν κοντά στις 3.000 ευρώ. 
Όποιος χρησιμοποιήσει τα μαθηματικά θα δει πως για να βγει ένας μέσος μισθός στα επίπεδα των 3.000 ευρώ τον μήνα υπάρχουν και κάποιοι που παίρνουν 3.500 και 4.000 ευρώ και αντίστοιχα κάποιοι 2.000 ευρώ. 
Aν μάλιστα σε όλα αυτά υπολογίσει ότι οι μισθοί αυτοί έχουν υποστεί και κάποιες μειώσεις (πιθανόν σημαντικές) μπορεί να δει τι μισθοί δινόταν στο πρόσφατο παρελθόν.

Διαφωνούν ....οι δημοσκοπήσεις για την πρωτιά Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ


Κόντρα... δημοσκοπήσεων για την πρωτιά

 ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ .....ΟΠΤΙΚΗΣ ΓΩΝΙΑΣ !!!
Διαφωνούν οι... δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε δύο εφημερίδες όσον αφορά το ποιο κόμμα προηγείται στην πρόθεση ψήφου.
 Η μία δίνει την πρωτιά στη ΝΔ, ενώ η άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ -ωστόσο, αμφότερες δίνουν στη Χρυσή Αυγή την τρίτη θέση, έστω και με σοβαρές (δημοσκοπικές) απώλειες.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», ενώ στις δυνάμεις που συγκεντρώνουν το κυβερνών κόμμα και η αξιωματική αντιπολίτευση παρατηρείται «Χάσμα Γενεών».
 Όσο για τη Χρυσή Αυγή, χάνει περίπου το ένα τρίτο των δυνάμεων της, παραμένοντας όμως στην τρίτη θέση. Τέταρτο κατά σειρά το ΠΑΣΟΚ με ελαφρά ενίσχυση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ δίνει μάχη για την είσοδο της στη Βουλή. Η δημοσκόπηση έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου και η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα έφτανε τη μιάμιση μονάδα, ενώ και τα δύο κόμματα εμφανίζουν ενίσχυση των ποσοστών τους.
Αντιθέτως, προβάδισμα 1,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, τη ΔΗΜΑΡ να μένει εκτός Βουλής και τη Χρυσή Αυγή να είναι τρίτο κόμμα, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Metrisis, και η οποία δημοσιεύεται, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7% και η Χρυσή Αυγή με 5,7%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό (5,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7% ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 1,9% των ερωτηθέντων.

Επιχείρηση " Σκούπα " στην Λακωνία

Συνελήφθησαν έντεκα (11) άτομα, προσήχθησαν εξήντα έξι (66) και έγινε έλεγχος σε διακόσια δεκαεννέα (219)
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (18.10.2013) από το μεσημέρι έως το βράδυ, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια δεκαεννέα (219) άτομα, εκ των οποίων εκατόν εξήντα δύο (162) ήταν ημεδαποί και πενήντα επτά (57) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν ογδόντα εννέα (189) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εξήντα έξι (66) άτομα, από τα οποία είκοσι επτά (27) ήταν ημεδαποί και τριάντα εννέα (39) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έντεκα (11) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.
  • Τρεις (3) ημεδαποί (εκ των οποίων ο ένας ΡΟΜΑ) και δύο (2) αλλοδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν σαράντα πέντε (45) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και μία (1) παράβαση για υπαίθριο εμπόριο, ενώ κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΠΥΛΟΣ-ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ «ΘΟΔΩΡΗ & ΠΑΝΟΥ ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗ»

Για έβδομη χρονιά απονεμήθηκαν τα Βραβεία Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, στο Ινστιτούτο Νέστωρ, επιβραβεύοντας τους μαθητές του Δήμου Πύλου-Νέστορος, οι οποίοι διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις κατά το σχολικό έτος 2012-2013.

Τηρώντας την υπόσχεση που δόθηκε τον προηγούμενο χρόνο από την κα Βάσω Βλαχοδημήτρη και τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, τα βραβεία αφορούσαν για πρώτη φορά τους τελειοφοίτους όλων των Λυκείων του Δήμου, δηλαδή των Γενικών Λυκείων Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης και Χώρας.

Στην όμορφη και σεμνή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, αναφέρθηκε στο θεσμό πλέον τον βραβείων, επισημαίνοντας το συμβολικό τους χαρακτήρα, καθώς ουσιαστικά δίνεται ένα ακόμα κίνητρο στους μαθητές να αναπτύξουν ευγενή άμυλα. «Ο Θοδωρής Βλαχοδημήτρης εξέχουσα προσωπικότητα των γραμμάτων και του πνεύματος, ο οποίος τυχαίνει πανευρωπαϊκής αναγνώρισης, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και φωτεινό φάρο για τα νέα παιδιά. Τώρα ξεκινά μια νέα περίοδο στη ζωή σας, κατά την οποία θα εμβαθύνεται στο γνωστικό αντικείμενο της προτίμησής σας και συγχρόνως θα οικοδομήσετε της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σας» τόνισε ο Δήμαρχος.

Η φιλόλογος και πρώην Διευθύντρια του Λυκείου Πύλου, κα Αικατερίνη Δουμουλάκη-Τσάκωνα, στην ομιλία της αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του ποιητή και στοχαστή Θοδωρή Βλαχοδημήτρη, στο μεγάλο συγγραφικό έργο-κληρονομιά που μας έχει κληροδοτήσει αλλά και στο ήθος και το χαρακτήρα του, τονίζοντας ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της εποχής έμεινε πιστός στο όραμά του και συνέβαλε στη διάδοση της ελληνικής παιδείας εκτός συνόρων.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με την απαγγελία ποιημάτων από τον ηθοποιό και συγγραφέα κ. Βασίλη Κολοβό, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του. «Νέα από την πόλη του Νέστορα», «Ανθρώπινο Μέγεθος» και «Γενιές Ανθρώπων» είναι οι συλλογές ποιημάτων του Θοδωρή Βλαχοδημήτρη από τις οποίες απαγγέλθηκαν αποσπάσματα.

Τέλος, βραβεύτηκαν οι πρωτεύσασες μαθήτριες Χριστίνα Νικολοπούλου, με βαθμό πρόσβασης 18,6  στη σχολή Φυσικοθεραπείας (Αθήνα), η Αικατερίνη Ροκανά με βαθμό πρόσβασης 18,53 στη σχολή Νομικής (Θεσσαλονίκη)  και η Ελένη Γκούτη με βαθμό πρόσβασης 18,11 στη σχολή Ιατρικής (Ιωαννίνων).
 Οι τρεις φοιτήτριες πλέον, αποφοίτησαν από το Γενικό Λύκειο Χώρας.
 Η κα Βάσω Βλαχοδημήτρη και ο κος Καφαντάρης τους απένειμαν τα βραβεία τα οποία συνοδεύονται από βιβλιάρα τραπέζης με συμβολικό χρηματικό ποσό.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-74ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά 'Ο ΘΑΛΗΣ'

Σήμερα  Σάββατο  19/10/2013 πραγματοποιήθηκε ο 74 Πανελλήνιος     Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά  'Ο ΘΑΛΗΣ',  στο  4ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. 
Η συμμετοχή των μαθητών στο φετινό διαγωνισμό  κρίνεται ικανοποιητική, ξεπερνώντας τους εκατόν πενήντα  διαγωνιζόμενους μαθητές. 
Ο ιστορικός αυτός διαγωνισμός στα μαθηματικά διεξάγεται κάθε χρόνο στην αρχή της σχολικής χρονιάς και συνεχίζεται με όσους μαθητές περάσουν με επιτυχία στην επόμενη φάση του διαγωνισμού ¨ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ¨, που θα διενεργηθεί σε τοπικό επίπεδο  στις 18 Ιανουαρίου 2014 , στην Καλαμάτα. 
Η τρίτη φάση του διαγωνισμού,  ΄ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ¨, θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου 2014 στην  Αθήνα. Από τους διαγωνισμούς αυτούς και επιπλέον από ένα τελικό διαγωνισμό στην ΕΜΕ θα επιλεγεί με προκαθορισμένη διαδικασία η εθνική ομάδα, που θα συμμετάσχει στην 31η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα  (Μάιος 2014), στην 18η Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2014) και στην 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2014).
Η συμμετοχή των μαθητών σε αυτούς τους διαγωνισμούς καλλιεργεί την αγάπη για τα μαθηματικά, το μαθηματικό τέχνασμα και την έρευνα.
Αυτοί οι διαγωνισμοί που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης σε όλη την κοινότητα των θετικών επιστημών, έχουν συμβάλλει με σημαντικό τρόπο στην ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης των μαθητών διαχρονικά.
Οι παραπάνω διαγωνισμοί γίνονται με εθελοντική πολύωρη εργασία συναδέλφων μαθηματικών κάθε χρόνο. Η στήριξη τους από το υπουργείο παιδείας και την τοπική κοινωνία είναι χρήσιμη γιατί χωρίς να διασπώνται οι υπάρχουσες σχολικές διαδικασίες όπως στα λεγόμενα πειραματικά σχολεία, καλλιεργούνται κλίσεις και πνευματικά ενδιαφέροντα των μαθητών με αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο.
Το Διοικητικό συμβούλιο του παρατήματος Μεσσηνίας της ΕΜΕ, ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους για την βοήθεια που πρόσφεραν εθελοντικά στη διεξαγωγή του 74ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά <<ΘΑΛΛΗΣ>> .
 

Βροχή τα κατασχετήρια :Φόβος για μαζικές αναλήψεις και των λιγοστών αποταμιεύσεων


Φόβος για μαζικές αναλήψεις και των λιγοστών αποταμιεύσεων

Υπό τον φόβο και την ανησυχία των καταθετών οι τράπεζες επιχειρούν να μπει φρένο στον χορό των αθρόων κατασχέσεων λογαριασμών ακόμη και για μικροποσά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι τράπεζες σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με μαζικά αιτήματα ακόμη και για οφειλές της τάξης των 5 και 10 ευρώ.
 Στόχος να μπει ένα όριο π.χ. 50 ευρώ, κάτω από το οποίο δεν θα διεκπεραιώνονται παρόμοια αιτήματα, τα οποία δεν δημιουργούν ουσιαστικό εισπρακτικό όφελος για το Δημόσιο, αλλά είναι ικανά να προκαλέσουν ανησυχία και πανικό στους καταθέτες.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις τράπεζες. Σύμφωνα με την εικόνα που μετέφεραν οι τραπεζίτες, η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί στον βαθμό που στον χορό των κατασχέσεων έχουν μπει για τα καλά - εκτός από το Δημόσιο- και οι δήμοι της χώρας, οι οποίοι αποστέλλουν κατασχετήρια για οφειλές από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόστιμα για εκπρόθεσμες πληρωμές κλήσεων ή ακόμα και οφειλές για τέλη της τάξης των 3 ευρώ, όπως το τέλος Νεκροταφείου!
Το γεγονός μάλιστα ότι το αίτημα για κατάσχεση μπορεί να αφορά υποθέσεις που ανατρέχουν πίσω ακόμη και μια εικοσαετία, όπως είναι μια κλήση ή το πρόστιμο για μια κλήση, η οποία πληρώθηκε μεν, αλλά εκπρόθεσμα, έχει δημιουργήσει μια χαοτική κατάσταση που τροφοδοτεί ανησυχία από την πλευρά των καταθετών για ανεξέλεγκτες κατασχέσεις.
Οι τράπεζες καλούνται καθημερινά να διεκπεραιώνουν παρόμοια αιτήματα, που καταφθάνουν βροχή στα αρμόδια τμήματα, φθάνοντας συνολικά από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Αύγουστο τις 80.000. Οπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν τη σχετική διαδικασία, διασφαλίζοντας την τήρηση του νόμου για το ακατάσχετο του μισθού ή της σύνταξης και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ ή των 2.000 ευρώ εάν πρόκειται για κοινό λογαριασμό.
Από την πλευρά των τραπεζών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκφράζεται ο φόβος ότι οι εξελίξεις μπορεί να οδηγήσουν σημαντική μερίδα καταθετών σε αναλήψεις ακόμη και των λιγοστών αποταμιεύσεων που έχουν σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή λογαριασμούς μισθοδοσίας σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την κατάσχεση για μια μικρή ή μεγάλη οφειλή, την οποία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν.
Αν και η πλειοψηφία των πολιτών που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο δεν έχει τραπεζικές καταθέσεις, το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης αντίδρασης υπό το κράτος πανικού δεν μπορεί να αποκλειστεί, με αποτέλεσμα να αναζητούνται λύσεις που δεν θα πλήξουν το επίπεδο των αποταμιεύσεων στο σύστημα.
Σε κάθε περίπτωση, οι κατασχέσεις ποσών από τους καταθετικούς λογαριασμούς για χρέη και οφειλές προς το Δημόσιο αναμένεται να αυξηθούν το προσεχές διάστημα με τη θεσμοθέτηση από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών της πρακτικής της ηλεκτρονικής κατάσχεσης. 
Ηδη λειτουργεί το Μητρώο των Καταθέσεων που επιτρέπει στο Δημόσιο να έχει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει ένας καταθέτης σε όλες τις τράπεζες.
Με την ηλεκτρονική κατάσχεση θα μπορεί εκτός από την άμεση πληροφορία, την οποία έχει ήδη στη διάθεσή του, να μπορεί να επιδίδει και ηλεκτρονικά το αίτημα της κατάσχεσης αντί της επίδοσης με κλητήρα, που γίνεται σήμερα, επισπεύδοντας τη διαδικασία και μειώνοντας τη γραφειοκρατία για το θέμα.
Οι καταθέτες θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι το ακατάσχετο της μισθοδοσίας και της σύνταξης ισχύει μόνο για οφειλές προς το Δημόσιο και όχι για άλλους φορείς στους οποίους μπορεί κάποιος να έχει οφειλές.
 Η απόδειξη άλλωστε για το πότε ένας λογαριασμός είναι μισθοδοτικός ανήκει στον ίδιο τον κάτοχο ή την επιχείρηση, στην περίπτωση που τηρεί όλη τη μισθοδοσία του προσωπικού της σε συγκεκριμένη τράπεζα.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει ο ίδιος να πιστοποιήσει με βεβαίωση του εργοδότη ότι τα χρήματα που εκταμιεύονται είναι αποτέλεσμα της μισθωτής εργασίας που παρέχει σε συγκεκριμένο εργοδότη

Πιάστηκαν μαλλί με μαλλί για τα μάτια του αγρότη!

Της έβαλε το κεφάλι σε αυλάκι γιατί πήγε με τον εραστή της!

Σκηνές βγαλμένες από ελληνική ταινία μιας άλλη εποχής εκτυλίχτηκαν σε αγροτική έκταση μεταξύ Βραχναιϊκων και Πουρναρόκαστρου της Πάτρας με πρωταγωνίστριες δυο φίλες.
Αντικείμενο του πόθου αγρότης της περιοχής, ο οποίος είναι παντρεμένος αλλά στον …ελεύθερο χρόνο του φροντίζει να μην πλήττει.
Επί μήνες διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις με τη μια από τις δυο φίλες με την οποία τον συνδέει και κουμπαριά, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύνδεση πολλών επιπέδων αλλά και άλλοθι για τα μάτια του κόσμου.
Τα πράγματα όμως έμπλεξαν, όταν  στο «κάδρο» των εξωσυζυγικών δραστηριοτήτων του άντρα μπήκε και η φίλη της κουμπάρας, η οποία εκστασιασμένη από τις περιγραφές της τελευταίας, σχετικά με τις  ερωτικές του επιδόσεις, έψαξε και βρήκε τρόπο να τον πλησιάσει και να απολαμβάνει και αυτή τους χυμούς του έρωτα.
Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν η κουμπάρα και ερωμένη  αναζητώντας λίγες στιγμές έρωτα επιχείρησε και επισκέφθηκε τον κουμπάρο στο αγρόκτημά  του , όπου πηγαίνει καθημερινά, με αποτέλεσμα να βρεθεί προ εκπλήξεως.
Έπιασε τη φίλη της να βρίσκεται στη θέση που αυτή επιθυμούσε και φανταζόταν πως θα βρεθεί σε λίγο, πηγαίνοντας εκεί και μάλιστα την άκουσε να του ζητά να της πει την ώρα της σεξουαλικής πράξης, πως αυτή  του κάνει καλύτερο έρωτα από την κουμπάρα.
Η συνέχεια ήταν ακατάλληλη για όσους έχουν πίεση καθώς  η «απατημένη» … κουμπάρα έκανε έφοδο, βούτηξε τη φίλη της από τα μαλλιά και  άρχισε να την σέρνει στο χώμα.
Παρά τις προσπάθειες του αγρότη και εραστή τους, οι δυο γυναίκες δεν χώριζαν με τίποτα, με την «κουμπάρα» να οδηγεί γυμνή την μέχρι πρότινος φίλη της σε αρδευτικό αυλάκι και να τις βάζει το κεφάλι μέσα σε αυτό.
Τα χειρότερα απεφεύχθησαν χάρη στην επέμβαση και τη βοήθεια που πρόσφερε στον αγρότη ένας αλλοδαπός εργάτης γης, που βρισκόταν σε διπλανό χωράφι.
Τα βάσανα για τον νεαρό αγρότη δεν σταμάτησαν εδώ, καθώς  τα νέα έφτασαν στ’ αυτιά της ανυποψίαστης γυναίκας του και οι πληροφορίες λένε πως  βρέθηκε χωρίς σπίτι και γυναίκα.
dete.gr

COSTA NAVARINO - Δείτε LIVE το συνέδριο "Μία περιφέρεια Ένας Πλανήτης "

Δείτε LIVE το Συ­νέ­δριο με τί­τλο: «Μί­α Πε­ρι­φέ­ρεια, έ­νας Πλα­νή­της», που συν­δι­ορ­γα­νώ­νουν το ellines.com και η Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου, πα­ρου­σί­α εκ­προ­σώ­πων της ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κής κοι­νό­τη­τας, των θε­σμι­κών φο­ρέ­ων, της πο­λι­τι­κής η­γε­σί­ας της χώ­ρας και των Μ.Μ.Ε. 
Στο Συ­νέ­δριο συμ­με­τέ­χουν Πε­λο­πον­νή­σιοι ο­μι­λη­τές που δι­α­κρί­νον­ται για το έρ­γο τους στο ε­ξω­τε­ρι­κό.
Live streaming video by Ustream

ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Οι νέοι προιστάμενοι !

Τους νέους προϊστάμενους τμημάτων στις εφορίες ανακοίνωσε με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στην κλαδική ιστοσελίδα www.eforiakoi.org.
Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα ονόματα

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 19-10-2013

Διαβάστε το Σάββατο στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Αεροψεκασμοί στην Αθήνα του 1947



Στην Αθήνα του 1947 το DDT πήγαινε σύννεφο… για προληπτικούς λόγους, όχι μόνο για χολέρα, αλλά και για την ελονοσία. Το DDT είναι εντομοκτόνο με το οποίο και έκαναν ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών που την μετέδιδαν. Έχει απαγορευθεί η χρήση του από χρόνια γιατί προκαλούσε βλάβες κυρίως στα έμβρυα.
Το 1944 ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός υπολογίζει σε 2.5 εκατομμύρια τους ελονοσούντες στην Ελλάδα (επί συνόλου 7 εκατομμυρίων περίπου).
Η ανθρωπιστική κρίση κινητοποίησε πολλές οργανώσεις του εξωτερικού, όπως η GWRA (ελληνοαμερικανική). Η οργάνωση αυτή, εκτός από τους 5 τόνους Paris Green (αρσενικούχο σκεύασμα) που έστειλε στην Ελλάδα με την έναρξη του πολέμου, άσκησε μεγάλη πίεση στην Αμερικανική κυβέρνηση.
Ο καθηγητής Γρηγόριος Α. Λιβαδάς, διευθυντής της Υγειονομικής Σχολής, κάνει εκκλήσεις σε διεθνείς οργανώσεις, αλλά οι απαντητικές επιστολές λογοκρίνονται και δεσμεύονται από τη Βέρμαχτ. 
Τελικά οι σύμμαχοι εδέησαν να λασκάρουν τον αποκλεισμό, προκειμένου να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της ουδέτερης Ελβετίας.
Προηγουμένως οι Εγγλέζοι σιγουρεύτηκαν ότι θα διατηρήσουν τον έλεγχο της όλης επιχείρησης. Οι Γερμανοί επειδή ήσαν και αυτοί ευπαθείς στην ελονοσία (δεν είχαν καθόλου ανοσία) επέτρεψαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης τη χρήση μιας νέας ουσίας, που έστειλε ο Ερυθρός Σταυρός για τον τύφο. Η ουσία παρασκευαζόταν από την εταιρεία Geigy με το εμπορικό όνομα Neocid και Gesarol. Ήταν το περίφημο DDT! Κάποια πειράματα στα κουνούπια που έγιναν το 1943 στο Λαγκαδά, είχαν καλά αποτελέσματα.
Από το 1942 μέχρι τις αρχές του 1945 εστάλησαν στην Ελλάδα τεράστιες ποσότητες ανθελονοσιακών φαρμάκων. Από αυτά πολύ λίγα έφτασαν στη δυτική Πελοπόννησο «λόγω των συνθηκών»…
Στην Κατοχή ένα σωληνάριο κινίνο είχε αξία σκληρού νομίσματος στη μαύρη αγορά, ενώ μετά την απελευθέρωση το «μοίραζαν με τη σέσουλα». Προπολεμικά το φαρμακείο της Αργυρώς Νικάκη στο Επιτάλιο διέθετε υδροχλωρική κινίνη σε ενέσιμη μορφή που ο Σεφερλής χορηγούσε ενδομυϊκώς.

Οι 50 καλύτερες τούμπες Ελλήνων Celebrity-ΒΙΝΤΕΟ

Φοβερή πλάκα έχει το βίντεο που δείχνει τις 50 καλύτερες τούμπες των Ελλήνων Celebrity!
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

18.10.13

Προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 1,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Metrisis, και η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%.
 
Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 5,7%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό (5,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7% ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 1,9% των ερωτηθέντων.

Να Φύγουν! Δεν έχουμε άλλο αίμα να δώσουμε!

Του Άγη Βερούτη

Άλλη μια φορά η κυβέρνηση διαπραγματεύεται (λέει) τη δομή της ρύθμισης οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, γιατί η προηγούμενη ήταν σχεδιασμένη να αποτύχει, και απέτυχε...

Η τρόικα υποτίθεται ότι προσπαθεί να αποτρέψει τον ηθικό κίνδυνο του να είναι κάποιος ασυνεπής στις υποχρεώσεις του προς το κράτος, βάζοντας προϋποθέσεις στις ρυθμίσεις αυτές που τις κάνουν ανεδαφικές και τιμωρητικές για όποιον προσπαθήσει να τις αξιοποιήσει για να αποφύγει την ποινικοποίηση του να είσαι Έλληνας το 2013.

Το ίδιο πολιτικό προσωπικό είναι που επέβαλε την εσωτερική υποτίμηση, και επέλεξε τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 30% μέσω υπερφορολόγησης αντί για μείωση του δημοσίου ως εκεί που φτάνει η τσέπη των Ελλήνων, το ίδιο πολιτικό προσωπικό που κατέστησε την πλειοψηφία των μικρομεσαίων μη βιώσιμους, το ίδιο που κατακρεούργησε τη μεσαία τάξη και οδήγησε στο κλείσιμο τις μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, το ίδιο ζητά τώρα άδεια από τους έμμισθους υπαλλήλους της τρόικας να μετριάσει την ανείπωτη δυστυχία που σκορπίζει η υπερφορολόγηση στο δύσμοιρο Έλληνα μικρομεσαίο.

Ποιοι είναι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των Ελλήνων ψηφοφόρων, και ποιοι τελικά αποφασίζουν;

Οι αστικές επαναστάσεις των προηγούμενων αιώνων έγιναν κυρίως γιατί η φορολογία δεν αποφασιζόταν από εκλεγμένους αντιπρόσωπους του Λαού, αλλά από ηγεμόνες και τους υπαλλήλους τους. 

Δηλαδή ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ.

Πειράματα πολιτικής ανοχής και αντοχής κάνουν πια, στο κουφάρι του ελληνικού Λαού;

Καλύτερα εκλογές παρά αυτό το βασανιστήριο έλλειψης Δημοκρατίας.

Δεν είναι ποινικό αδίκημα να είσαι Έλληνας. Όσοι προσπαθούν να το κάνουν έτσι, πρέπει να φύγουν. Εγκαίρως. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει άτακτη χρεοκοπία, που όμως θα έχει ίσο κόστος για όλους, αντί να κανιβαλίζει την παραγωγική τάξη, για τη σίτηση με τις σάρκες της των κομματικών στρατών κηπουρών χωρίς κήπους, των δολοφόνων που εισπράτουν τους μισθούς τους από το δημόσιο και στη φυλακή, των σαρανταπεντάρηδων συνταξιούχων, και των θυγατέρων σε αγαμία.

Να φύγουν!
Δεν έχουμε άλλο αίμα να δώσουμε!
Να φύγουν!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΚΑΦΕ -Δείτε τις αντιδράσεις

 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ...ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
Τι θα συνέβαινε αν η τηλεκίνηση  ήταν αληθινή;
 Ποιες θα ήταν οι αντδράσεις
Δείτε την κρυφή κάμερα να καταγράφει τις αντιδράσεις των ανυποψίαστων πελατών σε ένα καφέ της Νέας Υόρκης  
Δείτε το Βίντεο

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ -Να επέμβει ο Εισαγγελέας για το Ραμοβούνι !!!

Άφωνος ο πολίτης της Μεσσηνίας παρακολουθεί  την σκουπιδομαχία των τελευταίων ημερών που απασχολεί κατοίκους ,περιφέρεια και υπουργείο .
Σε παρέμβαση του στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST ο δήμαρχος Μεσσήνης και τέως πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ , Στάθης Αναστασόπουλος κατήγγειλε  δημόσια ότι οι μελέτες που έγιναν στο Ραμοβούνι κόστισαν στον φορολογούμενο πολίτη 1.500.00 ευρώ  και έως τώρα κανένας δεν είχε ενημερώσει επίσημα  για ύπαρξη ρήγματος στην συγκεκριμένη περιοχή από τα ευρήματα των μελετών.
Σήμερα οι εκπρόσωποι της ΤΕΡΝΑ  ισχυρίστηκαν ,χωρίς να  παρουσιάσουν καμία μελέτη  ότι στο Ραμοβούνι υπάρχει ….ρήγμα  και η περιοχή  δεν ενδείκνυται για την κατασκευή σκουπιδοεργοστασίου .
Μήπως ήρθε ή ώρα με εισαγγελική παρέμβαση  να πληροφορηθεί ο φορολογούμενος πολίτης τι τελικά ισχύει
Υπάρχει ή δεν υπάρχει ρήγμα στο Ραμοβούνι και επιτέλους κάποιος θα πρέπει να πληρώσει για τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί και κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για τα... παιχνίδια των μελετών  που παίχθηκαν  στο Ραμοβούνι
Β.Μ.

Πρώτη είδηση στα ξένα Μέσα Ενημέρωσης το κοριτσάκι που απήγαγαν οι τσιγγάνοι !

Το γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία της τετράχρονης που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στη Λάρισα με τη Daily Mail, η οποία και το έχει κάνει πρώτο θέμα να παραλληλίζει την ιστορία της με αυτή της μικρής Μαντλίν Μακκάν που χάθηκε το 2007 στη Πορτογαλία.
Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας παρατίθεται όλη η ιστορία της μικρής Μαρίας που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στη Λάρισα μαζί με όλες τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
«Οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει διεθνή βοήθεια για την αναγνώριση του τετράχρονου κοριτσιού» προσθέτει η Daily Mail και συνεχίζει κάνοντας τον παραλληλισμό με την Μαντλίν Μακκάν που χάθηκε στις 3 Μαΐου του 2007 ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς της στην Πορτογαλία.

Κλάμα οι μαθητές....Απολύθηκε η πιο σέξι καθηγήτρια ισπανικών

Η Cristy Nicole Deweese που είναι καθηγήτρια ισπανικών στο Dallas, απολύθηκε λόγω μιας παλιάς συνεργασίας της με το Playboy, για το οποίο φυσικά πόζαρε γυμνή. 
Η 21χρονη που πόσταρε το χαρτί της απόλυσής της, είπε ότι θα της λείψουν οι μαθητές της και είναι σίγουρο ότι και σε εκείνους θα λείψει η δασκάλα 

Η Cristy είχε ποζάρει γυμνή όταν ήταν 18 χρονών, αλλά ένας από τους γονείς βρήκε τις φωτογραφίες (μάλλον θα είναι συνδρομητής του Playboy o τύπος) και έκανε παράπονα στο σχολείο...
Ο κομπλεξικός είπε ότι το παρελθόν της καθηγήτριας με αυτές τις φωτογραφίσεις αποσπά τους μαθητές από τα μαθήματά τους, λες και χωρίς τη φωτογράφιση δεν θα φαντάζονταν ήδη την Cristy χωρίς ρούχα. Με το άκουσμα της είδησης δημιουργήθηκε σχεδόν αμέσως σελίδα στο facebook υπέρ της απολυμένης καθηγήτριας.

ΣΟΚ-Οι τσιγγάνοι είχαν αρπάξει το μικρό αγγελούδι το 2009 από τους γονείς του

Νέα στοιχεία για την πρωτοφανή υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στην Ελληνική κοινωνία έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. 
Μαζί με τα νέα στοιχεία, έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του μικρού κοριτσιού που βρέθηκε να μένει με ένα ζευγάρι τσιγγάνων στον καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα.

Οι φωτογραφίες δόθηκαν με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας και με την παράκληση όποιος γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Η υπόθεση ξετυλίχθηκε κατά την διάρκεια της προχθεσινής αστυνομικής επιχείρησης στον καταυλισμό ROMA των Φαρσάλων σε νομότυπη έρευνα στην οικία δύο τσιγγάνων, ενός 39χρονου και μιας 40χρονης όπου οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μαζί τους διέμενε ένα ανήλικο κορίτσι, ηλικίας τεσσάρων ετών περίπου.

Το κορίτσι έχει λευκή χροιά δέρματος, ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια, χαρακτηριστικά που διαφοροποιούνται πλήρως από αυτά των ανωτέρω, που φέρονται ως γονείς του.

Οι δύο ημεδαποί ROMA προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, που ακολούθησε, προέβαλλαν συνεχώς μεταβαλλόμενους ισχυρισμούς σχετικά με την απόκτηση του παιδιού, οι οποίοι εδραίωναν σφόδρα την πεποίθηση ότι το κορίτσι δεν είναι τέκνο των συγκεκριμένων γονέων.

Διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις DNA, από τα αποτελέσματα των οποίων δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα, μεταξύ των γενετικών στοιχείων της ανήλικης και των γενετικών στοιχείων του 39χρονου και της 40χρονης.

Όπως προέκυψε από την πρόοδο των ερευνών, οι δύο ημεδαποί ROMA το έτος 2009 αφαίρεσαν, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το κορίτσι από τους βιολογικούς γονείς του, ενώ κατάφεραν να υφαρπάξουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης – βάπτισής του.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η 40χρονη είναι κάτοχος δύο Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ, ενώ διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες, μία στο Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών κι ενός αγοριού και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών .

Μάλιστα, με αυτές τις οικογενειακές μερίδες «εμφανίζεται» η 40χρονη, μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, το έτος 1993 (από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο), να έχει γεννήσει τρία παιδιά και σε ακόλουθο χρονικό διάστημα τρεισήμισι μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995) να έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά. Όσον αφορά στον 39χρονο, προκύπτει ότι αυτός διατηρεί και τρίτη οικογενειακή μερίδα στο Δήμο Φαρσάλων, στην οποία εμφαίνεται ως πατέρας ακόμη τεσσάρων παιδιών .

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ημεδαποί ROMA κατάφεραν να εκδώσουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού.

Σε βάρος των ανωτέρω, οι οποίοι συνελήφθησαν, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Στο ανήλικο κορίτσι παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, μετά από αίτημα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εκδόθηκε διάταξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της ανήλικης από τους δύο ROMA και το κορίτσι χθες (17-10-2013) παραδόθηκε στο σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ σε αυτές συνδράμουν συναρμόδιες Υπηρεσίες στο πλαίσιο της εθνικής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Κουκουλοφόροι έβαψαν τις κάμερες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου


Κουκουλοφόροι έβαψαν τις κάμερες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Τις κάμερες ασφάλειας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έβαψαν με μαύρο σπρέι, άγνωστοι κουκουλοφόροι, που μπήκαν το πρωί στο προαύλιο κατά τη διάρκεια λειτουργίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες λειτουργίας του ιδρύματος.
Υστερα από εντολή του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ. Αντώνη Γρηγοράκη, η διοίκηση του Νοσοκομείου «άνοιξε» για το γεγονός Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες, έχει καταγραφεί ανησυχία, αλλά και δυσφορία πολιτών για τις δυνατότητες του νοσοκομείου σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας με δεδομένη την υποστελέχωση, την έλλειψη πιστώσεων για ιατρικά και παραφαρμακευτικά υλικά, καθώς επίσης και την υπολειτουργία αρκετών τμημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Τόσο παραγωγικοί φορείς και σύλλογοι του νομού, όσο και Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν υποβάλει αιτήματα προς το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξευρεθούν οι δυνατές λύσεις για τη σωστότερη λειτουργία του νοσοκομείου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-"Μακραίνει " ο κατάλογος των έργων στον τομέα υγείας !

Τρία νέα σημαντικά έργα στο Τομέα της Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας παίρνουν πια το δρόμο της υλοποίησης ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και την υπογραφή από το Περιφερειάρχη Π. Τατούλη για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.302.805,20€ και ειδικότερα:

1. Αναδιαρρύθμιση Ισογείου του κτιρίου των Εξωτερικών Ιατρείων-Διοίκησης του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, Π/Υ 1.246.407,20€

2. Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση εξοπλισμού και υποδομών του Γ.Ν Καλαμάτας, Π/Υ 1.749.398,00€

3. Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Πρωτοβάθμιας εντός οικισμού Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης, Π/Υ 307.000€

Με αφορμή τις σημερινές αποφάσεις ένταξης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την πορεία των έργων Υγείας στη Μεσσηνία τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι με το σχεδιασμό και τη μεθοδικότητά μας, αλλά και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα και το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γεώργιο Μπέζο, ωριμάσαμε κρίσιμα έργα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη Μεσσηνία και τα εντάξαμε στο ΕΣΠΑ.

Τα τρία παραπάνω έργα αποτελούν ώριμες και ολοκληρωμένες προτάσεις που υπέβαλλε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας ύστερα από τη δημιουργική συνεργασία που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλλίας.

Όσον αφορά την αναδιαρρύθμιση του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο που θα καταστήσει κτιριακά και ηλεκτρομηχανολογικά, το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα σύγχρονο, λειτουργικό, και φιλόξενο. Σημειώνεται ότι η μελέτη του συγκεκριμένου έργου αποτελεί δωρεά της οικογένειας του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Η δεύτερη πρόταση που αφορά την αναβάθμιση του εξοπλισμού και των υποδομών του Γ.Ν Καλαμάτας περιλαμβάνει το πρωτοποριακό και καινοτόμο υποέργο της Διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος που αναφέρεται στην εγκατάσταση στον προαύλιο χώρο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης με εξοικονόμηση πόρων σε ετήσια βάση της τάξεως των 350.000€ - 400.000€. 
Σημειώνεται ότι ένα τέτοιο εγχείρημα δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα σε κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας μας ενώ θα μπορούσε να επιφέρει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Και, τέλος, το τρίτο έργο αφορά την κατασκευή νέου Περιφερειακού Ιατρείου στο Πεταλίδι σε οικόπεδο που είχε παραχωρήσει ο Δήμος Μεσσήνης. Υπενθυμίζεται ότι το Π.Ι Πεταλιδίου αποτελεί το τρίτο νέο κατά σειρά περιφερειακό ιατρείο στη Μεσσηνία που εντάσσεται η κατασκευή του στο ΕΣΠΑ, ύστερα από αυτά της Μεθώνης και του Βλαχόπουλου επιβεβαιώνοντας έτσι την καθοριστική στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο θεσμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι τρεις ανωτέρω πράξεις έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ήδη ενταγμένων έργων στο Τομέα της Υγείας για την Μεσσηνία τα οποία και είναι τα κάτωθι:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου