24.8.13

Εκτός facebook η Λένα Διβάνη μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε

Ο σάλος που προκάλεσε το επίμαχο σχόλιό της περί «τζαμπατζή» για τον άτυχο 19χρονο Θανάση Καναούτη ήταν τόσο μεγάλος που ανάγκασε τη Λένα Διβάνη να «κατεβάσει» προσωρινά, όπως λέει η ίδια τουλάχιστον, το προφίλ της στο Facebook.
Το περιβόητο σχόλιο της κ. Διβάνη είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες του Facebook να κατακλύσουν με μηνύματα και αρνητικά σχόλια τη σελίδα της στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Κάτι που, προφανώς, την οδήγησε στην απόφαση να... αποχωρήσει προσωρινά από το δίκτυο.
Η συγγραφέας και πανεπιστημιακός επιβεβαίωσε το γεγονός με ανάρτησή της στο twitter, όπου απάντησε σε φίλη της: «Την απενεργοποίησα προσωρινά. Λίγη ησυχία».
Πάντως, μετά το πρώτο κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε το σχόλιό της για τον 19χρονο ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, για ένα εισιτήριο, η συγγραφέας, με κείμενό της μέσω του protagon.gr, έδωσε μία πρώτη απάντηση, αναφέροντας ότι όταν το έγραψε δεν γνώριζε ότι το παιδί ήταν νεκρό.
Όμως, και αυτό το κείμενό της προκάλεσε, επίσης, θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. με τους χρήστες να εξαπολύουν νέα επίθεση και να σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι μία σκέτη συγγνώμη θα ήταν προτιμότερη...

Πιξέλιασαν τα ...όργανα του καγκουρό !

Οι χρήστες του Facebook δεν μπορούν να το χωνέψουν ότι ακόμα και τα ...όργανα ενός καγκουρό πιξελιάζονται...
Πρόσφατα οι διαχειριστές της τουριστικής σελίδας της Αυστραλίας πόσταραν στο Facebook μια φωτογραφία ενός αρσενικού καγκουρό στην οποία το ζώο-σήμα κατατεθέν της χώρας είχε ανοιχτά τα πόδια του, δείχνοντας τ’ αρχ@@@α του...  
Η φωτό είχε πιξελ πάνω στο επίμαχο σημείο και αυτή ακριβώς η λογοκρισία έκανε αρκετούς χρήστες να αγανακτήσουν.
 
Μετά τις αντιδράσεις ο εκπρόσωπος τύπου του Tourism Australia εξήγησε το πιξέλιασμα έγινε για πλάκα. 
Πάντως αν και το Facebook είναι από τα πιο σεμνότυφα μέσα, δεν έχει "κόψει" (ακόμα) την ορίτζιναλ φωτογραφία του Big Baz (έτσι λέγεται το καγκουρό).
69magazine.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Εργοδότης ευχήθηκε στους υπαλλήλους του «καλό καλοκαίρι» και την... έκανε μαζί με το εργοστάσιο

 ΛΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ...ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ;
Ευχήθηκε στους εργαζομένους του «καλό καλοκαίρι» και τους είπε να επιστρέψουν στη δουλειά σε τρεις εβδομάδες. 
Το ίδιο βράδυ, άρχισε να «πακετάρει» για Πολωνία - όχι τα προσωπικά του αντικείμενα, αλλά ολόκληρο το εργοστάσιό του. Είχε αποφασίσει να το μεταφέρει από τη βόρεια Ιταλία στην Πολωνία, χωρίς να πει λέξη στους υπαλλήλους του...
Η είδηση ότι η εταιρεία Firem Srl θα μεταφερόταν στην ανατολική Ευρώπη έφτασε στα αυτιά των 40 εργαζομένων της πολύ αργά. 
Στις 13 Αυγούστου, 11 ημέρες μετά την ενεργοποίηση του σχεδίου, μία ομάδα εργαζομένων, παρατηρώντας την κινητικότητα που υπήρχε γύρω από το εργοστάσιο η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, τους έκανε να υποψιαστούν ότι κάτι συμβαίνει, κατάφεραν απλώς να μπλοκάρουν το τελευταίο από τα 20 φορτηγά που αναχωρούσαν με τον εξοπλισμό του εργοστασίου. Από εκείνη την ώρα, το θέμα άρχισε να απασχολεί ολόκληρη την Ιταλία, αν και η μοίρα των εργαζομένων του εργοστασίου εξακολουθεί να είναι αβέβαιη.
«Αν τους είχα πει νωρίτερα πως σχεδίαζα να μεταφέρω την παραγωγή στο εξωτερικό, θα έκαναν κατάληψη στο εργοστάσιο», υποστήριξε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Φαμπρίτσιο Πεντρόνι, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg από την Πολωνία.
«Για να πω την καθαρή μου αλήθεια, ήθελα να επιβιώσει η επιχείρησή μου και στην Ιταλία οι συνθήκες δεν ήταν πλέον κατάλληλες», προσέθεσε.
Ο 49χρονος Πεντρόνι ζει, πλέον, μέσα στο φόβο, ανησυχώντας ακόμη και για την ίδια του τη ζωή, αφού δέχθηκε επανειλημμένως απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του. Παρ' όλα αυτά, λέει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη για την επιλογή που έκανε για την επιχείρησή του, η οποία δημιουργήθηκε από τον παππού του μετά τον Δεύτετο Παγκόσμιο Πόλεμο. Άλλωστε, δεν είναι η μοναδική ιταλική επιχείρηση που αποφάσισε να... μεταναστεύσει: έχουν προηγηθεί πάμπολλες άλλες, από την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat μέχρι την εταιρεία ηλεκτρικών οικιακών συσκευών Indesit.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση, έπαιξαν ρόλο διάφοροι παράγοντες: από τον ανταγωνισμό μέχρι το κόστος εργασίας και τη φορολογία.
Η Firem είχε κύκλο εργασιών περίπου 3 εκατ. ευρώ πέρυσι, αλλά έχει να παρουσιάσει κέρδη από το 2008, υποστηρίζει ο Πεντρόνι. Το νέο εργοστάσιο στην Πολωνία έχει ανοίξει ήδη και ο ίδιος δεν σκοπεύει να γυρίσει σύντομα στην Ιταλία, δεδομένης της έντασης που έχει δημιουργηθεί με τους εργαζομένους του.
«Δεν θέλω να αυξήσω τα κέρδη μου, θέλω απλώς να έχω ξανά μία κερδοφόρα επιχείρηση», λέει και υποστηρίζει πως, σε ένδειξη καλής πίστης, έφερε μαζί του στην Πολωνία πέντε Ιταλούς υπαλλήλους που εμπιστευόταν.
Στην Ιταλία, η Firem θα συνεχίσει να υφίσταται στα χαρτιά με 10 εργαζομένους...
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Εχετε ρυτίδες ;....Οι μαμάδες φταίνε !!!

Βλέπετε το πρόσωπό σας να γεμίζει λεπτές ρυτίδες; Μην τα βάζετε μόνο με τον εαυτό σας... 
Ευθύνη γι' αυτό φέρει και η μητέρα μας, αφού, σύμφωνα με επιστήμονες, κάθε μητέρα διαθέτει μια συγκεκριμένη ομάδα γονιδίων που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη γήρανση και την οποία κληροδοτεί στα παιδιά της.
Το φαινόμενο της γήρανσης, σύμφωνα με προγενέστερες έρευνες, επιταχύνεται στον ανθρώπινο οργανισμό όταν φθείρονται τα μιτοχόνδρια που είναι μικροσκοπικά «εργοστάσια» στα κύτταρα μας και τα οποία μετατρέπουν σε ενέργεια το φαγητό που τρώμε.
Τώρα, επιστήμονες από τη Σουηδία και τη Γερμανία διαπίστωσαν ότι η διαδικασία της γήρανσης καθορίζεται όχι μόνο από τις συσσωρευμένες βλάβες στο μιτοχονδριακό DNA κατά τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου αλλά και από κάθε γονιδιακή μετάλλαξη που κληρονομείται από την πλευρά της μητέρας.
Το DNA που καθορίζει το πώς αναπτύσσεται ο οργανισμός ενός ανθρώπου, και βρίσκεται στον πυρήνα των κυττάρων, κληρονομείται και από τους δύο γονείς. Τα γονίδια στα μιτοχόνδρια είναι ξεχωριστά και κληρονομούνται μόνο από τη μητέρα.
Ο επικεφαλής των ερευνητών καθηγητής Νιλς Γκόραν Λάρσον, από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, ανέφερε στο Nature ότι το «μιτοχονδριακό DNA της μητέρας φαίνεται να επηρεάζει τη διαδικασία της γήρανσης μας. Αν κληρονομήσουμε μιτοχονδιακό DNA με μεταλλάξεις από τη μητέρα μας τότε θα γεράσουμε γρηγορότερα».

Με Λάλεζα θα το "Γλεντήσουν " οι Μεσσήνιοι της Αττικής

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Έμεινε παράλυτος από τσίμπημα κουνουπιού !!!

Προσωρινή παραλυσία προκάλεσε σε έναν 60χρονο Ξανθιώτη η προσβολή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου, μετά από τσίμπημα κουνουπιού.
Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται εδώ και λίγες ημέρες στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Πρόκειται για άνδρα κάτοικο του Μαγικού του δήμου Αβδήρων Ξάνθης ο οποίος την περασμένη Τετάρτη παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο της πόλης με υψηλό πυρετό. Αρχικά δεν κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του, ωστόσο δυο ημέρες μετά και με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ο ίδιος εισήχθη στην Παθολογική. Από τον εργαστηριακό έλεγχο των εξετάσεων προέκυψε πως είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με το νευρολογικό του σύστημα να εξασθενεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί προσωρινά να περπατήσει.

Με υψηλό πυρετό και πόνους στο σώμα παρουσιάστηκε πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ένας 60χρονος από τον Πολύσιτο Ξάνθης. Ο ίδιος μάλιστα λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στην Παθολογική Κλινική παρουσίασε εξανθήματα σε όλο του το σώμα. Λίγες ημέρες μετά επιβεβαιώθηκε και επισήμως η προσβολή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

thrakitoday.com

Και οι γιαγιάδες "χτυπούσαν" τατουάζ ! ΦΩΤΟ

Τα τατουάζ μπορεί να έγιναν μόδα στον καιρό μας, όμως ήταν ας πούμε "in" και πριν από εκατό χρόνια και βάλε. 
Η ιστορία του tattoo φυσικά μας πάει χιλιάδες χρόνια πίσω, αλλά από τις αρχές του 20ου αιώνα (και πιο πίσω ακόμη) υπήρχαν τολμηρές γυναίκες που διακοσμούσαν με μελάνι το κορμί τους για να βγάλουν ένα πολύ καλό μεροκάματο.
Η σύγχρονη ιστορία του τατουάζ στις γυναίκες δεν ξεκίνησε ως μόδα, αλλά ως ένα επάγγελμα με πολύ καλά φράγκα... 
Πριν ακόμα ο Samuel O'Reilly εφεύρει την ηλεκτρική μηχανή για τατουάζ το 1891, μερικές Ευρωπαίες και Αμερικανίδες χτυπούσαν τατουάζ για να επιδεικνύουν το σχεδόν γυμνό κορμί τους στα πανηγύρια. 
Οι θεατές γούσταραν πολύ την όλη κατάσταση αφού τους είχαν πληροφορήσει ότι αυτές οι γυναίκες ήταν πρώην σκλάβες των άγριων, οι οποίοι τις "σημάδεψαν" με το ζόρι.
Ετσι η φαντασία του κοινού έπαιρνε φωτιά... Οι performers, οι οποίες φυσικά ποτέ δεν είχαν δει "άγριο", πληρώνονταν με τρελά λεφτά για την εποχή, όμως όταν κυκλοφορούσαν δημοσίως ήταν αναγκασμένες να κρύβουν τα τατουάζ τους, αφού ο περισσότερος κόσμος δεν ήταν εξοικειωμένος με αυτήν την εικόνα. 
Θεωρούσε το τατουάζ ως κάτι το περίεργο και το εξωτικό.
Από την άλλη, πλούσιες κυρίες (και κύριοι) "χτυπούσαν" τατουάζ συνήθως σε κρυφά σημεία του κορμιού τους και στις διάφορες συγκεντρώσεις που έκαναν τα έδειχναν ο ένας τον άλλον.
 Τότε τα τατουάζ ήταν ακόμα μια μόδα για λίγους που δεν είχε περάσει σε όλον τον κόσμο, εξαιρούνται βέβαια οι ναυτικοί... 
Οι tattood ladies συνέχισαν να γοητεύουν το κοινό και τον 20ο αιώνα και μερικές performers εργάστηκαν σε περιοδεύοντες θιάσους μέχρι και τη δεκαετία του '80. Βέβαια όταν το tattoo έγινε μόδα και έπαψε να είναι κάτι το παράξενο, τα σόου με τις tattood ladies σταμάτησαν.
Σίγουρα οι γυναίκες αυτές που είχαν γεμίσει το σώμα τους με tattoo, γιαγιάδες πια, θα το διασκέδασαν πολύ βλέποντας κορίτσια και αγόρια να "χτυπούν" κανένα τριανταφυλλάκι στο πόδι ή κανέναν ινδιάνο στον ώμο...
Στις ρετρό φωτογραφίες που κυκλοφορούν, εκτός από τις performers, γνωρίζουμε και τους tattoo artists οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους cool τύπους που χτυπούν τατουάζ σήμερα. Αυτοί οι προχωρημένοι καλλιτέχνες μοιάζουν περισσότερο με γιατροί παρά με τατουατζήδες. 


Η Pam Nash, "πρωταθλήτρια" στα τατουάζ το 1940 προσθέτει λίγα λουλούδια στο γιαπωνέζικο τοπίο που είναι ζωγραφισμένο στην πλάτη της.


Ο tattoo artist George Burchett, φτιάχνει μια πεταλούδα στο μπούτι μιας κοπέλας. 

Ενας Δανός καλλιτέχνης φτιάχνει ένα τριαντάφυλλο στο μπούτι της πελάτισσάς του το 1969.

Μία φαν του Gary Cooper θαυμάζει μέσα από ένα καθρέφτη το τατουάζ με το πρόσωπό του που έκανε στον ώμο της.


Ο διάσημος Λονδρέζος καλλιτέχνης George Burchett σχεδιάζει ένα φίδι στο μπούτι μιας γυναίκας.


To γυμνό κορμί της Pamela Nash με την Ολιβ (από το κομικ Ποπάυ) στο πόδι


 

Performers ποζάρουν γυμνές

Τατουάζ στο στήθος το 1965

Η Pam Nash συμπληρώνει το γιαπωνέζικο τοπίο

Τατουάζ στην πλάτη με τη θεά Κάλι

Τατουάζ κομικ στα μπούτια

Η Maud Wagner, μια από τις διασημότερες tattoo ladies στην Αμερική (1907) 

Τατουάζ με το Μυστικό Δείπνο της Emma de Burgh (1897)

Το Ολόσωμο τατουάζ της Betty Broadbent (δεκαετία του '30)
Και μερικές φωτό ακόμη:













69magazine.gr

ΤΡΑΓΩΔΙΑ-Αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεχε τον θάνατο του αδερφού του



Tραγωδία σε χωριό της Βόρειας Εύβοιας.

Πρόκειται για έναν σαραντάχρονο άντρα που πήρε ένα φλόμπερ και έδωσε τέρμα στην ζωή του.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του που πριν λίγους μήνες έχασε και τον άλλο της γιο.

Όλα έγιναν χθες όταν οι δεν άντεξε άλλο την απώλεια του αδερφού του και αποφάσισε να δώσει τέρμα στην ζωή του.

Λίγες ώρες αργότερα οι δικοί του άνθρωποι τον βρήκαν σε μια λίμνη αίματος.


evianews.com

ΣΟΚΑΡΕΙ-Παντρεμμένες γίνονται πόρνες για να πληρώσουν τα χαράτσια !

Σοκ! Απελπισμένες Ελληνίδες ζητούν μια θέση σε οίκους ανοχής! 

 Για να συντηρήσουν την οικογένειά τους

 Οι τραγικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα παίρνουν νέες διαστάσεις, καθώς όπως προκύπτει μετά από ρεπορτάζ της Espresso, όλο και περισσότερες γυναίκες παντρεμένες και μη ανεξαρτήτως ηλικίας, καταφεύγουν στην πορνεία, προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα χρήματα για την οικογένεια της.

Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερες απελπισμένες γυναίκες, ζητούν μια θέση εργασίας σε οίκους ανοχής, προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τις οικογένειες τους.

Στο δημοσίευμα, φιλοξενούνται και οι δηλώσεις ενός άνδρα και μιας γυναίκας οι οποίοι διατηρούν studio για ερωτικές συνευρέσεις στο κέντρο της Αθήνας και αναφέρονται εκτενώς στο δυσάρεστο αυτό γεγονός.

«Λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλές γυναίκες που πριν από λίγα χρόνια δεν είχαν περάσει ούτε έξω από οίκο ανοχής, έρχονται σε μας και ζητούν να εργαστούν ως ιερόδουλες για να βγάλουν το ψωμί τους και να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τα χαράτσια», δηλώνει μια εκ των ιδιοκτητών και συνεχίζοντας υποστηρίζει πως οι περισσότερες από τις γυναίκες που καταφεύγουν στους οίκους ανοχής, είναι μεταξύ 30 και 45 ετών, με οικογένειες και παιδιά».

Ενδεικτική της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει αρκετές οικογένειες, είναι η ιστορίας που αφηγείται στην εφημερίδα ο άνδρας ιδιοκτήτης, από μια γυναίκα που ζήτησε δουλειά στον οίκο ανοχής, αλλά κατέρρευσε ψυχολογικά: «Πριν από λίγο καιρό ήρθε μια γυναίκα γύρω στα σαράντα και μου είπε πως ο άντρας της είχε απολυθεί από τη δουλειά του και πλέον εργαζόταν περιστασιακά σε μια εταιρεία που κάνει μετακομίσεις και μεταφορές! Είχαν δύο παιδιά και έμεναν στο νοίκι, αλλά τα χρήματα που έβγαζαν ήταν γύρω στα 500 ευρώ το μήνα. Μου ζήτησε να δουλέψει δύο φορές την εβδομάδα στο πρωινό πρόγραμμα, ώστε να μπορεί να λείπει από το σπίτι χωρίς να καταλάβει κάτι ο σύζυγος της. Η εξωτερική της εμφάνιση ήταν πολύ καλή, αλλά της εξήγησα πως για να δουλέψει στο studio θα έπρεπε πρώτα να βγάλει άδεια εργασίας και να περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Όταν τη ρώτησα αν έχει σκεφτεί καλά αυτό που πάει να κάνει έβαλε τα κλάματα και μου είπε πως φοβάται, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή! Στεναχωρήθηκα πολύ και τη συμβούλεψα να πάει πίσω στο σπίτι της και να ψάξει για μια άλλη δουλειά, γιατί με αυτήν την ψυχολογία ήταν αδύνατο να μπει στο δωμάτιο με πελάτη. Η δουλειά της ιερόδουλης είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική. Όταν είσαι στο κρεβάτι με πελάτη, το συναίσθημα πρέπει να πάει περίπατο».

ΝΤΟΙΝΓΚ !!! Στο νοσοκομείο 60χρονη έπειτα από ...άγριο σεξ!

 ΕΙΧΕ ΑΝΤΟΧΕΣ ...20 ΑΡΑΣ !!!

Υψηλές... επιδόσεις στο κρεβάτι με τον αλλοδαπό σύντροφό της

Με αιμορραγία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρικάλων μια 60χρονη γυναίκα, έπειτα από ερωτική συνεύρεση με αλλοδαπό.

Όπως αναφέρει το trikalavoice η γυναίκα παρουσίασε αιμορραγία έπειτα από άγριες επιδόσεις στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα, προφανώς φοβούμενη τα κουτσομπολιά, είχε αρχικα ενδοιασμούς για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Ωστόσο τελικα δέχτηκε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι γιατροί κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το σημαντικό πρόβλημα αιμορραγίας που παρουσίαζε.

ΑΞΙΖΕΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΗΣ : ΟΙ ΦΟΡΟΙ (1883)

Ο Γεώργιος Σουρής μας περιγράφει πώς ήταν τα πράγματα, τότε, το 1883.

130 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΗΣ : ΟΙ ΦΟΡΟΙ (1883)

«Βάλετε φόρους, βάλετε εις την πτωχήν μας ράχη,
ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα
σεις το κρασί και τον καπνό που πίνετε μονάχοι
κι εμείς να σας κοιτάζομε με μάτι σαν γαρίδα
Βαριά φορολογήσετε και το νερό που τρέχει
βάλετε φόρους, βάλετε, η πλάτη μας αντέχει.
*
Ο,τι καλό κι αν έχουμε επάνω σας ας μείνει
στα πρόσωπά μας ας χυθεί του μαρασμού το χρώμα
μ’ εμάς το ισοζύγιο του έθνους μας ας γίνει
φορολογήστε και αυτή τη σάρκα μας ακόμα
του σώματός μας κόβετε καμιά παχιά λωρίδα
και τρώγετέ την λαίμαργα μαζί με την πατρίδα.
*
Ο,τι κι αν τρώγουν οι πτωχοί το έθνος ας τα τρώγει
ό,τι κι αν πίνουν οι πτωχοί το έθνος ας τα πίνει
χορταίνετε σαν Λούκουλοι μ’ εμάς το σκυλολόγι
κι εμείς θα σας γνωρίζουμε γι’ αυτό ευγνωμοσύνη.
Τέτοιοι χωριάτες που ‘μαστε αντέχουμε εις όλα
και ούτε τόσον εύκολα τινάζουμε τα κώλα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η γυναίκα με την μεγαλύτερη περιφέρεια στον κόσμο!

Η Mikel Ruffinelli ζυγίζει 190 κιλά και η περιφέρεια της φτάνει τα 2,5 μέτρα! 
Η 39χρονη γυναίκα που ζει στο Los Angeles λέει για το σώμα της:
«Μου αρέσει η σιλουέτα μου και δεν βλέπω το λόγο γιατί να κάνω δίαιτα, αφού δεν έχω προβλήματα υγείας. Στους άντρες δεν αρέσουν οι κοκαλιάρες, τους αρέσουν οι γυναίκες με καμπύλες».

Και βέβαια η Mikel είναι μια Kardashian επί δέκα αφού μπορεί να έχει τεράστια περιφέρεια αλλά η μέση της είναι σχετικά λεπτή: φτάνει το ένα μέτρο...


Στην καθημερινότητά της πάντως αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα καθώς οδηγεί φορτηγάκι γιατί δεν χωράει να κάτσει σε αυτοκίνητο, κάθεται σε ειδικές καρέκλες και φυσικά κοιμάται σε υπέρδιπλο κρεβάτι.

Ο άντρας της που είναι 40 χρονών, όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με τις καμπύλες της, αλλά του αρέσει πολύ το σώμα της γυναίκας του. 

Η Mikel πάντως δεν ήταν πάντα έτσι. Οταν ήταν μικρότερη είχε πάντα περιφέρεια αλλά τα πολλά κιλά τα πήρε όταν έκανε τα παιδιά της. Να φανταστεί κανείς ότι για πρωινό τρώει δύο αυγά με μπέικον και λουκάνικα και μια μερίδα πατάτες. Οπως δηλαδή τα μοντέλα φροντίζουν τη σιλουέτα τους έτσι και η Mikel για να κρατιέται... σε φόρμα, καθημερινά καταναλώνει 3.000 θερμίδες.


Ετσι κι αλλιώς τα τελευταία πέντε χρόνια η Mikel εργάζεται και ως μοντέλο για την ιστοσελίδα Big Beautiful Women και μάλιστα παίρνει χίλια δολαρία τη φωτογράφιση!

«Κυρίως διαφημίζω εσώρουχα. Εχω δύο μοδίστρες που μου φτιάχνουν τα ρούχα, αν και μπορώ σχετικά άνετα να βρω ρούχα για το πάνω μέρος του σώματός μου, το πρόβλημα το έχω με το κάτω» λέει στη συνέντευξή της στο περιοδικό Closer και κλείνει με ένα μήνυμα για όλες τις ζουμερές γυναίκες:
«Δεν θέλω να πάρω άλλα κιλά, αλλά δεν θέλω να χάσω και τις καμπύλες μου. Φαίνομαι υπέροχη και ελπίζω να ενθαρρύνω και άλλες γυναίκες να σκεφτούν πως:

 «Αφού είναι αυτή ευτυχισμένη με το σώμα της τότε μπορώ να είμαι και εγώ.»


Στην Θεσσαλονίκη οι περισσότερες στην Ρόδο οι λιγότερες γυναίκες στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών στην Ελλάδα βρίσκεται στη δήμο Θεσσαλονίκης,  όπου το «αδύνατο» φύλο υπερτερεί αριθμητικά έναντι των ανδρών με ποσοστό 54,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ και αφορούν στην απογραφή του 2011 ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας είναι 10.815.197 άτομα, από τα οποία το 49% (δηλαδή 5.302.703) είναι άνδρες ενώ το 51% (δηλαδή 5.512.494) είναι γυναίκες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η μεθοδολογία της απογραφής διαφέρει σημαντικά σε αρκετά σημεία από αυτή προηγούμενων απογραφών, τόσο ως προς τον τρόπο διενέργειας όσο και ως προς την επεξεργασία των συλλεγέντων στοιχείων. Συνεπώς, τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 και αυτά των προηγούμενων απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα. Σημειώνεται πάντως, ότι κατά την  απογραφή του 2001, ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας, ανερχόταν σε 10.964.020 κατοίκους.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της απογραφής, όπου όπως προκύπτει, εννέα στους δέκα μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες, με εξαίρεση το Δήμο Ρόδου, όπου οι γυναίκες αποτελούν το 49,9%

Αντίθετα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, εμφανίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό στις γυναίκες, που φτάνει το 54,3%.

Επιχείρηση "Σκούπα " με 30 συλλήψεις στην Κόρινθο

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου Κορινθίας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, κατά την διάρκεια της οποίας, ελέγχθηκαν 180 άτομα, καθώς και 165 οχήματα.

Κατά την επιχείρηση προσήχθησαν συνολικά 59 άτομα και συνελήφθησαν συνολικά 30 άτομα, που κατηγορούνται ένας για ναρκωτικά, δύο για καταδικαστικά έγγραφα, δύο για κατοχή λαθραίων τσιγάρων, ένας για αντίσταση και απείθεια, τέσσερις για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, μία για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού, έξι για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και δεκατρείς αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 40 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 5 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητα χασίς και 25 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου εισαγόμενων τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Το βιβλίο μιας "Ερωτευμένης " δημοσιογράφου με την Μεσσηνία για την Ελλάδα

«Όταν πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου στην Ελλάδα-και αυτό ήταν το πρώτο μου ταξίδι εκτός Αυστραλίας- την ερωτεύτηκα. Δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν αλλά τη λάτρεψα αυτή την χώρα. Τότε ήμουν 20 ετών, τώρα πέρασα τα 50, αλλά ο προορισμός μου είναι πάντα η Ελλάδα».

Με αυτά τα λόγια μια πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας του Σίδνεϊ Sun-Herald, η Μάρτζορι ΜακΓκιν περιγράφει την ερωτική της σχέση με την Ελλάδα.

Η ίδια μαζί με τον σύντροφό της Τζιμ, επίσης δημοσιογράφο, και τον σκύλο τους Γουάλας αποφάσισαν πριν τρία χρόνια να ζήσουν στην Ελλάδα για λίγο και συγκεκριμένα σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου.

Πήγαν για ένα χρόνο και έμειναν τρία! Έζησαν εκεί κατά τη διάρκεια της κρίσης και των μνημονίων και πρόσφατα η Μάρτζορι ΜακΓκιν εξέδωσε ένα βιβλίο με τις εμπειρίες της.

Τίτλος του βιβλίο της είναι Things can Only Get Feta και όπως εξηγεί η ίδια πρόκειται, φυσικά, για λογοπαίγνιο και το βιβλίο καταπιάνεται και με σοβαρά ζητήματα. Εκεί καταγράφει τις εμπειρίες της ζώντας στην επαρχία σαν Ελληνίδα, αλλά και το μήνυμά της πως «τα πράγματα θα φτιάξουν προς το καλύτερο».

Όπως σημειώνει η Μάρτζορι, την άνοιξη του 2010, η ίδια και ο σύντροφός της, που εκείνη την εποχή εργάζονταν και οι δυο ως δημοσιογράφοι στη Σκωτία, μαζί με τον σκύλο τους θέλησαν να ζήσουν μια μεγάλη περιπέτεια στην Ελλάδα, την οποία επισκέπτονται συχνά-πυκνά ως τουρίστες.

Και οι δυο φιλέλληνες, πενήντα και κάτι θέλησαν να χαλαρώσουν λίγο και να απολαύσουν τον ήλιο της Ελλάδας, μακριά από ένα μακρύ και βαρύ χειμώνα... Μόνο που την ίδια στιγμή, η Ελλάδα έμπαινε σε μια παρατεταμένη οικονομική κρίση και η Μάρτζορι αναγνωρίζει πως η απόφασή τους ίσως να ακουγόταν και «λίγο τρελή», όπως της έλεγαν και οι φίλοι της, αλλά αυτοί είχαν επισκεφθεί και στο παρελθόν την Ελλάδα, την γνώριζαν, την λάτρευαν και δεν άλλαξαν απόφαση.

Η ίδια λέει πως και για κείνους ήταν δύσκολα στην Ελλάδα. Ξένοι, δεν είχαν τίποτα, έπρεπε να νοικιάσουν σπίτι. Αλλά σε καμιά περίπτωση όμως δεν ήταν τόσο δύσκολα όσο για τους Έλληνες.

Νοίκιασαν λοιπόν ένα παλιό πέτρινο σπίτι στο χωριό Μεγάλη Μαντίνεια στη σκιά του Ταϋγέτου και προσπάθησαν να ζήσουν σαν Έλληνες σε μια επαρχιακή κλειστή ελληνική κοινωνία, μαζεύοντας ελιές, ζώντα τα έθιμά της, τις χαρές της αλλά και τις δυσκολίες της. Όλες αυτές οι εμπειρίες περιγράφονται με ιδιαίτερα γλαφυρό και συχνά διασκεδαστικό τρόπο.

«Θέλαμε να ζήσουμε σαν Έλληνες, στην επαρχία, μακριά από τους Βρετανούς.

Εξάλλου πάντα είχα υπόψη μου να γράψω και το βιβλίο, όπως και έκανα» λέει.

Η συγγραφέας λέει πως γνώριζε κάποια Ελληνικά, γιατί είχε ζήσει και ως φοιτήτρια στην Ελλάδα και θέλησε να ζήσει την ελληνική αγροτική ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της. Στην Πελοπόννησο, όπως ήταν φυσικό, συνάντησε και πολλούς Ελληνοαυστραλούς και όπως αναφέρει και στο βιβλίο της, αρκετοί υποφέρουν σήμερα από την οικονομική κρίση.

«Ένα από τα εκπληκτικά στοιχεία αυτών που ζήσαμε στη νότια Πελοπόννησο ήταν το ποσοστό των Ελλήνων της Αυστραλίας που βρήκαμε εκεί. Ως επί το πλείστον άνθρωποι που επιδιώκουν να αποκαταστήσουν τις ρίζες με την πατρίδα τους. Είχαν έρθει στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις, αλλά άρχισαν να εξετάζουν την επιστροφή τους πίσω στην Αυστραλία λόγω της κρίσης και της ανησυχίας για την αύξηση της ανεργίας» σημειώνει και συνεχίζει: «Συναντήσαμε ένα υπέροχο ιερέα από τη Μελβούρνη, στα σαράντα του, ο οποίος εργαζόταν σε μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στην κύρια νότια πόλη της Καλαμάτας. Ήταν απίστευτα δημοφιλής και παρόλο που ο ίδιος ήταν βαθύτατα προσηλωμένος στην εκκλησία, σκεφτόταν και την επιστροφή στην Αυστραλία, για να προσφέρει στην οικογένειά του ένα πιο ασφαλές μέλλον.

Πολλοί Έλληνες της Αυστραλίας ζουν στην περιοχή της Λακωνία αλλά και στο νησί των Κυθήρων. Μερικοί άνθρωποι έχουν βαπτίσει «Μικρή Αυστραλία» το συγκεκριμένο νησί.

«Η αγάπη μου για την Ελλάδα ξεκινά από την παιδική μου ηλικία στην Αυστραλία» τονίζει η δημοσιογράφος. Η ίδια μετανάστευσε από τη Σκωτία στο Σίδνεϊ με την οικογένειά της, όταν ήταν εννέα ετών .

Στο Σίδνεϊ, η πρώτη της φίλη ήταν «μια υπέροχη Ελληνίδα» , η 'Αννα, η οποία έγινε η κολλητή της στο σχολείο, ο φύλακας-άγγελος της, την καλούσε τις Κυριακές στο σπίτι της «για το μεγάλο ελληνικό γεύμα», όπου όλοι μιλούσαν ελληνικά και της έμαθε το νόημα της παρέας, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Έτσι η 'Αννα έκανε μια Σκωτσέζα για πάντα φίλη της Ελλάδας. Και δεν είναι τυχαίο πως όταν η Μάρτζορι ήταν άνω των 20 ετών και αποφάσισε να ταξιδέψει πήγε κατ' ευθείαν στην Ελλάδα, όπου έζησε ένα χρόνο στην Αθήνα διδάσκοντας αγγλικά. Τότε άρχισε πια για καλά η ερωτική της σχέση με τη χώρα που συνεχίζεται έως σήμερα.

Για τους Έλληνες φίλους που έκανε στη Πελοπόννησο λέει: «Είναι υπέροχοι άνθρωποι που μας καλούσαν στα σπίτια τους και στη ζωή τους.

Παρά την ταλαιπωρία από τα μέτρα λιτότητας είναι στωικοί και μαχητές. Μια γυναίκα μου είπε: "Κοίτα, είχαμε πολέμους, γερμανική κατοχή, χούντα, σεισμού.

Θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση"».

Στο διάστημα της παραμονής της στην Ελλάδα η Μάρτζορι έγραψε πολλά άρθρα για αυστραλιανά και βρετανικά έντυπα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο και τις εμπειρίες του ζευγαριού στη νότια Πελοπόννησο στην ιστοσελίδα τους www.bigfatgreekodyssey.com.

Δύο συλλήψεις για παγίδευση ΑΤΜ στην Τρίπολη



Δύο Ρουμάνοι συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Τρίπολη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ ο 22χρονος κατηγορείται επιπλέον για κατοχή ναρκωτικών.

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε μετά από διερεύνηση του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, αλλά και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση, διασταύρωση και αξιοποίηση στοιχείων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες, προχθές το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, αφού αρχικά τοποθέτησαν αυτοσχέδιο μηχανισμό σε Αυτόματο Τραπεζικό Μηχάνημα (Α.Τ.Μ.), με σκοπό την «παγίδευση» χρημάτων, στη συνέχεια παρέμειναν σε κοντινό σημείο επιτηρώντας και αναμένοντας κάποιο άτομο να πραγματοποιήσει συναλλαγή.

Ακολούθως, ένα άτομο προσπάθησε να κάνει συναλλαγή-ανάληψη χρημάτων από το μηχάνημα, όμως τα χρήματα «παγιδεύτηκαν» στον αυτοσχέδιο μηχανισμό, τον οποίο είχαν τοποθετήσει οι ανωτέρω στη θυρίδα εξαγωγής χρημάτων και θεωρώντας ότι η συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε, αποχώρησε.

Μετά την αποχώρηση του ατόμου-θύματος, οι δύο δράστες προσέγγισαν το Αυτόματο Τραπεζικό Μηχάνημα (Α.Τ.Μ.), προκειμένου αποσπάσουν χρηματικό ποσό το οποίο είχε «παγιδευτεί», ωστόσο συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Τρίπολης.

Βρέθηκε γυμνή και με τραύματα, χωρίς να θυμάται τίποτα...

Σχεδόν γυμνή και με τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα βρέθηκε στην αρχαία αγορά της Κω μια 37χρονη Ιταλίδα τουρίστρια, χωρίς όμως να θυμάται τι ακριβώς της συνέβη! 
Πάντως, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν το προηγούμενο βράδυ για διασκέδαση στην πόλη της Κω, όπου είχε μεταφερθεί με τουριστικό λεωφορείο μαζί με όλο το γκρουπ των Ιταλών που παραθερίζουν σε μεγάλο ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι. Όταν συγκεντρώθηκαν για να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο, εκείνη δεν εμφανίστηκε και τα ίχνη της χάθηκαν ως το πρωί που βρέθηκε αιμόφυρτη και σε κατάσταση σοκ.

Ασθενοφόρο παρέλαβε την 37χρονη Ιταλίδα και τη μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, αλλά στη συνέχεια διακομίστηκε μέσω του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Πάντως, δεν είναι σε θέση να θυμηθεί τι έγινε και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κω που ερευνούν τη μυστηριώδη υπόθεση καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κάποιος επιχείρησε να τη ληστέψει ή να τη βιάσει και επειδή αντιστάθηκε την ξυλοκόπησε αλύπητα!

protothema.gr

Απογραφή 2011: 10.815.197 ο πληθυσμός της Ελλάδας

Μ.Ο. ηλικίας τα 41,9 χρόνια

9.903.268 με Ελληνική υπηκοότητα

Κάτω από 11 εκατ. είναι οι μόνιμοι κάτοικοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή που έγινε το 2011. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ ο μόνιμος πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 10.815.197 άτοµα. Το 49%, δηλαδή 5.302.70, είναι άντρες και το 51%, δηλαδή 5.512.494, γυναίκες.

Στην ανακοίνωση της, η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει πως η µεθοδολογία της απογραφής 2011 διαφέρει σηµαντικά σε αρκετά σηµεία από αυτή προηγούμενων απογραφών, τόσο ως προς τον τρόπο διενέργειας της απογραφής όσο και ως προς την επεξεργασία των στοιχείων που συλλέχθηκαν.

Συνεπώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα αποτελέσµατα της απογραφής του 2011 και αυτά προηγούµενων απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιµα.

Η µέση ηλικία του µονίµου πληθυσµού της Ελλάδας είναι 41,9 έτη, µε την περιφερειακή ενότητα Μυκόνου να παρουσιάζει τη µικρότερη µέση ηλικία κατοίκων (37 έτη) και την περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας να παρουσιάζει τη µεγαλύτερη (49 έτη).

Σε ό,τι αφορά την οικογενειακή κατάσταση, το 50,3% του πληθυσµού της χώρας είναι κατά νόµο έγγαµοι (έγγαµοι, σύµφωνο συµβίωσης, σε διάσταση). Το 39,% είναι άγαµοι, µε τους άρρενες να υπερτερούν (21,5% του πληθυσµού της).

Για τη σύνθεση του πληθυσμού της χώρας κατά υπηκοότητα, από τα αποτελέσµατα της απογραφής προκύπτει ότι 9.903.268 άτοµα έχουν ελληνική υπηκοότητα, 199.101 άτοµα έχουν υπκοότητα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 708.003 άτοµα έχουν υπηκοότητα λοιπών χωρών και 4.825 άτοµα είναι χωρίς υπηκοότητα ή έχουν αδιευκρίνιστη υπηκοότητα.

Ειδικότερα, το σύνολο των αλλοδαπών που διέµεναν µόνιµα στην Ελλάδα κατά την απογραφή, όπως και των ατόµων χωρίς ή µε αδιευκρίνιστη υπηκοότητα ανήλθε σε 911.929 άτοµα. Από το γράφηµα 7 προκύ̟τει ότι το µεγαλύτερο ποσοστό 52,7% των αλλοδαπών που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν αλβανική υπηκοότητα, το 8,3% βουλγαρική, το 5,1% ρουµάνικη και ακολουθεί µε 3,7% η πακιστανική και 3% η γεωργιανή.

Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά (το σύνολο των ατόµων που διαµένουν µόνιµα σε µια κατοικία "κανονική ή µη κανονική" είτε έχουν συγγενικές σχέσεις είτε όχι), το σύνολό τους διαμορφώνεται σε 4.134.157, από τα οποία τα 1.061.471 είναι µονοµελή, 1.218.356 είναι διµελή, 817.842 είναι τριµελή, 726.469 είναι τετραµελή, 209.545 είναι πενταµελή, 68.595 είναι εξαµελή, 20.272 είναι επταµελή, 7.510 είναι οκταµελή, 1.881 είναι εννεαµελή και 2.216 έχουν δέκα µέλη και άνω.

Το µέσο µέγεθος νοικοκυριού στην Ελλάδα διαμορφώνεται σε 2,6 άτοµα, µε το µεγαλύτερο µέγεθος να εµφανίζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τοµέα Αθηνών (3 άτοµα ) και το µικρότερο στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τοµέα Αθηνών (2 άτοµα).

Το σύνολο των πυρηνικών οικογενειών (θεωρείται η ύπαρξη δύο ή περισσοτέρων ατόµων µέσα στο νοικοκυριό, τα οποία σχετίζονται ως σύζυγοι, ως συµβιούντες σύντροφοι ή ως γονέας και παιδί) ανέρχεται σε 3.021.133 από τις οποίες 913.204 παντρεµένα ζευγάρια χωρίς παιδιά στο ίδιο νοικοκυριό, 1.570.269 παντρεµένα ζευγάρια µε παιδιά, 61.630 συµβιούντες χωρίς παιδιά στο ίδιο νοικοκυριό, 12.317 συµβιούντες µε παιδιά, 74.421 µονογονεϊκές οικογένειες (πατέρας µε παιδί-ιά) και 389.292 µονογονεϊκές οικογένειες (µητέρα µε παιδί-ιά).

ΣΟΚ-25 χρονος Μεσσήνιος παιδόφιλος "ψάρευε " ανήλικους μέσω Facebook

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Ακόμα δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω του διαδικτύου εξιχνιάστηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Oι δράστες είχαν έρθει σε επικοινωνία με ανήλικους μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και τους είχαν πείσει να καταγράψουν βίντεο και φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο
Για ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υ.Π.Ο.Α.Δ.Η.Ε., τη λεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464, 210-6476461 ή στέλνοντας e – mail στα 11012@hellenicpolice.gr ή ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών τους στο διαδίκτυο
Ακόμα δύο περιπτώσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εξιχνιάστηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Συγκεκριμένα πρόκειται για ξεχωριστές περιπτώσεις σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών, μιας 17χρονης και ενός 15χρονου, όπου εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί δράστες, ένας 25χρονος και ένας 28χρονος, στη Μεσσηνία και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.
Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 44χρονης ημεδαπής σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο είχε στην κατοχή του βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο από την 17χρονη κόρη της. Το υλικό αυτό το είχε τραβήξει κατόπιν πίεσης που είχε ασκήσει το άτομο αυτό στην 17χρονη, σε επικοινωνία που είχαν μέσω βιντεοκάμερας στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ την απειλούσε ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ταυτοποιήθηκαν πλήρως τα στοιχεία ενός 25χρονου, καθώς και ο τόπος κατοικίας του στη Μεσσηνία, ο οποίος όπως προέκυψε ήταν το άτομο που είχε έρθει σε επικοινωνία με την ανήλικη.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία αλλά και σε κατάστημα που διατηρεί, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ με κάρτα SIM
  • ένα κινητό τηλέφωνο και
  • μια κάρτα μνήμης κινητού τηλεφώνου.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Στη δεύτερη περίπτωση, 46χρονη ημεδαπή, μητέρα ενός αγοριού 15 ετών, κατήγγειλε ότι άγνωστο άτομο μέσω προφίλ που διατηρούσε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε επικοινωνήσει με τον γιο της και είχε καταφέρει ύστερα από προτροπή του, να του στείλει φωτογραφία του το ανήλικο παιδί με άσεμνο περιεχόμενο.
Ύστερα από Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, α κολούθησε διαδικτυακή αστυνομική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 28χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέβησαν σε έρευνες στο σπίτι και στο γραφείο του 28χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου από την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι αν και το επίμαχο προφίλ του 28χρονου είχε απενεργοποιηθεί, υπήρχε ανταλλαγή μηνυμάτων με τον ανήλικο.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τρεις (3) σκληροί δίσκοι Η/Υ
  • ένα (1) Νetbook και
  • μια (1) κάρτα μνήμης.
Τα ανωτέρω κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (Y.E.Ε.B.Ε.) για εργαστηριακές εξετάσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου