4.5.13

Ποιο είναι το αγαπημένο μέρος ανδρών και γυναικών για να κάνουν σεξ !!!

Το αγαπημένο μέρος, αλλά και τη μέρα που προτιμούν να κάνουν σεξ άνδρες και γυναίκες προσπάθησε να βρει μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία.
Η συγκεκριμένη έρευνα που έγινε για λογαριασμό γερμανικού τηλεοπτικού σόου και στην οποία πήραν μέρος 1.000 εθελοντές, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν εγκαταλείπει τη... βολή του ούτε στο σεξ, αφού το 77% των συμμετεχόντων απάντησε πως προτιμά να κάνει σεξ στο κρεβάτι του.
Οσον αφορά τα υπόλοιπα μέρη που συγκέντρωσαν υψηλά ποσοστά ως... ιδανικό σκηνικό για να κάνει κανείς σεξ είναι τα εξής:
  • 77% προτιμά να κάνει σεξ στην κρεβατοκάμαρά του
  • 20% προτιμά να κάνει σεξ στο μπάνιο κάτω από το ζεστό νερό που τρέχει από το ντους
  • 9% προτιμά να κάνει σεξ στο αυτοκίνητο και
  • 1% προτιμά να κάνει σεξ στο... γραφείο του
Η συγκεκριμένη έρευνα καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι οι Γερμανοί κάνουν σεξ 6,4 φορές το μήνα, περίπου, κάτι που μεταφράζεται σε κάτι παραπάνω από μια φορά την εβδομάδα.
Οσον αφορά τη μέρα που προτιμούν να έρχονται σε ερωτική επαφή...  
Για το 66% η μέρα είναι κάτι εντελώς αδιάφορο. Ωστόσο, το 18% δήλωσε πως αγαπημένη του μέρα για να κάνει σεξ είναι το Σάββατο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...Διόρισαν στο δημόσιο συμβασιούχο 79 ετών!

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!!
Μετέτρεψαν τη σύμβασή του σε αορίστου χρόνου σε ένα υπάλληλο ο οποίος είναι 79 ετών!
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος διορίστηκε το 2004 στη διεύθυνση Αλλοδαπών του δήμου Αθηναίων, όταν δηλαδή 70 ετών.
Από τότε και μέχρι το 2010, όπως γράφει η εφημερίδα «Το Έθνος της Κυριακής» έκανε διαδοχικές συμβάσεις έργου , ενώ κέρδισε μαζί με άλλους συμβασιούχους αγωγή που υπέβαλαν όλοι τους τον Αύγουστο του 2010, ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τριάμισι χρόνια μετά την κατάθεση της αγωγής και αφού είχαν χάσει προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, τους κάνει “αορίστου χρόνου” και μάλιστα τους επιδικάζει μισθούς υπερημερίας από το 2010 μέχρι σήμερα.
Μαζί τους και ο…παππούς, που στο μεταξύ είχε σβήσει τα 79 κεράκια εν αναμονή της δικαστικής απόφασης…
Δηλαδή, ενώ δεν είχαν εργαστεί επί μακρόν ούτε ο 79χρονος αλλά ούτε και οι άλλοι , πληρώθηκαν σαν να ήταν στην υπηρεσία τους, απνευστί!

Ήμαρτον μέρες που είναι! Αυτό το κορμί ανήκει σε Ελληνίδα Βουλευτή…


Μετάνιωσε γι αυτές τις φωτογραφίες και δήλωσε πως δε θα φωτογραφηθεί ξανά με μαγιό…
«Να καούν όλες» είπε μέσα από εκπομπή το περσινό καλοκαίρι! Ε όχι και να καούν!
Η πιο σέξι βουλευτίνα που ξεπερνά ακόμα και μοντέλα μας χάρισε απίστευτες εικόνες!
Η επιλογή των μαγιό της μάλιστα βοήθησε σε αυτό… Μπικίνι κορδονάτο κάτω και στράπλες πάνω… η εικόνα μιλάει από μόνη της!

Η καλύτερη που είδαμε πέρσι το καλοκαίρι! Ας ευχηθούμε να μην τηρήσει τα λόγια της και να κάνει καμία δημόσια εξόρμηση. Αλλά και πάλι, θα τη θυμόμαστε έτσι… Η Έλενα Ράπτη ημίγυμνη στα κίτρινα!

Οι δημοσκοπήσεις «πληγώνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο μικροσκόπιο του πρωθυπουργικού επιτελείου και της επικοινωνιακής ομάδας της κυβέρνησης έχουν μπει οι αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές προκύπτουν από τα ποιοτικά στοιχειά των δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, οι εσωτερικές έρευνες που «τρέχει» το Μέγαρο Μαξίμου φανερώνουν ένα μετεωρισμό του εκλογικού σώματος καθώς, παρά τα διαδοχικά, σκληρά οικονομικά μέτρα, η Ν.Δ. εμφανίζεται να διατηρεί δυνάμεις, ο ΣΥΡΙΖΑ να υφίσταται πίεση και να υποχωρεί, ενώ καταγράφονται υψηλά ποσοστά αναποφάσιστων.

Η αδυναμία της Κουμουνδούρου να δημιουργήσει ρεύμα εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, με βαθύτατη ύφεση για έκτη χρόνια και ανεργία σε ιστορικά υψηλά, επιβεβαιώνει αυτό που έχει γίνει αντιληπτό εδώ αρκετό καιρό από προηγούμενες μετρήσεις: 

Ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης δεν διακρίνει σαφή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και αυτό μεταφράζεται σε πολιτικό έλλειμμα και μειωμένη αξιοπιστία.

Τα επαναλαμβανόμενα ήξεις αφήξεις του Αλέξη Τσίπρα, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αν θα καταγγείλουν, θα αναστείλουν, θα διαπραγματευθούν ή θα εφαρμόσουν το Μνημόνιο και αν θέση του κόμματός τους είναι η παραμονή ή η έξοδος από το ευρώ, έχουν στοιχίσει δημοσκοπικά στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έρευνες που διενεργούνται και πέραν αυτών που γίνονται για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, παρότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες (επτά – οκτώ στους δέκα) απαντούν ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται επαρκώς με την τρόικα, μια μικρότερη αλλά σημαντική πλειοψηφία, περίπου έξι στους δέκα, εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευόταν ακόμα χειρότερα! Είναι ένα από τα στοιχεία που αναδεικνύουν το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της πολιτικής αξιοπιστίας. Αυτό είναι σε σημαντικό βαθμό απόρροια της ασαφούς θέσης της Κουμουνδούρου σε ό,τι αφορά το Μνημόνιο. Αν δεν έχει αποφασίσει τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει με το πρόγραμμα της τρόικας, πώς θα πείσει ότι θα διαπραγματευθεί και τι ακριβώς θα διαπραγματευθεί;

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που καταγράφεται στις μετρήσεις είναι η εκτίμηση των περισσότερων, πάλι σε ποσοστό περίπου έξι στους δέκα, ότι με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αυξάνονταν οι πιθανότητες εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Αυτό έχει δυο εξηγήσεις, οι οποίες φαίνεται να ισχύουν αμφότερες: Ένα μέρος του εκλογικού σώματος πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ή τουλάχιστον κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει ατζέντα εγκατάλειψης του ευρώ και ένα άλλο τμήμα εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να κρατήσει τη χώρα εντός ευρώ λόγω αδυναμίας να διαχειριστεί την κατάσταση.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι με μια δική του κυβέρνηση αυξάνονται οι πιθανότητες εξόδου από το ευρώ διαμορφώνεται, αναλόγως της μέτρησης, περίπου στο 50%.

Η αίσθηση ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα αυξηθούν οι πιθανότητες να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης λειτουργεί ανασχετικά στη δημιουργία καθαρής εκλογικής δυναμικής υπέρ του, διότι η πλειοψηφία του κόσμου, ακόμα, θεωρεί προτιμότερη την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία από τις μετρήσεις, περισσότεροι από έξι στους δέκα Έλληνες θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Αναλόγως της έρευνας υπάρχει διακύμανση στο ποσοστό, όμως γενική διαπίστωση είναι ότι η υποστήριξη της παραμονής στο ευρώ έχει υποχωρήσει σε σχέση με προηγούμενες περιόδους, ωστόσο παραμένει με καθαρή διαφορά η πλειοψηφούσα άποψη.

Αυτή η τάση υπέρ του ευρώ συνοδεύεται και εξηγείται από την εκτίμηση μιας πλειοψηφίας 60% – 70%, αναλόγως της μέτρησης, ότι τυχόν έξοδος από το κοινό νόμισμα θα οδηγούσε σε χειρότερη κατάσταση από τη σημερινή.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι έξι στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα! Τα ποσοστά, δηλαδή, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανάγκη παραμονής ή όχι στο ευρώ είναι αντίστροφα από αυτά που καταγράφονται στο σύνολο του εκλογικού σώματος.

Η αμφισημία του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, σχετικά με την παραμονή ή μη στην ευρωζώνη τού δημιουργεί ένα διπλό πρόβλημα. Καθιστά διστακτικό απέναντί του εκείνο το τμήμα του εκλογικού σώματος που δεν επιθυμεί έξοδο από το ευρώ και επίσης καχύποπτο το μέρος των ψηφοφόρων του που τάσσονται υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα.

(Ειρήσθω εν παρόδω, περίπου πέντε στους δέκα ερωτηθέντες Ελλαδίτες πιστεύουν ότι και η Κύπρος πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, παρά την πρόσφατη καταστροφική απόφαση που επιβλήθηκε στο νησί από τους Γερμανούς).

Μεγαλύτερος αντίπαλος της κυβέρνησης ο εαυτός της

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζεται και από το εξής:

Παρότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, σε ποσοστό που κυμαίνεται τουλάχιστον γύρω στο 55% – 60% και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά περισσότερο, δεν έχει θετική γνώμη για τη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ή για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός και για το αν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις του, η πλειοψηφία θεωρεί ότι ούτε ο κ. Τσίπρας ανταποκρίνεται επαρκώς στα καθήκοντά του ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης…

Εν κατακλείδι, η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του να μεταφράσουν σε σαφές πολιτικό ρεύμα και καθαρό δημοσκοπικό προβάδισμα, τόσο ως κόμμα έναντι της Ν.Δ. αλλά και σε ό,τι αφορά τη σύγκριση ηγετικών χαρακτηριστικών μεταξύ Σαμαρά -Τσίπρα, μια τόσο επιβαρυμένη οικονομικά συγκυρία για το σύνολο του ελληνικού λαού, καταδεικνύει το πρόβλημα πολιτικής ουσίας και επικοινωνίας της Κουμουνδούρου και αντίστοιχα τα περιθώρια διαχείρισης που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γι’ αυτό συνεργάτες του πρωθυπουργού σχολίαζαν ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης περισσότερο θα μπορούσε να απειληθεί από την επιβάρυνση της κοινωνίας λόγω ανεργίας, ύφεσης και μέτρων, δηλαδή από τις εξελίξεις αυτές καθαυτές, παρά από τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση.

Καθαρό προβάδισμα Σαμαρά στην καταλληλότητα

Στη σύγκριση μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός υπερέχει στα ποιοτικά στοιχεία (αν και σε πολλές ερωτήσεις προηγείται ο «κανένας»).

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο κ. Σαμαράς έχει καθαρό προβάδισμα έναντι του κ. Τσίπρα σε όλες τις μετρήσεις (με ποσοστό πάντα τουλάχιστον υπερδιπλάσιο) και αυτό υπογραμμίζει το δεύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ: Το ηγετικό έλλειμμα του αρχηγού του σε σχέση με το σημερινό πρωθυπουργό, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο γενικότερο πολιτικό έλλειμμα που παρουσιάζει ως κόμμα.


Λάμπρος Καλαρρύτης, στον “Τύπο της Κυριακής”

ΠΥΛΟΣ -Έχασε τέσσερα δάχτυλα από κροτίδα ...

 UP DATE 
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsmessinia τελικά ο άτυχος 19 χρονος έχασε δύο δάχτυλα στο δεξί χέρι,αντίχειρα και δείκτη !!!

Μόνο αναίμακτα δεν ξεκίνησε ο εορτασμός του Πάσχα…
 Ένας ακόμη νεαρός ακρωτηριάστηκε στη Μεσσηνία όταν μια κροτίδα την οποία προσπάθησε να...
εκτοξεύσει το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής εξερράγη τα χέρια του.
Ο 19χρονος παρακολουθούσε την περιφορά του Επιταφίου στη Φοινίκη Πυλίας όπου κατοικεί, όταν μια από τις κροτίδες που πετούσε έσκασε και τον τραυμάτισε βαρύτατα.

Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Όμως, οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν τέσσερα από τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού. Ο νεαρός μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο ΚΑΤ .

Ζευγάρι έκανε βουτιά στη θάλασσα με Ι.Χ....

Ζευγάρι έκανε βουτιά στη θάλασσα με Ι.Χ.Τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου νεαρός οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στην παραλιακή οδό στο Ακταίο του Ρίου, κοντά στην Πάτρα, με αποτέλεσμα το Ι.Χ. του να βρεθεί μέσα στη θάλασσα.


Τόσο ο 26χρονος όσο και η 20χρονη συνοδηγός βγήκαν από το Ι.Χ. χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή τους, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο τα νερά είναι αβαθή. Ωστόσο, ο οδηγός υπέστη κάκωση στον αγκώνα με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, μαζί με την νεαρή φίλη του που ακολούθησε για προληπτικούς λόγους.
Το όχημα ανελκύστηκε αργότερα από τη θαλάσσια περιοχή με τη χρήση ιδιωτικού γερανοφόρου οχήματος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Τσιγγάνοι επιτέθηκαν σε γυναίκα αστυνομικό στέλνοντάς την στο Νοσοκομείο!!!

Δεν φαίνεται να έχουν τέλος τα άσχημα περιστατικά σήμερα για την περιοχή μας. 
Πληροφορίες αναφέρουν πως γυναίκα αστυνομικός ξυλοκοπήθηκε πιθανότατα από αθίγγανους όταν στον Αγ. Κωνσταντίνο Αρφαρών τους σταμάτησε για έλεγχο και εκεί της επιτέθηκαν, στέλνοντάς την στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η θρασύτητά τους έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. 
Ευτυχώς, η αστυνομκός νοησηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Υπέκυψε στα τραύματά του και το δεύτερο θύμα του μακελειού της Πάτρας

Ο Νικόλαος Ντάντης 31 ετών κατέληξε το πρωί στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα όπου νοσηλευόταν μετά τον βαρύ τραυματισμό του στο μακελειό της Ανθείας από τον ήδη προφυλακισμένο Αλέξη Φράγκο.
Ο 31χρονος Νικόλαος Ντάντης από τον Πύργο, έπεσε χτυπημένος από τις σφαίρες, βγήκε από το όχημα, περπάτησε λίγα μέτρα και κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - «Είχα Άγιο» δηλώνει ο ιδιοκτήτης του Αυτοκινήτου που καταστράφηκε από την έκρηξη


Δηλώσεις στην κάμερα του "Θάρρους" έκανε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που βρισκόταν παρκαρισμένο μπροστά στο κατάστημα που έγινε η έκρηξη και καταστράφηκε ολοσχερώς. 
Ο κ. Ζούργιας Γιάννης είναι από την Αθήνα και βρισκόταν στην Καλαμάτα για τις ημέρες του Πάσχα. Δείτε στο βίντεο τι λέει για τη στιγμή της έκρηξης και για την δική του τύχη που ήταν ...με το μέρος του σήμερα το πρωί καθώς σώθηκε από Άγιο όπως δηλώνει ο ίδιος.

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό, το απόγευμα, το Αγιο Φώς στην Αθήνα

Λίγα λεπτά μετά τις επτά, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας, έφθασε, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το αεροσκάφος που μετέφερε το Αγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. 
Στο αεροδρόμιο η υποδοχή, όπως κάθε χρόνο, έγινε με τιμές αρχηγού κράτους. Μόλις έφθασε το Αγιο Φως, τελέστηκε σύντομη δέηση στο αεροδρόμιο ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ο οποίος πήγε στα Ιεροσόλυμα και παρέστη στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτος στο Ναό της Αναστάσεως, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τσιάρας, ενώ στην τελετή παρέστη και ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, στην περιφέρεια του οποίου ανήκει το αεροδρόμιο Αθηνών.Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.Κ.
Τσιάρας εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα, ενώ ο κ. Γ. Καλατζής εκπροσώπησε την Βουλή.
Από το αεροδρόμιο, το Αγιο Φως μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ ειδικές πτήσεις αναχωρούν από το αεροδρόμιο προκειμένου να μεταφέρουν το Αγιο Φως ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της χώρας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...Έγδυσε τη γυναίκα που τον λήστεψε !!!

Εμβρόντητοι έμειναν οι περαστικοί στο κέντρο της Πάτρας, όταν είδαν ξαφνικά δυο νεαρές γυναίκες να το βάζουν στα πόδια και τη μια από αυτές να είναι… γυμνή από τη μέση και πάνω. 
Οι άγνωστες κατάφεραν να εξαφανιστούν πριν αποδειχτεί ότι η μια είχε χάσει το ρούχο της πάνω στην πάλη της με έναν άνδρα που λήστεψαν.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη όταν οι δυο νεαρές γυναίκες, που πιθανότατα ήταν αλλοδαπές, εισέβαλαν στο κατάστημα ενός γνωστού εμπόρου δερμάτινων ειδών της πόλης και του επιτέθηκαν. Τον έριξαν στο δάπεδο και άρχισαν να τον χτυπούν, προσπαθώντας να αρπάξουν τα χρήματα που προφανώς είχαν δει από πριν ότι είχε στην τσέπη του παντελονιού του!

Ο  άτυχος επιχειρηματίας έδωσε  μάχη για να αποτρέψει τη  ληστεία, αλλά οι δυο γυναίκες κατάφεραν τελικά να του αρπάξουν 700 ευρώ. Προσπαθώντας να συγκρατήσει τη μια από αυτές, της τράβηξε με δύναμη τη μπλούζα που του έμεινε στα χέρια. Η κάτοχός της, όμως, κατάφερε να ξεφύγει μαζί με τη συνεργό της, έστω και μισόγυμνη.

:protothema.gr

Από τον Πανάγιο Τάφο ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης κ. Θεόφιλος έδωσε το Αναστάσιμο Φως στην Οικουμένη

To Αναστάσιμο Μήνυμα έδωσε σε ολόκληρη την Οικουμένη, από τον Πανάγιο Τάφο, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης κ. Θεόφιλος, στις 14.16 το μεσημέρι. 
 Ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης, που έχει το ακριβό προνόμιο να φέρνει κάθε χρόνο το Φώς της Ανάστασης του Θεανθρώπου, από νωρίς μπήκε στο ιερό κουβούκλιο στον Πανάγιο Τάφο μέσα στον κατάμεστο ναό της Αναστάσεως στην καρδιά της Ιερής Πόλης.

Λίγα λεπτά μετά τις δύο μεσημέρι βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο, κρατώντας σε κάθε χέρι 33 κεριά όσα δηλαδή και τα χρόνια του Ιησού και μετέδωσε το Φως στους πιστούς και μαζί το μήνυμα της Ανάστασης του Σωτήρα της ανθρωπότητας. Ένα μήνυμα που πλημμύρισε τον ναό και ξεχύθηκε στα παμπάλαια δρομάκια των Ιεροσολύμων με τους εκατοντάδες πιστούς που κρατούσαν τις αναμμένες λαμπάδες, ενώ οι καμπάνες του Ναού δεν σταματούσαν να ηχούν χαρμόσυνα. Περισσότεροι από 5.000 υπολογίζονται οι πιστοί που έφτασαν αυτές τις ημέρες στην Ιερή Πόλη απ΄όλα τα σημεία του πλανήτη, ακριβώς για να παραστούν στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Το προαύλιο του ναού είχε κατακλυσθεί από νωρίς , ενώ υπήρχαν πολλοί που δεν λησμόνησαν τους δύο απαχθέντες ιεράρχες στο Χαλέπι και ανήρτησαν πανό ζητώντας την απελευθέρωσή τους. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Ελλάδας, αφού , εκτός από τους πιστούς, που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στους Αγίους Τόπους ,στην τελετή η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, ενώ στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν.Αναστασιάδης.

Το απόγευμα και συγκεκριμένα μετά τις 6.30 αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως στο οποίο θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τσιάρας, ενώ με ειδικές πτήσεις το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα οι ενορίες και οι ναοί της Αττικής θα πάρουν το Άγιο Φως από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

«Προδότες μας σταυρώσατε» φώναζαν οι πιστοί στους πολιτικούς στον Επιτάφιο !BINTEO

Πολίτες μόλις είδαν τους πολιτικούς πουbσυνόδευαν τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην χθεσινή περιφορά του Επιταφίου στο Σύνταγμα άρχισαν τα γιουχαρίσματα και τις αποδοκιμασίες.
«Με τι μούτρα έρχεστε στον Επιτάφιο» φώναζαν προς τους πολιτικούς οι συγκεντρωμένοι. Άλλοι έλεγαν «Που να δούμε τον Χριστό; Μόνο τον Σόϊμπλε βλέπουμε» συμπληρώνοντας «μας κρεμάσατε προδότες».
Αυτό ωστόσο που φάνηκε να ενόχλησε τον Αρχιεπίσκοπο, ήταν η φράση «Ιερώνυμε τι τους θες τους κλέφτες κοντά σου»

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας φαίνεται πως επηρεάστηκε από τις φωνές των πολιτών που τους «απάντησε» μέσω του κηρύγματός του.

Περίεργο ιπτάμενο αντικείμενο αναστάτωσε το Λασίθι! ΒΙΝΤΕΟ

Ένα περίεργο αντικείμενο έγινε ορατό πάνω από τον Λασιθιώτικο ουρανό, το βράδυ της Μ. Παρασκευής, περίπου στη 01:00. Το είδαν κάτοικοι κυρίως στη Νεάπολη, οι οποίοι αρχικά σκέφτηκαν από επρόκειτο να αεροπλάνο, ή ακόμα και για κάποιον αστεροειδή.
Ωστόσο όπως βλέπετε και στο βίντεο, το περίεργο αντικείμενο ήταν διαφορετικό. Μία φωτεινή μπάλα που κινούνταν, η οποία, σύμφωνα με τη μαρτυρία τριών οικογενειών,  υπερίπτατο σε κοντινή απόσταση πάνω από τα κεφάλια τους, και εξαφανίστηκε, παίρνοντας ταυτόχρονα ύψος, γεγονός που ξάφνιασε ακόμη περισσότερο τους αυτόπτες μάρτυρες.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής στο cretalive, οι οποίοι το κατέγραψαν με ερασιτεχνική κάμερα λίγο πριν εξαφανιστεί, το περίεργο αντικείμενο ήταν φωτεινό και έμοιαζε με μάζα από φωτιά, αφήνοντας τους, στην κυριολεξία αποσβολωμένους.
Το γεγονός ότι έγινε ορατό από πολλούς κατοίκους και οικογένειες, προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την προέλευση του αντικειμένου, που «φώτισε» διαφορετικά τη νύχτα της Μ.Παρασκευής…
Πηγή: cretalive.gr

Προσέχουμε τον ήλιο το Πάσχα βάζοντας αντηλιακό !!!

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D. medlabnews.gr  
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα σουβλίσουμε φέτος τον οβελία. Σε όλη τη χώρα ο ήλιος θα λάμπει για το τριήμερο που έρχεται, ενώ οι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ασθενείς άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες. Ακριβώς και λόγω της μεγάλης έκθεσης στον ήλιο ιδιαίτερα αν καθίσουμε στην ύπαιθρο και το γλεντήσουμε, χρειάζεται πολύ καλή προστασία για να μην πάθουμε ηλιακό έγκαυμα. Όλοι μας γνωρίζουμε τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Βραχυπρόθεσμα ξηραίνει το δέρμα, προκαλούνται δυσχρωμίες, εφηλίδες, ηλιακές φακές ή και «σπυράκια» από τον ήλιο που είναι ένα είδος φωτοαλλεργίας. Επίσης «πέφτει» η άμυνα του οργανισμού μας και αναζωπυρώνονται φλεγμονές όπως ο επιχείλιος έρπητας, καθώς και γινόμαστε επιρρεπείς σε νέες. Μακροπρόθεσμα λόγω της καρκινογενετικής δράσης της υπεριώδους ακτινοβολίας που δρα αυξητικά, κινδυνεύουμε από προκαρκινικές βλάβες....................

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΔΙAΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !

ΔΙAΚΗΡΥΞΗ  ΤΩΝ  ΕΝΕΡΓΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ
Κυπαρισσία  1 – 5 – 2013
            ΟΙ  ΛΟΓΟΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Έστω και αργά, εμείς η ομάδα  πρωτοβουλίας αντιληφθήκαμε το αυτονόητο: ότι η πόλη ανήκει σε όλους τους  πολίτες και αυτοί  πρέπει  να είναι  οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για την καλύτερη  λειτουργία  της. Χωρίς την άμεση  συμμετοχή των πολιτών, δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα, πάντα θα επωφελούνται οι λίγοι σε βάρος των πολλών  και θα υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής μας. Θεωρούμε πως, σύμφωνα με τα δεδομένα, η πλειονότητα των πολιτών   έχει καταλήξει  στην άποψη ότι  δεν θα πρέπει να περιμένουμε να γίνουν  πολλά πράγματα στην πόλη μας και στο  Δήμο από τους εκλεγμένους, μέσω των μηχανισμών αντιπροσώπους. Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αποτελεί ένωση φυσικών προσώπων σε ισότιμη βάση.
Ένας από τους λόγους που φτάσαμε στην σημερινή κρίση είναι, ότι εμείς οι πολίτες δείξαμε υπερβολική εμπιστοσύνη – στους  αντιπροσώπους μας στο Δήμο, και τις κυβερνήσεις, και εκείνοι  δεν την εκτίμησαν, στην καλύτερη περίπτωση αδιαφόρησαν. Υπάρχουν Δήμοι που έκαναν λίγα έργα , κυρίως βιτρίνας, που δεν εξυπηρετούσαν  το κοινωνικό σύνολο, και σπατάλησαν τα χρήματα των πολιτών. Πολλοί  δήμοι με την σπατάλη, - κακοδιαχείριση (αυτή αποτελεί διαπίστωση της ΚΕΔΚΕ και  του διευθυντή δημόσιας διοίκησης και αποκέντρωσης κ. ΡΑΚΙΤΖΗ) υπερχρέωσαν τους πολίτες τους. Τώρα  με τον Καλλικράτη, τα χρέη που δημιούργησαν οι άφρονες, θα τα υπομισθωτών όλοι  οι πολίτες του νέου δήμου. Οι υπεύθυνοι των χρεωκοπημένων δήμων  θα πρέπει να λογοδοτήσουν.
Θεωρούμε πως είναι  λάθος να περιορίσουμε την δράση μας  μόνο  στην πόλη της Κυπαρισσίας, δηλαδή να έχει τοπικιστικό χαρακτήρα.  Ότι καλό,  η κακό γίνεται στο δήμο το εισπράττουμε όλοι. Γι’ αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να περιοριστούμε μόνο στην Κυπαρισσία αλλά και τα χωριά που βρίσκονται κοντά μας.  Ακόμα για την καλύτερη  αντιμετώπιση  των κοινωνικών προβλημάτων   θα πρέπει  να συνεργαστούμε με ανάλογες κινήσεις πολιτών που  μπορεί  να δημιουργηθούν  σε άλλες πόλης και χωριά. Να μην ξεχνάμε πως το καλό των άλλων είναι και καλό δικό μας. Οι δραστηριότητες των ενεργών  πολιτών θα είναι τα  μικρότερα θέματα,  που μπορεί να είναι μια λακκούβα, ένα καπάκι φρεατίου, που απουσιάζει  και μπορεί  να προκληθεί ατύχημα,  μια διαρροή νερού, μέχρι τα πολύ μεγάλα που μπορεί να είναι η επιλογή και η προτεραιότητα έργων που θα γίνουν, καθώς και  η αναζήτηση ευθυνών για κακοτεχνίες που υπάρχουν σε έργα που έγιναν  π.χ.  το λιμάνι, κ.λπ.
Να συλλέγουμε  τις επισημάνσεις και τις  προτάσεις  των πολιτών, να τις επεξεργαζόμαστε και τις προωθούμε στο Δήμο. Καλούμε  όλους   τους πολίτες της πόλις μας  να συμμετάσχουν  και  να συμβάλουν,  στην βελτίωση της ποιότητας  της ζωής  όλων μας. Οι  ενδιαφερόμενοι για ενημέρωση και συμμετοχή  μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία. Στην πρώτη συνεδρίαση  συζητήσαμε και συμφωνήσαμε  την εκλογή 7 μελής προσωρινής   γραμματείας,  μέχρι  την γενική συνέλευση.  Τα μέλη  της γραμματείας για πληροφορίες  είναι:  
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ   ΚΟΡΜΑΣ    

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΛΑΜΠΑΚΗΣ  
ΙΩΑΝΝΗΣ   ΜΠΟΖΙΚΑΣ 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ  
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   ΠΟΛΙΤΗΣ     
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΟΥΤΑΣ 
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΝΙΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜMATEIA: 6973077142, 6944121127, 6974194308, 2761024660, 2761025579, 6977925579, 2761023191
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOKΕΙΝΑΙ https://www.facebook.com/politesgr

ΜΕΣΣΗΝΙΑ -Σοβαρός τραυματισμός 19 χρονου από κροτίδα !

Ακόμα ένα θύμα του "εθίμου" που κυριαρχεί στην χώρα μας τις ημέρες εορτασμού του Πάσχα 
 19χρονος  τραυματίστηκε χθες από αυτοσχέδια κροτίδα στη Φοινίκη του Δήμου Πύλου Νέστορος και έχει μεταφερθεί στο ΚΑΤ της Αθήνας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της πόλης !!!

 ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ!!!
Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 σήμερα το πρωί στο κέντρο της Καλαμάτας. 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκρηξη προήλθε -πιθανότατα- από φιάλη σε εργαστήριο κοσμημάτων στην οδό Κολοκοτρώνη (κοντά στον κεντρικό πεζόδρομο της Αριστομένους και το ναό του Αγίου Νικολάου).
Από το ωστικό κύμα έσπασαν οι βιτρίνες πολλών καταστημάτων στην οδό Αριστομένους, στην οδό Σφακτηρίας και στη Στοά Λόντου ενώ ζημιές υπέστησαν και σταθμευμένα οχήματα.
Πληροφορίες, επίσης κάνουν λόγο για τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ηλικιωμένου που βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο.
Χαρακτηριστικό το μεγέθους της έκρηξης είναι οτι αυτή, ακούστηκε σε όλη την πόλη. Στην περιοχή, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που εξετάζουν πάντως όλα τα ενδεχόμενα

Βρήκαν το φάρμακο κατά… της απιστίας;

Ερευνητές από την Ιαπωνία ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το φάρμακο που θα… σταματά τους άντρες από το να απιστούν!
Καθηγητές από τα πανεπιστήμια Waseda και Kyushu ήθελαν να μελετήσουν πώς επηρεάζεται ο εγκέφαλος από το αντιβιοτικό μινοκυκλίνη.
Κατασκεύασαν «παγίδες» με τη βοήθεια οκτώ φωτογραφιών πολύ ελκυστικών γυναικών και ζήτησαν από 98 άντρες να αξιολογήσουν πόσο ελκυστικές και πόσο αξιόπιστες θεωρούσαν αυτές τις γυναίκες. Ακόμη, έπρεπε να δηλώσουν πόσα χρήματα από τα 1.300 γιεν που –θεωρητικά- είχαν στη διάθεσή τους, θα ήθελαν να τους δώσουν.
Όσοι επέλεγαν να δώσουν κάποιο ποσό, αυτομάτως θα το ποσό αυτό θα τριπλασιαζόταν.
Οι ερευνητές τους εξήγησαν ότι οι γυναίκες θα είχαν την επιλογή είτε να τα μοιραστούν επίσης ή να τα πάρουν όλα.
 Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Στο ένα χορηγήθηκε τετραήμερη θεραπεία με μινοκυκλίνη από το στόμα, ενώ στο δεύτερο χορηγήθηκε ένα «εικονικό φάρμακο».
Οι εθελοντές δε γνώριζαν βέβαια ότι όλες οι γυναίκες είχαν ειδοποιηθεί εξαρχής να τους «εξαπατήσουν».
Τα αποτελέσματα της μελέτης, όπως γράφει η Daily Mail, έδειξαν ότι οι εμπιστοσύνη των αντρών αυξανόταν ανάλογα με το πόσο ελκυστική θεωρούσαν μια γυναίκα.
Αυτό όμως δεν ίσχυε σε όσους άντρες είχε χορηγηθεί μινοκυκλίνη!
Δεν ξέρουμε βέβαια πόσο ελκυστική θα βρίσκουν και τη σύντροφό τους, με… όποιες παρενέργειες κάτι τέτοιο συνεπάγεται!
perierga.gr

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Το Ισραήλ πραγματοποίησε επιδρομή στη Συρία, μετέδωσαν αμερικανικά μμε !

Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομή την Πέμπτη ή την Παρασκευή στη Συρία με στόχο να πλήξει κτίριο όπου φυλάσσονταν εξοπλισμοί που προορίζονταν για το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, είπε αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί και μετέδωσαν αργά χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο αρνήθηκαν να προβούν σε σχόλιο. Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ φέρεται να δήλωσε σε δημόσια παρέμβασή του ότι το Ισραήλ βομβάρδισε τη Συρία. "Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Συρία την χθεσινή νύχτα", δήλωσε ο Γκράχαμ σε δείπνο που διοργανωνόταν για τη συγκέντρωση χρημάτων, σύμφωνα με τον ιστότοπο ενημέρωσης Politico.

"Οι αμερικανικές και δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εξέτασαν εμπιστευτικά δεδομένα που δείχνουν ότι το Ισραήλ πολύ πιθανώς πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή την περίοδο από την Πέμπτη έως την Παρασκευή", μετέδωσε από την πλευρά του το CNN, επικαλούμενο δύο αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC που επικαλείται επίσης αμερικανούς αξιωματούχους, "ισραηλινοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν την Παρασκευή το βράδυ ότι πραγματοποιήθηκε αεροπορική επίθεση που έπληξε το εσωτερικό της Συρίας".

Η ισραηλινή επίθεση δεν φέρεται ωστόσο να είχε στόχο εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται χημικά όπλα, σύμφωνα με το CNN, που μετέδωσε επίσης ότι κατά την περίοδο στην οποία διεξήχθη η επιχείρηση, οι ΗΠΑ είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες που έδειχναν ότι ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν πτήσεις πάνω από τον Λίβανο.

Υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ότι η επιδρομή είχε πιθανώς στόχο συστήματα εκτόξευσης χημικών όπλων.

Σύμφωνα με το NBC, "ο βασικός στόχος του Ισραήλ ήταν ένα φορτίο με όπλα που προορίζονταν για τη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι είπε ότι "δεν ήταν ενήμερος για οποιαδήποτε επίθεση". Στην Ιερουσαλήμ, στρατιωτική εκπρόσωπος είπε "δεν σχολιάζουμε τέτοιου είδους αναφορές". Εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον είπε: "δεν σχολιάζουμε τις αναφορές αυτές αλλά μπορούμε να πούμε ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει τη μεταφορά χημικών όπλων ή τέτοιου είδους όπλων μέσω του συριακού καθεστώτος σε τρομοκράτες, κυρίως στην Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Το εβραϊκό κράτος συχνά δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά όπλων από τη Συρία στη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Το Ισραήλ είχε ήδη αναλάβει την ευθύνη μιλώντας με υπαινιγμούς μιας αεροπορικής επιχείρησης στα τέλη Ιανουαρίου εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Συρία, προκαλώντας την οργή του Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε από την πλευρά του χθες βράδυ πως δεν προβλέπει προκαταβολικά να στείλει αμερικανούς στρατιώτες στο συριακό έδαφος, αν αποδειχτεί ότι το καθεστώς κατέφυγε στη χρήση χημικών όπλων.

Την προηγουμένη, οι ΗΠΑ δια του αμερικανού υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ ,είπαν για πρώτη φορά δημόσια ότι εξετάζουν την περίπτωση να εξοπλίσουν τους σύρους αντάρτες. Η Ουάσινγκτον μέχρι σήμερα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια και όχι όπλα στους αντάρτες.

Mε κατάνυξη οι περιφορές των Επιταφίων σε όλη την Μεσσηνία

Ο κόσμος  χθές συνέρρεε  όλη μέρα στους ιερούς ναούς για το προσκύνημα του Επιταφίου. 
Η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου έγιναν μέσα σε κλίμα απόλυτης κατάνυξης.

Η πομπή σχηματιζόταν  από τα Εξαπτέρυγα και το Σταυρό μπροστά, τον Επιτάφιο και τους ιερείς πιο πίσω.

Ο κόσμος που ακολουθούσε κρατούσε στα χέρια αναμμένες λαμπάδες. Κατά διαστήματα η πομπή σταματούσε σε πλατείες και σταυροδρόμια και εκεί οι ιερείς ψάλλουν δεήσεις.

Την ακολουθία του Επιταφίου στην Πύλο παρακολούθησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ.
Σαμαράς έφτασε την εκκλησία στις 20: 30 και έψαλε και ο ίδιος δίπλα από την χορωδία. Στη συνέχεια  ακολούθησε όλη την περιφορά του Επιταφίου ενώ ο κόσμος  ήταν πολύ εγκάρδιος μαζί του.
Σήμερα το πρωί αναμένεται να αναχωρήσει για το Ναύπλιο, όπου θα παρακολουθήσει την αναστάσιμη ακολουθία.


Παρά τη θλίψη της  χθεσινής  μέρας, μέσα της περικλείεται το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, το μεγαλύτερο μήνυμα της Χριστιανοσύνης.

Σήμερα το πρωί, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας, θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Ο κ. Τσιάρας θα επιστρέψει με το κυβερνητικό αεροσκάφος στις 18.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας μεταφέρoντας το Άγιο Φως στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Επικράτεια

Και έκτος νεκρός από τις αυτοπυρπολήσεις απελπισμένων στη Βουλγαρία

Ενας άνδρας 47 ετών ο οποίος είχε αυτοπυρποληθεί υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, αυξάνοντας στους έξι τον αριθμό των νεκρών από το κύμα των απονενοημένων αυτών διαβημάτων διαμαρτυρίας στην Βουλγαρία από τον Φεβρουάριο φέτος, ανακοίνωσε το νοσοκομείο στο Σμολιάν, στο νότιο τμήμα της βαλκανικής χώρας.
Ο Βέντσισλαβ Κοζάρεβ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρά εγκαύματα στο 85% του σώματός του. Σύμφωνα με την αστυνομία, κίνητρο της απελπισμένης πράξης του ήταν «προσωπικοί λόγοι».
Η Βουλγαρία έχει γνωρίσει ένα χωρίς προηγούμενο κύμα αυτοπυρπολήσεων, που καταγράφεται παράλληλα με το κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον της φτώχειας και της διαφθοράς που προσέλαβε μεγάλες διαστάσεις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Συνολικά επτά Βούλγαροι, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν με αυτόν τον τρόπο αφότου ενέσκηψε η κρίση. Μόνον ένας επέζησε.
Τρεις εξ αυτών είχαν πολιτικά κίνητρα, ενώ οι άλλοι θεωρείται ότι ήταν απελπισμένοι από τη φτώχεια και την έλλειψη προοπτικής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Η Βουλγαρία σείεται συνεχώς τους τελευταίους μήνες από κινητοποιήσεις, συχνά βίαιες, που αρχικά πυροδοτήθηκαν από την μεγάλη αύξηση των τιμολογήσεων για το ηλεκτρικό ρεύμα, και κατόπιν στράφηκαν εναντίον της φτώχειας και της διαφθοράς των πολιτικών ελίτ. Το κίνημα διαμαρτυρίας εξανάγκασε τον συντηρητικό πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ να παραιτηθεί την 20ή Φεβρουαρίου.
Στη χώρα πρόκειται να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές την 12η Μαΐου. Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον Μπορίσοφ ως τον επικρατέστερο νικητή, αλλά χωρίς ικανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Τελευταίο αποκούμπι των Ελλήνων η οικογένεια

Ερευνα της Κάπα Research
Στην οικογένεια στρέφεται το 72,2% των Ελλήνων, όταν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια. 
Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», σε περιόδους κρίσης οι Έλληνες φαίνεται ότι αντιδρούν με... παραδοσιακό τρόπο.
Το 31,2% τοποθετεί την έξοδο από την κρίση μετά το 2020 και το 34% πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει ποτέ, με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι οικογένειες της κρίσης μοιάζουν να ισορροπούν ανάμεσα στην ανάγκη να διατηρηθούν ενωμένες και στις «επιθέσεις» που δέχονται τα μέλη τους από την εργασιακή και την οικονομική ανασφάλεια, που διαβρώνει τη συναισθηματική βάση τους.
Το 58,2% δηλώνει ότι ένιωσε θλίψη ή μελαγχολία για δύο εβδομάδες συνεχώς κατά τον τελευταίο χρόνο. Οι περισσότεροι από τους ερωτώμενους (69,9%) τοποθέτησαν το νοικοκυριό τους στην κλίμακα 1 (φτωχό) έως 10 (πλούσιο) μεταξύ 3 και 5, που σημαίνει φτωχό ως μεσαίο.
: Το Βήμα της Κυριακής

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 4-5-2013


Έπεσε από το μπαλκόνι γνωστός παιδίατρος

Aπόγευμα Μεγάλης Παρασκευής, γνωστός παιδίατρος του Πύργου μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο καθώς επεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του από τον 4ο όροφο σε κεντρικό δρόμο του Πύργο.

Ο γιατρός βρισκότανε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και προφανώς υπέστη καρδιακό επεισόδιο με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να βρεθεί στο κενό.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο γνωστός 58χρονος γιατρός στον Πύργο, αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και παρέμενε κλινήρης τις τελευταίες μέρες.

Κάποια στιγμή αισθάνθηκε δυσφορία βγήκε στο μπαλκόνι να πάρει αέρα, υπέστη καρδιακό επεισόδιο (ανακοπή) και έπεσε στον ακάλυπτο χώρο.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι γυναίκα του και οι δύο γιοί του, ενώ συγκλονισμένοι είναι όλοι στην γειτονιά από το τραγικό αυτό δυστύχημα.

ilialive.gr

3.5.13

Έπιασαν δραπέτη των φυλάκων Τρικάλων - Πέταξε χειροβομβίδες στους ΔΙ.ΑΣ.

- Παραλίγο μακελειό σε ληστεία σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι
- Ευτυχώς δεν έσκασαν οι χειροβομβίδες που πέταξαν εναντίον αστυνομικών
- Ανθρωποκυνηγητό για τον δεύτερο ληστή

Η απόπειρα ληστείας σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα σε σούπερ μάρκετ επί της οδού Καρπενησίου 25 στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, την ώρα που οι δύο δράστες βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα, έγιναν αντιληπτοί από την ομάδα ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις λέγοντας πως οι δύο δράστες είναι βαριά οπλισμένοι.

Όπως αναφέρει το newsit, όταν οι δράστες βγήκαν από το σούπερ μάρκετ, οι αστυνομικοί τους φώναξαν “ακίνητοι”. Εκείνοι όμως πέταξαν τρεις χειροβομβίδες οι οποίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έσκασαν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους δράστες ο οποίος τους δήλωσε ότι ονομάζεται Λίτα. Ο Λίτα είναι καταζητούμενος από την αστυνομία καθώς είναι ένας από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που συμμετείχε και στην καταδίωξη στα Ίσθμια κατά την οποία σκοτώθηκε η 25χρονη Κατερίνα.


 Η απόδραση από τις φυλακές

Το βράδυ της 22ης Μαρτίου οι φυλακές Τρικάλων θύμιζαν εμπόλεμη ζώνη. Δύο βαν και ένα αυτοκίνητο προσεγγίζουν την εξωτερική μάντρα και ανοίγουν πυρ κατά των εξωτερικών φρουρών. Την ίδια ώρα 11 κρατούμενοι καταφέρνουν να αποδράσουν. Τρεις συνελήφθησαν μέσα σε λίγα 24ώρα και οι υπόλοιποι οκτώ αναζητούνταν από την ΕΛΑΣ.

Καρτέρι θανάτου για την Κατερίνα

Στις 30 Μαρτίου τρεις κουκουλοφόροι εισβάλλουν σε ταβέρνα στη Μάνδρα. Από εκεί αρπάζουν το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη και εξαφανίζονται. Λίγη ώρα μετά εντοπίζονται στην εθνική οδό από αστυνομικούς, ακολουθεί καταδίωξη και ανταλλαγή πυρών. Μία από τις σφαίρες των επικίνδυνων κακοποιών σκοτώνει την 25χρονη Κατερίνα, που επέστρεφε σπίτι της με το αυτοκίνητο της μετά τη δουλειά. Τα ίχνη τους χάθηκαν και τότε και με ένα άλλο αυτοκίνητο επιστρέφουν πάλι στη Μάνδρα.

Ανταλλαγή πυροβολισμών στη Μάνδρα

Στις 18 Απριλίου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίζουν ένα λευκό αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες στη Μάνδρα. Κάνουν νόημα στους επιβαίνοντες να σταματήσουν για έλεγχο, αυτοί όμως απαντούν με πυροβολισμούς. Και σε αυτή την περίπτωση ξεφεύγουν από τους αστυνομικούς, που εντοπίζουν το αυτοκίνητο στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας.

Σήμερα εμφανίστηκαν στο Περιστέρι και συνελήφθη ένας από αυτούς. Οι αρχές εκτιμούν ότι και οι υπόλοιποι βρίσκονται στην Αττική.
LITA ή DREBATA (Ον) ERMAL ή LITOR του DULEIMAN ή DEO και της FITNETE , ο οποίος γεννήθηκε την 02-02-1978 στην Αλβανία .

Βρέθηκε θαλάσσια νάρκη σε ακτή της Ανατολικής Μάνης !

Ενημερώθηκε, το βράδυ της Μ. Τετάρτης, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, για εντοπισμό πυρομαχικού υλικού στη θαλάσσια περιοχή «Μαρμάρι» του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Άμεσα στελέχη του Λιμενικού κατευθύνθηκαν προς τα εκεί, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη ημι-βυθισμένου υπολείμματος νάρκης, διαμέτρου 1 μ., σε βάθος 0,5 μ. και σε απόσταση 2 μ. από την ακτή.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου διενεργούνται περιπολίες στην περιοχή, τοποθετήθηκε σήμανση στο σημείο ανεύρεσης του υλικού, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την απομάκρυνσή του.

ΕΛΛΑΔΑ - Κάθε περιοχή και ...."Παρατσούκλι" !!!

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν παρατσούκλια για τους κατοίκους σχεδόν
κάθε ελληνικής πόλης;

Δείτε τώρα ποια είναι τα «συνθηματικά»…

• Κως – Μπόχαλοι

Προέρχεται από την τοπική διάλεκτο στην οποία το μπουκάλι το λένε μποχάλι.

• Ρόδος – Τσαμπίκοι

Από το γνωστό τοπικό όνομα.

• Θεσσαλονίκη – Καρντάσια

Καρντάσι είναι ο αδερφός στα τουρκικά. Παλιά έπεφτε αρκετό δούλεμα από τους Αθηναίους επί του θέματος. Σαλονίκη δε, γνωστή και ως Καρντασούπολη! Οι θεσσαλονικείς είναι επίσης γνωστοί ως μπαγιάτηδες και ως παυλοκαταραμένοι.

• Έβρος – Γκάτζοι ή Γκάτζολοι

Στο Σουφλί του νομού Έβρου παλαιότερα υπήρχαν πολλά γαϊδούρια, τα οποία τα έλεγαν αλλιώς και γκάτζους. Έτσι οι φαντάροι έβγαλαν κοροϊδευτικά την περιοχή Γκατζολία και έμεινε να φωνάζουν τους κατοίκους Γκάτζολους. Η ιστορική αμαξοστοιχία 604 ΕΒΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ λέγεται και Γκάτζος Εξπρές.

• Πτολεμαΐδα – Καϊλαριώτες

Αυτό συμβαίνει γιατί η Πτολεμαΐδα λέγεται αλλιώς και Καϊλάρια. Επίσης λέγεται και λασποχώρι γιατί παλιά όταν έβρεχε ήταν ένα χωριό γεμάτο λάσπες.

• Κοζάνη – Σούρδοι

Λέγονται έτσι διότι προσποιούνταν ότι δεν άκουσαν κάτι, όταν φυσικά δεν τους συνέφερε. Και ενώ οι μεν υπόλοιποι Έλληνες τους δέχτηκαν με αυτήν τους τη νοοτροπία, οι δε Εβραίοι δεν κατάφεραν να στεριώσουν ούτε στιγμή στην περιοχή. Στα βλάχικα Σούρδος σημαίνει κουφός, βλάκας.

• Κέρκυρα – Παγανέλια ή Φρανκολαντσέρηδες

Ονομάστηκαν έτσι γιατί παγανέλι στην κερκυραϊκή διάλεκτο σημαίνει περιστέρι και η Κέρκυρα (κυρίως οι πλατείες, αλλά γενικά όλη η πόλη της) είναι γεμάτη περιστέρια. Το φρανκολαντσέρηδες είναι άγνωστο από που βγαίνει.

• Ιωάννινα – Παγουράδες

Αποκαλούνται έτσι γιατί παλιά λέγανε ότι στη λίμνη στα Γιάννενα καθρεπτιζόταν το φεγγάρι και οι Γιαννιώτες έτρεχαν με τα παγούρια για να μαζέψουν το μαγικό νερό!
• Λάρισα – Πλατυποδαράδες ή Πλατύποδες ή Τυρόγαλα
Οι Λαρισαίοι λέγονται έτσι λόγω του κάμπου που είναι επίπεδος και δεν βοηθάει στο σχηματισμό καμάρας στο πόδι. Το τυρόγαλα βγαίνει απ’ το τοπικό προϊόν.

• Βόλος – Αυστριακοί

Κυκλοφορούν διάφορες εκδοχές όπως διότι οι Βολιώτες είναι τσιγκούνηδες – σαν τους Αυστριακούς, διότι είναι ψυχροί άνθρωποι – σαν τους Αυστριακούς, διότι είναι μοχθηροί – επί Τουρκοκρατίας, οι Αυστριακοί είχαν χειρότερη φήμη κι απ’ τους Τούρκους. Ακόμη, επειδή στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν μπήκε στον Παγασητικό ένα αυστριακό πολεμικό, αν και εχθρικό, οι Βολιώτες το υποδέχθηκαν με μπάντες και αυστριακές σημαίες.

Αυτά τα λένε οι Λαρισαίοι. Οι εξηγήσεις που δίνουν οι ίδιοι οι Βολιώτες είναι ότι επί Τουρκοκρατίας, η πόλη είχε διάφορα εμπορικά προνόμια, ένα από τα οποία ήταν και η ύπαρξη αυστριακού προξενείου και η δυνατότητα που είχαν οι Βολιώτες να εμπορεύονται υπό αυστριακή προστασία.

Μετά το 1881, που ο Βόλος ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος, η νέα διοίκηση φορολόγησε βαριά τη Θεσσαλία. Μπήκε ένας ιδιότυπος νέος κεφαλικός φόρος σε όλους τους «Έλληνες το γένος» (κατά κύριο λόγο εμπόρους), κάτι το οποίο οδήγησε τους μαγαζάτορες να βάλουν ξένες, αυστριακές σημαίες στα μαγαζιά τους για να αποφύγουν να φορολογηθούν.

• Πρέβεζα – Σαρδέλες

Διότι λέγεται ότι βάζουν τις σαρδέλες στο κλουβί.

• Αθήνα – Γκάγκαροι

Γκάγκαρο ήταν το βαρύ ξύλο που ήταν κρεμασμένο με σκοινί πίσω από τις αυλόπορτες, τις οποίες έκλεινε με το βάρος του (gaga στα τούρκικα το ράμφος).

Γκάγκαρος λεγόταν επί τουρκοκρατίας ο Αθηναίος της ανώτερης κοινωνικής τάξης, ο οποίος στην πόρτα του είχε γκάγκαρο. Σημαίνει σήμερα ο γνήσιος Αθηναίος.

• Φλώρινα – Απόγονοι της Γιουργίας

Γιατί η γιούργα ήταν η Γεωργία στα φλωρινιώτικα. Ήταν η μεγαλύτερη πόρνη της περιοχής. Απ’ τις μεγαλύτερες βρισιές για τους Φλωρινιώτες.

Πόντος – Ντουντούμια, Τουρκούλια

Η προέλευση παραμένει άγνωστη.

Λέσβος – Γκαζμάδες

Τη Μυτιλήνη τη λένε Γκασμαδία ή Κασμαδία οι φαντάροι που υπηρετούν εκεί, επειδή η στρατιωτική ζωή εκεί έχει πολύ σκάψιμο. Σκάβουν ορύγματα. Επίσης, υπάρχει και ο παλιός μύθος που λέει ότι (σύμφωνα με την παράδοση από στόμα σε στόμα των φαντάρων) όταν ήταν να φτιαχτεί το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όλοι οι κάτοικοι πήγαν να συνδράμουν κρατώντας από έναν κασμά (και κανένας δεν κρατούσε φτυάρι ή σκαπέτι).

• Σέρρες – Ακανέδες

Αποκαλούνται έτσι γιατί στην πόλη των Σερρών φτιάχνονται ακανέδες (ένα είδος γλυκού σαν λουκούμι).

• Πάτρα – Μινάρες

Λίγο υποτιμητική λέξη για τους Πατρινούς.

Ηράκλειο – Σουμπερίτες ή Καστρινούς

Σουμπερίτες, διότι στην κατοχή ο Σούμπερ είχε την έδρα του στο Hράκλειο και Καστρινούς επειδή το Ηράκλειο ονομαζόταν και Κάστρο.

• Αγρίνιο – Βλάχοι

Έτσι τους αποκαλούν οι Μεσολογγίτες, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους πολύ διακεκριμένο.

• Άργος – Πρασάδες

Ως αντίποινα τους έβγαλαν έτσι, διότι έτρωγαν το πράσο με το οποίο χτυπούσαν το γαϊδούρι τους.

• Καβάλα-Ψαροκασέλες

Έτσι τους αποκαλούν οι Ξανθιώτες.

• Αρκαδία-Σκορδάς ή Αβγοζύγης

Σκορδάς λόγω των τοπικών προϊόντων και αβγοζύγης γιατί πρώτοι οι Αρκάδες πουλούσαν αυγά βάσει του μεγέθους.

• Κόρινθος – Λαΐδες

Γιατί Λαΐδα ήταν μια εταίρα της αρχαιότητας από την Κόρινθο.

• Κρήτη – Πέτσακες ή Σβούρους

Σβούροι είναι οι «κάγκουρες» στην τοπική διάλεκτο.

• Σαλαμίνα – Μπακαούκες

Για το «Μπακαούκας» υπάρχει και το γνωστό ανέκδοτο ότι στη Σαλαμίνα επικρατεί «εμφύλιος» μεταξύ των Μπάκις και των Ούκας.

• Xαλκίδα – Τρελονερίτες

Από το φαινόμενο της παλίρροιας. Τα τρελά νερά του Ευρίπου λένε ότι έχουν πειράξει και τα μυαλά των Χαλκιδέων.

• Τρίκαλα – Κασέρια ή Σακαφλιάδες

Κασέρια λόγω τοπικού τυριού και Σακαφλιάδες λόγω του Σακαφλιά, ο οποίος έζησε την εποχή του Μεσοπολέμου, λίγο μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και ήταν ο Δον Ζουάν της εποχής. Ήταν ένας ωραίος άντρας που είχε αναστατώσει την τρικαλινή κοινωνία με τα καμώματά του, ώσπου κάποιοι του στήσανε καρτέρι στα στενά σοκάκια του Βαρουσίου και τον μαχαίρωσαν. Το σακαφλιάς κατά λέξη σημαίνει ο φίλος της σάρκας.

Σοκ στο Αιγάλεω - 14χρονη μαχαίρωσε τη μητέρα της στο λαιμό

Στο παρά πέντε απετράπη μια οικογενειακή τραγωδία στο Αιγάλεω, όταν μια 14χρονη μαχαίρωσε την 35χρονη ημέρα της στο λαιμό.
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στο Αιγάλεω, ενώ οι λόγοι που οδήγησαν την 14χρονη στο να κάνει αυτή την κίνηση παραμένουν προς το παρόν άγνωστοι.
Η 35χρονη νοσηλεύται εκτός κινδύνου.

iefimerida.gr

Ο Καμμένος φτιάχνει...σούσι στο σκάφος- φάντασμα !ΒΙΝΤΕΟ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ !!!
Ένα ντοκουμέντο για τα όσα του καταλογίζονται Το βίντεο που δείχνει τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο να φτάνει με το περιβόητο σκάφος του «Iliatoras»σε ένα λιμανάκι και στη συνέχεια να φτιάχνει σούσι κάνει το γύρο του Διαδικτύου.
Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης με τον οποίο ο κ. Καμμένος είχε έντονη αντιπαράθεση την προηγούμενη Κυριακή στο κοινοβούλιο, το βίντεο χρονολογείται από το 2010 και αποτελεί μέρος από ένα dvd ντοκιμαντέρ που δόθηκε με το περιοδικό Thalassa.
Σ' αυτό φαίνεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων να δένει το σκάφος, που όπως υποστηρίζει ο κ. Γεωργιάδης είναι δηλωμένο σε offshore εταιρεία των Παρθένων Νήσων, σε λιμανάκι της Κύθνου.
Στη συνέχεια του ντοκιμαντέρ -απόσπασμα του οποίου έχει ανέβει στο YouTube- και σύμφωνα με το dete.gr είχε δοθεί με το φαίνεται ο Πάνος Καμμένος να φτιάχνει σούσι με αστακό και μαγιάτικο στην κουζίνα του δημιουργού του ντοκιμαντέρ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η «Σταύρωση» στο πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας

Στον Σταυρό βρίσκεται η "Ελλάς"
Με ένα ευρηματικό πρωτοσέλιδο, απολύτως ... επίκαιρο, και με τον τίτλο"Ουαί υμίν... ", κυκλοφορεί  σήμερα η Σαββατιάτικη έκδοση της Ελευθεροτυπίας. 
Στο πρωτοσέλιδο αναπαριστά την Σταύρωση, όπου στον Σταυρό βρίσκεται η "Ελλάς" και οι "Ρωμαίοι"΄στρατιώτες κρατούν ασπίδες "troika" και έχουν ως έμβλημα το "memorandum".

Περίπου 90 υπάλληλοι της Alitalia συνελήφθησαν για κλοπή αποσκευών

Σαράντα εννέα υπάλληλοι της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia και 37 υπάλληλοι συνεργαζομένων εταιρειών, συνελήφθησαν για κλοπή αποσκευών, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική αστυνομία, σύμφωνα με την οποία 19 εκ των υπαλλήλων αυτών τέθηκαν υπό περιορισμό κατ' οίκον.

Οι 49 υπάλληλοι της Alitalia που συνελήφθησαν, εργάζονταν στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, ενώ οι 37 εργάζονταν κυρίως στο αεροδρόμιο Λαμέτσια-Τέρμε της Καλαβρίας (νότια Ιταλία), απ' όπου ξεκίνησε η σχετική έρευνα, καθώς και σε άλλους αερολιμένες, διευκρίνισε πηγή της Alitalia.

"Η διεύθυνση ασφαλείας της εταιρείας συνεργάστηκε εντατικά με την αστυνομία στην οποία παρείχαμε κάθε δυνατή βοήθεια. Είμαστε θύματα σ΄αυτήν την ιστορία όσο είναι και όλοι οι επιβάτες που έπεσαν θύματα κλοπής", τόνισε η ίδια πηγή.

"Αρχικά οι κλοπές σημειώθηκαν στις πτήσεις Ρώμη-Λαμέτσια Τέρμε, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλους αερολιμένες", τονίζει η Alitalia σε ανακοίνωσή της.

Η έρευνα διήρκεσε όλο το 2012. Οι δράστες αντιμετωπίζουν ποινές εξαετούς φυλάκισης και απολύσεις.

Δείτε τον Πανάγιο Τάφο τρισδιάστατα στον υπολογιστή σας !

Στο πιο ένδοξο μνημείο της χριστιανικής πίστης μπορούν να περιηγηθούν οι πιστοί μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα μας ξεναγεί στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ,εκεί όπου σύμφωνα με τις Γραφές έγινε η Σταύρωση, η Ταφή και η Ανάσταση του Χριστού.
Με την τεχνολογία του σήμερα μπορούμε να επισκεφθούμε αυτόν τον Άγιο Τόπο, μέσω του υπολογιστή μας, βλέποντάς τον σε τρισδιάστατη μορφή
Δείτε εδώ

Άγιος Γεώργιος, ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος !

Το όνομά του, από τα πλέον λαοφιλή στον ελληνικό πληθυσμό, από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς Αγίους σε όλον το χριστιανικό –και όχι μόνο– κόσμο.

Στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση, συνολικά πενήντα έξι μορφές με το όνομα Γεώργιος κοσμούν το εορτολόγιό της, με γνωστότερο όλων τον Γεώργιο το Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο. Γόνος πλούσιας και αριστοκρατικής οικογένειας από την Καππαδοκία της Μ. Ασίας, ήταν αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού. Η δράση, το μαρτύριο και η κοίμησή του τοποθετούνται τον 3ο αιώνα και στις αρχές του 4ου αιώνα, επί αυτοκρατορίας Διοκλητιανού. Η μνήμη του τιμάται δύο φορές το χρόνο: στις 23 Απριλίου ο δια αποκεφαλισμού θάνατός του ή για τις Εκκλησίες που πηγαίνουν σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, εάν η ημέρα συμπέσει πριν την Ανάσταση, μετατίθεται τη Δευτέρα της Διακαινησίμου και στις 3 Νοεμβρίου η ανακομιδή των λειψάνων του.

Ο Άγιος Γεώργιος ως τροπαιοφόρος (στρατιωτικός) Άγιος και ελευθερωτής συγκεντρώνει πολλές διηγήσεις για τα κατορθώματά του, με σημαντικότερο όλων την εξόντωση του δράκου και τη σωτηρία της βασιλοπούλας.

Σύμφωνα με την Παράδοση, το θηρίο φρουρούσε το νερό μιας πηγής, στη Λιβύη, και δεν άφηνε τους κατοίκους να υδρευτούν αν δεν του έδιναν βορά κάθε φορά ένα συντοπίτη τους. Οι κάτοικοι της περιοχής όριζαν με κλήρο το θύμα του δράκου για πολλά χρόνια. Ολόκληροι στρατοί αντιτάχθηκαν στο τέρας, χωρίς αποτέλεσμα. Ο κλήρος έπεσε και στη βασιλοπούλα, την οποία έσωσε ο Άγιος, νεαρός αξιωματικός πάνω στο άλογο, φονεύοντας το δράκο με το κοντάρι του. Προστάτης τόσο στρατευμάτων όσο και χωρών. Επειδή ο βίος του είναι στρατιωτικός, θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, ενώ είναι και ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας. Επίσης, θεωρούνταν Άγιος προστάτης των Σταυροφόρων οι οποίοι έφεραν στη Δύση το λείψανό του από την Παλαιστίνη και των Προσκόπων.

Ο Άγιος Γεώργιος είναι, επιπλέον, Άγιος της Καθολικής, της Αγγλικανικής, της Ορθόδοξης, της Λουθηρανικής και της Αρμενικής Εκκλησίας προστάτης Άγιος των χριστιανών της Παλαιστίνης, της Βηρυτού, της Γεωργίας, του βουλγαρικού στρατού.

Λατρεύεται ιδιαίτερα από τους Σαρακατσάνους (νομάδες της ηπειρωτικής Ελλάδας) αλλά και από Πομάκους της Θράκης. Στην εκκλησία που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του, στην Πρίγκηπο, χιλιάδες Τούρκοι προσέρχονται κάθε χρόνο να προσκυνήσουν την εικόνα του. Πολλοί είναι οι προσκυνητές και στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, όπου διασώζονται κειμήλια ανεκτίμητης αξίας, όπως ο Πατριαρχικός Θρόνος και ο Άμβωνας.

Ο Αϊ-Γιώργης ο Τροπαιοφόρος και Δρακοκτόνος συνδέεται επίσης με τη γεωργία και τον πολλαπλασιασμό: Το όνομα Γεώργιος είναι ελληνικό, προέρχεται από το ουσιαστικό «γεώργιον» που σημαίνει καλλιεργήσιμο και την περίοδο της εορτής του (23 Απριλίου) οι αγρότες σπέρνουν, εξ ου και η επωνυμία του «σποριάρης».

Αλλά ο Άγιος είναι και προστάτης των κτηνοτρόφων, διότι η εορτή του συμπίπτει με την εποχή που θα αφήσουν τα χειμαδιά και θα ανέβουν στα βουνά.

Η εορτή του σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης. Πλήθος τα προσωνύμια του Αγίου είτε από ευλάβεια είτε από κάποιο θαύμα ή και από άλλη αιτία: -ο Αέρις στο Όφι του Πόντου, παλαιά, όπου οι Τούρκοι τον έλεγαν Αέρτς, ο Ζαντών, δηλαδή Άγιος Γεώργιος ο τρελός, γιατί τους τιμωρούσε αφαιρώντας τους τα μυαλά.

-ο Αράπης ή Αρακλειανός (Ηρακλειανός), στη Θράκη, επειδή θαυματουργή εικόνα του βρισκόταν στην Ηράκλεια της Προποντίδας. Αράπη μάλιστα γιατί ο Άγιος παρουσιάζεται μαύρος σε αυτή την εικόνα, ανάγλυφη από μαύρη πέτρα, ή από σκληρό ξύλο.

-ο Κουδουνάς στην Πρίγκηπο, γιατί η εικόνα του Αγίου βρέθηκε από έναν βοσκό, καθώς ήταν σκεπασμένη από μια αρμαθιά κουδούνια σύμβολα της παραφροσύνης, την οποίαν όλοι πιστεύουν ότι θεραπεύει.

-στο Θησείο, ο Ακαμάτης, επειδή οι Τούρκοι δεν επέτρεπαν να τελείται στην εκκλησία του Θεία Λειτουργία παρά μόνον στην εορτή του, στις 23 Απριλίου.

-ο Αϊ-Γιώργης ο Γοργός στην Καστοριά, γιατί σπεύδει ταχέως σε βοήθεια όσων τον επικαλούνται.

-ο Αϊ-Γιώργης Καππαδόκης, από τον τόπο καταγωγής του και πατρίδα του πατέρα του και Παλαιστίνιος, από τον τόπο καταγωγής της μητέρας του.

-ο Αϊ-Καλλάρης, στην Κάσο και Αϊ-Καβαλάρης, επειδή είναι έφιππος. -ο Βάρδας, ο Γεωργιανός, ο Επιτειδιώτης, ο Καστρενός, ο Κιουρτζής, ο Κλεφτογρασιάς, ο Διασορίτης, ο Ζούρος, ο Κρασάς, ο Μεθυστής, ο Πέρσης, ο Σκυριανός, πολιούχος του νησιού, ο Φουστανελάς, πολιούχος των Ιωαννίνων, ο Φτωχός, ο Χατζής, ο Αϊ-Στρατηγός, ο Ψαροπιάστης, ο Φανερωμένος, ο Πεταλωτής.

Η γιορτή του συνδυάζεται με έθιμα χαράς και ευφορίας. Ο αγιασμός των χωραφιών, τα κλαδιά της καρυδιάς στο κατώφλι του σπιτιού είναι έθιμα της γιορτής του, στην Αρκαδία. Οι Σαρακατσάνοι, στο όνομά του, παίρνουν το μεγαλύτερο όρκο τους και την ημέρα της γιορτής του θυσιάζουν το καλύτερο μαύρο κριάρι της στάνης τους, ενώ τη Λαμπρή άσπρο. Στην Αίγινα, το μοσχομυριστό χαμομήλι είναι τ’ Αϊ-Γιωργιού το λουλουδάκι. Στη Μακεδονία, ο μήνας Απρίλιος λέγεται Αγιγεωργίτης, στον Πόντο Αεργίτας.

Πλήθος τα γνωμικά και οι παροιμίες που αναφέρονται στον Άγιο.

«Αϊ-Γιώργη, βοήθα μου, σείε κι εσύ τα πόδια σου», λένε στην Κρήτη.

«Από τ’ Αϊ-Γιωργιού και πέρα δώσ’ του φουστανιού σου αέρα» λένε στη Μεσσηνία. «Αϊ-Γεώρις να βοηθά σε», είναι γνωστή ευχή των Ποντίων οι οποίοι θεωρούν τον Άγιο σύμβολο της λεβεντιάς και της ανδρείας και αναφέρουν για ένα νέο και όμορφο παλληκάρι: «Ένα παλικάρι ίσια μ΄εκεί απάν’, έμορφον σαν τον Αέρτς».

Ο έφιππος νέος πολεμιστής εδραιώθηκε σε ολόκληρη την ορθόδοξη χριστιανοσύνη ως ο ιδανικός ήρωας. Το ιδεώδες σύμβολο της ανδρείας, του αρρενωπού κάλλους και της ευσέβειας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου