12.10.13

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-Ο σεισμός διέκοψε το γλέντι

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Σύμφωνα με την ειδησεογραφική σελίδα που το δημοσίευσε,το βίντεο είναι σημερινό και δείχνει πως ο εγκέλαδος διέκοψε ένα παραδοσιακό γλέντι.
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα creteplus.gr  και φαίνονται δεκάδες άτομα να χορεύουν στο κέντρο της πίστας όταν ξαφνικά νιώθουν το έδαφος να τραντάζεται. 
Επικράτησε πανικός, ωστόσο οι ψυχραιμότεροι φρόντισαν να μην τραυματιστεί κανείς.

«Άστραψαν και Βρόντηξαν » Διαγούπης - Αλιφέρη στην τηλεόραση ΒΕΣΤ

ΔΙΑΓΟΥΠΗΣ – ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ : ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ….ΕΧΕΙ ΦΩΣ –ΝΕΡΟ –ΤΗΛΕΦΩΝΟ  ΚΑΙ  ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ….ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΑ …ΟΡΗ ΣΤΑ… ΑΓΡΙΑ ΒΟΥΝΑ !!!
Ο ΑΛΕΥΡΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ !!!
«ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ »
Καλεσμένοι  του Θέμη Κανελλόπουλου  στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης ΒΕΣΤ ήταν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  Καλλιρόης  του Δήμου Οιχαλίας Α. Διαγούπης  και η τέως δήμαρχος Μελιγαλά  Ελένη Αλιφέρη
Ο πρόεδρος της Κοινότητας που μονοπωλεί τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης της  Μεσσηνίας και γενικότερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρθηκε με σαφήνεια  στο «παιχνίδι » με τα σκουπίδια που παίζεται το τελευταίο διάστημα στην Κοινότητα του, στον «παραπλανητικό » τρόπο αγοράς οικοπέδου από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ και στις μεγάλες ευθύνες Περιφέρειας και  στελεχών του Δήμου Οιχαλίας  που θέλησαν να φέρουν πρό τετελεσμένων γεγονότων τους κατοίκους της περιοχής .
Ο κος  Διαγούπης τόνισε για μία ακόμα φορά την απόφαση των κατοίκων να μην επιτρέψουν  να μετατραπεί η περιοχή τους σε χώρο υποδοχής απορριμμάτων όλης της Μεσσηνίας καθώς και περιοχών της Αρκαδίας τονίζοντας πως η Καλλιρόη θα γίνει νέα Κερατέα.
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ και η  Ελ.Αλιφέρη – ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ….ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ
 Η περιοχή μας βιώνει ένα δράμα …Το έχουμε ξαναδεί το έργο με την ΒΙΠΕ Μελιγαλά

Ηλ.Τσιάπας - "Είχα προβλέψει το σημερινό σεισμό της Κρήτης"

"Είχα προβλέψει το σείσμο" ισχυρίζεται ο Ηλίας Τσάπας, που έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν την κοινή γνώμη και συγκεκριμένα σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις μεγάλων σεισμών.

Ο Ηλίας Τσιάπας που έχει γίνει γνωστός από προβλέψεις μεγάλων σεισμικών δραστηριοτήτων, τονίζει ότι είχε προβλέψει το σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στην Κρήτη.

Μάλιστα όπως είχε αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα:

" Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε: 2013-08-21 12:38:32.0 17.06 N 99.34 W 30 6.2 GUERRERO, MEXICO
http://static2.emsc.eu/Images/EVID/33/3 ... gional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 13 Οκτωβρίου 2013.

Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 9 Οκτωβρίου 2013 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία" (δείτε εδώ)

Ο κ. Τσιάπας είναι ερασιτέχνης ερευνητής ωστόσο έχει συγκεκριμένη θεωρία με την οποία ισχυρίζεται ότι μπορούν να προβλεφθούν σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, να προσδιοριστούν που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνευθούν όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.α.)

Δείτε τη θεωρία του Ηλία Τσιάπα  εδω

Έχει κατά καιρούς απασχολήσει την επικαιρότητα με την ευστοχία στις προβλέψεις του, ωστόσο η επιστημονική κοινότητα τον αντιμετωπίζει με επιφύλαξη.

Να πάρει πίσω την απόφαση για την ψηφιακή τηλεόραση η κυβέρνηση, ζητά ο Γ. Παπανδρέου

Να ανακαλέσει την απόφασή της με την οποία ακυρώνει τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση της ψηφιακής τηλεόρασης, καλεί την κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού τονίζεται, μεταξύ άλλων: «Το μέγα θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης, που αποτελεί και ευκαιρία εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση -προσωρινά ισχυρίζεται- στην ουσία να ματαιώσει.

Έτσι όμως, ενισχύει ακόμη περισσότερο μια κατεστημένη αντίληψη, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα ανατρέπουν όλα όσα εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, που με τη σειρά τους προσέθεσαν νέα δεινά, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής».

Όπως αναφέρεται επίσης στην ουσία «η κυβέρνηση με την απόφασή της:

-διαιωνίζει καθεστώς μη αδειοδότησης,

-ομολογεί την αδυναμία της να προκηρύξει και να φέρει σε πέρας μια πραγματική διαδικασία αδειοδότησης περιεχομένου,

-αποκλείει οποιονδήποτε άλλον θα ήθελε να συμμετάσχει στην τηλεοπτική αγορά,

-υπονομεύει τον πλουραλισμό,

-παραβλέπει την ανάγκη ελέγχου βιωσιμότητας και βεβαίως,

-αποποιείται των δικαιωμάτων της Πολιτείας σε έναν χώρο που αποτελεί εθνικό πλούτο, αποστερώντας έτσι πολύτιμα έσοδα από το κράτος».

Στην ανακοίνωση τονίζεται, εξάλλου, ότι «οι καθυστερήσεις και η ολιγωρία που επέδειξε η Πολιτεία διαχρονικά στο συγκεκριμένο θέμα, είναι μια πραγματικότητα, αλλά το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την απόφαση της κυβέρνησης».

Άδειασε ή δεν άδειασε ο Αλευράς τον Τατούλη;

Ο Spartakos δε θέλει να πιστέψει ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς άδειασε τον Τατούλη στο θέμα των σκουπιδιών όπως λένε και γράφουν πολλά μέσα ενημέρωσης. 
Δεν θέλει να το πιστέψει γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Τατούλης έφτασε να συγκρουστεί με τον αγαπητό στους Μεσσήνιους Χρήστο Μαλαπάνη και για χάρη δικιά του. 
Αυτό ισχυρίζονται κάποιοι. 
Τη θέση του παραιτηθέντα Χρήστου Μαλαπάνη πήρε ο Παναγιώτης Αλευράς αν και ο Τατούλης μετά την παραίτηση  Μαλαπάνη είχε και άλλες επιλογές όπως τον Κώστα Τσαπόγα, το Γιάννη Αργυράκη και γιατί όχι την Ντίνα Νικολάκου.
Αδυνατεί ο Spartakos να δεχτεί ότι στην περίπτωση του Παναγιώτη Αλευρά ισχύει το «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος».
Δεν το πιστεύει για έναν ακόμη λόγω, πολύ ισχυρό μάλιστα. 
Ο Παναγιώτης Αλευράς στηρίχτηκε και αναδείχτηκε μέσα από το σκληρό πυρήνα του τότε Βουλευτή Δημήτρη Κουσελά και μετά «πέταξε» για άλλα πολιτικά γραφεία που ήταν απέναντι από τον Κουσελά κάτι που δεν του το συγχώρεσαν ποτέ οι «Κουσελικοί».
Δε θα τολμούσε λοιπόν να αδειάσει τον Τατούλη έχοντας αυτή την προϊστορία γι΄ αυτό και αδυνατεί ο Spartakos να το πιστέψει.
Μα θα μου πείτε έχει παρελθόν γιατί να μην έχει και επαναλαμβανόμενο παρόν;
Εσείς μπορείτε να πιστέψετε ότι θέλετε ο Spartakos αδυνατεί να το πιστέψει και σηκώνει τα χέρια ψηλά….

Spartakos

«Χόρεψαν » Μεσσηνία –Λακωνία από τον σεισμό της Κρήτης

Eντονα αισθητή ήταν σε όλη την νότια Πελοπόννησο, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα δυτικά των Χανίων.

Ο σεισμός ταρακούνησε και ανησύχησε περισσότερο τους κατοίκους στην νότια Λακωνία και την Μεσσηνία, ενώ λιγότερο αισθητές έγιναν και άλλες δύο δονήσεις που ακολούθησαν με την τελευταία πριν από λίγο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Απίστευτο βίντεο με τον σεισμό στην Κρήτη!

Μέσα σε σούπερ- μάρκετ

Η κάμερα κλειστού κυκλώματος στο σούπερ μάρκετ κατέγραψε τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,3 ρίχτερ στα Χανιά. 

Δείτε το βίντεο που ανέβασε το flasnews.gr

Πήδηξε από το μπαλκόνι πάνω στον πανικό του από τον σεισμό!

Πως αντέδρασαν οι κρητικοί στην ισχυρή σεισμική δόνηση -
Ευτυχώς ψύχραιμα αντέδρασαν στην πλειοψηφία τους οι κρητικοί στα 6,4 Ρίχτερ που ταρακούνησαν όλο το νησί, λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα. Ο σεισμός χτύπησε την ώρα της σιέστας για πολλούς, και δεν εήταν λίγοι εκείνοι που πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και βγήκαν στους δρόμους...

Αν εξαιρέσουμε έναν ηλικιωμένο, που πάνω στον πανικό του, πήδηξε από τον πρώτο όροφο του σπιτιού του, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά, δεν σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση από τις υπηρεσίες δεν σημειώθηκαν ατυχήματα, τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές από το σεισμό.

Ωστόσο επροέκυψαν προβλήματα με εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Η μισή οροφή ενός ερειπωμένου σπιτιού στην οδό Σειραδάκη στην Αμπεριά, κατέρρευσε με το σεισμό.

Κατολισθήσεις έγιναν στο Φαράγγι στο Θέρισσο, όπου μάλιστα ένα λεωφορείο "εγκλωβίστηκε,", χωρίς όμως ζημιές, όπως και στο Βλήτος Παλαιόχωρας.

Επίσης έσπασαν τζαμαρίες στην παλιά πόλη των Χανίων, και μάρμαρα από μπαλκόνια παλαιών κτισμάτων.

Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Στην περιοχή της Κισάμου που βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές ωστόσο στο δρόμο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα. 

cretalive.gr

Νεώτερη ενημέρωση: Στους δρόμους οι κάτοικοι των Χανίων από την ισχυρή σεισμική δόνηση

Στους δρόμους πετάχτηκαν οι πολίτες στα Χανιά από την ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε όλη την περιφερειακή ενότητα.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις ενώ όσοι βρισκόταν μέσα σε αυτά βγήκαν στο δρόμο.

Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανιά - Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο σπεύδει όχημα της Πυροσβεστικής.

Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Στην περιοχή της Κισάμου που βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές ωστόσο στο δρόμο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα.

Σχεδιάγραμμα ποιοί ένιωσαν τον σεισμό και πόσο…

Τον ισχυρό σεισμό ακολούθησε στις 4.34 μετασεισμός 3.4 ρίχτερ
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6.4 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το οποίο άλλαξε την αρχική του μέτρηση με την οποία έδινε μέγεθος 6 Ρίχτερ (το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει 6,2 Ρίχτερ) σημειώθηκε στις 4: 12 με επίκεντρο 60 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νομό Χανίων, στους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου και στα νησιά των Κυκλάδων αλλά και στην Νότια και Κεντρική Πελοπόννησο

Δείτε αναλυτικά στον πίνακα

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός ακόμη και από οδηγούς οχημάτων που βρισκόταν σε κίνηση.

Έως στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές
ΠΗΓΗ

Το σεισμό διαδέχτηκε μετασεισμός 3.4

Μετά το ισχυρό σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε μετασεισμός στην ίδια περιοχή στις 16.34
Ο μετασεισμός ήταν της τάξεως των 3,4 βαθμών με το ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος 15 χλμ.

Νεώτερη ενημέρωση : 6,2 Ρίχτερ ο σεισμός στην Κρήτη σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο (το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει 6,2 Ρίχτερ) σημειώθηκε στις 4: 12 με επίκεντρο 60 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νομό Χανίων, στους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου και στα νησιά των Κυκλάδων.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός ακόμη και από οδηγούς οχημάτων που βρισκόταν σε κίνηση.

Έως στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές

ΟΙΧΑΛΙΑ- Διαχώρισε την θέση του ο Αλευράς από Τατούλη

Το σκουπιδοεργοστάσιο που προγραμματίζουν ΤΕΡΝΑ και Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Καλλιρόη  έφερε πιθανότατα την μεγάλη ρήξη ανάμεσα σε Πέτρο Τατούλη και Παναγιώτη Αλευρά.
Στην σημερινή του επίσκεψη  στην Καλλιρόη ,ο κος Αλευράς  μπροστά στις διαμαρτυρίες του κόσμου δήλωσε ξεκάθαρα  πως κακώς  έγινε αυτή η επιλογή  ότι πρέπει να αναζητηθούν  εναλλακτικές λύσεις και η προσπάθεια όλων πρέπει να γίνει στο ΥΠΕΚΑ το οποίο μπροστά στην κλιμακούμενη  οργή του κόσμου θα πρέπει να γνωμοδοτήσει αρνητικά .
Με τις δηλώσεις του ο κος Αλευράς  τάσσεται αλληλέγγυος στον αγώνα των κατοίκων της Καλλιρόης και επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην παράταξη του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη

ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 6 ΡΙΧΤΕΡ

Συνελήφθη γιατί "φούλαρε" το αυτοκίνητο και έγινε... καπνός!

Συνελήφθη χθες το βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, ένας 40χρονος, για μη καταβολή αντιτίμου σε βενζινάδικο μετά από εφοδιασμό του οχήματός του με καύσιμα. Ειδικότερα, προχτές το απόγευμα, σε βενζινάδικο της Θεσσαλονίκης, ο προαναφερόμενος αφού εφοδίασε το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με καύσιμα αξίας 104,01 Ευρώ, τράπηκε σε φυγή χωρίς να καταβάλει το ανάλογο αντίτιμο.
Το ανωτέρω όχημα στο οποίο επέβαινε ο 40χρονος, εντοπίστηκε στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Μέσης (ύψος Βέροιας) και ο προαναφερόμενος συνελήφθη. 
Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση.
.seleo.gr

ΚΑΛΛΙΡΟΗ – «Πλήρωσε » τα σπασμένα του Τατούλη ο Αλευράς

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα επικράτησε στην επίσκεψη Αλευρά στην Καλλιρόη .
Ανοιγοκλείνουν τον εθνικό δρόμο!!!
Εξαγριωμένοι κάτοικοι «εγκλώβισαν » τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν.Αλευρά που θέλησε να επισκεφθεί  το χωριό και την αγορασθείσα περιοχή από την ΤΕΡΝΑ προσπαθώντας  να αναπτύξει τα «επιχειρήματα » Τατούλη  για τα …οφέλη της περιοχής από την λειτουργία του σκουπιδοεργοσασίου της ΤΕΡΝΑ.
Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να ΜΗΝ δεχθούν τις συμφωνίες Τατούλη –ΤΕΡΝΑ που πάρθηκαν εν αγνοία τους και προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με σταδιακά κλεισίματα της Εθνικής οδού ενώ άμεσος υπήρξε ο κίνδυνος για προπηλακισμούς του κου Αλευρά

ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!της ΕΛΑΣ-Διέκοψε τα 18 ζευγάρια που χόρευαν τάνγκο... γιατί δεν είχαν άδεια!

Μόνο στην Πάτρα σταμάτησαν την δημόσια εκδήλωση στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Αργεντίνικου χορού
Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί και θαύμαζε τας 18 ζευγάρια! 
Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ήταν η παγκόσμια ημέρα τάνγκο και χορευτές από την Πάτρα αποφάσισαν να την γιορτάσουν χορεύοντας δημοσίως... στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. 
Το θέαμα ήταν υπέροχο, όμως η αστυνομία... αποφάσισε να το διακόψει! Πρόκειται για μία πρωτοφανή ενέργεια της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. που δεν έχει προηγούμενο! Αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και ζήτησαν από τους χορευτές... να σταματήσουν να χορεύουν γιατί... δεν είχαν λάβει άδεια από τον Δήμο! Επρόκειτο για 36 πατρινούς χορευτές, μέλη της Σχολής Tanguera οι οποίοι απέδιδαν εξαίσια τις χορευτικές τους φιγούρες κερδίζοντας τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα όλων των περαστικών! Κι όμως η αστυνομία τους ενημέρωσε πως... δεν είχαν λάβει άδεια από τον Δήμο!
Τα ερωτήματα βέβαια πολλά! Όταν γίνονται πορείες στην πόλη λαμβάνεται άδεια από τον Δήμο; Όταν αρκετοί μουσικοί κάνουν υπαίθριες συναυλίες για να μαζέψουν χρήματα παίρνουν άδεια από τον Δήμο; Όταν κλείνουν οι δρόμοι... για ψύλλου πήδημα, λαμβάνεται άδεια από τον Δήμο; Τόσο μεγάλη ήταν η «ευαισθησία» των αστυνομικών αρχών για την τήρηση της νομιμότητας ώστε να διακόψουν μία τόσο όμορφη εκδήλωση;

Το Greece TangoDay, ήταν πάντως πιστό στο ραντεβού του για 3η συνεχόμενη χρονιά έστω και αν διεκόπη τόσο άδικα και παράλογα. Ήταν μια μέρα θεσμός που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να έχουν μία πρώτη επαφή με τον πιο δημοφιλή χορό της Αργεντινής, το tango.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως όπως συνέβη σε όλες τις πόλεις της χώρας, σχολές και ομάδες χορού πραγματοποίησαν εκείνη την ημέρα δωρεάν μαθήματα tango προς το ευρύ κοινό. 
Με στόχο να προσφέρουν σε όλους την δυνατότητα να γνωρίσουν το χορευτικό κόσμο του Τango και την ομορφιά του.
Όπως έγραφε η πρόσκληση για την συγκεκριμένη διοργάνωση στην Πάτρα «έμπειροι χορευτές και καταξιωμένοι δάσκαλοι, παρουσιάζουν τη μαγεία του tango σε μια υπαίθρια βραδιά χορού, όπου ο κόσμος της Πάτρας θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με το tango αλλά και να διδαχθεί τα πρώτα του βήματα, δωρεάν. 
Το γεγονός θα λάβει χώρα στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου (στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου), από τις 21.00! Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας (Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Λάρισα, Ιεράπετρα Κρήτη, Ρόδος), δείχνοντας την τρυφερή πλευρά του χορού αυτού σε όλη την Ελλάδα»! Μόνο που σε όλες τις πόλεις η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Στην Πάτρα... επενέβη η αστυνομία και διέκοψε τους χορευτές. 
 dete.gr

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ-Βρέθηκαν 1.000 τούρκικες λίρες στην "Αγιά Σοφιά " της Πελοποννήσου

Ένας θησαυρός βρέθηκε στην ιστορική Αγιά Σοφιά της Πελοποννήσου όπως την έχουν αποκαλέσει οι αρχαιολόγοι προκαλώντας το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων. 
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο των εργασιών αναστήλωσης του σημαίνοντος μνημείου της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στους Χριστιάνους, η οποία διενεργείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, βρέθηκαν, εντός μεταβυζαντινής εποχής αγγείου, πάνω από 1.000 τούρκικα νομίσματα, ασημένια στην πλειονότητά τους. 
Τα ευρήματα προέρχονται από την εποχή της Τουρκοκρατίας και εκτιμάται ότι αφορά ένα μεγάλο θησαυρό ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας. 
Το σημαντικό αυτό εύρημα συμπληρώνει τον αξιόλογο αριθμό γλυπτών και κεραμικών οστράκων που απέδωσαν οι ανασκαφικές εργασίες στο ναό και συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορίας του μνημείου.

ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΤΩΡΑ-Ετοιμάζουν «θερμή » υποδοχή στον Αλευρά

«Θερμό » αναμένεται το μεσημέρι για τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν.Αλευρά που αποφάσισε να επισκεφθεί την Καλλιρόη και να συζητήσει με τους κατοίκους το πρόβλημα της εγκατάστασης του σκουπιδοεργοστασίου στην περιοχή έν αγνοία τους .
Η τοπική κοινωνία «βράζει» και οι κάτοικοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Εθνική οδό προκειμένου να εκφράσουν στον κο Αλευρά τις έντονες αποδοκιμασίες τους για τον χειρισμό της υπόθεσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ταυτόχρονα να του δηλώσουν ότι η Καλλιρόη ΔΕΝ πρόκειται να δεχθεί την λειτουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου στην περιοχή της

Κάθοδος των Αγροτών στην Αθήνα

Κατόπιν των εξελίξεων των τελευταίων ημερών και ενόψει της ψήφισης του Νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, σε έκτακτη συνεδρίαση που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 11/10, αποφάσισε την ομαδική κάθοδο των Μελών του στη Βουλή, την Τρίτη 15/10/2013, κατά τη ψήφιση του Νομοσχεδίου.
Μισθώθηκαν ήδη 3 πούλμαν, τα οποία θα αναχωρήσουν από τα Φάρσαλα και την Λάρισα, το πρωί της Τρίτης ώρα 07.30'
Ο Σύνδεσμος μας, ο οποίος εδώ και πολλές εβδομάδες είναι σε επικοινωνία και συνεργασία με τους συναδέλφους μας από την Ήπειρο, ανακοινώνει ότι αντίστοιχη κινητοποίηση θα υπάρχει και από τον Σύνδεσμο Ηπείρου.
Συγκεκριμένα, θα αναχωρήσει πούλμαν το πρωί της Τρίτης 15/10 ώρα 7.00' από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στις 08.00' θα βρίσκεται στο Δημαρχείο της Άρτας, όπου θα παραλάβει και άλλα Μέλη.
Πληροφορίες για τους συναδέλφους από την Ήπειρο, στο τηλ: 6986507500
Τα Μέλη μας, μπορούν να παίρνουν περισσότερες πληροφορίες για την κινητοποίηση, στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου: afo.gr
Καλούμε τους εγκλωβισμένους αγρότες των Φωτοβολταϊκών από όλη την Ελλάδα, να δώσουν το παρών, κατά την ψήφιση ενός Νομοσχεδίου που θα καθορίσει τις τύχες όλων μας, για τα επόμενα 19,5 χρόνια.
                                                                  ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ η ιστορική εφημερίδα της ΑΕΚ κάθε Σαββάτο στα περίπτερα μόνο με 1 ευρώ.

Η ενδεκάδα του ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ αυτή την εβδομάδα είναι η εξής: 

1. Συνέντευξη Κώστας Νεστορίδης
2. Συνέντευξη Γιώργος Κατίδης
3. Αφιέρωμα στο Γιώργο Αμερικάνο
4. Κοινή συνέντευξη των παιχτών χάντμπολ Τσαούση και Παπαδόπουλου
5. Συνέντευξη του προπονητή μπάσκετ της ΑΕΚ Βαγγέλη Ζιάγκο
6. Συνέντευξη του γενικού αρχηγού της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Σπύρο Παπαϊωάννου
7. Οι σύνδεσμοι οπαδών της ΑΕΚ μιλάνε για το νέο γήπεδο και για την πρώτη "στραβή" διαιτησία 
8. Δύο πανέμορφες γυναίκες και φανατικές οπαδοί της ΑΕΚ η χορεύτρια Εβίτα Χουντάλα και η μποξέρ Τζάνη Τασίδου αποκαλύπτονται... 
9. 4 σελίδες σούπερ παρασκήνια
10. θέματα από όλα τα αθλήματα της ΜΑΝΑΣ ΑΕΚ 
11. Ένα θέμα έκπληξη που θα προκαλέσει

Η κομμώτρια της "έκαψε" τα μαλλιά και... τη στέλνει στο εδώλιο

Στα δικαστήρια θα καταλήξουν η αθλήτρια και  κομμώτρια της Πάτρας .  
Η πρώτη υπέβαλε μήνυση στη δεύτερη καθώς όπως υποστηρίζει έφυγε με σοβαρότατο έγκαυμα και κινδύνεψε να χάσει τα μαλλιά της.
Η νεαρή θέλησε να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της από πορτοκαλί σε ξανθό. Κατά την εφαρμογή της βαφής όμως υποστηρίζει ότι αισθάνθηκε έντονο κάψιμο, γεγονός που ανέφερε στην κομμώτριά της.
Η ίδια αναφέρει ότι της είπαν πως ήταν ένα απλό αναμενόμενο κάψιμο. Η αθλήτρια όταν της έβγαλαν τη βαφή είδε μια έντονη κόκκινη γραμμή αίματος στο κούτελο της, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη μήνυσή της.
Η κοπέλα επισημαίνει ότι στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΠΓΝΠ όπου της συστήθηκε ειδική εφαρμογή με κορτιζόνη καθώς ο γιατρός διαπίστωσε ότι η αθλήτρια είχε υποστεί σοβαρό έγκαυμα.
Η νεαρή έχει καταθέσει επίσης και αγωγή 15.000 ευρώ ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη.
Από την πλευρά της η κομμώτρια, στην κατάθεσή της στην αστυνομία υποστηρίζει ότι δε φταίει αυτή για το έγκαυμα αλλά το γεγονός ότι η αθλήτρια την προηγούμενη ημέρα είχε αποπειραθεί με δύο βαφές να βάψει μόνη της τα μαλλιά της.

Μέσα σε 10 ημέρες -Ασφυκτικές οι προθεσμίες για την πληρωμή των φοροπροστίμων

Μέσα σε 10 ημέρες θα πρέπει να αποπληρώνονται τα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις, εφόσον δεν ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ, ορίζει με Απόφαση του ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, κατ' εφαρμογήν των νέων διατάξεων του τελευταίου φορολογικού νόμου για τις παραβάσεις, ενώ και στη περίπτωση της διοικητικής επίλυσης, θα πρέπει να καταβάλλεται το 60% του ποσού.
Η Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και ισχύει από τη Πέμπτη, θα χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης στους φοροπαραβάτες, μικρούς και μεγάλους, στον έντονο απόηχο των στοιχείων που δείχνουν, όμως, πρόστιμα ύψους περίπου 24 εκατ. Ευρώ που αφορούν σε παραβάσεις έμμεσων φόρων και άλλα 194 εκατ. Ευρώ που αφορούν σε παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, έχουν μπει ήδη στο "σακούλι" των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.
ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
(ΦΕΚ Β' 2554/10-10-2013)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15η)
ΤΜΗΜΑ Β'

Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10
Ταχ. Κωδ. : 101 84 Αθήνα
Πληροφορίες : Σταθάς Δημήτρης
Τηλέφωνο : 210-3642682 210-3610030 210-3610065

ΠΟΛ 1226/2013
Θέμα: «Διαδικασία βεβαίωσης και καταβολής των ποσών που προκύπτουν μετά τον επανυπολογισμό των προστίμων με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 55 και των μεταβατικών διατάξεων των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 66 του ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170 Α')»
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 66 του ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170 Α').
2. Την ΠΟΛ.1208/3.9.2013 (ΦΕΚ 2306 Β') απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων "Διαδικασία βεβαίωσης και καταβολής των ποσών που προκύπτουν μετά τον επανυπολογισμό των προστίμων με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 55 και των μεταβατικών διατάξεων των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 66 του ν. 4174/2013 (ΦΕΚ Α' 170)".
3. Την ανάγκη επανακαθορισμού της διαδικασίας βεβαίωσης και καταβολής των ποσών που προκύπτουν μετά τον επανυπολογισμό των προστίμων με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 55 και των μεταβατικών διατάξεων των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 66 του ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170 Α').
4. Ότι με την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αντίθετα εκτιμάται ότι, μετά τον επανυπολογισμό των υπόψη προστίμων, θα αυξηθούν οι εισπράξεις των δημοσίων εσόδων.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Τα ποσά που προκύπτουν μετά τον επανυπολογισμό των προστίμων, με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 55 και των μεταβατικών διατάξεων των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 66 του ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170 Α'), βεβαιώνονται και καταβάλλονται ως εξής:
1. Τα ποσά προστίμων που μετά τον επανυπολογισμό τους είναι μέχρι και τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ:
α) Εντός των δέκα (10) επόμενων εργάσιμων, για τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, ημερών από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς (περιπτώσεις α' και β' της παραγράφου 4 του άρθρου 66 του ν. 4174/2013) ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς (πρακτικό αποδοχής της διαφοράς) με το ευνοϊκότερο καθεστώς (περίπτωση γ' της παραγράφου 4 του άρθρου 66 του ν. 4174/2013), βεβαιώνεται και καταβάλλεται το εξήντα τοις εκατό (60%) του οφειλόμενου ποσού.
β) Μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς (πρακτικό αποδοχής της διαφοράς) με το ευνοϊκότερο καθεστώς, βεβαιώνεται και καταβάλλεται το υπόλοιπο σαράντα τοις εκατό (40%) του οφειλόμενου ποσού.
2. Τα ποσά προστίμων που μετά τον επανυπολογισμό τους υπερβαίνουν τις τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ σε πέντε (5) ίσες δόσεις, με τον περιορισμό ότι η κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των εκατόν ογδόντα χιλιάδων (180.000) ευρώ, εκτός της τελευταίας.
Η πρώτη βεβαιώνεται και καταβάλλεται εντός των δέκα (10) επόμενων εργάσιμων, για τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, ημερών από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς (περιπτώσεις α' και β' της παραγράφου 4 του άρθρου 66 του ν. 4174/2013) ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς (πρακτικό αποδοχής της διαφοράς) με το ευνοϊκότερο καθεστώς (περίπτωση γ' της παραγράφου 4 του άρθρου 66 του ν. 4174/2013), η δεύτερη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς (πρακτικό αποδοχής της διαφοράς) με το ευνοϊκότερο καθεστώς και οι υπόλοιπες τρεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, ημέρα των μηνών που ακολουθούν.
3. Η απόφαση αυτή ισχύει από την υπογραφή της και καταλαμβάνει και τις υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει παρέλθει η προθεσμία βεβαίωσης και καταβολής της πρώτης δόσης των παραγράφων 1 και 2 της παρούσας.
4. Η απόφαση ΠΟΛ.1208/3.9.2013 (ΦΕΚ 2306 Β') καταργείται από την έναρξη ισχύος της παρούσας.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ακριβές Αντίγραφο
Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων
Θ. Θεοχάρης

 iefimerida.gr

«Γαλάζιο» αντάρτικο -53 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να δοθεί προκαταβολικά το επίδομα θέρμανσης

Την προκαταβολική χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια, προτείνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, πενήντα τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Γιώργο Βλάχο.
«Εφόσον οι διακηρύξεις του υπουργείου Οικονομικών είναι βάσιμες και πράγματι υπάρχει πρόβλεψη για εκταμίευση περίπου 300 εκ. ευρώ, τότε οφείλει το υπουργείο να οριστικοποιήσει τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους. 
Για παράδειγμα, μπορεί το υπουργείο να προχωρήσει σε έκδοση «κουπονιών» για τους δικαιούχους, για το ποσό που αναλογεί στον καθένα - ανάλογα με το εισόδημά αλλά και τον τόπο διαμονής τους - με το οποίο θα επιδοτείται η αγορά πετρελαίου. Ακολούθως οι πρατηριούχοι, το «κουπόνι» μαζί με την απόδειξη παράδοσης της ποσότητας που αναλογεί σε αυτό, θα μπορούν να το εκταμιεύουν από συγκεκριμένο λογαριασμό από όλες τις τράπεζες» προτείνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 12-10-2013

Persona non grata ο Τατούλης - Ξεσηκώθηκε η Οιχαλία !!!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ ΣΚΟΡΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ .
Η συνέντευξη Τατούλη άνοιξε τους... ασκούς του Αιόλου, με την αντίδραση να είναι κάθετη από την περιοχή της Οιχαλίας. 
Τα πρώτα φέιγ βολάν κυκλοφόρησαν σε ολόκληρη την περιοχή από την Επιτροπή Αγώνα που έχει συγκροτηθεί!!! Δείτε τί σημειώνουν σε όσα κυκλοφορούν απόψε...

Στην Καλλιρόη και τα σκουπίδια Γορτυνίας και Μεγαλόπολης !!!

 ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ....ΚΟΥΤΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ...ΧΥΜΑ !!!
Αν και εφόσον τηρηθεί επακριβώς ο σχεδιασμός που υπάρχει για τις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τότε τα σκουπίδια τόσο του Δήμου Γορτυνίας, όσο και του Δήμου Μεγαλόπολης, θα μεταφέρονται εκτός Αρκαδίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, τα σκουπίδια της Γορτυνίας και της Μεγαλόπολης θα πηγαίνουν στη μονάδα η οποία θα λειτουργήσει σε περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, στη γειτονική Μεσσηνία.
Να σημειώσουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν σενάρια για μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων σε περιοχές του Δήμου της Μεγαλόπολης, κάτι που από τη συνέντευξη τύπου του Π. Τατούλη, δεν επιβεβαιώθηκε.
Τα σκουπίδια θα πηγαίνουν στη Μεσσηνία, σε μία περιοχή στην οποία μάλιστα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ήδη υπάρχουν αντιδράσεις και δεν αποκλείεται να γίνει διαμαρτυρία στο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας!
ΠΗΓΗ

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

11.10.13

OΛA TA ONOMATA -Πού μετατάσσονται οι 1.629 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας


Πού μετατάσσονται οι 1.629 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας

Ανακοινώθηκαν, την Παρασκευή, από τον ΑΣΕΠ τα ονόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας οι οποίοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται, καθώς είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους (δυνάμει του άρθρου 90 ν. 4172/2013).
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομεία «Αγία Βαρβάρα», όπου συναντήθηκε με τους συνδικαλιστές, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, ενώ, όπως είπε αναφερόμενος στο θέμα της κινητικότητας, «η χώρα θα προχωρήσει μπροστά παρά τη γκρίνια και οι γκρινιάρηδες θα μείνουν πίσω».
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι έχει ήδη παραδοθεί από το ΑΣΕΠ η ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα αποτελέσματα της οποίας θα αναρτηθούν από τα απόγευμα στο site του ΑΣΕΠ και του υπουργείου ώστε από την άλλη εβδομάδα να επιστρέψουν όλοι στις δουλειές τους.
Αναφερόμενος στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», είπε ότι σύντομα θα λειτουργούν η παθολογική κλινική, θα έρθουν τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και θα δημιουργηθεί μονάδα χρονίως πασχόντων
Επίσης ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα παρουσιαστεί και ένα περαιτέρω σχέδιο αναβαθμίσεων του νοσοκομείου πέρα των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί.


Δείτε τους πίνακες με όλα τα ονόματα και την υπηρεσία που τοποθετούνται στο συνημμένο αρχείο


Μεσσηνία: 23 θέσεις εργασίας στον δήμο Τριφυλλίας

Ο Δήμος Τριφυλίας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι τριών (23) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Τριφυλίας, που εδρεύει στην Κυπαρισσία (8μηνα)
(13) ΥΕ Εργατών Καθαριότητας- Γενικών Καθηκόντων (2) ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίου (2) ΔΕ 29 Οδηγοί (2) ΔΕ Χειριστών Τσάπας (1) ΔΕ Χειριστών Μηχ/των Έργων (2) ΔΕ Ηλεκτρολόγων (1) ΔΕ Υδραυλικών
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3
και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Τριφυλίας, Δημαρχείου 2, Τ.Κ.: 24500,
Κυπαρισσία, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Προσωπικού υπόψιν κ.κ. Στρατικοπούλου Χριστίνας, Κωνσταντέλου Γιαννούλας, Λυμπεροπούλου Φωτεινής και Μπάλτα Αγγελικής
(τηλ. επικοινωνίας: 2761360700, 2761360720, 2761360722).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΔΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία. 
Κατ’ εξαίρεση, σώρευση θέσεων δύο κατηγοριών και συγκεκριμένα
κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ επιτρέπεται μόνο όταν στην ανακοίνωση προβλέπονται τόσο θέσεις κατηγορίας ΔΕ που μπορεί να καλυφθούν επικουρικώς με εμπειρία και τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης όσο και θέσεις κατηγορίας ΥΕ. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος της ΥΕ κατηγορίας θα χρησιμοποιήσει μία μόνο αίτηση στην οποία θα αναγράψει κατά σειρά προτίμησης το σύνολο των θέσεων (κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ) που επιδιώκει

Πρότυπα των αιτήσεων του ΑΣΕΠ μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ

“Messini tour” Διαγωνισμός φωτογραφίας για τη Μεσσήνη στο διαδίκτυο..

Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τη πόλη της  Μεσσήνης διοργανώνει η σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος». 
Από 10 Οκτωβρίου έως και 10 Νοεμβρίου στο  facebook.  στην ομάδα «MESSINI TOUR”  όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να αναρτήσουν  φωτογραφίες που θα έχουν ως θέμα τη Μεσσήνη. Τριμελής επιτροπή θα αξιολογήσει τις φωτογραφίες που θα αναρτηθούν και θα βραβεύσει  τις  καλύτερες. Το θέμα της φωτογραφίας είναι ελεύθερο αλλά θα αφορά τη πόλη της Μεσσήνης (τοπία-άνθρωποιι κ.λπ.)  Στόχος του διαγωνισμού στον οποίο  μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι ηλικίες είναι το κίνητρο της περιήγησης στη πόλη και ο εμπλουτισμός με εικόνες από τη Μεσσήνη στο διαδίκτυο.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΥΛΟΥ-ΓΙΑΛΟΒΑΣ

Το έργο «Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Πύλου-Γιάλοβας» αρμοδιότητας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πύλου ξεκίνησε να υλοποιείται.

Η εργολήπτρια εταιρεία Δημόπουλος ΑΤΕ έχει ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες εγκατάστασης του εργοταξίου και ξεκινά εντός δεκαπενθημέρου την υλοποίηση του έργου.

Στο εργοτάξιο στη Γιάλοβα βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΠ κ. Πάνος Ανδριανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Περικλής Κοντογόνης προκειμένου να συζητήσουν και να ενημερωθούν από τον αρμόδιο εργολάβο για την πορεία των εργασιών.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό έργο με άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και στην ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου της περιοχής. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος υλοποιεί σειρά έργων τα οποία αποσκοπούν συνολικά στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων με κύριο γνώμονα την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σπουδές στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό

Τo ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας δίνει… «τροφή» για το μέλλον σου, με σπουδές στον Τομέα Επισιτισμού-Τουρισμού!
Μια Ελλάδα… φως, θάλασσα και γαστριμαργικές απολαύσεις της πλούσιας ελληνικής κουζίνας συνθέτουν το τρίπτυχο του δημοφιλούς πόλου έλξης που αποτελεί η χώρα μας για χιλιάδες επισκέπτες παγκοσμίως, γεγονός που δημιουργεί, αδιαφιλονίκητα, αυξημένη ζήτηση για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τους κλάδους του επισιτισμού και τουρισμού, και καθιστά τους κατέχοντες την τέχνη της γαστρονομίας, περιζήτητους στην αγορά εργασίας.
Παρέχοντας τις πλέον αναγνωρισμένες και ποιοτικές σπουδές σε 10 ειδικότητες του Τομέα Επισιτισμού-Τουρισμού, τo ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, κορυφαίο στα Νότια Προάστια,  είναι η επιλογή σπουδών που διασφαλίζει την άμεση εργασιακή σου αποκατάσταση και επισφραγίζει την καταξιωμένη επαγγελματική σου σταδιοδρομία…

Με μια άρτια καταρτισμένη ομάδα καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών στους κλάδους του Τουρισμού και του Επισιτισμού, σε συνδυασμό με εργαστήρια που διαθέτουν την πλέον σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή (σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει το HACCP), οι νέοι και νέες που θα επιλέξουν να σπουδάσουν στον Τομέα Επισιτισμού-Τουρισμού των ΙΕΚ ΞΥΝΗ λαμβάνουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση, που τους αναγάγει, μετά το πέρας των σπουδών τους, σε ικανούς, ανταγωνιστικούς επαγγελματίες στον εργασιακό στίβο.

Παράλληλα, η καταλυτική συνδρομή των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, όχι μόνο αναφορικά με την πνευματική καλλιέργεια και εκπαίδευση των σπουδαστών μας, αλλά και όσον αφορά στην ανάδειξή τους ως επιτυχημένους επαγγελματίες, συνίσταται στη συμβολή του ΓΕΑΣ ΞΥΝΗ (Γραφείο Εργασίας Αποφοίτων-Σπουδαστών Ομίλου ΞΥΝΗ), το οποίο μετέρχεται όλων των ισχυρών συνεργασιών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ με «δυνατά» ονόματα στο χώρο του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης -όπως τα MITSIS HOTELS, το COLORS HOTEL THESSALONIKI, τις αλυσίδες ξενοδοχείων CAPSIS και GRECOTEL, το εστιατόριο KUZINA MYKONOS, την αλυσίδα εστιατορίων LA PASTERIA, την αλυσίδα MAKRO, τα ALDEMAR HOTELS & SPA, τα CHANDRIS Hotels & Resorts, κ.ά- προκειμένου, σε επίπεδο φοίτησης, να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας,  και σε επίπεδο επαγγελματικής αποκατάστασης, να απορροφηθούν άμεσα στην αγορά εργασίας.

Περίτρανη απόδειξη της σιγουριάς για το εργασιακό μέλλον, την οποία διασφαλίζουν στους αποφοίτους τους τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, είναι το στατιστικά αποδεδειγμένο ποσοστό ότι 1 στους 2 σπουδαστές μας εργάζεται στο αντικείμενο των σπουδών του, γεγονός που αντιπαραβάλλεται στα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας των ημερών μας.

«Υπόγραψε» την επαγγελματική σου καταξίωση και απόφυγε την «οδύσσεια» αναζήτηση θέσης εργασίας, επιλέγοντας μία από τις παρακάτω 10 ειδικότητες του Τομέα Επισιτισμού-Τουρισμού των ΙΕΚ ΞΥΝΗ:

  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
  • Αρτοποιός - Ζαχαροπλάστης
  • Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών & Τροφοδοσίας
  • Υπεύθυνος Υποδοχής & Φιλοξενίας
  • Ειδικός Τουριστικού Πρακτορείου
  • Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου
  • Βοηθός Μαγειρικής Τέχνης
  • Βοηθός Αρτοποιού –Ζαχαροπλάστη
  • Βοηθός Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
  • Βοηθός Εστιατορικής Τέχνης

«Σπουδάζοντας στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τους καλύτερους επαγγελματίες chef, τους καθηγητές μου δηλαδή, οι οποίοι μου μεταδίδουν όλη τη γνώση τους και τα μυστικά της μαγειρικής, που μόνο αυτοί γνωρίζουν. Νιώθω έτοιμη και προετοιμασμένη να βγω στην αγορά εργασίας, αφού έχω εμπλουτίσει τα βιογραφικό μου ήδη, τόσο με πρακτική άσκηση σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα =με την οποία με έφερε σε επαφή το Γραφείο Εργασίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ- όσο και με βεβαιώσεις από τα εξειδικευμένα σεμινάρια, τα οποία είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω κατά τη διάρκεια των σπουδών μου», λέει η Αργυρώ Ζέκιο, σπουδάστρια στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης των ΙΕΚ ΞΥΝΗ και η μαρτυρία της επιστεγάζει το γεγονός πως, διαβαίνοντας το «κατώφλι» του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, το «ραντεβού» με την επαγγελματική επιτυχία είναι προδιαγεγραμμένο, καθώς φέρει την «υπογραφή» του μεγαλύτερου και πληρέστερου εκπαιδευτικού ομίλου στη χώρα μας.
*Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές στα νέα τμήματα Οκτωβρίου 2012 και τις μοναδικές καλοκαιρινές προσφορές που ισχύουν, επισκεφθείτε μας ή επικοινωνήστε μαζί μας στις εγκαταστάσεις των ΙΕΚ ΞΥΝΗ:
·         Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 67 και Αχιλλέως 33, τηλέφωνο 210 9640117
Ή επισκεφθείτε μας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.iek-xini.edu.gr  και στο fb: www.facebook.com/iekxini

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου