18.5.13

Την πυροβόλησε και μετά αυτοκτόνησε...

Νεκροί σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, με τραύματα από πυροβόλο όπλο, βρέθηκαν γυναίκα και άνδρας ελληνικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας ο άνδρας πυροβόλησε τη γυναίκα και μετά αυτοκτόνησε.

Η περί Ομπάμα προφητεία ...

Τα προαισθήματα, οι προβλέψεις, και οι προφητείες, πάντα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους. Τόσο σε θρησκευτικό, όσο και σε απλά ανθρώπινο επίπεδο. Η περίπτωση του Ιωάννη με την Αποκάλυψη, του Γάλλου Νοστράδαμου, του δικού μας Κοσμά του Αιτωλού, αλλά και πολλών άλλων, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Πολλές φορές τα προαισθήματα δεν είναι 100% ακριβή, ενώ άλλες φορές ο άνθρωπος που δέχεται κάποια πληροφόρηση για τα μελλούμενα, μέσω ονείρων, οραμάτων, φωνών, ή σκέψης, δεν πολυκαταλαβαίνει περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Το προαίσθημα είναι στην ουσία μια προφητεία, που όμως σχετίζεται αμέσως ή εμμέσως με τον δέκτη του οράματος, ή του ονείρου, κλπ. Η προφητεία είναι κάτι μεγαλύτερο. Πιο σημαντικό.

Συνήθως σχετίζεται με τη μοίρα ενός λαού, ενός έθνους κ.ο.κ. Και τα δυο λειτουργούν παρόμοια, η διαφορά τους έγκειται στα μεγέθη.

Υπάρχει μάλιστα ένα συγκεκριμένο είδος προφητείας, που καταλήγει δημοσιευμένο σε βιβλία με τη μορφή μυθιστορήματος. Στην αρχή, κανένας, ακόμη και ο συγγραφέας του, δεν γνωρίζει πως γράφει κάτι που κάποτε θα γίνει. Στη πορεία του χρόνου όμως, οι ομοιότητες με τη πραγματικότητα αρχίζουν να ξεπροβάλλουν, και το όλο ζήτημα αγγίζει πλέον τα όρια του μυστικισμού.

Ένα κλασικό παράδειγμα των παραπάνω, είναι το μυθιστόρημα Futility του Morgan Robertson, που γράφτηκε και εκδόθηκε το 1898. Η πλοκή του έχει να κάνει με την περιπέτεια ενός υπερωκεάνιου που ονομάζεται Titan και που βυθίζεται όταν προσκρούει σε παγόβουνο.

Τον Απρίλιο του 1912, 14 χρόνια μετά τη κυκλοφορία του εν λόγω βιβλίου, ένα πραγματικό υπερωκεάνιο, ο Τιτανικός, βυθίζεται, έχοντας προσκρούσει σε παγόβουνο. Λίγους μήνες μετά τη τραγωδία, το βιβλίο επανεκδίδεται από τον εκδοτικό οίκο M.F. Mansfield της Νέας Υόρκης με το νέο τίτλο Futility and the Wreck of the Titan. Τι να πει κανείς;

Ένα πιο ενδιαφέρον για εμάς σήμερα παράδειγμα, είναι και το εξής: Υπάρχει κάποιος πρόεδρος των ΗΠΑ που η εμφάνισή του είχε προβλεφθεί πριν από 80 χρόνια. Ο Barack Obama. Αναφέρομαι σε μια «προφητεία» που υπάρχει σε ένα βραζιλιάνικο βιβλίο που εκδόθηκε το 1926 με τον τίτλο The Black President. The American Roman in 2228. Το μυθιστόρημα γράφτηκε από κάποιον Monteiro Lobato, ο οποίος προέβλεψε ότι σε μια μελλοντική χρονολογία (που εμπεριέχει τα νούμερα 2 και 8), όταν ο πληθυσμός των ΗΠΑ θα είναι περίπου 300 εκατομμύρια, και όταν ο κόσμος «δεν θα πηγαίνει κάθε μέρα στην εργασία του, αλλά θα δουλεύει από το σπίτι ακτινοβολώντας την εργασία του στο γραφείο!!!», θα εκλεγεί ένας μαύρος πρόεδρος.

Ο άγνωστος τότε Lobato, προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να εκδώσει το βιβλίο στις ΗΠΑ, αλλά τελικά αυτό εκδόθηκε στη Βραζιλία. Το σενάριο μιλάει για μια κοπέλα με το όνομα Jane, η οποία έβλεπε το μέλλον μέσα από μια συσκευή που λέγονταν μελλοντοσκόπιο (futuroscope).

Τι είδε; Είδε έναν μαύρο άνδρα να εκλέγεται στη προεδρία των ΗΠΑ το έτος 2228, σε μια εποχή όπου η ιατρική θα κάνει θαύματα, θα γίνονται κλωνοποιήσεις ανθρώπων, και οι μαύροι θα …ισιώνουν τα μαλλιά τους.

Ο μαύρος αυτός θα έχει ως βασικό αντίπαλο για το χρίσμα, μια λευκή γυναίκα, ενώ και οι δύο θα ανήκουν στο Δημοκρατικό κόμμα. Ο αντίπαλος του για το προεδρικό αξίωμα θα είναι κάποιος λευκός Ρεπουμπλικάνος. Τελικά, κερδίζει ο μαύρος.

Το μυθιστόρημα δεν είναι απόλυτα ακριβές, όμως σε πολλά πέφτει μέσα, και εν πάση περιπτώσει, και μόνο το γεγονός ότι κάποιος προέβλεψε μαύρο πρόεδρο της Αμερικής από το 1926, είναι από μόνο του αξιοσημείωτο. Ιδού μερικές από τις συμπτώσεις-προβλέψεις:

- Μυθιστόρημα: Πληθυσμός ΗΠΑ 314 εκατ.

- Πραγματικότητα: Πληθυσμός ΗΠΑ 304 εκατ.

- Μυθιστόρημα: Πληθυσμός λευκών 206 εκατ.

- Πραγματικότητα: Πληθυσμός λευκών 200 εκατ.

- Μυθιστόρημα: Έτος εκλογής το 2228

- Πραγματικότητα: Έτος εκλογής Ομπάμα το 2008

- Μυθιστόρημα: Μαύρος εναντίον λευκής για το χρίσμα.

- Πραγματικότητα: Ομπάμα εναντίον Χίλαρυ Κλίντον.

- Μυθιστόρημα: Λευκός Ρεπουμπλικάνος ως αντίπαλος για το προεδρικό αξίωμα.

- Πραγματικότητα: Ο λευκός Ρεπουμπλικάνος McCain ήταν ο αντίπαλος.

- Μυθιστόρημα: Η συγκεκριμένη εκλογή θα είναι η 88η προς 89η των ΗΠΑ.

- Πραγματικότητα: Η εκλογή ήταν η 43η προς 44η (το μισό του 88).

apocalypsejohn.com

Πήγε στην αστυνομία για το κλεμμένο του όπλο αλλά... έμπλεξε!

Τον «μπελά» του βρήκε ένας 52χρονος στην Κόνιτσα που πήγε την Πέμπτη να καταγγείλει ότι του είχαν κλέψει το όπλο. Συγκεκριμένα την Πέμπτη το πρωί ο 52χρονος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας και κατήγγειλε ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν αποθήκη του και πήραν μία κυνηγετική καραμπίνα, ιδιοκτησίας του, για την οποία όμως είχε ληγμένη άδεια κατοχής! 
Έτσι, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονου που κατηγορείται για πλημμελή φύλαξη οπλισμού και παράνομη οπλοκατοχή. 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα ΠρωτοδικώνΙωαννίνων.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο του κοινωνικού και προληπτικού της ρόλου, συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες κυνηγετικών όπλων και εξοπλισμού να ελέγχουν τις άδειες κατοχής και να προσέρχονται στις κατά τόπο Αστυνομικές Αρχές για την ανανέωσή τους, πριν παρέλθει η ημερομηνία λήξης της ισχύος τους. 
: ipeirotika.gr

Μητέρα 15 χρονης Μυρτώς: Είδαμε για πρώτη φορά φως στο τούνελ !

Ένα χρόνο μετά μετά την άγρια κακοποίηση της Μυρτώς στην Πάρο, το πρώτο χαμόγελο αισιοδοξίας Η 16χρονη Μυρτώ συνεχίζει τον αγώνα της στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται της με φανερά σημάδια βελτίωσης γεμίζοντας με αισιοδοξία τη μητέρα της αλλά και όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα που δεν έχουν φύγει λεπτό από κοντά της.

«Το μυαλό του παιδιού μου λειτουργεί, κουνάει το χέρι απαντώντας στις ερωτήσεις μου. Σαν μηχανικά, αλλά το κουνάει, ανταποκρίνεται. 

Είδα για πρώτη φορά φως στο τούνελ» αναφέρει η μητέρα της σε σαββατιάτικη εφημερίδα.

Η νεαρή κοπέλα η ιστορία της οποίας έχει συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ σε λίγες μέρες για να υποβληθεί σε ορισμένες ειδικές εξετάσεις.

Για πέντε μήνες περίπου ήταν σε φυτική κατάσταση. Διασωληνωμένη, χωρίς να δίνει σημάδια ότι ακούει ή αισθάνεται, καθώς από την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε από τον 21χρονο Πακιστανό υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κρανίο. Από την ημέρα που διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό η κοπέλα έχει παρουσιάσει σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς σημαντική βελτίωση.

«Με το ειδικό πρόγραμμα θεραπείας που εφαρμόζεται στον Ευαγγελισμό, εκτιμήσαμε ότι στο σημείο προόδου που έχει φτάσει η Μυρτώ θα ήταν επωφελές να είχε μία εναλλακτική προσέγγιση από ένα άλλο ιατρικό κέντρο, εξειδικευμένο στη βελτίωση του επιπέδου συνείδησης ασθενών έπειτα από κάκωση. Το πιο πιθανό είναι να διακομιστεί στο Κέντρο Αποκατάστασης Σπόλτιν στη Βοστώνη που ανήκει στο Χάρβαρντ» ανέφερε ο καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δαμιανός Σακάς.

newsbomb

ΞΕΞΑΘΑΡΙΖΕΙ -Δευτέρα 8μ.μ στο Επιμελητήριο για το ΠΟΠ Καλαμάτας.!

 ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΥΡΑΣ ....ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ; 
ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ;
  Γράφει ο Κάλχας
Θα πανε Νικολάκου και Αλευράς;
Την Δευτέρα, το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα ξεκαθαρίσει το θέμα της επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτας για το ελαιόλαδο.

Εκεί θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις όσων... θυμήθηκαν την..."συμπλήρωση" του φακέλου, λίγες μέρες πριν αποφασιστεί θετικά για το Μεσσηνιακό Λάδι και τους παραγωγούς, ένας 10ετής αγώνας.

Η πονηρή επιστολή του εξαγωγέα-καναλάρχη-μέλους του Δ. Σ του Επιμελητηρίου, Δ. Γυφτέα, με την οποία ζητά να αποσυρθεί ο "φάκελος", ώστε να ξανά υποβληθεί με την ...απαγόρευση της τυποποίησης εκτός νομού, είναι απλά...ΠΟΝΗΡΗ!

Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα χρειαστούν 20 χρόνια να ξαναφτάσει ο " φάκελος" στο σημείο που είναι τώρα.
Μέχρι τότε, θα ισχύει το σημερινό καθεστώς !

Δηλαδή:
• Θα τυποποιούνται τα ΠΟΠ Καλαμάτας παντού. Εντός και εκτός νομού!
• Θα τυποποιούνται ποσότητες περίπου,15000-20000 τόννων με ένδειξη ΠΟΠ, ενω η επαρχία Καλαμάτας παράγει μονο...5000 τόνους.

Είναι φανερό, πως το σημερινό καθεστώς ευνοεί τους τυποποιητές της Καλαμάτας. Δηλαδή ουσιαστικά τον κ. Γυφτέα, αφου η ΕΑΣ έχει βγεί εκτός αγορών!      
                Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ
Τη Δευτέρα λοιπόν,  θα αποφασιστεί η ανάκληση της επιστολής του Επιμελητηρίου (βλέπε Γυφτέα), ενω ενδέχεται να επιτραπεί (απο την Τρίπολη), στους Μεσσήνιους Αντιπεριφερειάρχες Ν. Νικολάκου και Π. Αλευρά να θέσουν την...ξεκάθαρη θέση της Περιφέρειας για το θέμα αυτό. Άλλωστε η κ. Νικολάκου (όπως πάντα) θα μεταφέρει και την άποψη του κ. Τατούλη.

Επιστολή στους Μουσουλμάνους Ελλάδας-«ΘΑ ΣΑΣ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ» !

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απειλητική επιστολή που εστάλη από αγνώστους προς τη Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας και θέτει χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσής τους από τη χώρα, καθώς στη συνέχεια θα ακολουθήσουν «σφαγές».
Όπως ανακοίνωσε το δ.σ. της Μουσουλμανικής Ενωσης, η συγκεκριμένη επιστολή, που γράφει το απειλητικό μήνυμα σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και αραβικά, έφτασε στα γραφεία της Ενωσης με το ταχυδρομείο.
Το μήνυμα της επιστολής γράφει: «Μουσουλμάνοι Δολοφόνοι, Μέχρι 30 Ιουνίου θα έχετε κλείσει τα μπουρδέλα σας στην Ελλάδα και θα έχετε πάει στο διάολο. Από την 1η Ιουλίου και μετά όσοι είστε ακόμη εδώ θα σας σφάζουμε σαν τα κοτόπουλα στο δρόμο. Γ@&* το Ισλάμ σας, γ@&* το Κοράνι σας και γ@&* τις μάνες σας. Θα χυθεί αίμα».
Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οποιοσδήποτε έγραψε και έστειλε την ανοιχτή απειλή, χρησιμοποίησε το λογότυπο της Χρυσής Αυγής στο επιστολόγραφο, για να εξυπηρετήσει ενδεχομένως με αυτό τον τρόπο κάποιο σκοπό.
Από την πλευρά της, η Μουσουλμανική Ενωση σημειώνει πως το μήνυμα απευθύνεται στους Μουσουλμάνους και όχι στους μετανάστες και αυτό είναι ενδεικτικό ότι είναι απροκάλυπτο το θρησκευτικό μίσος κατά συνανθρώπων.
«Κάθε Μουσουλμάνος είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος και άφοβος να υπερασπιστεί την πίστη του αδιαφορώντας για τη ζωή του. Εδώ βάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, βάλλεται το αίσθημα αλληλοσεβασμού και αρμονικής συνύπαρξης, μεταξύ συμπολιτών αλλά η ορθή αντιμετώπιση βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας που καλείται να διασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες της απολαμβάνουν ισονομία και ότι δεν είμαστε έρμαιο σε κάθε ασύμμετρη απειλή» αναφέρει η ανακοίνωση της Ενωσης.


Απόλυτα επιτυχημένο το ταξίδι στην Κίνα λέει η κυβέρνηση

«Απόλυτα επιτυχημένο» θεωρεί η κυβέρνηση το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Από το ταξίδι αυτό βγήκαν μόνο θετικά στοιχεία. 

Η Ελλάδα κοιτάζει το αύριο, οι προσπάθειες όλων είναι να γίνουν επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. 
Το όνειρό μας είναι ο Έλληνας νέος να μην αναγκαστεί να βγει από την Ελλάδα λόγω ανεργίας αλλά να βρει δουλειά στην χώρα του, ανέφερε κυβερνητική πηγή συμπυκνώνοντας το αποτέλεσμα της επίσκεψης. «Υπάρχουν και εκείνοι που για λόγους μικροπολιτικού και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στο να αποτύχουμε. Ξέρω ότι οι Έλληνες πολίτες χαίρονται με τα θετικά που πετύχαμε, σε εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας δεν θα τους κάνω την χάρη να υποχωρήσω και δεν θα τους κάνει την χάρη αυτή ούτε ο ελληνικός λαός, άλλωστε με τον κ. Τσίπρα δεν συμφωνούν και ορισμένες τουλάχιστον από τις συνιστώσες του», ανέφερε η ίδια ανώτατη πηγή απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις του για την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων.

Υπάρχουν δύο λόγοι που οι Κινέζοι θέλουν σταθερότητα στην Ελλάδα: ο πρώτος είναι ότι η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος κυβερνητικός εταίρος της Κίνας. Ο δεύτερος είναι ότι ένα σημαντικό μέρος των αποθεματικών τους το έχουν σε ευρώ.

Ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της Ελλάδας θα έχει συνέπειες και στην ΕΕ.

Η στόχευση της κυβέρνησης με το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν να μπει η Ελλάδα στα επενδυτικά πλάνα της Κίνας, επενδυτικά με την συμμετοχή τους στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις με την ανάπτυξη τουριστικών ρευμάτων προς την χώρα μας.

Ενδεικτικά μόνο για τις δυνατότητες στον τουρισμό, κυβερνητικό στέλεχος έλεγε ότι «στην συνάντηση με τον κ. Σαμαρά ο πρόεδρος της Κίνας του είπε ότι 400 εκατομμύρια Κινέζοι θα ταξιδεύσουν εκτός Κίνας σε επτά χρόνια. Ο πρωθυπουργός του απάντησε με χιούμορ ότι εφέτος θα έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, αυτό που θέλω είναι άλλοι τόσοι Κινέζοι, ένα μικρό κομμάτι από τους δικούς σας να έλθουν στην χώρα μας».

Ειδικά για τον τομέα του τουρισμού η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη μία διαδικασία προβολής της Ελλάδας σε συνεργασία με κινεζικά κανάλια. Θα γυριστεί μέχρι και ταινία στην χώρα μας με Κινέζους σταρ που θα προβάλλει τις φυσικές ομορφιές της χώρας. Επιπλέον υπάρχει ενδιαφέρον για την παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα.

Παράλληλα δημιουργεί βίζα σέντερς για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει με την έκδοση βίζας για τους Κινέζους, κάτι με το οποίο ασχολείται το υπουργείο των Εξωτερικών.

«Δημιουργήσαμε σχέσεις και επαφές και εμείς και η επιχειρηματική ομάδα που ήλθε μαζί μας είδε τους σωστούς ανθρώπους και συζητήσαμε πρακτικά πράγματα.

Είναι όμως σημαντικό να γίνει "follow up" κάτι που μέχρι τώρα δεν κάνει η χώρα μας. Θα συγκροτηθεί συγκεκριμένη κυβερνητική ομάδα για να δει που άνοιξαν παράθυρα και ευκαιρίες, θα δει ποιές είναι οι δουλειές που μπορούν να γίνουν, ποιοί είναι οι άνθρωποι που εμπλέκονται, αν έγινε η δουλειά, αν κόλλησε πού κόλλησε και τί μπορεί να γίνει για να προχωρήσει. Την γενική κατεύθυνση ακόμη και στην επιχειρηματικότητα την δίνει το κράτος της Κίνας, αν και υπάρχει και ο καθαρά ιδιωτικός τομέας κυρίως στην Σανγκάη» έλεγε κυβερνητικό στέλεχος.

Τα κυβερνητικά στελέχη είδαν μία σειρά ανθρώπους, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο δεύτερος ευρωπαίος ηγέτης μετά τον κ. Ολάντ που είδε την κινεζική ηγεσία. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Κίνας είναι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται την σύγχρονη πραγματικότητα και την δική μας πραγματικότητα.

«Έχουν μία διάθεση φιλική προς την Ελλάδα και γι αυτό θα πρέπει να τηρήσουμε αυτά που τους είπαμε. Δημιουργήθηκε ισχυρή δυναμική με την παρουσία μας και πρέπει να την διατηρήσουμε» έλεγε υπουργός που μετείχε στην επίσκεψη.

Έχουν υπάρξει συνεννοήσεις του πρωθυπουργού τόσο με τον δήμαρχο της Σαγκάης όσο και με τον κυβερνήτη της περιφέρειας αλλά και με άλλες περιφέρειες που δεν είναι γνωστές, ότι θα έλθουν στην Ελλάδα για να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων.

«Φεύγουμε με το νέο ότι οι κινέζικοι σιδηρόδρομοι και η COSCO θα συμμετάσχουν στην αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επίσης έχουμε επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος κινεζικών επιχειρήσεων για το αεροδρόμιο της Αθήνας αν και θα πρέπει να συζητήσουμε με την Hochtief και τους Καναδούς εφόσον αγοράσουν το μερίδιό τους. Επίσης -και αυτή είναι τελευταία εξέλιξη- κινέζικος όμιλος, εκδηλώνει ενδιαφέρον για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Υπάρχουν δύο συστάδες 13 περιφερειακών αεροδρομίων. 

Είδαμε την Huawey και την ΖΤΕ δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Huawey σήμερα έχει τζίρο 35 δισ. δολάρια και σε τρία χρόνια θα πάνε στα 70 δισ. Και οι δύο πάντως εκδήλωσαν συγκεκριμένο ενδιαφέρον να δημιουργήσουν ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα. Επίσης σκέπτονται να δημιουργήσουν και ένα logistic center όπως η Hewlett Packard. Τέλος επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον κινεζικών επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στην αποκρατικοποίηση του Καστελίου της Κρήτης», ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος για τα πρακτικά αποτελέσματα της επίσκεψης.

Τέλος μεγάλο περιθώριο υπάρχει και στον τομέα της ναυτιλίας. Είναι ενδεικτικό των ευκαιριών που ανοίγονται ότι 60% του πετρελαίου και 50% των εισαγωγών της Κίνας διακινείται με ελληνόκτητα πλοία. Παράλληλα 146 ελληνικά πλοία κατασκευάζονται αυτή την εποχή σε κινεζικά ναυπηγεία. Είναι δεδομένο ότι η COSCO θα αυξήσει την δραστηριότητά της στο λιμάνι του Πειραιά σε κάθε περίπτωση. Το ενδιαφέρον τους μάλιστα δεν περιορίζεται πια μόνο στα εμπορευματοκιβώτια αλλά εκτείνεται στο σύνολο της δραστηριότητας του λιμανιού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Δωρεάν διανομή τροφίμων στούς Τρίτεκνους !

O Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι το πρόγραμμα -ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2013 - είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 30 Μαΐου. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα τρόφιμα αυτά θα διανεμηθούν σε τρίτεκνες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο σύλλογο εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 17.280 ευρώ όταν έχουν και τα τρία τέκνα ανήλικα. 
Δικαιούχοι των τροφίμων είναι και οι τρίτεκνοι που είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο , ανεξάρτητα την ηλικία των γονέων και των τέκνων, με χαμηλότερο ωστόσο  εισοδηματικό κριτήριο .  
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν είναι τα εξής:
1. Φωτοτυπία οι ταυτότητες ή διαβατήριο επικυρωμένα
2. Α.Φ.Μ. του ζεύγους.
3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4.Αν κάποιο τέκνο είναι μέχρι 24 ετών χρειάζεται βεβαίωση σπουδών από τη σχολή ή βεβαίωση από τη μονάδα
5.Αιτηση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός φορέα υλοποίησης ( υπάρχει στο σύλλογο).
Παρακαλούνται  οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά στα γραφεία του συλλόγου μέχρι της 30 Μαΐου  κάθε Τετάρτη 6μ.μ.- 8μ.μ. & Παρασκευή 6μ.μ-8μ.μ.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6936834169
Η Γ. Γραμματέας Δημητρακοπούλου Γρηγορία

Ποιό είναι το φαβορί για τη νίκη στη Eurovision !

Από τα γραφεία στοιχημάτων
Τα «πηγαδάκια», τα γραφεία στοιχημάτων ακόμη και… επιστήμονες έχουν ήδη εντοπίσει μετά από κάθε λογής έρευνα τα δικά τους φαβορί για τη νίκη στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας.
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στην μουσική… μάχη το βράδυ του Σαββάτου οι Koza Mostra με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και το τραγούδι «Alcohol is Free», το οποίο θα παρουσιαστεί στην 21η θέση.
Το κομμάτι «Only Teardrops» της Δανίας θεωρείται φαβορί από τα γραφεία στοιχημάτων. Το τραγούδι όμως που μπορεί να το «απειλήσει» είναι το τέκνο ποπ «I Feed You My Love» της Νορβηγίας
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν με αγωνία και την εμφάνιση της Μπόνι Τάιλερ με το τραγούδι «Believe in Me» που εκπροσωπεί τη Βρετανία, ενώ η Ανούκ θα ανέβει στη σκηνή για την Ολλανδία με το τραγούδι «Birds».
Το βράδυ του Σαββάτου θα παρουσιαστεί και το τραγούδι της Αρμενίας «Lonely Planet» που έχει γράψει ο κιθαρίστας των Black Sabbath.
Ανάμεσα σε εκείνους - τους λίγους - που υποστηρίζουν ότι νικήτρια θα είναι η Ρωσία, βρίσκεται ένας βρετανός επιστήμονας (στον τομέα της Μοριακής Γενετικής), ο Ντέρεκ Γκάθερερ.
Τα τελευταία δέκα χρόνια αποκαλύπτει τα δικά του προγνωστικά, στα οποία καταλήγει χρησιμοποιώντας τις πιθανότητες της στατιστικής με βάση τους βαθμούς που ανταλλάσσουν χώρες της Ευρώπης.
Σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC, ο Γκάθερερ αναλύει τον τρόπο που ψηφίζει κάθε χώρα. Αναφέρεται για παράδειγμα στις σκανδιναβικές χώρες που δίνουν βαθμούς η μία στην άλλη.
Στα «πηγαδάκια» συζητήθηκε και το φιλί της Κρίστα Ζιγκφριντ από τη Φινλανδία σε μία από τις χορεύτριες στο τέλος του τραγουδιού «Marry Me», το οποίο θεωρείται ως μήνυμα υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων.
«Το γεγονός είναι ότι η Φινλανδία είναι η μόνη σκανδιναβική χώρα, στην οποία δεν επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων και αυτό πιστεύω ότι είναι λάθος» λέει η τραγουδίστρια στον Associated Press

ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ! Αν ο δολοφόνος ήταν...Πακιστανός;

Να τολμήσω μια υπόθεση εργασίας τώρα που βλέπουμε πιο ψύχραιμα το περιστατικό της Χερσονήσου; 
Αν ο ανιματέρ που μαχαίρωσε το παιδάκι ήταν από το Αφγανιστάν ή απο άλλη χώρα του τρίτου κόσμου κι όχι από την Ολλανδία, οι αντιδράσεις των μέσων και ορισμένων ακραίων παρατάξεων θα ήταν έτσι... χλιαρές; 
Πολύ αμφιβάλλω...

Kαλά νέα για τον μικρό Ρώσο-Ξύπνησε και ζήτησε να δει τη μητέρα και τον αδελφό του!

Οι γιατροί πρέπει τώρα να διαπιστώσουν το μέγεθος των βλαβών στο νωτιαίο μυελό από τη μαχαιριά στη σπονδυλική στήλη Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού", εκεί όπου νοσηλεύεται από την περασμένη Πέμπτη ο 11χρονος Νικήτας από τη Ρωσία, ο οποίος έπεσε θύμα άγριας επίθεσης με 20 μαχαιριές από τον 20χρονο ανιματέρ Cirino Schrijver
Η διαδικασία αποσωλήνωσης του παιδιού ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με τον ANT1 μόλις άνοιξε τα μάτια του ζήτησε να δει την μητέρα του και τον αδελφό του.
Δίπλα του βρίσκεται και ειδική ψυχολόγος, ενώ θα ακολουθήσουν νευρολογικά τεστ προκειμένου οι γιατροί να διαπιστώσουν πόσο σοβαρές είναι οι βλάβες στις κινητικές λειτουργίες των κάτω άκρων που μπορεί να έχει υποστεί ο μικρός, μετά την κάκωση στο νωτιαίο μυελό από μαχαιριά στη σπονδυλική στήλη
Παράλληλα ο μικρός αναμένεται να υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα και σε ορθοπαιδική επέμβαση για τραύμα που φέρει στο αριστερό του χέρι, που του προκάλεσε βλάβη του τένοντα.
Στο ίδιο συμβούλιο συζητήθηκε και το πρόγραμμα της φυσιοθεραπείας στο οποίο πρέπει να υποβληθεί το παιδί με δεδομένο ότι η μητέρα του επιθυμεί να γίνει η αποκατάσταση του 11χρονου στην Ελλάδα και όχι στην πατρίδα του όπως της προτάθηκε από τις ρωσικές αρχές

Της Συρίας ..για τα σκουπίδια μεταξύ Άνω Μεσσηνίας και Ασπροχώματος

ΤΑ "ΓΥΡΙΖΟΥΝ" ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ
Είχε φωνές, απειλές, κινήσεις που μπορούσαν να πυροδοτήσουν χειροδικίες. 

Ήταν η ημερίδα για τα σκουπίδια που έγινε χθες βράδυ στην Καλαμάτα από το Δήμο Οιχαλίας, με την παρουσία αστυνομικής δύναμης!...
Πέρα από την πολεμική ατμόσφαιρα ωστόσο, το πιο σημαντικό που βγήκε από την ημερίδα ήταν η αρνητική στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία νομαρχιακού σταθμού προσωρινής επεξεργασίας απορριμμάτων στο Παλιοροβούνι του Δήμου Οιχαλίας.
Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που ήρθε από την Άνω Μεσσηνία, όπου οι αντιδράσεις είναι εντονότατες για τα σχέδια των δημάρχων σχετικά με το Παλιοροβούνι.

 Ωστόσο ο κόσμος άκουσε με ικανοποίηση τις ενστάσεις του αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, για την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας. 
Ενστάσεις που σχετίζονται με την ιστορική σημασία της περιοχής, τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτή κ.ά. Κυρίως όμως ο Παναγιώτης Αλευράς προειδοποίησε ότι έτσι και γίνει ο σταθμός της προσωρινής επεξεργασίας στο Παλιοροβούνι, τότε στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει μελλοντικά ο σταθμός μεταφόρτωσης των σκουπιδιών όλης της Μεσσηνίας και δύο Δήμων της Αρκαδίας, δηλαδή θα περνούν τα σκουπίδια από εκεί για πάντα.
Σε ό,τι αφορά τις φωνές και τις ακραίες εντάσεις, αυτές προκλήθηκαν από τις τοποθετήσεις υπέρ της επαναλειτουργίας της Μονάδας Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων Καλαμάτας (ΜΟΛΑΚ). Κάθε φορά που κάποιος μιλούσε για τη ΜΟΛΑΚ κάτοικοι του Ασπροχώματος αντιδρούσαν με ακραίο τρόπο.
Οι δήμαρχοι Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος (πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) και Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, αιφνιδιάστηκαν από τις αναφορές του αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, κατά της επιλογής του Παλιοροβουνίου. 

Μάλιστα ο κ. Αλευράς σημείωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες η Περιφέρεια θα έχει επιλέξει τον ανάδοχο για την ολική διαχείριση των απορριμμάτων και σε διάστημα λίγων μηνών ο ανάδοχος θα αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο Δήμος Οιχαλίας παρουσίασε με ειδικούς επιστήμονες μελέτες που έχουν γίνει για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την επιλογή του Παλιοροβουνίου για την προσωρινή επεξεργασία τους. 

Ο ειδικός σε θέματα γεωλογίας, Νικόλαος Στάππας σημείωσε ότι εμφανής και σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης των υπόγειων νερών από την επεξεργασία σκουπιδιών στο Παλιοροβούνι δεν υπάρχει.
 Τόνισε όμως ότι η περιοχή αυτή δεν είναι κατάλληλη για μια τέτοια εγκατάσταση, διότι έχει μεγάλες κλίσεις και έντονο ανάγλυφο. 
Ο τέως καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Κρήτης, Αλέξανδρος Οικονομόπουλος, τόνισε ότι η ιδανική λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι η αξιοποίηση των παλιών ορυχείων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Σε διαφορετική περίπτωση σημείωσε ότι η θετικότερη λύση είναι η επαναλειτουργία της ΜΟΛΑΚ ή έστω η λειτουργία του μεγάλου δεματοποιητή της ΜΟΛΑΚ και η εναπόθεση των δεμάτων σε χώρους που θα επιλεγούν, ανάμεσα στους οποίους ονομάτισε τη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου και το παλιό λατομείο Κάρτσωνα στην Πολιανή.
Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας Κώστας Δημητρακόπουλος, ενώ στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος, Φίλιππος Μπάμης, υπογράμμισε τις ευθύνες του κράτους για τη διαιώνιση του προβλήματος.

Στ.Μ.kalamatajournal.gr

Τρύπησε με ...ψαροντούφεκο τον αδελφό της !!!

Συνελήφθη 37χρονη από το Ληξούρι Κεφαλονιάς μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά του 38χρονου αδερφού της.
Όλα άρχισαν την περασμένη Τετάρτη όταν ο 38χρονος, μετά από έντονο διαπληκτισμό με την αδερφή του, την χτύπησε προκαλώντας της απλές σωματικές βλάβες. 
Την επόμενη μέρα, η 37χρονη, πήρε ένα ψαροντούφεκο και τον τραυμάτισε σοβαρά στο δεξί του χέρι.
Ο άνδρας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου, ενώ η 37χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα του νησιού

Τα " μαζεύουν " για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων !!!

«Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις για τα αγροτεμάχια»
Αυστηρό μήνυμα σε όλους όσοι αναφέρονται στα περί φορολόγησης στα αγροτεμάχια απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
«Είμαι ο τελευταίος που θα επιθυμούσε τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων» δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του 4ου Agro Quality Festival, «και επειδή δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, θα ήθελα να καλέσω να είναι πιο προσεκτικοί όσοι μιλούν αβασάνιστα ή διαρρέουν πληροφορίες -εντός ή εκτός εισαγωγικών- για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ενσπείροντας αναστάτωση στους αγρότες που μοχθούν για τον επιούσιο».

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ-«Ανοίγουμε το δρόμο στη ζωή»

Ποδηλάτες σε περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην αυριανή 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία ζητώντας χώρο για το ποδήλατο, αλλά και περισσότερες δημόσιες συγκοινωνίες.
Με σύνθημά τους «Ανοίγουμε το δρόμο στη ζωή» ομάδες ποδηλατών στην Αθήνα, τον Αγιο Κωνσταντίνο, την Αλίαρτο, την Αμαλιάδα, την Αντίπαρο, το 'Αργος, την 'Αρτα, τον Βόλο, τη Δράμα, τη Ζάκυνθο, τη Ζαχάρω, την Ηγουμενίτσα, το Ηράκλειο, τη Θάσος, τη Θεσσαλονίκη, την Ιεράπετρα, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κάρυστο, την Κατερίνη, την Κέρκυρα, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, την Κόρινθο, τη Λαμία, τη Λάρισα, τη Λήμνος, τη Λιβαδειά, το Μεσολόγγι, τη Μυτιλήνη, το Ναύπλιο, την Ξάνθη, την Πάτρα, την Πρέβεζα, την Πτολεμαΐδα, το Ρέθυμνο, τη Σκύρο, την Σπάρτη, το Σχηματάρι, τα Τρίκαλα, τη Φλώρινα, τη Χαλκίδα, τα Χανιά, τη Χίο και τη Σκάλα Ωρωπού θα οργανώσουν ποδηλατικές διαδρομές με βασικό αίτημά τους τις βιώσιμες μετακινήσεις.

Πήγε να την αποπλανήσει και του την έφερε...


Μεγάλο χουνέρι επιφύλαξε σε 55χρονο επίδοξο εραστή  ιδιοκτήτρια καταστήματος με ψιλικά, ο οποίος πήγε να την «ρίξει» αλλά εκείνη κατάφερε τελικά να τον παραπλανήσει και να τον αφήσει  γυμνό στην παραλία Λακκόπετρας της  Αχαΐας.
Όπως αναφέρει το patratimes το θύμα επί δυο μήνες πολιορκούσε την πανέμορφη ιδιοκτήτρια καταστήματος και  στην προσπάθεια του της πήγαινε καθημερινά καφέδες ακόμα και γλυκίσματα, ενώ δεν έλειπαν τα συνεχή κομπλιμέντα  για την ομορφιά και το σώμα της.

Η γυναίκα απέκρουε το φλερτ  του παντρεμένου 55χρονου, αλλά εκείνος δεν το έβαζε κάτω. Πριν λίγες ημέρες είδε το αντικείμενο του πόθου του να ενδίδει στις πιέσεις του για ραντεβού καθώς  δέχθηκε να συναντηθούν  σε ερημική παραλία.

Ύστερα φαγητό σε γνωστό μαγαζί της περιοχής, κατέληξαν όντως στην παραλία, όπου με πρωτοβουλία του 55χρονου άρχισαν οι ερωτικές περιπτύξεις.

Ο επίδοξος εραστής έμεινε γυμνός κάποια στιγμή, αλλά είδε  έκπληκτος το αντικείμενο του πόθου  του να σηκώνεται ξαφνικά, να του παίρνει τα ρούχα και να φεύγει με το αυτοκίνητο με το οποίο είχε πάει στο ραντεβού, αφήνοντάς τον κατατσίτσιδο! Και εκείνος το φυσάει ακόμα και δεν κρυώνει…

Ψάχνετε για σύντροφο; Μπείτε στο ειδικό βαγόνι γνωριμιών του Μετρό της Πράγας

Ρόλο. . . προξενήτρας σχεδιάζει να αναλάβει το μετρό της Πράγας με σκοπό να βρίσκει τον κατάλληλο σύντροφο στους επιβάτες που το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους.
Η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό σχεδιάζει να τοποθετήσει ειδικά βαγόνια στα οποία θα επιβιβάζονται όσοι επιβάτες αναζητούν την «αδελφή ψυχή τους».
«Μια από τις δυνατότητες που τους δίνονται είναι να γνωρίζονται μεταξύ τους και, εφόσον αισθάνονται έλξη, να συνάπτουν σχέσεις», ανέφερε ο υπεύθυνος του τσεχικού Μετρό συμπληρώνοντας ότι το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη του έτους καθώς και ότι μόνο ένα από τα πέντε βαγόνια του κάθε συρμού θα προσφέρεται για «γνωριμίες».
«Θα κάνουμε μια έρευνα μεταξύ των επιβατών. Κάθε βαγόνι θα φέρει ξεχωριστή σήμανση και θα αναρτηθούν πληροφορίες σε πολλές γλώσσες, στους συρμούς και στην αποβάθρα», είπε ο υπεύθυνος της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες που θα μπαίνουν στο «βαγόνι γνωριμιών» δεν θα είναι υποχρεωμένοι να συνάψουν σχέσεις μεταξύ τους, διευκρίνισε.

Εγκλημα πάθους : Την στραγγάλισε και την πέταξε σε χαράδρα

Χειροπέδες σε έναν 26χρονο άνδρα για τη δολοφονία μιας 39χρονης γυναίκας, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 15 Μαΐου, πέρασε η ΕΛ.ΑΣ.
Ο άνδρας συνελήφθη στον Πειραιά ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί το πτώμα της 39χρονης μέσα σε μια χαράδρα στην περιοχή του Πόρτο Γερμενό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 26χρονος φέρεται να στραγγάλισε την άτυχη γυναίκα μετά από άγριο καβγά που είχαν μεταξύ τους και στη συνέχεια την πέταξε στη χαράδρα.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα πάθους.
 

Από τη βροχή στον ανοιξιάτικο καύσωνα - Στους 32 ο υδράργυρος το Σάββατο

Αλλάζει πάλι το σκηνικό του καιρού με τις βροχές να σταματούν και τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε ορισμένες περιοχές ακόμη και στους 32 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών μέρος της σκόνης που μεταφέρθηκε την Παρασκευή είναι πιθανό να παραμείνει στην ατμόσφαιρα.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στη Θράκη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά το πρωί νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Συτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και πρόσκαιρα βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά το πρωί νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Συνελήφθη πενηντάχρονος ο οποίος ασελγούσε σε ανήλικο

Πενηντάχρονο Χιλιανό που ασελγούσε σε ανήλικο συνέλαβε η αστυνομία. Σύμφωνα με την αστυνομία ο συλληφθείς τον Ιούλιο του 2012 είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος 8χρονου αγοριού, το οποίο η μητέρα του, του είχε εμπιστευθεί για φύλαξη, στον κοινό χώρο εργασίας τους.
Εναντίον του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνησης παιδιού, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, της πορνογραφίας ανηλίκων και παράβαση του νόμου «περί όπλων».
Κατά την έρευνα στο σπίτι του πενηντάχρονου ανάμεσα σε άλλα βρέθηκαν τριάντα δύο βιντεοκασέτες, σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ζωγραφιές σε χαρτί με περιεχόμενο ανηλίκους, φωτογραφίες με γυμνά ανήλικα παιδιά, μαστίγιο, ιδιόχειρο σημείωμα με διεύθυνση σελίδας πορνογραφικού υλικού ανηλίκων και κάρτες μνήμης.
Στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια (σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, mini DVD, memory stick) βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας και απεστάλησαν για περαιτέρω εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε το Σάββατο στην ΠΑΡΑΓΩγη


Ο Τύπος της Μεσσηνίας 18-5-2013



4ο Agro Quality Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Τον πλούτο της ελληνικής γης θα έχουν την ευκαιρία να «συναντήσουν» οι κάτοικοι της πρωτεύουσας στην Τεχνόπολις στο Γκάζι έως και τις 19 Μαΐου, στο πλαίσιο του 4ου Agro Quality Festival, που παρουσιάζει αγροτικά ποιοτικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. 
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στόχος του, είναι η ενημέρωση των καταναλωτών για τα πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, η προώθηση της υγιεινής διατροφής και ασφάλειας, η παρουσίαση των εταιριών πιστοποίησης και γεωργικών συμβούλων και του ρόλου τους στην ελληνική αγορά, καθώς και η ανάδειξη των προϋποθέσεων και των ελέγχων που οδηγούν στην παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας.
«H ελληνική γη κρύβει στα σπλάχνα της το σπόρο της ανάπτυξης. Τα ελληνικά προϊόντα κερδίζουν καθημερινά θέση στις διεθνείς αγορές κι όταν λέμε κερνάμε Ελλάδα, κερνάμε ποιότητα», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την τελετή των εγκαινίων του φεστιβάλ νωρίτερα απόψε το βράδυ. «Η ποιότητα της πρωτόγονους μας παραγωγής», σημείωσε μεταξύ άλλων, «είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουμε και καθήκον όλων μας είναι να γνωρίσουμε την αυθεντική Ελλάδα στους επισκέπτες της χώρας μας». «Η ποιότητα κι η ασφάλεια των προϊόντων μας», συνέχισε, «χτίζουν την ισχυρή ταυτότητα που κερδίζει τον καταναλωτή. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εργαζόμαστε έτσι ώστε τα ελληνικά τρόφιμα να κερδίζουν επάξια τη θέση τους στα ράφια του εξωτερικού κι αξιοποιούμε στο έπακρο ότι έχουμε στα χέρια μας για την προώθηση των προϊόντων αυτών». Ο κ. Χαρακόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα περί φορολόγησης των αγροτών, καλώντας «να είναι προσεκτικοί όσοι μιλούν για φορολόγηση των αγροτών τόσο αβασάνιστα».
«Αιχμή του δόρατος της έκθεσης αυτής», τόνισε ο σκηνοθέτης κ. Μανούσος Μανουσάκης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, «είναι να πείσουμε τον Έλληνα να καταναλώνει ελληνικά προϊόντα. Επιλέγετε ελληνικά προϊόντα, αγοράζετε ελληνικά προϊόντα είναι το σύνθημα». Ειδικά φέτος που ο τουρισμός είναι σε άνοδο, σημείωσε, να λειτουργήσει η ελληνική γαστρονομία σαν πρέσβης της χώρας μας.
«Είμαστε εδώ για να δούμε μια έκθεση που μπορεί να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Ιω.
Τσιάλτας, υπογραμμίζοντας την αποστολή του Φορέα για την διασφάλιση της ποιότητας κι ασφάλειας των τροφίμων.
«Ήρθαμε για να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον Έλληνα παραγωγό. Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς την ελληνική γαστρονομία», δήλωσε ο κ. Γιώργος Μάλλιαρης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών. «Αγαπάμε την Ελλάδα και θέλουμε να την αναδείξουμε. Ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς της Ελλάδας χτυπάει στο εξωτερικό. Η ελληνική ομογένεια απλώνεται σε 54 χώρες με 6 εκατ. Έλληνες».
Τιμώμενη Περιφέρεια στο 4ο Agro Quality Festival είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. "Η εξωστρέφεια και η εξαγωγική δύναμη της πρωτογενούς μας οικονομίας μπορούν και πρέπει να ενδυναμωθούν μέσα από συντονισμένες ενέργειες και συνεργασίες, όπως το 4ο Agro Quality Festival και για το λόγο αυτό επιλέξαμε να διευκολύνουμε όλες τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας και να τους παρέχουμε δωρεάν χώρο στο περίπτερο της Περιφέρειάς μας για να προβάλουν τα προϊόντα που παράγονται στη γη της Μακεδονίας», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είπε στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γκουντενούδης συμμετέχει στο 4ο Αgro Quality Festival με ένα περίπτερο 277 τετραγωνικών μέτρων που φιλοξενεί 45 επιχειρήσεις από επτά Περιφερειακές Ενότητες οι οποίες παράγουν τοπικά ποιοτικά προϊόντα (ελαιόλαδο- ελιές, κρασιά, όσπρια, οπωροκηπευτικά, βιολογικά, αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά-γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα κρέατος, αλλαντικά, μέλι, κλπ). Στόχος της συμμετοχής είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

17.5.13

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ -ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΛΑΜΠΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ..ΝΙΚΑΣ -ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑΣ!!!
 
ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΗΣ,

ΟΙΧΑΛΙΑΣ, ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ


Το κύριο αγροτικό προϊόν του νομού μας, το λάδι, το οποίο χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης για την ποιότητα και τις ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία και την ευζωία βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίσημη αναγνώρισή του ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης.

Είκοσι χρόνια προσπαθειών του ΠΟΠ Καλαμάτας για το ελαιόλαδο, κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα ένα βήμα πριν την έγκριση της Ευρώπης και την πιστοποίησή του. Οι πλέον αρμόδιοι φορείς του νομού μας  επιλέγουν να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις τους λίγο πριν τον τερματισμό. 
Δε θα μπούμε στη διαδικασία ανάλυσης του ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Ο κύριος γνώμονας όλων μας πρέπει να είναι το κοινό συμφέρον. 
Σε μια από τις πιο δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά περιόδους της χώρας μας, καλούμαστε να βάλουμε πάνω από το προσωπικό και ατομικό μας συμφέρον, την ανάπτυξη του τόπου μας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και των εξαγωγικών δυνατοτήτων των προϊόντων μας, τα οποία θα μας οδηγήσουν στην ανάκαμψη.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ανάγκη να συνταχθούμε όλοι μαζί προς έναν κοινό στόχο. 
Το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας, επιτάσσει την κοινή πορεία. 
Αν θέλουμε πραγματικά να προχωρήσουμε  τώρα είναι η στιγμή να το αποδείξουμε, πρώτα στους εαυτούς μας και κατ’ επέκταση σε όλο τον κόσμο. 
Οι διαφωνίες και οι μεταξύ μας αντιπαραθέσεις μπορούν να λυθούν και να προσπεραστούν σε δεύτερο χρόνο. Εκτός και αν η επιδίωξή μας δεν είναι η πρόοδος αλλά η οπισθοδρόμηση, είκοσι χρόνια πίσω.

Για πρώτη ίσως φορά ο νομός μας παρουσιάζει τέτοια ποσοστά ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.
 Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο ταξίδι του στην Κίνα αναφέρθηκε στο ελαιόλαδο αλλά και στην αναπτυξιακή ώθηση στον επιχειρηματικό τομέα που παρατηρείται στη Μεσσηνία. 
Η δικιά μας στάση ποια θα είναι;

Πρότασή μας είναι ο φάκελος να κατατεθεί ως έχει, να διασφαλίσουμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια κατόπιν διαλογικής συζήτησης να συμφωνήσουμε στις τροποποιήσεις οι οποίες θα πρέπει να κατατεθούν προκειμένου να προσφέρουν περαιτέρω διασφαλίσεις.

Τη στιγμή που η παγκόσμια αγορά στρέφει το βλέμμα της στη χώρα μας και όλα δείχνουν ότι το ελαιόλαδο μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, καλούμε όλους να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο!

Υπογράφοντες:

Δήμαρχος Τριφυλίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας

Δήμαρχος Μεσσήνης, κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος

Δήμαρχος Οιχαλίας, κ. Φίλιππος Μπάμης

Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης

ΘΕΛΕΙ η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ η κα Νικολάκου την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας;

 Από Αναγνώστη
Εκπληξη και ερωτηματικά προκάλεσε η δήλωση της Αντιπεριφερειάρχου Ντίνας Νικολάκου, σχετικά με την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για το ελαιόλαδο και τα όσα έχουν συμβεί με τον εξαγωγέα ο οποίος δεν θέλει την επέκταση, προκειμένου να έχει το “μονοπώλιο” στην λιγοστή ποσότητα με την ένδειξη “ΠΟΠ Καλαμάτα”.
Λίγο-πολύ η κυρία Νικολάκου ζητά να μη μιλάει κανείς, για το …καλό της εξέλιξης.( όχι του ..εξαγωγέα).
~Δηλαδή να γίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που συμφέρει τους παραγωγούς, τους τυποποιητές και τη Μεσσηνία.
~Δηλαδή να “μείνουν” τα πράγματα σύμφωνα με την τελευταία …λέξη του μοναδικού σχεδόν τυποποιητή που έχει συμφέροντα.
Συγκεκριμένα με την επιστολή που έστειλε ο τυποποιητής και …μοναδικό μέλος του Επιμελητηρίου στο τμήμα Εξαγωγών, ζητώντας την εκ νέου σύνταξη …φακέλου.
     Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Η επιστολή του εξαγωγέα – Επιμελητηρίου, εστάλη στο υπουργείο, μετά την απόρριψη των ενστάσεων, των “ξένων” εμπόρων που κατά σύμπτωση είναι πελάτες (όπως έχει αποκαλυφθεί) του …Καλαματιανού εμπόρου.
Εκκρεμεί μια ακόμη ένσταση ενός Άγγλου η οποία θα κριθεί στις 15 Ιουνίου.
Μετα ανοίγει ο δρόμος για την θετική έκβαση του αγώνα πολλών ετών των Μεσσήνιων παραγωγών και τυποποιητών.
Εάν …σιωπήσουν τώρα, ή μείνει αναπάντητη η επιστολή του Επιμελητηρίου (επιστολή του εξαγωγέα με “φερετζέ” το Επιμελητήριο) , τότε όλα πάνε μια …δεκαετία τουλάχιστον πίσω.
Άρα είναι εκ του πονηρού η οποιαδήποτε άλλη δήλωση εκτός από την ξεκάθαρη θέση επί του θέματος.
ΘΕΛΕΙ η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ κάποιος την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για το ελαιόλαδο.
Υ. Γ Εάν περάσει το φαινομενικά “δίκαιο” αίτημα του …επιμελητηρίου, να γίνεται τυποποίηση μόνο εντός του νομού, τότε ο φάκελος πάει δέκα (10) χρόνια πίσω.
 Εάν στη Περιφέρεια θέλουν να …βοηθήσουν ( προς κάθε πλευρά), τότε να προχωρήσει  η επέκταση και μετά ζητούν την συμπλήρωση του φακέλου με την τυποποίηση …εντός Νομού).

Τατουάζ που υμνεί τον Χίτλερ έχει στο μπράτσο του ο Ηλιόπουλος

Ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου στη Βουλή, βουλευτής της Χρυσής Αυγής έχει
στο μπράτσο του τατουάζ που υμνεί τον Χίτλερ.

Όπως είχε αποκαλυφθεί πριν από 7 μήνες, ο χρυσαυγίτης βουλευτής έχει τατουάζ στην πίσω πλευρά του αριστερού του μπράτσου, στο οποίο αναγράφεται η φράση "Sieg heil", ο γνωστός δηλαδή ναζιστικός χαιρετισμός, δίπλα από το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, τον μαίανδρο.
Το "Sieg Heil" σημαίνει "Χαιρετίζω τη νίκη" και είχε υιοθετηθεί από το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας στις αρχές της δεκαετίας του ’30.
Ο χαιρετισμός ήταν υποχρεωτικός και για τους πολίτες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν ποινές κάθειρξης, σε περίπτωση που δεν χαιρέτιζαν έτσι τα μέλη του κόμματος ή τον γερμανικό στρατό.
Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα του, με αφορμή την αιμοδοσία "μόνο για Έλληνες".

Η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας...

Σύλληψη 54χρονου για οπλοκατοχή στη Μάνη

Συνελήφθη το μεσημέρι σε χωριό της Λακωνικής Μάνης, ένας 54χρονος άνδρας, για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια ελέγχου στο σπίτι του 54χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, ένα περίστροφο, σαράντα οκτώ φυσίγγια και τρείς κάλυκες,τα οποία κατείχε παράνομα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Γυθείου.

Καλώ τον Νίκο Μιχαλολιάκο σε διάλογο, θα τον κάνω αλοιφή !!!

Η Ντόρα Μπακογιάννη τάσσεται κατά της προοπτικής να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου με το ερώτημα «Τι σημαίνει απαγορεύεται», τονίζοντας ότι αν αυτό υιοθετηθεί δημιουργείται επικίνδυνο προηγούμενο και προκαλεί τον Νίκο Μιχαλολιάκο σε ανοικτό διάλογο, μιλώντας στην εκπομπή Αλλη Οψη του Μανώλη Κοττάκη.
Στην εκπομπή που θα προβληθεί απόψε το βράδυ στη ΝΕΤ η πρώην υπουργός δηλώνει πεπεισμένη ότι σε αυτόν το διάλογο θα τον αντιμετωπίσει και όπως λέει «θα τον κάνω αλοιφή» γιατί οι άνθρωποι είναι «γελοίοι και φασίστες» και δεν έχουν επιχειρήματα. Διαφωνεί όμως με το μοντέλο απομόνωσης της Χ.Α. λέγοντας «τι αλαζονεία είναι αυτή, να λες ότι εγώ δεν συζητώ με εκλεγμένους».
Τονίζει ότι «ο Σαμαράς κάνει μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να λειτουργήσει την κυβέρνηση συνεργασίας και κέρδισε το στοίχημα στο εξωτερικό». Κάνει όμως κριτική στον αργό ρυθμό που προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και στις κομματικές επιλογές που γίνονται για τη στελέχωση της Δημόσιας Διοίκησης.
Αποκαλύπτει επίσης τον διάλογο που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο σπίτι του Γιάννη Μιχελάκη για να καταλήξουν σε προεκλογική συνεργασία.
Για τον Καραμανλή λέει: «Ούτε τον πούλησα, ούτε με πούλησε».
Για τα αίτια της ήττας στις εσωκομματικές του 2009, όταν στην ηγεσία της ΝΔ ανεδείχθη ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέρει ότι «πλήρωσα την αλαζονεία μου» ενώ αφήνει ανοικτό το θέμα της ανάληψης ευρωπαϊκού αξιώματος (επίτροπος).

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-«Θέλω να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές»

Γράφει ο  Κάλχας
Η ημερομηνία των δημοτικών εκλογών μπορεί να μην έχει οριστικοποιηθεί,  ούτε το εκλογικό σύστημα  (Γερμανικό ή όχι ) διότι φήμες λένε ότι πιθανόν να μετατεθούν  και για το καλοκαίρι του 2015, ωστόσο το πολιτικό παρασκήνιο αρχίζει να παίρνει φωτιά.
Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για υποψήφιοι Δήμαρχοι και έχουν ξεκινήσει τις επαφές τους.
Εκτός από τα  ονόματα των  νύν δημάρχων  οι οποίοι προδιατίθενται ή έστω λέγεται ότι θέλουν να κατέβουν και πάλι υποψήφιοι, στο προσκήνιο εμφανίστηκαν και άλλα  τρία γνωστά ονόματα της Μεσσηνίας ,  που ενδιαφέρονται για τις δημαρχιακές καρέκλες  των δήμων της Μεσσηνίας .
Ο πρώτος είναι ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου  Καλαμάτας  Κώστας  Μαργέλης  ο οποίος επισημοποίησε σήμερα με Σ/Τ  την υποψηφιότητα του  για τον Δήμο Καλαμάτας.
Ο Δεύτερος είναι ο πολύπειρος στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,Σωτήρης Παναγιωτόπουλος που είναι θέμα χρόνου πότε θα εξαγγείλει επισήμως την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Οιχαλίας  και Τρίτος  γνωστό πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής που ετοιμάζεται να κάνει το …άλμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικώντας την δημαρχιακή καρέκλα του Δήμου Μεσσήνης .
Αυτό που μας μένει είναι να περιμένουμε να δούμε… πόσα γνωστά ονόματα  της Μεσσηνίας θα εκδηλώσουν τις φιλοδοξίες τους για τους υπολοίπους δήμους της Μεσσηνίας  καθώς προβλέπεται άκρως ενδιαφέρον το  …προσεχές διάστημα.

Στη φυλακή ο πα-ΤΕΡΑΣ που βίαζε επί 10 χρόνια την ανήλικη κόρη του !

 ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ !
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 46χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε επί μία δεκαετία την 16χρονη, σήμερα, κόρη του.
Έχοντας συνεχώς σκυμμένο το κεφάλι και ζητώντας επανειλημμένα «συγγνώμη» από την ανήλικη κόρη του, ο 46χρονος από την Αλβανία, ομολόγησε ενώπιον της ε' ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, τις αποτρόπαιες πράξεις του, τις οποίες φέρεται να απέδωσε στο αλκοόλ.
Εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο κι αμέσως μετά πήρε το δρόμο προς τις φυλακές.
Η τραγική υπόθεση αποκαλύφθηκε σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όταν η θεία του ανήλικου κοριτσιού εντόπισε αιμόφυρτη την ανιψιά της, η οποία προηγουμένως είχε αποπειραθεί να κόψει τις φλέβες της, μη μπορώντας να αντέξει άλλο το μαρτύριο που ζούσε. «Δεν ήθελα να τον έχω πατέρα, δεν μπορούσα άλλο», ανέφερε η 16χρονη σε ιδιόχειρο σημείωμα που κρατούσε.
Η ομολογία του 46χρονου ότι βίαζε από την ηλικία των 6 ετών την κόρη του, σόκαρε ακόμη και τους ίδιους τους αστυνομικούς που τον εξέτασαν προανακριτικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πράξεις συνέβαιναν κατά την απουσία της μητέρας από το σπίτι. Η τελευταία δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ μιας και ο σύζυγός της ήταν άνεργος.

EUROVISION 2013-Στην 21η θέση θα εμφανιστεί η ελληνική συμμετοχή με το Alcohol is Free στον τελικό

Στην 21η σειρά του τελικού θα διαγωνιστεί η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision με το «Alcohol is Free», που ερμηνεύουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, σε μουσική των Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα και στίχους Ηλία Κόζα, καθώς πήραν το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά στον χθεσινό ημιτελικό.
Eίναι η δέκατη συνεχόμενη φορά, από το 2004 που διοργανώθηκε ημιτελική βραδιά στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, και η ελληνική συμμετοχή προκρίνεται σε τελικό. Εκτιμάται ότι τον Δεύτερο Ημιτελικό παρακολούθησαν περίπου 100 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Ο τελικός θα μεταδοθεί επίσης σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ERT HD, δορυφορικά από την ERTworld, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ., καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr

Τον σχολιασμό θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Στον τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς (δέκα από κάθε έναν), καθώς και απευθείας οι «big five», δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, όπως και η Σουηδία, ως διοργανώτρια χώρα. 

Για πρώτη φορά φέτος δε πραγματοποιήθηκε κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των 26 χωρών που συμμετέχουν στον τελικό της 18ης Μαΐου, καθώς η διοργανώτρια σουηδική Δημόσια Τηλεόραση SVT καθόρισε η ίδια τη σειρά εμφάνισης των χωρών, που έχει ως εξής:
01. Γαλλία
 02. Λιθουανία 
03. Μολδαβία 
04. Φινλανδία 
05. Ισπανία 
06. Βέλγιο 
07. Εσθονία 
08. Λευκορωσία 
09. Μάλτα 
10. Ρωσία 
11. Γερμανία 
12. Αρμενία 
13. Ολλανδία 
14. Ρουμανία 
15. Ηνωμένο Βασίλειο 
16. Σουηδία 
17. Ουγγαρία 
18. Δανία 
19. Ισλανδία 
20. Αζερμπαϊτζάν 
21. ΕΛΛΑΔΑ 
22.Ουκρανία 
23. Ιταλία 
24. Νορβηγία 
25. Γεωργία 
26. Ιρλανδία 
 Στον τελικό οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της Ελλάδας. 
Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν έως 20 φορές το τραγούδι της επιλογής τους, καλώντας στο 9011199ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Δεύτερου Ημιτελικού) ή στέλνοντας με γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας.
 Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση είναι 0,61 ευρώ και για κάθε SMS 0,615 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)
Επίσης, για πρώτη φορά φέτος μπορούν να ψηφίσουν με τη χρήση πιστωτικής κάρτας και με τις ίδιες χρεώσεις, μέσα από την ειδική εφαρμογή για συσκευές ios και android "Eurovision Song Contest - The Official App", που μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από την επίσημη ιστοσελίδα του Διαγωνισμού, στη διεύθυνση www.eurovision.tv/static/app/index.html
Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την παρουσίαση των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί από τους παρουσιαστές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου