23.2.13

Tι πραγματικά ζητούν οι άντρες στο sex!

Ή τελοσπάντων η συντριπτική πλειοψηφία!
Το sex όπως όλοι παραδέχονται είναι ωραίο, ερεθιστικό, χαλαρωτικό και αναζωογονητικό! Μπορεί η εκάστοτε σεξουαλική εμπειρία να διαφέρει με την προηγούμενη ή την επόμενη, αλλά θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η καθεμία αξίζει για τη διαφορετικότητά της!
Και μπορεί λοιπόν, όπως ο καθένας μας είναι ξεχωριστός, ξεχωριστά και μοναδικά να κάνουμε sex, μα η τεχνική, μα η ανατομία, μα ο τρόπος, ωστόσο, υπάρχουν και κάποια θεματάκια στα οποία αν όχι όλοι, η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού συμφωνεί! Για παράδειγμα, αν ζητήσουμε από 10 άντρες να πουν ποια είναι τα 5 πράγματα που λατρεύουν και αποζητούν στο sex, οι 9 σίγουρα θα δώσουν ακριβώς τις ίδιες απαντήσεις! Ας πάμε λοιπόν να δούμε τι πράγματικά ζητάνε οι άντρες από ένα... κρεβάτι!
1. Στοματικό: Μα τι νομίζατε; Ότι δεν θα είναι στην πρώτη θέση των προτιμήσεων; Όπως και να το κάνουμε, ο άντρας λατρεύει το στοματικό sex και συχνά πυκνά, αν δεν το ζητά το... απαιτεί! Δεν θα μάθουμε ποτέ πως είναι η αίσθηση, διότι στερούμεθα πέους, αλλά μπορούμε κάλλιστα να τους προφέρουμε απλόχερα τις περιποιήσεις και φροντίδες μας! Ειδικά αν έχετε και μεγάλο ταλέντο, μην σας κάνει εντύπωση που μπορεί τα προκαταρκτικά να διαρκέσουν πολύ περισσότερο από το κυρίως πιάτο! Είπαμε, τους αρέσει...
2. Από... πάνω: Μπορεί να έχουμε αναλύσει πολλές φορές το συγκεκριμένο θέμα αλλά όπως και να το κάνουμε οι άντρες την θέλουν τη γυναίκα από πάνω! Μπορεί η απόλαυση και η ένταση να μην είναι η ίδια, και μπορεί η ευχαρίστηση να είναι αρκετά μεγαλύτερη για τη γυναίκα, αλλά το γεγονός ότι έχει πλήρη θέα του στήθους σας και γενικότερα του κορμιού σας δεν το αλλάζει με τίποτα! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο όταν λένε ότι μία γυναίκα ξέρει να κάνει sex όταν... πετάει στην από πάνω στάση! Τα συμπεράσματα δικά σας...
3. Να είστε... γλυκές: Εδώ θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Κατά γενική ομολογία, αυτός που κάνει κοπλιμέντα κατά τη διάρκεια του sex είναι σχεδόν πάντα ο άντρας. Μία θα πει για τον... πισινό της καλής του, μία για το δέρμα και μία για το πόσο όμορφα μυρίζει! Δεν είναι κρίμα λοιπόν που αυτοί δεν ακούνε ούτε έναν καλό λόγο; Και όταν λέμε καλό λόγο, δεν εννοούμε να του πείτε για τα προσόντα του, αλλά μπορείτε να του πείτε για τα μπράτσα του, τις πλάτες του, ακόμα και για τα οπίσθιά του αν είναι αξιοπρεπή. Προσοχή στα σχόλια για την κοιλιά του γιατί μπορεί να δημιουργηθεί παρεξήγηση!
4. Άκρα του τάφου σιωπή: Καλά δεν είπαμε να πιάσετε και ψιλή κουβεντούλα, αλλά ο άντρας λατρεύει να μιλάει στο κρεβάτι και το ίδιο θέλει και από την παρτενέρ του! Το να τη βγάλετε στα μουγκά, πιστέψτε μας, προκαλεί πολύ περισσότερη αμηχανία ακόμα και από το να πετάξετε μία ατάκα όχι και τόσο πετυχημένη, η οποία στην χειρότερη να σας κάνει να... γελάσετε! Μη διστάσετε λοιπόν να μιλήσετε και κυρίως να αναστενάξετε και να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο. Προσοχή μην το παρακάνετε και σας φέρουν την αστυνομία οι γείτονες. Αλλά τελοσπάντων, και λίγο θόρυβο να κάνετε ας κάνουν κι αυτοί υπομονή! Sex κάνετε και καλώς ή κακώς είναι μία θορυβώδης πράξη!
5. Μεταμφιέσεις: Οι άντρες κατά γενική ομολογία είναι αρκετά πιο... ανώμαλοι από τις γυναίκες. Πιθανότατα εμείς κουβαλάμε ακόμα εκείνη την προκατάληψη που ισχυρίζεται ότι όποια γυναίκα κάνει περίεργα πράγματα στο κρεβάτι είναι αυτομάτως και... ελαφρών ηθών για να το πούμε περιφραστικά. Ελπίζουμε όλοι πια να έχουν πειστεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως όλα αυτά είναι λόγια των παππούδων μας. Αφού λοιπόν λύσαμε αυτό το θέμα, μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε και κάποιες... μεταμφιέσεις ή ρόλους. Μπορείτε να ντυθείτε από καλόγρια μέχρι... βασίλισσα της νύχτας ή μπορείτε να παίξετε τη δασκάλα και τον μαθητή ή και το αντίστροφο.
Φαντασία να υπάρχει!queen.gr

Ανασφάλιστα πάνω από 1 εκατ. Ι.Χ., χωρίς ΚΤΕΟ τα περισσότερα!


Η κρίση χτυπά τους οδηγούς. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Φθαρμένα ή ακατάλληλα ελαστικά για το 80% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.

Τα λάστιχα «στριγκλίζουν» στην άσφαλτο. Τα τακάκια ένα με τις δισκόπλακες μυρίζουν καμένο. Οι αναρτήσεις τρίζουν.
Αυτό που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους, στο αμάξι του διπλανού μας, του φίλου, πιθανότατα και στα δικά μας, μαρτυρά ποια είναι η κατάσταση της πλειονότητας των οχημάτων που κυκλοφορούν καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους.
Σαράβαλα
Τα σαραβαλάκια που συναντάμε -ανάμεσά τους και άλλοτε πανάκριβα οχήματα- ξεπερνούν κατά πολύ όσα αποτυπώνουν οι εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας για συγκεκριμένες παραβάσεις του ΚΟΚ, όπως είναι τα φθαρμένα ελαστικά και οι παραβάσεις ΚΤΕΟ.
Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας, που αφορούν σε πανελλαδικούς ελέγχους. Για παραβάσεις ΚΤΕΟ, το 2010 βεβαιώθηκαν 19.350, 27.988 το 2011 και 36.530 το 2012. Μόνο στην Αττική, η συγκεκριμένη παράβαση του ΚΟΚ ανήλθε στις 10.261 το 2011 και στις 15.916 τη χρονιά που πέρασε.
Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει και η παράβαση των φθαρμένων ελαστικών. Σε όλη την Ελλάδα το 2010 βεβαιώθηκαν 5.626 παραβάσεις, 5.365 το 2011 και 5.206 το 2012. Κι αυτά παρά το γεγονός ότι «τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι οδηγοί καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις εφορίες αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στα έξοδα συντήρησης των αυτοκινήτων τους», όπως εξηγούν χαρακτηριστικά στην «Ε» αξιωματικοί της Τροχαίας.
Οκτώ στα 10 αυτοκίνητα κυκλοφορούν με φθαρμένα ή ακατάλληλα ελαστικά, 4ετίας και βάλε, αλλά ακόμη και εκείνοι που τα αλλάζουν, τα αντικαθιστούν με μεταχειρισμένα, όπως διαπιστώνουν αρμόδιοι.
Δεν το κάνουν γιατί θέλουν, το κάνουν γιατί δεν μπορούν. Κι αν η κρίση δεν σου επιτρέπει να φροντίσεις για τη δική σου ασφάλεια, πώς θα μπορέσεις να φροντίσεις για την ασφάλεια των άλλων;
Οι εκτιμήσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα κάνουν λόγο για περισσότερα από ένα εκατομμύριο. Ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία της Τροχαίας, αφού προ κρίσης στην Αττική και συγκεκριμένα το 2004, το 2005, το 2006 και το 2007, οι παραβάσεις ανήλθαν συνολικά και για τα τέσσερα έτη στις 34.853. Οταν μόνο το 2012 οι τροχονομικοί έλεγχοι στο Λεκανοπέδιο «έπιασαν» 28.423 οχήματα χωρίς άδεια κυκλοφορίας και 2.390 τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2013.
Μεταφορές
Μια άλλη παράβαση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και παράβαση της κρίσης, είναι εκείνη που αναγκάζει τους οδηγούς να μετακομίζουν τα πράγματά τους με τα αυτοκίνητά τους, αδυνατώντας να πληρώσουν μεταφορική.
Η Αττική Οδός, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν φρακαρισμένη από καινούργια αυτοκίνητα, πλέον χρησιμοποιείται ως ο πιο σύντομος δρόμος για μετακομίσεις-μεταφορές.
Τα στρώματα προεξέχουν πάνω από τη σχάρα, οι κουζίνες και τα πλυντήρια ξεπροβάλλουν από τα μισάνοιχτα καπό και οι οδηγοί ρισκάρουν να εισπράξουν ένα βαρύ πρόστιμο, που ξεπερνά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και εμπίπτει στο νόμο περί μεταφοράς, με πρόστιμα τα οποία κυμαίνονται από 2 έως 5 χιλιάδες ευρώ.  
 Αργυρώ Κ. Μώρου - enet.gr

Ερευνα: Τι θεωρείται απιστία σε μια μακροχρόνια σχέση


Μπορεί με τον όρο «απιστία»
να εννοούμε την τη σεξουαλική επαφή με άνθρωπο εκτός από του συζύγου ή του συντρόφου, ωστόσο, έρευνα αποδεικνύει πως ακόμη και συμπεριφορές ή κινήσεις που δεν καταλήγουν σε καμία περίπτωση στο σεξ, κάνουν αυτούς που τη διέπραξαν να νιώθουν πως έχουν... απατήσει.
Ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ζήτησαν από 456 φοιτητές να κοιτάξουν 27 διαφορετικά είδη συμπεριφορών και να τις βαθμολογήσουν με κλίμακα 0-100 ανάλογα με το τι θεωρούν ότι μπορεί να είναι απιστία σε μία μακροχρόνια σχέση. Για το 0 καθόλου άπιστη συμπεριφορά και για το 100 πλήρης απιστία.
Τα αποτελέσματα... εκπληκτικά.
Η λίστα με το τι θεωρείται «απιστία» σε μια σχέση διαμορφώνεται ως εξής:
  • Σεξουαλική πράξη: 97,7
  • Στοματικός έρωτας: 96,8
  • Φιλί στο στόμα: 88,7
  • Προβολή Γυμνών φωτογραφιών : 88,2
  • Ερωτικά μηνύματα: 82,6
  • υπνος στο ίδιο κρεβάτι: 68,4
  • Πιάσιμο χεριών: 63,2
  • Σύναψη ισχυρού συναισθηματικού δεσμού: 52,4
  • Αγκαλιά: 52,2
  • Εξοδος για φαγητό: 41,4
  • Κοινοποίηση μυστικών: 36,5
  • Αγκαλιά για πάνω από 10 δεπτερόλεπτα: 34,5
Η κατάταξη γίνεται βάσει του μέσου όρου βαθμολογίας στην κλίμακα 0-100 που συγκέντρωση κάθε πρόταση.

150 γυναίκες φωτογραφίζονται γυμνές και χωρίς… photoshop

Και ενώ οι καλοστημένες και… πειραγμένες φωτογραφίες δίνουν και παίρνουν στα περιοδικά, 150 γυναίκες φωτογραφήθηκαν γυμνές, χωρίς επεξεργασία στο σπίτι τους, αποδεικνύοντας ότι η φυσική ομορφιά του γυναικείου σώματος έχει τη δική της χάρη!
Ο Matt Blum, ένας φωτογράφος από τη Minneapolis, και η γυναίκα του Katy ξεκίνησαν ένα φιλόδοξο σχέδιο με το όνομα “The Nu Project” το 2005 φωτογραφίζοντας 150 γυναίκες που προσφέρθηκαν γυμνές στα σπίτια τους. Ο φωτογράφος εμφανίστηκε στο σπίτι της καθεμίας χωρίς να ξέρει καν πώς μοιάζουν και το αποτέλεσμα ήταν να τραβήξει φωτογραφίες γυναικών από όλες τις φυλές και σε όλα τα μεγέθη.
Πιστεύω ότι οι γυναίκες κρίνονται πολύ αυστηρά για την εμφάνισή τους γι” αυτό και τους αφιέρωσα αυτό το project, δήλωσε ο φωτογράφος, με την ελπίδα ότι η δουλειά του θα παροτρύνει τις γυναίκες να αγκαλιάσουν και να αγαπήσουν το σώμα τους.
Δείτε το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες.
gimni1

Το βάρος, η ομορφιά, τα ελαττώματα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην επιλογή των γυναικών.
gimni2
Ο Matt φωτογράφισε εντυπωσιακές, καθημερινές γυναίκες κάθε φυλής!
gimni3
Κάθε γυναίκα βρήκε τον τρόπο να ποζάρει ώστε να δείχνει χαλαρή και άνετη.
gimni
Κάποιες γυναίκες φωτογραφήθηκαν στο κρεβάτι τους, κάποιες στον καναπέ τους ακόμα και στην κουζίνα τους.
gimni4
Οι νεώτερες ίσως έμοιαζαν πιο απενοχοποιημένες και πιο άνετες με το φακό.
gimni5
Μερικές γυναίκες φωτογραφήθηκαν κάνοντας καθημερινά πράγματα όπως το μαγείρεμα!
gimni6

Ο Matt κατάφερε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να ποζάρουν φυσικά, όπως ακριβώς είναι στην καθημερινή τους ζωή!
nocomments.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

 Οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 9ο Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή και τις ώρες 8 π.μ. έως 7 μ.μ. 
Οι κάλπες θα στηθούν σε επίπεδο καλλικρατικών δήμων.

Οι υποψήφιοι κατά Δημοτική Οργάνωση είναι οι εξής

Δ.Ο. Καλαμάτας 
Πηνελόπη Αποστολοπούλου, Ιωάννης Αργυράκης, Νικήτας Βελίας, Χρήστος Δημτσιούδης, Παναγιώτα Δίμιζα, Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος, Ιωάννα Κοσμοπούλου, Αντωνία Κούτρα, Ευστάθιος Μακρής, Γεώργιος Μανούσος, Ηλίας Μπαξιβανάκης, Αθανάσιος Μπρούμας, Αθανασία Παναγιωτοπούλου, Ελένη Σαμαρά, Φεβρωνία Σαρηγιαννίδου, Βασίλειος-Κωνσταντίνος Σκέντζος, Αθανάσιος Τσαλδάρης, Κωνσταντίνος Τσαπόγας, Ευτυχία Χαγιαννή, Γιάννης Χριστόπουλος.

Δ.Ο. Μεσσήνης
Ευγενία Βαμβακά, Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος, Ιωάννης Δημητρακόπουλος, Χρήστος Καρύδης, Γεώργιος Κατσούλης, Αθανάσιος Κορομηλάς, Σοφία Κοσμοπούλου, Παναγιώτα Ντώντη, Παναγιώτης Σικαλιάς, Νικόλαος Τράκας, Γεώργιος Τσώνης.

Δ.Ο. Τριφυλίας
Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Βασιλική Γρηγοροπούλου, Αντώνιος Καρατζάς, Ιωάννης Κατσαργύρης, Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, Πάνος Μητρόπουλος, Σωτήριος Μπακούρος, Μαριάνθη Νικολοπούλου, Αναστάσιος Τσιμπλής, Χαράλαμπος Χρονόπουλος, Αθανάσιος Ψαλλίδας.

Δ.Ο. Πύλου - Νέστορος
Πηνελόπη Γκότση, Αγγελος Δημόπουλος, Ιωάννα Καρλή, Βασιλική Κουρέτα, Δημήτριος Μάραντος, Νικόλαος Σαραντόπουλος, Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, Παύλος Χριστόπουλος.

Δ.Ο. Δυτικής Μάνης
Δημήτριος Κοζομπόλης, Ιωάννα Νίκα, Γεώργιος Χοντζέας.

 Δ.Ο. Οιχαλίας
Κωνσταντίνος Λυκόγιαννης, Περικλής Νίκας, Ιωάννης Νικολακόπουλος, Αμαλία Τράκα-Τζαβάρα.

Αστυνομικοί... έπαιξαν ξύλο μεταξύ τους μέσα στο Τμήμα!


Σκηνές..απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν , σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive , εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου όταν μία λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ δύο ..συναδέλφων εξελίχθηκε σε άγρο καυγά.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο αστυνομικοί , σε ανύποπτο χρόνια διαπληκτίστηκαν για ασήμαντη αφορμή, και όχι πάντως για υπηρεσιακούς λόγους και η συνέχεια πήρε άσχημη τροπή.
Η μία κουβέντα έφερε την άλλη ώσπου δεν άργησε να ξεκινήσει ο καυγάς , με χτυπήματα εκατέρωθεν.
Οι συνάδελφοι τους , που δεν πίστευαν στα μάτια τους έσπευσαν να τους χωρίσουν και να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο . Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο φέρει σοβαρά τραύματα κυρίως στα πλευρά.

Συνελήφθη οδοντίατρος γιατί δεν είχε εκδώσει απόδειξη σε ασθενή

Για φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας συνελήφθη χθες το πρωί στην Αθήνα, 43χρονος οδοντίατρος, από την Οικονομική Αστυνομία. 
Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός είχε λάβει χρήματα για παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών σε ασθενή, χωρίς όμως να εκδώσει αντίστοιχα απόδειξη για το ποσό της αμοιβής του.

Όπως διαπιστώθηκε, ο οδοντίατρος είχε παράσχει κατά το παρελθόν οδοντιατρικές υπηρεσίες στον ασθενή και είχε λάβει 2.700 ευρώ, χωρίς να έχει εκδώσει τη σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
Ο συλληφθείς γιατρός με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 Παράλληλα ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να κινηθούν οι διοικητικές διαδικασίες για την επιβολή και των αντίστοιχων κυρώσεων, καθώς και η αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

ΣΥΡΙΖΑ - Τώρα τους φταίει η Τηλεόραση Best στην Μεσσηνία !

Ευθεία επίθεση στην τηλεόραση BEST εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αναφορικά με τα όσα σημειώθηκαν για τις δηλώσεις του Υπευθύνου του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη.
Σε σχετική ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «τα χαλκεία του κ. Σαμαρά ανέλαβαν ξανά δράση», αυτή τη φορά μέσω τοπικού καναλιού της Καλαμάτας, «βάζοντας στο στόχαστρό τους τον επικεφαλής
της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη, διαστρεβλώνοντας πλήρως το περιεχόμενο ομιλίας του».
Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι «πρόκειται τουλάχιστον περί απύθμενου θράσους να κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τις μνημονιακές δυνάμεις που έχουν ισοπεδώσει τους μισθούς και τις συντάξεις ότι δεν θα υλοποιήσει τη δέσμευσή του περί επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα».
Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της ομιλίας του βουλευτή ξεκαθαρίζει ότι εκφράστηκε «η ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση όσο το δυνατό πιο γρήγορα, πριν ολοκληρώσει το καταστροφικό της μνημονιακό έργο» και προσθέτει:
«Αυτό που σε όλους τους τόνους επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ότι όλες οι προσπάθειες ανόρθωσης της οικονομίας γίνονται πιο δύσκολες, όσο συνεχίζεται η πολιτική λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης του κοινωνικού κράτους και η χώρα παραμένει δέσμια των μνημονίων. Αυτό δεν αναιρεί τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, αλλά αντίθετα προβάλλει την αναγκαιότητά της το συντομότερο δυνατό».
Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιεί ότι ο κ. Δραγασάκης θα προσφύγει στο ΕΣΡ και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.
Παραθέτει τέλος το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία του κ. Δραγασάκη:
«Θα σας πω ένα δεύτερο παράδειγμα. Στο εκλογικό μας πρόγραμμα απ' ότι θυμάστε έχουμε την θέση, ότι αν έχουμε αύριο μια κυβέρνηση, όχι του ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, να είμαστε πάντως- να επηρεάζουμε τα πράγματα, εμείς δεσμευόμαστε να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό- τον ελάχιστο μισθό, εκεί που ήταν πριν τον μειώσουν. Αυτό και σήμερα μας δεσμεύει. Όσο όμως θα παρατείνεται αυτή η κρίση, όσο η οικονομία θα συρρικνώνεται, τόσο ακόμα και αυτός ο στόχος θα γίνεται δύσκολο να υλοποιηθεί. Και ελπίζω να μην παρεξηγηθεί - μιλάω με κάθε ειλικρίνεια.
Δηλαδή όσο θα πέφτει η οικονομία χαμηλά, τόσο θα δυσκολεύεται μετά η ανόρθωση της, ή εν πάση περιπτώσει θα απαιτεί περισσότερο χρόνο.
Με αυτή την έννοια, όσο πιο γρήγορα βρεθεί λύση σε αυτό το δράμα που ζούμε, τόσο καλύτερα».
Εμείς τέλος σας παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωση του Γ. Δραγασάκη και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.best-tv.gr

Wirtschaftswoche: Ο Σόρος χρηματοδότησε το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ!


Το think tank INET του Τζορτζ Σόρος πίσω από το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική γράφει το γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche. Το πορτρέτο του Τζόρτζ Σόρος αποφάσισε να κάνει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό, Wirtschaftswoche και έφτασε να ανάψει φωτιές στην... Ελλάδα; Γιατί μιλά για οικονομική σχέση του Τζορτζ Σόρος με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Το αφιέρωμα, που υπογράφουν οι Φλόριαν Ζέρφαμπ, Αντζελα Χένερσντορφ και Ντίτερ Σνάας, δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου. Και ένα κομμάτι του δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Τα Νέα.
Το περιοδικό μιλά ανοιχτά για οικονομική σχέση του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται λόγος για χρηματοδότηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Σόρος χρησιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στο μάτι της Γερμανίας.
Γράφει το γερμανικό περιοδικό:
«Ένας άλλος θεωρητικός του ΙΝΕΤ (σ.σ. think tank του Σόρος), ο Τόμας Φέργκιουσον από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, συμμετείχε σε πάνελ στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε προσκληθεί σε συζήτηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε εκεί, σε μία κατάμεστη αίθουσα, την άποψή του για τους τσιγκούνηδες Γερμανούς, εξόρκισε τον φόβο για έναν νέο Αδόλφο Χίτλερ και τον νέο φασισμό στην Ευρώπη. Μαζί του είχε τους οικονομικούς του συμβούλους Γιάννη Μηλιό και Ρένα Δούρου, βουλευτή του αριστερού κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Την εμφάνισή τους συγχρηματοδότησε το think tank του Σόρος, το ΙΝΕΤ. Γιατί άραγε ο Σόρος γίνεται σπόνσορας ενός αντικαπιταλιστή δημαγωγού όπως ο Τσίπρας που επιτίθεται στη Γερμανία; Μήπως συμμερίζεται τις θέσεις του;
Συνάδελφοί του από τη Wall Street μιλούν γι' αυτό μόνο συγκαλυμμένα. Φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλος ο φόβος για την επιρροή του Σόρος. Ωστόσο σε συνομιλία με κάποιον μάνατζερ συχνά ακούγεται η φράση "ο Σόρος θέλει να εκδικηθεί τη Γερμανία"».

Έφοδος ΕΛ.ΑΣ σε "strip show" με δεκάδες συλλήψεις

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα σε διάφορες περιοχές της Αττικής για τον έλεγχο νυχτερινών κέντρων “ strip show ”

Προσήχθησαν συνολικά (145) άτομα και συνελήφθησαν (25), εκ των οποίων (14) άντρες και (11) γυναίκες

Οι έλεγχοι αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, και στον εντοπισμό πιθανών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση

Από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Αθηνών, Δυτικής και Νοτιοανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα αστυνομική επιχείρηση για τον έλεγχο καταστημάτων – νυχτερινών κέντρων “ strip show ”.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, μικτά κλιμάκια αστυνομικών έλεγξαν συνολικά (8) νυχτερινά κέντρα “ strip show ” στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, της Δυτικής και Νοτιοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν συνολικά (25) άτομα, από τα οποία (14) άντρες (12 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί) και (11) αλλοδαπές γυναίκες. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων, της στέρησης βιβλιαρίου υγείας από άτομα αλλοδαπής υπηκοότητας, ενώ σε βάρος ενός συλληφθέντα ημεδαπού διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε δικαστική απόφαση.

Πέρα από τους συλληφθέντες, προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής άλλα (145) άτομα – εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα κέντρα. Σε βάρος πέντε εκ των ατόμων αυτών βεβαιώθηκαν σχετικές παραβάσεις, γιατί δεν κατείχαν την προβλεπόμενη αδείας εργασίας.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαπές χορεύτριες επιδίδονταν, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σε ασελγείς πράξεις με πελάτες, έναντι χρηματικής αμοιβής, βεβαιώθηκαν σχετικές παραβάσεις και θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής τους απέλασης, καθώς στερούνταν βιβλιαρίου υγείας για εκδιδόμενα πρόσωπα και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.810) ευρώ και πλήθος καρτών διαφόρων χρωματισμών και λογοτύπων, οι οποίες χρησιμοποιούνταν αντί χρημάτων στις συναλλαγές των πελατών με τις χορεύτριες, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι έλεγχοι, που αποσκοπούν μεταξύ άλλων και στον εντοπισμό πιθανών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση, θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Δείτε βίντεο που δημοσίευσε η αστυνομία

ΡΑΦΗΝΑ. Η επόμενη μέρα (φωτό) !...


euro-crimes.blogspot
Στο Δέλτα του ...ποταμού (που καταλήγει στην παραλία της Ραφήνας) τα αντιπλημμυρικά έργα , είναι-ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένα.
Άλλωστε για μεγάλο διάστημα σ' αυτόν το Δήμο ζούσε (όταν δεν... υποδυόταν τον πρωθυπουργό) ο αξέχαστος Κ. Καραμανλής Junior.
Χρειάστηκε όμως μια γερή βροχή για να αποδειχθεί ότι οι civil engineers-designers , ήταν για τα ...μπάζα.
Οι φωτό, από την επόμενη μέρα, δείχνουν κάποιους ανήλικους να ...
περιεργάζονται τα θαυμαστά έργα τους.
Φαντάζομαι κι αυτοί όταν μεγαλώσουν θα θέλουν να γίνουν Αρχιτέκτονες για να θωρακίζουν τις πόλεις με (ημι)μέτρα που αντέχουν στο χρόνο.
Όσο για τα Οργανισμό Λιμένος της Ραφήνας που εποπτεύει καθαρίζει και εκμεταλλεύεται την περιοχή αφού σε συνεργασία με τον Δήμο την χρησημοποιεί σαν Ζώνη Ελεγχόμενης Στάθμευσης (με το αζημίωτο), κάποια στιγμή ελπίζουμε ότι θα εμφανιστεί.
Όχι για αποκατάσταση, αλλά τουλάχιστον για να βάλει μερικά προστατευτικά για να μη σκοτωθεί κανένα παιδάκι.
Σήμερα , το καταλαβαίνουμε , ήταν Σάββατο.
Τουλάχιστον πριν το καλοκαίρι ,πριν οι ένστολοι του Δήμου Ραφήνας και Λιμεναρχείου βγούν έξω για να κόψουν κλήσεις για μη καταβολή τέλους στάθμευσης, στους επισκέπτες.

Κρασί και τσίπουρο νίκησαν το ουίσκι

Δύσκολες μέρες και για το πάλαι ποτέ... κραταιό ποτό, το ουίσκι.
Η πτωτική πορεία στις πωλήσεις του, που ξεκίνησε το 2009 με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ενισχύθηκε με τον ΦΠΑ, φαίνεται ότι συνεχίζεται. Η ζήτησή του έχει μειωθεί στο μισό... Εδαφος αντιθέτως κερδίζουν το καλό φθηνό κρασί και το τσίπουρο που όπως όλα δείχνουν έχουν αντικαταστήσει επάξια το... σκληρό ποτό, το οποίο στην αλλαγή του αιώνα παρουσίαζε μια θεαματική άνοδο μέχρι και 279%.
Και ενώ είχαμε ξεχάσει την έκφραση «να πιούμε κανένα κρασάκι» για χρόνια... τον τελευταίο καιρό ξανακερδίζει πόντους!

Η αποκαθήλωση του ουίσκι πλέον είναι γεγονός τόσο με αναφορές στα στατιστικά στοιχεία που καταδεικνύουν τη μείωση στη ζήτησή του από το 2005 μέχρι το 2012 όσο και στα εμπειρικά τα οποία προκύπτουν από την κίνηση σε κάβες, εστιατόρια, μπαρ αλλά και σούπερ μάρκετ όπως αυτήν την αντιλαμβάνονται οι ίδιοι οι επαγγελματίες!

«Η αρχή στην πτώση της κατανάλωσης έγινε με τον ειδικό φόρο οινοπνεύματος αλλά την τελευταία διετία η ζήτηση για ουίσκι έπεσε ίσως και στο 50%. Ο κόσμος προσπαθεί να κόψει από παντού και πόσω μάλλον από το ποτό που για κάποιους είναι και πολυτέλεια. Γι' αυτό το ουίσκι δείχνει να έχει αντικατασταθεί από ένα πολύ οικονομικό κρασί, όχι απαραίτητα χύμα, αλλά και εμφιαλωμένο.
Εντυπωσιακή άνοδος παρατηρείται και στην κατανάλωση του τσίπουρου... Ενα καλό τσίπουρο, ένα καλό κρασί δίνει την ευχαρίστηση που θέλει ο καταναλωτής σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή», λέει η κ. Λίτσα Χάλαρη, ιδιοκτήτρια κάβας.
Οι καταναλώσεις ουίσκι που πριν από μία δεκαετία θύμιζαν αυτές της... γενέτειράς του έχουν «χτυπηθεί» εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας με αποτέλεσμα την πρωτοκαθεδρία να καταλαμβάνει το χύμα ποτό, είτε αυτό είναι κρασί, είτε τσίπουρο... Την ώρα που ένα μπουκάλι ουίσκι κοστίζει16-18 ευρώ, η αντίστοιχη ποσότητα χύμα τσίπουρου αγγίζει τα 3-5,5 ευρώ. Εξαιρετικά προσιτές είναι και οι τιμές των εμφιαλωμένων κρασιών.

Αύξηση 125%
Η επιλογή ενός χύμα ποτού προέκυψε από τη μεγάλη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που από το 2009 αυξήθηκε κατά 125% και από τον οποίο απαλλάσσεται μόνο το κρασί. Τα εγχώρια, παραδοσιακά αποστάγματα όπως είναι το ούζο και το τσίπουρο έχουν τον μισό φόρο κατανάλωσης και η μπίρα το 25%.
«Την προηγούμενη δεκαετία η κατανάλωση ουίσκι ήταν η υψηλότερη στην Ευρώπη μετά όμως από τις τρεις απανωτές αυξήσεις στο αλκοόλ σηματοδότησε μία καθοδική πορεία...
Ακολούθησαν η βότκα, το τζιν, το ρούμι αλλά η καταβαράθρωση του ουίσκι, που αποτελούσε πάντα την πρώτη επιλογή στην κατανάλωση των ποτών, δεν συγκρίνεται. Η αύξηση στο χύμα είτε αυτό είναι κρασί είτε τσίπουρο είναι δεδομένη αρκεί βέβαια να μην υπάρξει και σε αυτά τροποποίηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης γιατί τότε και εδώ θα είναι καταστροφική η επιβολή του.

Επιπλέον, εκτός από την ελληνική αγορά, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για το κρασί από αγορές όπως αυτές της Αμερικής, της Ρωσίας και της Κίνας», λέει ο πρόεδρος των Ελλήνων Οινολόγων Θάνος Καραθάνος που επιπλέον είναι και παραγωγός τσίπουρου;
Σταθερά ανοδική είναι η πορεία του τσίπουρου, ένα κατεξοχήν ελληνικό προϊόν του οποίου η ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση αποτελεί και στήριξη στους αμπελουργούς.
«Το τσίπουρο μπορεί να γίνει μία από τις σημαίες της ελληνικής οικονομίας αρκεί να το χειριστούμε σωστά κατανοώντας πρώτα από όλα ότι σχετίζεται άμεσα με την πρωτογενή παραγωγή. Εφόσον, σε αυτό το σημείο μας έφερε η κρίση, ας την εκμεταλλευτούμε κι εμείς προς όφελός μας. Μπορούμε να γίνουμε πιο δημιουργικοί και μαζί με το κρασί να προωθήσουμε και το τσίπουρο που ήδη κατακτά την αγορά», συμπληρώνει ο κ. Καραθάνος.

Οργασμός αγελάδας vs οργασμός Σολωμού: Σημειώσατε 1

Τι άλλο θα δούμε σε αυτή την ελληνική τιβί φέτος !!!
Τελευταίο χτύπημα, ήταν ο οργασμός της Μαρίας Σολωμού στην εκπομπή «Βράδυ». Ηθοποιός στο επάγγελμα την έβαλε ο Πέτρος Κωστόπουλος να υποδυθεί οργασμό, όπως η Μεγκ Ράιαν στην αξεπέραστη σκηνή της ταινίας, «Όταν ο Χάρυ γνώρισε την Σάλι».

Ευτυχώς για τους ξένους (και για εκείνη) και δυστυχώς για εμάς, το υποκριτικό της ταλέντο παρέμεινε εντός των μικρών συνόρων της Ελλάδας.

Ο οργασμός της αγελάδας είναι καλύτερος από τον οργασμό της Σολωμού.

Αν ο Πάνος Μουζουράκης χωρίσει την Σολωμού, τις επόμενες μέρες, θα ξέρεις το λόγο

Ο Κωστόπουλος στα αλήθεια ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα; Να ξέρω αν θα πρέπει να ανησυχήσω για τον πάλαι ποτέ Mr Κλικ και mr. Nitro!

Ε, Πέτρο την επόμενη φορά, να βάλεις καλεσμένη σου να παίξει τη σκηνή με την Σάρον Στόουν στο Βασικό Ένστικτο!

Αλλά pls, να βρεις κάποια που να κάνει σταυροπόδι της προκοπής. Όχι σαν τον οργασμό της Σολωμού.

Τον Γιώργο τον Λιάγκα πάντως δεν τον πιάνεις πουθενά. Την προηγούμενη εβδομάδα έκραζε τον Κωστόπουλο ότι είναι «απεγνωσμένος παρουσιαστής». Κι αυτή την εβδομάδα του δίνει τα συγχαρίκια επειδή «τσαλακώνεται» στην εκπομπή του.

Δίδυμος παιδί μου. Πιάνεται;

Αμ η άλλη η Σκορπίνα η Ελένη Μενεγάκη; Βρε ούτε μια καλή κουβέντα δεν είπε για την Δέσποινα Βανδή στον τελικό της Γιουροβίζιον.

Σφάζονταν στο πάνελ της κι εκείνη εκεί παρακολουθούσε ατάραχη. Όταν όμως είδε ότι θα έβγαινε τελικό συμπέρασμα ότι η πρώην φιλενάδα ήταν καλή, την έριξε την σπόντα-φαρμάκι:

«Παιδιά μην ασχολούμαστε με λεπτομέρειες. Να πάμε στα σοβαρά, όπως είναι οι υποψήφιοι».

Λεπτομέρεια κοτζάμ Βανδή; Λεπτομέρεια; Τς τς....

Υπάλληλος της Εισαγγελίας Αθηνών μετέφερε ναρκωτικά

Υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης, συγκεκριμένα της Εισαγγελίας Αθηνών, συνελήφθη από άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών με αυτοκίνητο, το οποίο είχε κρατικές πινακίδες.

Η σύλληψή του έγινε στις 11 το πρωί στο χωριό Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών τον  είχαν εντοπίσει στη Σαγιάδα να φορτώνει τέσσερις σάκους με χασίς στο αυτοκίνητο και τον ακολουθούσαν διακριτικά  μέχρι τη Νέα Σελεύκεια όπου και τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών η ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 150 κιλά.

ΕΛΛΑΔΑ 2013-450.000 οικογένειες χωρίς έναν εργαζόμενο!

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους ανέργους έδωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι σε 450.000 οικογένειες δεν δουλεύει ούτε ένας εργαζόμενος ενώ εκτίμησε ότι συνολικά στις οικογένειες αυτές ζουν 1,3 εκατ. άνθρωποι.

«Ό,τι διαθέσιμοι πόροι υπάρχουν –κυρίως από το ΕΣΠΑ- θα πρέπει να διατεθούν με βάση την ανάγκη στις οικογένειες των ανέργων κι όχι την ηλικία. Η πρόταση του ΟΑΕΔ, αλλά και των κοινωνικών εταίρων, είναι οι πόροι αυτοί να κατευθυνθούν στις οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ.

Επίσης, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι από τους 800.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ επιδοτούνται 280.000.

Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας θα δημοσιοποιήσει την απόφαση για το πού θα διατίθεται η εισφορά των εργαζομένων για την ανεργία, ανέφερε εξάλλου την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ 100,3 ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Στο μεταξύ, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για επιχορήγηση επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες που έκαναν διακοπή επαγγέλματος.

Ο αριθμός των δικαιούχων θα είναι χαμηλότερος των 5.000, λόγω των αυστηρών κριτηρίων που έχουν τεθεί απο το υπουργείο Εργασίας.

Στα 3,39 το λάδι στην Ισπανία στα 2,90 στη Ζάκρο Σητείας

Στα 3,39 ευρώ/Κ εκτοξεύτηκε η τιμή του έχτρα παρθένου ελαιολάδου στην Ισπανία για οξύτητα 0,3 βαθμών και στα 2,891 ευρώ/Κ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζάκρου στη Σητεία.

Η τιμή που διαμορφώθηκε στην Ισπανική αγορά ελαιολάδου, την μεγαλύτερη αγορά του κόσμου και η τιμή των 2,90 ευρώ που διαμορφώθηκε με δημοπρασία στην Ζάκρο Σητείας έρχεται να διαψεύσει τα σενάρια για επερχόμενη πτώση των τιμών ελαιολάδου.

Αντίθετα ο κόσμος της ελαιοπαραγωγής δεν πανικοβλήθηκε για το πάγωμα των τιμών των τελευταίων εβδομάδων και κράτησε την ψυχραιμία του για να μην χαθεί η καλή προοπτική που υπάρχει για το προϊόν.

Οι υψηλότερες τιμές για το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στην Ισπανική αγορά από τις αρχές Ιανουαρίου διαμορφώθηκαν πάνω από τρία ευρώ το κιλό.
Στο χρονικό διάστημα 23 έως 29 Ιανουαρίου η υψηλότερη τιμή διαμορφώθηκε στα 3,03 ευρώ/Κ, την περίοδο 30 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου η ψηλότερη τιμή διαμορφώθηκε στα 3,25 ευρώ/Κ, στο χρονικό διάστημα 6 έως 12 Φεβρουαρίου στα 3,12 ευρώ/Κ και στο χρονικό διάστημα 14 έως 20 Φεβρουαρίου η ανώτερη τιμή σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών Ελαιολάδου του ΣΕΔΗΚ, διαμορφώθηκε στα 3,39 ευρώ το κιλό, αυξημένη κατά 8,6% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Αντίθετα υπάρχει ένα «κατενάτσιο» των Ιταλών στην αγορά ελαιολάδου. Οι τιμές ελαιολάδου παραμένουν σταθερές στις Ιταλικές αγορές τόσο για το έχτρα παρθένο, όσο και για το παρθένο ελαιόλαδο. Για τα ΠΟΠ-ΠΓΕ τόσο οι μέγιστες τιμές όσο και οι ελάχιστες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από 21 Ιανουαρίου έως 17 Φεβρουαρίου φαίνεται να έχουν μπει κυριολεκτικά στον πάγο. Η μέγιστη τιμή στην Ιταλική αγορά έχει διαμορφωθεί στα 10,12 ευρώ/Κ και η ελάχιστη στα 3,20 ευρώ/Κ.

Υψηλές τιμές αλλά χαμηλή η απόδοση

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κουτσουρά «Φοίνικας» στην Ιεράπετρα, την τελευταία περίοδο έχει πωληθεί μικρή ποσότητα (ΠΟΠ Σητεία) στην τιμή των 2,97 ευρώ/Κ σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Μανόλη Δασενάκη.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Δασενάκη «τα οφέλη από την μεγάλη παραγωγή και την άνοδο των τιμών φέτος δεν είναι τα αναμενόμενα κι αυτό γιατί παρατηρείται μια τεράστια πτώση στο ποσοστό ελαιοποίησης με ελαιόκαρπο της τάξης του 20% έως 24% ανάλογα με την περιοχή, το ελαιουργείο κ.λ.π. Έχουμε μια άνοδο της τιμής του ελαιολάδου 25% έως 30% σε σχέση με την περυσινή ελαιοκομική περίοδο αλλά από την άλλη έχουμε χάσει ένα ποσοστό από την ελαιοποίηση. Αυτό μας φέρνει στα ίδια περίπου επίπεδα με ελαφρώς καλύτερη σχέση».

Μέση οξύτητα 0,25 στη Ζάκρο!

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζάκρου στη Σητεία, που η φετινή παραγωγή φαίνεται ότι θα αγγίξει τους 1.300 τόνους η μέση οξύτητα είναι 0,25 βαθμοί, δηλαδή κάτω από τους 0,3 βαθμούς! Η μέση οξύτητα των 0,25 θεωρείται ότι είναι η χαμηλότερη σε όλη την Κρήτη για τόση μεγάλη ποσότητα.

Η απόδοση του ελαιοκάρπου σε λάδι στην φετινή ελαιοκομική περίοδο στη Ζάκρο μειώθηκε κατά 23% περίπου. Από το 4,3/1 έως 4,4/1 που κυμαινόταν την περυσινή ελαιοκομική περίοδο, έφτασε τα 5,5 κιλά ελαιοκάρπου να αποδίδουν ένα κιλό ελαιολάδου. Με δημοπρασία που έγινε τα μέσα Ιανουαρίου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζάκρου πέτυχε την τιμή των 2,87 ευρώ/Κ. Στις 15 Φεβρουαρίου έμπορος ιταλικών συμφερόντων πρόσφερε σε δημοπρασία την τιμή των 2,891 ευρώ/Κ για 90 τόνους!

Ο υποστηρικτής της εφαρμογής των δημοπρασιών στην διάθεση χύμα ελαιολάδου κ. Νίκος Μιχελάκης, σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ, τονίζει:

«Την σημασία και σκοπιμότητα της εφαρμογής δημοπρασιών στις πώλησης ελαιολάδου χύμα, έχουμε επισημάνει τώρα και καιρό στον τοπικό τύπο και στην Ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ www.sedik.gr. Τώρα όμως οι εξελίξεις στις τιμές φαίνεται ότι προσδίδουν στις δημοπρασίες μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πολλοί είναι οι Συν/σμοι αλλά και ιδιώτες ελαιοτριβείς που αρχίζουν να εξετάζουν σοβαρά και να μας ζητούν πληροφορίες για το πώς μπορούν και αυτοί να τις εφαρμόσουν.

Και βέβαια οι διαδικασίες με τις οποίες μπορούν να γίνουν δημοπρασίες για το ελαιόλαδο είναι σχετικά απλές και μπορούν να γίνουν με διαφορές διαδικασίες που κάθε μια έχει τα θετικά και αρνητικά της. Μεταξύ αυτών κυριότερες είναι:

-Δημοπρασίες κατά διαστήματα με αποφάσεις ΔΣ, προκαταβολές και τελική εκκαθάριση ( Συν/σμος Ζάκρου)
-Δημοπρασίες με συναποφάσεις ΔΣ και παραγωγών και άμεση εκκαθάριση (Συν/σμος Έξω Μουλιανών)
-Μια δημοπρασία στο τέλος της περιόδου για όλο το ελαιολάδου (Συν/μος Κριτσάς)».

Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης - flashnews.gr

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ θερμές πηγές (401 C) σε βάθος 4.968 μέτρα στην θάλασσα !

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν στον βυθό της Καραϊβικής τις βαθύτερες υδροθερμικές πηγές που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, σε βάθος σχεδόν πέντε χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (συγκεκριμένα στα 4.968 μέτρα). 
Η θερμοκρασία των πηγών είναι καυτή, φθάνοντας τους 401 βαθμούς Κελσίου, μια από τις πιο καυτές περιοχές του πλανήτη, τη στιγμή που το νερό γύρω από τις υδροθερμικές πηγές έχει θερμοκρασία μόλις 4 βαθμών Κελσίου.
 
Η ανακάλυψη από ερευνητές του Εθνικού Ωκεανογραφικού Κέντρου και του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον της Βρετανίας, με επικεφαλής τον δρα Γιον Κόπλεϊ, σύμφωνα με το BBC, έγινε με το τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα (ROV) «Ίσις» στην Τάφρο Καϊμάν, στα νότια της Κούβας.
 
Οι βιντεοσκοπημένες εικόνες που μετέδωσε το όχημα από το βυθό, δείχνουν θεόρατες «καμινάδες» ύψους έως δέκα μέτρων, οι οποίες εκλύουν καυτά αέρια από το εσωτερικό της Γης στο παγωμένο νερό γύρω τους.
Οι υδροθερμικές πηγές, που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του ΄70 (μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί περίπου 200 στους ωκεανούς της Γης), αποτελούν οικοσυστήματα στο βυθό με ακραίες φυσικοχημικές συνθήκες, οι οποίες παρόλα αυτά φιλοξενούν εξωτικές μορφές ζωής, όπως τυφλές γαρίδες, περίεργα σκουλήκια και διάφορα ακραιόφιλα μικρόβια. Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, τέτοια περιβάλλοντα είναι πιθανό να αποτέλεσαν την κοιτίδα της εμφάνισης της ζωής στον πλανήτη μας, πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, προτού αυτή σταδιακά επεκταθεί στην επιφάνεια της Γης.
 
Οι Βρετανοί ερευνητές αισιοδοξούν ότι η αποστολή τους, που επιβαίνει του ερευνητικού πλοίου «Τζέημς Κουκ» και θα διαρκέσει έως τις αρχές Μαρτίου, θα ανακαλύψει γύρω από τις εν λόγω υδροθερμικές πηγές για μια ακόμη φορά νέα είδη, άγνωστα έως τώρα. Ήδη οι επιστήμονες έχουν συλλέξει, χάρη στους βραχίονες του οχήματος «Ίσις», τα πρώρα υποθαλάσσια δείγματα, που θα δοθούν για μελέτη.

O Σάκης Αρναούτογλου είχε προβλέψει τη θεομηνία ! ΒΙΝΤΕΟ


Στο δελτίου καιρού της Πέμπτης ο Σάκης Αρναούτογλου
έκανε διπλή αναφορά στην πιθανότητα εκδήλωσης νεροποντής στην Αττική, τονίζοντας ότι "και τα τελευταία στοιχεία (της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου) έδειχναν έξαρση των φαινομένων στην Αττική το ξημέρωμα και τις πρωινές ώρες " της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου συνιστώντας μάλιστα και προσοχή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του φαινομένου!

 Δείτε την πρόγνωση για την Παρασκευή

Απολογισμός της εκδήλωσης: “Κρίση: τι χρησιμεύει η Αριστερά;”


Επί τρεις ώρες πάνω από 200 άτομα αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα: “Κρίση: τι χρησιμεύει η Αριστερά;”. 
Πιθανώς για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό προσωπικότητες προερχόμενες από διαφορετικούς χώρους της Αριστεράς ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους διερευνώντας τις συγκλίσεις και αποκλίσεις πάντα με τη διάθεση να ανιχνεύσουν την πιο αποτελεσματική δράση για την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια.



Κοινός τόπος βρέθηκε ότι όντως η Αριστερά είναι χρήσιμη, εφόσον διαμορφώσει ένα κοινό πρόγραμμα δράσης και δρομολογήσει τη στρατηγική συμμαχιών που θα το εφαρμόσει.



Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης τόσο σε προσέλευση όσο και σε ποιότητα σε συζήτησης προϊδεάζει στη συνέχιση αναλόγων πρωτοβουλιών.



Την εκδήλωση παρουσίασε ο Οδυσσέας Βουδούρης και τη συζήτηση συντόνισε ο Στέλιος Κούλογλου. Μίλησαν οι: Νίκος Κοτζιάς, Πάρις Μουτσινάς, Ανδρέας Νεφελούδης, Νίκος Παππάς και Μιχάλης Τρεμόπουλος, καθώς και συμμετέχοντες από το κοινό.

Φοροδιαφεύγουν για να ....επιβιώσουν !!!

Έξι στους δέκα πολίτες (58,4%) θεωρούν ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν λιγότερο από τις μεγάλες εταιρίες. Ωστόσο, οι πολίτες αναγνωρίζουν, σε ποσοστό 70% ότι η φοροδιαφυγή στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σχετίζεται με την ανάγκη βιωσιμότητας αυτών και όχι με την προσπάθεια δημιουργίας μεγαλύτερου κέρδους.
 
Αυτό προκύπτει από τα συμπεράσματα έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2013 με αντικείμενο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Αναλυτικότερα, το 86,8% των πολιτών πιστεύει ότι ο σχετικά υψηλός αριθμός Μ.Μ.Ε. που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι προς όφελος της εθνικής οικονομίας ενώ το 89,1% θεωρεί ότι η ύπαρξη πολλών Μικρομεσαίων Εμπορικών καταστημάτων είναι προς όφελος του καταναλωτή. Εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα (95,7%) θεωρεί η κοινή γνώμη το φαινόμενο της φοροδιαφυγής καθώς το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι περισσότεροι από τους μισούς συμπολίτες τους φοροδιαφεύγουν συστηματικά, μόλις όμως το 16,4% παραδέχεται ότι έχει φοροδιαφύγει, αποκρύπτοντας εισοδήματα. Πρόκειται κυρίως για άνδρες (24,7%) και άτομα με εισοδήματα άνω των 2.000 ευρώ μηνιαίως (23,1%). Ωστόσο, το 46,3% δηλώνει ότι έχει συμβάλει στο να φοροδιαφύγει κάποιος (μη ζητώντας π.χ. απόδειξη). Σε ό,τι αφορά τις ΜΜΕ, η κοινή γνώμη πιστεύει σε ποσοστό 39,5% ότι είναι μέτρια και το 22,1% μικρή, ενώ μόνο το 34,9% υποστηρίζει ότι η φοροδιαφυγή από τις ΜΜΕ είναι μεγάλη και σε ότι αφορά στα επαγγέλματα πρωταγωνιστές, σύμφωνα με τους πολίτες, στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται: τα Ιατρεία (88,6%), οι τεχνίτες (85,4%), τα Δικηγορικά γραφεία/συμβολαιογραφεία (75,2%), οι χώροι εστίασης (57,9%) ενώ πολύ μικρότερο καταγράφεται το ποσοστό φοροδιαφυγής στα μικρά εμπορικά καταστήματα (37,6%), στα πρατήρια βενζίνης (44,1%) και στα σούπερ μάρκετ (17,7%).
 
Σε ό,τι αφορά το φορολογικό σύστημα, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα από τη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων, η οποία επιπλέον θα βοηθήσει σημαντικά στη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σημειώνεται πως το 74,2% των πολιτών τοποθετείται αρνητικά απέναντι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για το οποίο, σε ποσοστό 64,4%, πιστεύει ότι δεν θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά τη φοροδιαφυγή. Παράλληλα, οι πολίτες τοποθετούνται αρνητικά με ποσοστό 67% στο ενδεχόμενο ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Έκθεση αντικειμένων της Αλίκης

"Έχω ένα μυστικό" τιτλοφορείται η έκθεση με κοστούμια και προσωπικά αντικείμενα της πιο δημοφιλούς και αγαπημένης ηθοποιού του ελληνικού σινεμά Αλίκης Βουγιουκλάκη, η οποία ανοίγει αύριο τις πύλες της, στο Χατζηγιάννιεο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας, και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Η έκθεση προωθείται ανά την Ελλάδα από τον γιο της αξέχαστης ηθοποιού Γιάννη Παπαμιχαήλ και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όσον αφορά τη Λάρισα, από όπου και ξεκινά, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και τα έσοδά της θα διατεθούν για τις ανάγκες και τους σκοπούς του "Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας".

Κουστούμια και αντικείμενα της εθνικής σταρ θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες στο χώρο που θα διαμορφωθεί σαν θεατρικό καμαρίνι, ενώ θα διαμορφωθεί ένα σκηνικό το οποίο θα προσομοιάζει με σχολική αίθουσα και θα μεταφέρει τον επισκέπτη στην κινηματογραφική ατμόσφαιρα της ταινίας "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο".

Η κ. Νικοπούλου, αφού ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, τη διοργανώτρια εταιρία Vstar productions, αλλά και τον κ. Παπαμιχαήλ που διέθεσε τα κοστούμια και τα προσωπικά αντικείμενα της μεγάλης ηθοποιού, αναφέρθηκε στις δράσεις και το έργο του Συλλόγου κατά τα 15 χρόνια λειτουργίας του, στις δομές που διαθέτει, καθώς και στο εκτεταμένο δίκτυο των εθελοντών του και τόνισε συγκεκριμένα: "Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας είναι ο μόνος φορέας στην περιοχή της Θεσσαλίας που, μέσω των δομών του, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας κι εκπαίδευσης για τα αυτιστικά άτομα - παιδιά κι ενήλικες. Δυστυχώς, στο πλαίσιο της κρίσης υπάρχει υποχρηματοδότηση των δομών μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον δυσχέρεια στην πραγματοποίηση των δράσεών μας".
 Τέλος, ο κ. Ζαφείρης, αφού μετέφερε χαιρετισμό του Γιάννη Παπαμιχαήλ, ο οποίος και θα παρευρίσκεται στα εγκαίνια της έκθεσης, αναφέρθηκε στα εκθέματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αποτελεί τιμή και χαρά για εμάς προσωπικά, αλλά και για τη Λάρισα συνολικά, το γεγονός ότι η έκθεση με τα κοστούμια και τα αντικείμενα της Αλίκης Βουγιουκλάκη φιλοξενείται για πρώτη φορά εκτός Αθηνών και μάλιστα γίνεται με σκοπό να ενισχύσει οικονομικά τον Σύλλογο αυτιστικών ατόμων και το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί. Πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη έκθεση, στην οποία ο επισκέπτης θα μπορέσει να θαυμάσει - μεταξύ άλλων - ένα θεατρικό καμαρίνι με προσωπικά αντικείμενα της μεγάλης μας ηθοποιού. Επίσης, θα διαμορφωθεί ένα σκηνικό, το οποίο θα προσομοιάζει με σχολική αίθουσα και θα μεταφέρει τον επισκέπτη στην κινηματογραφική ατμόσφαιρα της ταινίας "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο".

12 χρόνια πίσω από τα κάγκελα πρώην νομάρχης !

Το δικαστήριο έκρινε τον πρώην νομάρχη Λασιθίου ένοχο για δύο κατηγορίες υπεξαίρεσης αλλά και για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται ότι διέπραξε τα σοβαρότατα αδικήματα.
Το δρόμο για την φυλακή, με αφορμή την υπόθεση διπλής υπεξαίρεσης πήρε ο πρώην (διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ) Νομάρχης Λασιθίου, Γιώργος Βασιλείου ο οποίος στην συνέχεια κατείχε και διοιητική θέση στην Περιφέρεια Κρήτης.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πατρίς" που υπογράφει η δημοσιογράφος Ευαγγελία Καρεκλάκη, το  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών με την έφεση να μην έχει ανα-στέλλουσα δύναμη.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για δύο κατηγορίες υπεξαίρεσης αλλά και για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται ότι διέπραξε τα σοβαρότατα αδικήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το έλλειμμα προκλήθηκε σε παρελθόντα χρόνο.
-Η πρώτη κατηγορία υπεξαίρεσης αφορά την χρονική περίοδο από 1 Φεβρουαρίου 2002 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2004. Στο επίμαχο χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε την ιδιότητα του προϊσταμένου του τμήματος Οικονομικής Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης φέρεται ότι αντί να καταβάλει τις εισφορές των εργαζομένων της Περιφέρειας, ιδιοποιήθηκε τα επιμέρους ποσά που αθροιστικά ανέρχονταν σε 196.302 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο  κατηγορούμενος ήταν ο μόνος αρμόδιος να αναλαμβάνει από την Α’ ΔΟΥ, στην αρχή κάθε μήνα, τα ποσά που προορίζονταν για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων προς το ΙΚΑ και άλλα ταμεία και στην συνέχεια να καταθέτει τα ποσά των εισφορών σε ειδικό λογαριασμό που είχε ανοιχτεί από την Περιφέρεια σε συγκεκριμένη τράπεζα.
-Η δεύτερη κατηγορία υπεξαίρεσης αφορά την περίοδο που ως υπόλογος του έργου κατασκευής του φράγματος Αποσελέμη και προκειμένου- όπως αναφέρεται-να καλύψει τις οφειλές που είχε δημιουργήσει με τις απλήρωτες εισφορές,  εξέδωσε τρεις επιταγές σε διαταγή του ΙΚΑ Ηρακλείου από τον λογαριασμό του έργου για το φράγμα. Οι τρεις επιταγές κόπηκαν στις 12 Ιουνίου 2007, στις 19 Ιουνίου 2007 και στις 2 Ιουλίου 2009, συνολικού ύψους 263.400 ευρώ.
Σύμφωνα με το βούλευμα στο ποσό αυτό είχαν φθάσει οι καθυστερημένες εισφορές μαζί με τις προσαυξήσεις.
-Τέλος η κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης αφορά στο γεγονός ότι αν και ο κατηγορούμενος ήταν υπάλληλος του Ελληνικού Δημοσίου (υπόλογος και διαχειριστής των οικονομικών πόρων του φράγματος Αποσελέμη) βεβαίωσε
ψευδώς ότι οι προαναφερόμενες επιταγές εκδόθηκαν προς πληρωμή αναδόχου του έργου και όχι σε διαταγή του ΙΚΑ.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Σπανάκη, ο οποίος είχε την υπεράσπιση, ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και επιφυλάσσεται κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου να ενισχύσει την υπερασπιστική του γραμμή με επιπλέον στοιχεία που να αποδιεκνύουν την αθωότητα του.

Ελπίδες στους καρκινοπαθείς δίνει η ογκο-υπερθερμία

Ελπίδες στους καρκινοπαθείς δίνει μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος καταπολέμησης του καρκίνου, η όγκο-υπερθερμία η οποία μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα και συμπληρωματικά με άλλες μεθόδους, όπως είναι: η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπευτική -τη δράση των οποίων ενισχύει- αλλά και η χειρουργική. 
Με τη χρήση της μεθόδου αυτής γίνεται υπερθέρμανση των καρκινικών όγκων σε θερμοκρασία μεταξύ 42 και 45 βαθμών Κελσίου με συνέπεια την καταστροφή τους. Η υπερθερμία εγκρίθηκε πέρυσι ως θεραπευτική μέθοδος από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και μάλιστα από πρόσφατη υπουργική απόφαση συνταγογραφείται ήδη από τα ταμεία υγείας.

Η υπερθερμία είναι μια ήπια, ακίνδυνη και άριστα ανεκτή μέθοδος η οποία σε συνδυασμό με τις κλασικές θεραπείες,αλλά και με τις ενισχυτικές συμπληρωματικές θεραπείες (βιταμίνες, βότανα, αντιοξειδοτικά σκευάσματα κλπ) εκτός από την καταστολή του όγκου βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής του ασθενούς, ανέφερε ο παθολόγος - ογκολόγος Κωνσταντίνος Δημητριάδης κατά τη διάρκεια επιστημονικής εκδήλωσης με αφορμή την τοποθέτηση μηχανήματος ολοσωματικής υπερθερμίας στην κλινική Άγιος Λουκάς. Ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ακόμη ότι σειρές πειραματικών μελετών κατέδειξαν σημαντική διαφορά ανάμεσα στην απλή υπερθερμία και στην ογκοθερμία η οποία είναι μια ενισχυμένη τροποποιημένη υπερθερμία με ηλεκτρομαγνητικά και υπερτερεί σαφώς της πρώτης λόγω καλύτερης στόχευσης του όγκου αλλά και άλλων φυσικών ιδιοτήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη η ογκοθερμία συνδυάζεται και έχει συνεργική δράση τόσο με την ακτινοθεραπεία όσο και με την χημειοθεραπεία αυξάνοντας σημαντικά τα θεραπευτικά αποτελέσματα. Εξάλλου ελαττώνει τις υποτροπές αυξάνει τα ελεύθερα νόσου μεσοδιαστήματα, βελτιώνει την ποιότητα ζωής και ελαττώνει τις παρενέργειες των κλασικών θεραπειών και βοηθάει στην αύξηση της επιβίωσης και του ποσοστού ιάσεων.

Εκτός από τον τοπική, δηλαδή την στοχευμένη υπερθερμία, σημαντική είναι και η ολοσωματική υπερθερμία η οποία είναι πιο περίπλοκη, απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο υπερθέρμανσης ολόκληρου του ασθενούς και χρειάζεται εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Είναι χρήσιμη όταν γίνεται σε αραιά χρονικά διαστήματα πχ ανά 3-4 εβδομάδες και συμπληρώνει την τοπική υπερθερμία, η οποία εφαρμόζεται ανά δύο με τρεις ημέρες για διαστήματα 1-3 μηνών ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάρκεια της εκάστοτε κλασικής θεραπείας

ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟΝ ΧΑΡΟ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ

Πήρε κλήση 1000 ευρώ… γιατί δεν άνοιγε το ντουλαπάκι του  ...διαλυμμένου ΙΧ !!!
Από κάτι τέτοια περιστατικά έχει «βγει» το περιβόητο… «Ελλάς το μεγαλείο σου»! 
Διότι αυτό έλεγε και ξανάλεγε την Τρίτη το απόγευμα ο παραλίγο νεκρός φοβερού τροχαίου που σημειώθηκε στην εθνική καρμανιόλα Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος της Ακράτας. Γιατί, όπως ο ίδιος είπε στον «Κόσμο», μπορεί ο θεός να τον φύλαξε και να τον έσωσε από του χάρου τα δόντια, ωστόσο δεν γλίτωσε πρόστιμο ύψους… 1.000 ευρώ το οποίο του επεβλήθη για καθαρά τυπικούς – γραφειοκρατικούς λόγους! 
Τι ακριβώς συνέβη; 
Ο υπεύθυνος φύλαξης του χώρου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Θάνος Αγγελόπουλος σώθηκε ως εκ θαύματος από τροχαίο όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του λόγω ολισθηρότητας του δρόμου και προσέκρουσε με σφοδρότητα στο τσιμεντένιο διαχωριστικό που είχε τοποθετηθεί λόγω των έργων που εκτελούνταν στην εθνική οδό. 
Το όχημα κυριολεκτικά κόπηκε στη μέση και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών (φωτό), ενώ το τσιμεντένιο διαχωριστικό σταμάτησε μερικά εκατοστά από τον νεαρό οδηγό ο οποίος βγήκε από το αυτοκίνητο έχοντας υποστεί μόνο ελαφρύ τραυματισμό στο πρόσωπο και τα χέρια!
Όταν όμως κατέφθασαν αστυνομικοί στο σημείο του ζήτησαν να τους δώσει άδεια, ασφάλεια και δίπλωμα
. Με τη διαφορά ότι τα δύο πρώτα ήταν στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου που είχε γίνει «ένα» με τα σίδερα και τις λαμαρίνες, ενώ το δίπλωμα βρισκόταν σε ένα τσαντάκι που ο ίδιος είχε και το οποίο ήταν κι αυτό εγκλωβισμένο ανάμεσα στις λαμαρίνες και το τσιμεντένιο διαχωριστικό του δρόμου! Έτσι ήταν αδύνατο να τους παραδώσει τα έγγραφα.
Αλλά οι αστυνομικοί του είπαν ότι… για καθαρά τυπικούς – γραφειοκρατικούς λόγους έπρεπε να του κόψουν τις ανάλογες κλήσεις ύψους 500 ευρώ έκαστη (!) και στη συνέχεια αυτός να… βγάλει φωτοαντίγραφα το δίπλωμα, την άδεια και το ασφαλιστήριο και κατόπιν να τα προσκομίσει στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα υποβάλλοντας ένσταση προκειμένου να διαγραφούν τα πρόστιμα! Όπως ήταν φυσικό, ο οδηγός έκανε διπλή φορά τον σταυρό του: Μία επειδή γλίτωσε από βέβαιο θάνατο και δεύτερη διότι αδυνατούσε να πιστέψει το πού φθάνει η ελληνική γραφειοκρατία…
 
Θα στραφεί νομικά για την κατάσταση του δρόμου…
Πάντως ο «υπερτυχερός» οδηγός, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του δικαιολογημένα, δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα να περάσει έτσι. Κι αυτό διότι ήδη απευθύνθηκε σε δικηγόρο προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να στραφεί νομικά εναντίον της Ολυμπίας οδού για την κατάσταση του δρόμου και για όλα τα εμπόδια που υπάρχουν σε ένα ανενεργό εργοτάξιο όπως είναι αυτό της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.
«Η ταχύτητα την οποία είχα αναπτύξει δεν ήταν ούτε 100 χλμ την ώρα, απολύτως φυσιολογική για την εθνική οδό. Η κατάσταση του δρόμου όμως λόγω της βροχής και της ολισθηρότητας ήταν τέτοια που με… πέταξε εκτός δρόμου χωρίς να το καταλάβω…», δηλώνει ο οδηγός! Ο οποίος γλίτωσε από καθαρή τύχη, έχοντας χτυπήσει ελαφρά στο πρόσωπο και τη δεξιά πλευρά του σώματός του…dete.gr

Οριστικά μέχρι Πάτρα η Ολυμπία οδός - Η απάντηση του Ειδικού Διαπραγματευτή


Αρμοδιότερος ν’ απαντήσει στο ερώτημα αν θα συνεχιστεί η κατασκευή της Ολυμπίας οδού μετά την Πάτρα, από τον ειδικό  διαπραγματευτή στον οποίο έχει αναθέσει η κυβέρνηση την ευθύνη της επικοινωνίας με τους παραχωρησιούχους, που πρόκειται να κατασκευάσουν τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, προφανώς δεν υπάρχει…

Αυτός είναι ο κ. Ε. Βιδάλης, που ξεκαθαρίζει το θέμα, απαντώντας σε επιστολή του προέδρου του ΕΒΕ Ηλείας Κώστα Νικολούτσου. Η Ολυμπία οδός, χάνεται οριστικά για την Ηλεία. Αυτό προκύπτει ευθέως από την απάντηση του κ. Βιδάλη. Χωρίς περιστροφές δηλώνει ότι οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους, επιτρέπουν την υλοποίηση του έργου στο οποίο η Ηλεία είχε στηρίξει τις ελπίδες της για ανάπτυξη, μόνο μέχρι την Πάτρα.

Ο κ. Βιδάλης, στην απάντησή του, την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και στον Αναπλ. Υπουργό Υποδομών κ. Καλογιάννη επισημαίνει τα εξής :

«Αξιότιμε κ. Νικολούτσο,
Σε συνέχεια της από 25 Ιανουαρίου 2013 επιστολής σας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να σας ενημερώσω ότι κατανοώ πλήρως τις θέσεις σας. Είναι καθήκον μου όμως να σας επισημάνω ότι οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με το έργο της Ολυμπάς Οδού, αφορούν στην αναβολή συγκεκριμένου τμήματος, και σε καμία περίπτωση την ακύρωση του έργου ή τμήματος αυτού.

Δεν πρόκειται για «κουτσούρεμα» του Εργου, αλλά για περιορισμένη χρονικά αναβολή συγκεκριμένων τμημάτων αυτού. Βούληση της Πολιτείας είναι η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Ολυμπία Οδός με βάση την αρχική του χάραξη. Δυστυχώς, η δύσκολη οικονομική κατάσταση  της χώρας μας, μας έχε αναγκάσει να επανεξετάσουμε το χρονικό των επενδύσεων καταβάλλοντας παράλληλα, κάθε δυνατή προσπάθεια, να ολοκληρωθεί το έργο στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.

Η παρούσα επιστολή κοινοποιείται στην αρμόδια πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την ευθύνη των πολιτικών αποφάσεων για την συνέχιση του έργου».
      
Να σημειωθεί ότι στην επιστολή του(που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί αναλυτικά στα ΜΜΕ ) ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε καταθέσει στον εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου σημαντικά επιχειρήματα εξηγώντας την ανάγκη ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Τσακώνα.

Ο κ. Νικολούτσος, αναφερόταν μεταξύ άλλων στο υφιστάμενο απαξιωμένο ή ανύπαρκτο δίκτυο μεταφορικών υποδομών και στους μη επαρκώς –κατά συνέπεια- αποδοτικούς και οικονομικούς πόρους. Εξαιτίας μάλιστα του κακού οδικού δικτύου τόνιζε την ακύρωση της επιδίωξης να καταστεί το Κατάκολο λιμάνι επιβίβασης – αποβίβασης (Home Post) που θα πολλαπλασίαζε τα οφέλη μέσω επιμήκυνσης παραμονής τουριστών και θα έδινε την δυνατότητα συνδυασμού κρουαζιέρας – διακοπών

Σημείωνε ακόμη, ότι αγροτικά προϊόντα του Νομού, με παγκόσμια αναγνώριση, καθίστανται μη ανταγωνιστικά λόγω υψηλού κόστους, κακών συνθηκών και καθυστερήσεων στην διακίνησή τους.

Και συμπλήρωνε ο κ. Νικολούτσος στην επιστολή του τα παρακάτ : Ο Νομός μας με παραλιακό μέτωπο 100 χλμ με τις καλύτερες ίσως παραλίες της χώρας, δεν έχει ελπίδα χωρίς αυτοκινητόδρομο και οδηγείται τελικά σε απαξίωση. Ήδη μετράμε μείωση του πληθυσμού κατά 30.000 άτομα, από την απογραφή του 1981 μέχρι το 2011.

Ο λαός της Ηλείας επί 3 χρόνια, όσο καιρό έχουν σταματήσει τα έργα συνέχισε να καταβάλει με καρτερία τον οβολό του μέσω των διοδίων, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο συμβάλει στην επανεκκίνηση των έργων, έχοντας πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι σε άλλα μέρη που έχει αναπτυχθεί ένα κίνημα μη πληρωμής υπήρχαν αυτοκινητόδρομοι…Εφημερίδα Πρωινή

Ό,τι πεις στο Facebook μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου

Το Facebook μπορεί να μοιάζει με αβλαβές χόμπι αλλά στην Αμερική αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο: οι γκάφες που... δημοσιεύονται στις προσωπικές σελίδες μπορεί να εμφανιστούν στο δικαστήριο. 
Το Μάρτιο ένας άντρας από το Μίσιγκαν καταδικάστηκε για πολυγαμία μετά από δημοσίευση φωτογραφιών του δεύτερου γάμου του στο Facebook.

Η γάμος ήταν έκπληξη για την πρώτη του γυναίκα, με την οποία ήταν σε διάσταση, αλλά δεν είχε πάρει διαζύγιο.
Όλο και πιο συχνά ο κόσμος ανακαλύπτει ότι οι σελίδες τους στο Facebook μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους στο δικαστήριο, γράφει το Lawyers.
Στο δικηγορικό γραφείο οικογενειακών υποθέσεων Newton Health LLP οι δικηγόροι λένε ότι είναι όλο και πιο συνηθισμένη η χρήση των social media ως αποδεικτικά στοιχεία σε περιπτώσεις διαζυγίου και επιμέλειας τέκνων.
«Συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να ακολουθούν πέντε βήματα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις επιμέλειας. Αλλάξτε όλους τους κωδικούς πρόσβασης, έτσι ώστε η πρώην σας να μην έχει πρόσβαση.

Τι είναι τα «Ημερομήνια»;Πως τα προβλέπουμε !

Τα Ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Η διαδικασία είναι απλή. Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.
Τα "ημερομήνια" αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.
Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα "ημερομήνια"
Για το πότε ξεκινάμε να παρατηρούμε τις ημέρες, οι γνώμες διίστανται.
 Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα ημερομήνια από την 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, ήτοι από τις 14 Αυγούστου έως και τις 25 Αυγούστου. Προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 18 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.
Λόγω αρχαιότητας της μεθόδου, η πιθανή σωστή παρατήρηση είναι η δεύτερη (δηλαδή από τις 14 Αυγούστου).
Πως ερμηνεύονται:
Όταν έχει αέρα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι άστατος.
Όταν υπάρχουν άσπρα σταθερά σύννεφα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα έχει βροχές.
Όταν υπάρχουν άσπρα σύννεφα που τρέχουν ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι χιονιάς.
Όταν υπάρχουν σκούρα σύννεφα ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι κρύος.
Όταν ο ουρανός είναι καθαρός, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι καλός.enikos.gr

Ποια αποκάλεσε "ξινή" την Ευγενία Μανωλίδου;

Μια guest εμφάνιση έκανε πριν από λίγες μέρες η Ευγενία Μανωλίδου στο "Master Chef" αλλά τελικά αποδείχθηκε αρκετή για να δεχθεί κριτική για τις αντιδράσεις της.

Η Μανωλίδου, αλλά και η Μαρία Μπεκατώρου πήγαν στο reality μαγειρικής, προκειμένου να δοκιμάσουν και να βαθμολογήσουν τα πιάτα των παικτών. Αλλά τα όσα είπε στη συνέχεια δεν άρεσαν σε κάποιους.

Όπως στην Μαρία Ηλιάκη, η οποία βλέποντας πλάνα από την εκπομπή, σχολίασε για την Μανωλίδου: "Τι ξινίλα ήταν αυτή; Τίποτα δεν της άρεσε και δεν το δικαιολογούσε κιόλας".

Από την πλευρά του, ο συμπαρουσιαστής του "Δέστε τους," Νίκος Μουτσινάς τόνισε: "Ξεφτίλισε και τους κριτές, λέγοντας ότι δεν έχουν κρατήσει τους καλύτερους. Πολύ ξινίλα".

ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ…!

Στρατούλης: «Διεθνή λαμόγια και κατσαπλιάδες», όσοι επενδύσουν στην Ελλάδα
Αντίδραση της ΝΔ για τους «κατσαπλιάδες»
Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος χαρακτήρισε «διεθνή λαμόγια και κατσαπλιάδες», όσους έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, κάτω από συγκεκριμένους όρους.
«Στην αγωνιώδη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την προσέλκυση επενδύσεων εντάσσεται και η σημερινή δήλωση του βουλευτή Στρατούλη, ότι αυτοί που θα έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα είναι «διεθνή λαμόγια και κατσαπλιάδες», τονίζει =στην ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει:
«Τέτοια έλεγε και ο κ. Τσίπρας στους ξένους στα διάφορα ταξίδια του; Τελικά, μπροστά στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει επίσης φυλακίσεις, λιντσάρισμα επενδυτών και πρακτικές, όπως των στελεχών του στη Χαλκιδική, τα απολυταρχικά καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού θα φαντάζουν παράδεισος μπροστά στην ιδεολογία της παρέας του κ. Τσίπρα».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA, είχε δηλώσει τα εξής:
«Όταν μιλάμε για ξένες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν, δεν νομίζω ότι πρέπει να μιλάμε με τους όρους το νομοσχεδίου που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση που είναι μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε. Δηλαδή με κατάργηση κάθε προστασίας του περιβάλλοντος, κάθε εργασιακού δικαιώματος, κάθε φορολογικού νόμου προκειμένου να έρθουν επενδυτές. Αυτοί δεν θα είναι επενδυτές. Θα είναι διεθνή λαμόγια και κατσαπλιάδες αν έρθουν να επενδύσουν κάτω από αυτούς τους όρους».

Βγήκαν όλοι οι μαυρογυαλούροι με αφορμή την νεροποντή !

Ο Παπαδημούλης θα ξαναχτίσει και την... Αθήνα!
Μιλάμε για υψηλή πολιτική. 
Όλοι οι λαικιστές και μαυρογυαλούροι του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την χθεσινή νεροποντή που έβγαλε στην επιφάνεια τις χρόνιες παθογένειες της ρυμοτομίας , αλλά και της έλλειψης αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού, βγήκαν και έλεγαν ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.
Ο μέγιστος Στρατούλης, αυτός ο ογκόλιθος της πολιτικής, κατηγόρισε τον Σαμαρά και την.... μνημονιακή πολιτική, αλλά το καλύτερο το είπε ο άλλος μεγιστος εθνοσωτήρας, που τελευταία έχει πάρει και το σοφιστικέ ύφος γιατί πάει για ...υπουργός, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε στο twitter:
"η σημερινή νεροποντή "δοκίμασε" οριακά,το πως έχει χτιστεί η Αττική,την επάρκεια διοίκησης κ αυτοδιοίκησης, αλλά κ την κοιν.συμπεριφορά μας"  το οποίο σε ελέυθερη μετάφραση σημαίνει :
"όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτιάξει και την ρυμοτομία και τους δρόμους, θα υπάρχει αντίδραση τόσο της διοίκησης, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά ΚΥΡΙΩΣ , οι άνθρωποι θα αλλάξουν συμπεριφορά"
Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι θεόσταλτο δώρο στην πατρίδα μας...
 .parapolitika.gr

Μαγειρεύουν ολόγυμνοι και φωτογραφίζονται !


Η ιδέα ξεκίνησε από μια ομάδα βρετανών συγκατοίκων, οι οποίοι ξεκίνησαν ένα blog με θέμα χορτοφαγικές συνταγές που μαγειρεύει κανείς… όπως τον γέννησε η μαμά του!

Οι Greta, Jess και Luke από το Μάντσεστερ σκέφτηκαν ότι ήταν ο πιο κατάλληλος και ακραίος τρόπος για να διαφημίσουν την ιστοσελίδα τους και να την κάνουν να ξεχωρίσει ανάμεσα στις χιλιάδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Και το πέτυχαν!

Μήνα με το μήνα οι επισκέψεις στη σελίδα τους αυξήθηκαν πολύ και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής.
 Στη συνέχεια αποφάσισαν ότι μέσω αυτής θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν το κοινό τους να προωθήσει την εικόνα του υγιούς σώματος, μέσα από φυσιολογικούς ανθρώπους οι φωτογραφίες των οποίων δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία.
 Έτσι ζήτησαν από το κοινό τους να αρχίσουν να τους στέλνουν τις συνταγές τους, μαζί με τις… γυμνές φωτογραφίες τους!
 Η σελίδα nakedvegancooking.com ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί επισκέψεις από όλον τον κόσμο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ -Εως που μπορεί να φθάσει η ηλιθιότητα !!!


Με IQ υπό του μηδενός... 
Δείτε το απίστευτο βίντεο που ακολουθεί..

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου