19.1.13

Έρχονται ξανά βροχές και καταιγίδες !

Βροχερός θα είναι την Κυριακή ο καιρός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα Δυτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινέ ώρες στο Ιόνιο.
Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι που θα πνέουν στα πελάγη, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι εντάσεως έξι με επτά μποφόρ. Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.
Η αναλυτική πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ έχει ως εξής:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λιγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από - 1 (μειον 1) έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λιγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λιγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Αττική
Καιρός: λιγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λιγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Το «διαστημικό μπιλιάρδο» θα σώσει τη Γη !

RIA Novosti
Σε ρωσικό ερευνητικό κέντρο διεξάγονται πειράματα με στόχο έχουν να αποτρέψουν τη σύγκρουση ουράνιων σωμάτων με τη Γή. Ενας από τους τρόπους που εξετάζεται είναι να αλλάξουν την τροχιά ενός ουράνιου σώματος, κτυπώντας το με άλλον αστεροειδή (!). 
 Ομάδα ρώσων επιστημόνων έχει αναπτύξει μια νέα μέθοδο για την προστασία της Γης από ενδεχόμενες συγκρούσεις με αστεροειδείς. Η πρότασή τους είναι να θέσουν τα επικίνδυνα ουράνια σώματα εκτός τροχιάς σύγκρουσης, με «χτυπήματα» από άλλους αστεροειδείς.
«Το θέμα αφορά στην αλλαγή κατεύθυνσης μικρών αστεροειδών προς τη μεριά των μεγαλύτερων σωμάτων που βρίσκονται σε επικίνδυνη τροχιά για τη Γη. Για να αλλάξουμε προς την επιθυμητή κατεύθυνση την τροχιά του αστεροειδή «βλήματος», χρησιμοποιούμε ως επιταχυντή τη βαρύτητα της Γης. Με τη βοήθεια του βαρυτικού «χτυπήματος», μπορούμε να αναπτύξουμε ταχύτητες μέχρι και τρία χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, αν και για να θέσουμε στην επιθυμητή τροχιά με ένα τέτοιο ελιγμό έναν αστεροειδή, αρκεί να προσθέσουμε στην ταχύτητά του μόλις 2,5 μέτρα το δευτερόλεπτο», είπε στο πρακτορείο RIA Novosti ο διακεκριμένος ερευνητής στο Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών (ΙΔΕ), Νάταν Έϊσμοντ.
Η ομάδα, στην οποία συμμετέχει ο Έισμοντ, καθώς και άλλοι επιστήμονες από το ΙΔΕ και από το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής και Μαθηματικών της Μόσχας, με επικεφαλής τον αμερικανό επιστήμονα David Dunham, δημιουργεί στη Ρωσία ένα νέο εργαστήριο για την έρευνα πάνω σε μεθόδους μαθηματικής μοντελοποίησης για την προστασία του πλανήτη από επικινδύνους αστεροειδείς και κομήτες. Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της Ρωσίας με το ποσό των 3,75 εκατομμυρίων ευρώ (150 εκατομμύρια ρούβλια).
Ο αστεροειδής ‘Αποφις
Στην παρούσα φάση, οι επιστήμονες έχουν εκπονήσει το σχέδιο για την προστασία της Γης από τον αστεροειδή Άποφις (Apophis), ο οποίος θεωρητικά θα μπορούσε να απειλήσει τη Γη, το 2036. Ο Έϊσμοντ και οι συνεργάτες του, προτείνουν την εξής λύση: Να επιταχύνουν έναν αστεροειδή «βλήμα» και με τη βοήθεια του «βαρυτικού ελιγμού» το ουράνιο σώμα να χτυπήσει τον Άποφις, βγάζοντας τον εκτός του «επικίνδυνου μονοπατιού». Ο ελιγμός βαρυτικής εκσφενδόνισης μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ταχύτητα μιας διαστημικής συσκευής, χρησιμοποιώντας την έλξη του πλανήτη. Με τη εκμετάλλευση του βαρυτικού πεδίου των πλανητών, αρκετά διαστημικά σκάφη σε διαπλανητικές αποστολές, έφτασαν στα μακρινά σύνορα του ηλιακού συστήματος με την ελάχιστη χρήση καυσίμων.
Οι υπολογισμοί, σύμφωνα με τον Έϊσμοντ, έδειξαν ότι για την εξασφάλιση της απαραίτητης βαρυτικής επιτάχυνσης από τη Γη ενός αστεροειδή «βλήματος» με διάμετρο 15 μέτρα και μάζας 1,4 χιλιάδων τόνους, αρκούν 1,2 τόνοι καυσίμων (τετροξειδίου του αζώτου και UDMH) και ένας κινητήρας ώσης περίπου 30 κιλών.
Οι επιστήμονες, προτείνουν να εκτοξευθεί με τον πύραυλο «Σογιούζ» μια συσκευή – φάρος που να προσγειωθεί στον Άποφις. Τη σχεδίαση και την ανάπτυξη ενός τέτοιου φάρου, θα υλοποιήσουν από κοινού το ΙΔΕ και η επιστημονική εταιρεία Lavochkin. Η δεύτερη συσκευή, ο κινητήρας για το «βλήμα», θα εκτοξευθεί με τον πύραυλο «Proton». Ως τον καταλληλότερο υποψήφιο για διαστημικό βλήμα, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στον αστεροειδή 2011 UK10. Για να «χτυπήσει» τον Άποφις τον Ιούνιο του 2027, ο κινητήρας θα πρέπει να εκτοξευθεί το Δεκέμβριο του 2021, και η προσγείωση του στον αστεροειδή να πρέπει να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2022. Υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή της αποστολής, η οποία έχει σχεδιαστεί στη βάση του σεναρίου σύγκρουσης του «βλήματος» με τον Άποφις το 2031.
Σύμφωνα με τον Έϊσμοντ, η μέθοδος που προτείνεται, είναι από τις πιο αποτελεσματικές. Αλλες μέθοδοι, όπως η χρήση ενός βαρυτικού «τρακτέρ» (ενός βαρέως δορυφόρου, του οποίου η βαρύτητα σταδιακά μεταβάλλει την τροχιά του αστεροειδή), ή βάφοντας την επιφάνεια του εδάφους με αντανακλαστικό χρώμα για να αυξηθεί η πίεση του ηλιακού φωτός, έχουν πολύ μικρή επίδραση στον αστεροειδή και απαιτούν πολύ χρόνο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος David Dunham, έκθεση σχετικά με την πορεία του έργου θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2013 στη συνδιάσκεψη για την προστασία των πλανητών που θα διεξαχθεί στην αμερικανική πολιτεία της Αριζόνα.
Το πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ria.ru/science/20130109/917480484.html#ixzz2HZ9DRTNI

Η Αστυνομία (ξανα) πάτησε το ...Άβατο των Εξαρχείων !

Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, μετά την επιχείρηση της Παρασκευής, δυνάμεις των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ έκαναν… εισβολή στην πλατεία Εξαρχείων, με χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης.
Η όλη επιχείρηση κράτησε περίπου μισή ώρα, και οι δυνάμεις της τάξης αποχώρησαν όταν η πλατεία άδειασε από κόσμο.
Στην επιχείρηση της Παρασκευής, καταγράφηκαν 13 προσαγωγές και μια σύλληψη.

Απεργία και στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ

Κλιμακώνεται το απεργιακό μέτωπο στις συγκοινωνίες, αφού οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς-ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ- αποφάσισαν στάσεις εργασίας για τη Δευτέρα και Τρίτη,21 και 22 Ιανουαρίου. 
Συγκεκριμένα, τα Σωματεία εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ), σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και με τη συμμετοχή του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών , Θαν. Λεβέντη, καθώς και του Ανριπροέδρου της ΠΕΠΕ Κων. Γενιδούνια, αποφάσισαν :

*Τη Δευτέρα, 21/1/2013, ηλεκτρικός, μετρό και τραμ θα λειτουργήσουν από τις 08:00 π.μ. έως τις 16:00.

*Την Τρίτη 22/1/2013,
στάση εργασίας σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ από τις 12:00 έως τις 16:00.
Παράλληλα, την Τρίτη, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου κοινή σύσκεψη όλων των Σωματείων των εργαζομένων στις Συγκοινωνίες ,προκειμένου να αποφασίσουν το συντονισμό της δράσης τους.
Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, καταγγέλλουν την κυβέρνηση και την τρόικα, τόσο για την ισοπέδωση των μισθών τους, «επιβάλλοντας την πέμπτη κατά σειρά μείωση των αποδοχών μας τα τελευταία 2,5 χρόνια»,όπως αναφέρουν, όσο και για τη διάλυση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και την προσπάθεια «να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία σε ιδιώτες».

Και προσθέτουν πως «η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ο συντονισμός με όλους τους εργαζόμενους στις Αστικές Συγκοινωνίες, στους σιδηροδρόμους είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις οποίες η Κυβέρνηση και η τρόικα επιδιώκουν να καταργήσουν». Εν τω μεταξύ χωρίς μετρό θα είναι και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 η Αθήνα, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, λόγω της νέας απεργίας που αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του. Οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στην υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιών διαρκείας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, δεν συζητά την εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης για την κυβέρνηση. «Από το ενιαίο μισθολόγιο, δεν θα εξαιρεθεί καμία κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα» είπε ο κ. Χατζηδάκης. "Η απεργία είναι δικαίωμα των εργαζομένων. Υπάρχουν όρια και όροι. Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις" σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - " ΕΠΙΚΟΣ " γατοκαυγάς με θεατές !!!

Μακράν ο εντυπωσιακότερος γατο-καβγάς . Τύφλα να 'χει το Matrix... 
Δείτε παρακάτω το βίντεο και θα καταλάβετε τι εννοώ...

Απάντηση Χρ. Σταϊκούρα για την συζυγό του !

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !
Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την παρακάτω δήλωση, αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” για τη σύζυγό του:
ΔΗΛΩΣΗ
«Ο κ. Κουρτάκης, στην εφημερίδα Παραπολιτικά της 19ης Ιανουαρίου, κατά πάγια τακτική, πέταξε την «κροτίδα» του εναντίον μου.
Κάθε φορά που καλείται από την Ελληνική Δικαιοσύνη να δικαστεί, μετά από μηνύσεις και αγωγές συγγενικών μου προσώπων για προηγούμενες συκοφαντίες του, αφού ζητά αναβολές για ευνόητους λόγους, ρίχνει την επόμενη «κροτίδα» του.
Τελευταίος ενδιάμεσος στόχος η σύζυγός μου.
Την κατηγορεί, με μισόλογα, ότι διορίστηκε στη Βουλή.
Είμαι συνεπώς υποχρεωμένος να αποκαταστήσω την αλήθεια:
Η σύζυγός μου δεν έχει διορισθεί στη Βουλή.
Μετά τις ευρωεκλογές του 2009, εκλήθη από τον Ομότιμο Καθηγητή και Ευρωβουλευτή κ. Ιωάννη Τσουκαλά να εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης του.
Άφησε την μέχρι τότε εργασία της σε ιδιωτική τράπεζα, και ανέλαβε το συγκεκριμένο ρόλο.
Το ρόλο αυτό θα υπηρετήσει, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσουκαλά, μέχρι τη λήξη της θητείας του.
Μετά θα είναι εκτός της συγκεκριμένης εργασίας.
Από εμένα τίποτα άλλο πέραν αυτού.
Τα υπόλοιπα θα τα χειριστεί η σύζυγός μου.»

Ταξίδι στο χρόνο - Κινητό σε ταινία του 1938;

Η φωτογραφία που βλέπετε καθώς και το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από ένα απόσπασμα μίας ταινίας που γυρίστηκε το 1938, και παρατηρήσαμε ότι συμβαίνει κάτι εντελώς ασυνήθιστο. 
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο επίμαχο πλάνο, εμφανίζεται μία νεαρή γυναίκα, η οποία φοράει ένα φουστάνι και το δεξί της χέρι είναι σε τέτοια θέση που δίνει την εντύπωση ότι μιλάει στο κινητό της.
Παρόμοιο περιστατικό έχει εντοπιστεί σε ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν, με τίτλο "Το τσίρκο", που γυρίστηκε το 1928. apocalypsejohn.com

Μαχαίρωσε τον ... "λάθος άνθρωπο" για παρενόχληση της κοπέλας του !!!

Τον... "λάθος άνθρωπο", μαχαίρωσε ο 23χρονος, χθες το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, αφού στην απολογία του στον εισαγγελέα σήμερα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ανέφερε ότι δε γνώριζε το θύμα, και... νόμισε πως ήταν αυτός που έστελνε αιτήματα φιλίας στο facebook στη φίλη του.

Το θύμα μιλόντας στο Ράδιο Ηγουμενίτσα 892fm δήλωσε πως ούτε γνώριζε τον δράστη, ούτε την κοπέλα του.

Χθες το βράδυ στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ο 23χρονος αρχικά διαπληκτίστηκε με τον 28χρονο, με αφορμή τα αιτήματα φιλίας που κάποιος έστελνε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της φίλης του. Δε γνώριζε προσωπικά τον 28χρονο, ούτε φυσικά και η κοπέλα του, αφού, όπως σήμερα ισχυρίστηκε στην απολογία του, τον... μπέρδεψε με κάποιον άλλον!

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ο 23χρονος αρχικά διαπληκτίστηκε με 28χρονο ημεδαπό, με αφορμή προσωπικής φύσεως μεταξύ τους διαφορές και στη συνέχεια με μαχαίρι τον τραυμάτισε στο λαιμό.

Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών όπου και νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.pamepreveza.gr

ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ -Οι αυξήσεις φθάνουν το 38% !

Την Κυριακή που μας πέρασε, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος παρουσίασε τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θριαμβολογώντας μάλιστα ότι είναι πολύ μικρές. Ταυτόχρονα απέφυγε να παρουσιάσει ακριβή στοιχεία και αναλυτικές χρεώσεις και περιορίστηκε στο να εμφανίσει πίνακες με παραδείγματα.
Η ΔΕΗ τη Δευτέρα ανάρτησε στο site της όλες τις αναλυτικές χρεώσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με όσα ανέφερε το υπουργείο την προηγούμενη μέρα.
Οι αυξήσεις είναι τρομακτικές και ξεπερνούν το 38% στην περίπτωση του μέσου οικιακού καταναλωτή!
Συγκεκριμένα:
Στο οικιακό έως 800 kw, από 0,05625 φθάνει 0,07793, άρα πάνω από 38% είναι η αύξηση.
Από 800-1.000 kw, από 0,0785 φθάνει 0,0946, πάνω από 20% αύξηση.
Από 1.000-2.000 kw, από 0,0815 αυξάνεται σε 0,0946, πάνω από 16 % αύξηση.
Από 2.000 kw και πάνω, από 0,09155 αυξάνεται σε 0,10252, 12% αύξηση.
Στο «νυχτερινό» ρεύμα, υπερβαίνει το 22% η αύξηση στην kw, καθώς η τιμή από 0,054 ευρώ φθάνει 0,0661.
Επίσης προστίθεται νέο χαράτσι, χρέωση CO2 ύψους 5,5 ευρώ στις 800 kw.
Όσο γι' αυτά που αναφέρθηκαν περί μείωσης των χρεώσεων δικτύου, στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις υπάρχει μια αμελητέα μείωση, της τάξης του ενάμιση!!! ευρώ για τις 800 kw.
Δηλαδή, με απλά λόγια, εάν μέχρι τώρα κάποιος κατανάλωνε το τετράμηνο 800 kw ρεύμα χωρίς χρονοχρέωση, 45 ευρώ συν τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, πάγια, φόρους κ.τλ., με τις νέες χρεώσεις από 1-1-2013 θα χρεωθεί: 62,34 για τις 800 kw και 5,5 ευρώ CO2, σύνολο 67,84! συν τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, πάγια, φόρους κ.τλ.
Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει κλιμακωτή χρέωση εδώ και χρόνια. Π.χ., εάν κάποιος καταναλώσει 1.000 kw, θα χρεωθεί και τις 1.000 με 0,0946, όχι τις 800 με άλλη τιμή και τις 200 με άλλη.
Ουσιαστικά το υπουργείο ανακοίνωσε αυξήσεις πέριξ του 10% και η ΔΕΗ επιβάλλει αυξήσεις που φθάνουν έως και 38%!

"Λιτότητα" και στα... ρούχα! Δείτε πως βγήκε στην πίστα Ελληνίδα τραγουδίστρια!

ΑΠΟ ΦΩΝΗ ....ΚΟΡΜΑΡΑ !!!
Είναι σέξι, το ξέρει και δεν διστάζει να εμφανιστεί στην πίστα, απλά με τα απαραίτητα.

Ο λόγος για την τραγουδίστρια Διονυσία Γεωργιάδου, την οποία απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του entertv.gr στο νυχτερινό κέντρο Caramela, όπου εμφανίζεται σε μία άκρως αποκαλυπτική εμφάνιση, προκαλώντας τον θαυμασμό.ΠΗΓΗ

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-Σκάνδαλο 12 εκατ. με «αόρατα» σεμινάρια !

Του ΘΑΝΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ 
Εργατοϋπαλληλικά κέντρα, εμπορικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, εκπαιδευτές αλλά και απλοί εργαζόμενοι που «χρησιμοποιήθηκαν» με το αζημίωτο ως εκπαιδευόμενοι σε ανύπαρκτα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης σε όλη την Ελλάδα φέρεται να εμπλέκονται σε διασπάθιση μεγάλου μέρους κοινοτικών κονδυλίων ύψους 12 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πολυσέλιδο πόρισμα-καταπέλτη που συνέταξε το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας και το οποίο απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και στα κεντρικά του ΣΔΟΕ στην Αθήνα, αποκαλύπτεται το τεράστιο φαγοπότι που είχε στηθεί ανά την επικράτεια έτσι ώστε ένα σημαντικό μέρος από τα 12 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν έως το 2008 και εκταμιεύτηκαν το 2009 από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (στο 80% έφτανε η ευρωπαϊκή συμμετοχή και 20% η χώρα μας) για την υλοποίηση του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων να τα καρπωθούν κάποιοι επιτήδειοι. Τιμολόγια
Στήνοντας έναν ολόκληρο μηχανισμό έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων, πέτυχαν να δικαιολογήσουν «αόρατα» σεμινάρια σε εργαζομένους, τα οποία ουδέποτε όμως πραγματοποίησαν, παρά τους φακέλους υλοποίησης του έργου που κατέθεταν κατά διαστήματα στην ανάδοχο του έργου, «Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων» (ΕΕΔΕ), που εδρεύει στα Κάτω Πατήσια, για την εκταμίευση των κονδυλίων.
Οπως αναφέρεται στο αποκαλυπτικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, τουλάχιστον τρία εργατοϋπαλληλικά κέντρα (Λαμίας, Ναυπάκτου και Χανίων), το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων είχαν εκχωρήσει με εικονικές συμβάσεις (χωρίς να ενημερώσουν την ανάδοχο του έργου) την υλοποίηση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που ανέλαβαν -ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το καθένα- σε δύο ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης σε Λαμία και Λάρισα, στα οποία καθόλου συμπτωματικά φέρονται ως ιδιοκτήτες ανώτατα στελέχη της αναδόχου του έργου (ΕΕΔΕ). Το σκάνδαλο, όπως ξετυλίχθηκε από την έρευνα του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, είχε στηθεί μέσω «μηχανής» έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων, ενώ τα υποτιθέμενα σεμινάρια που θα αφορούσαν την κατάρτιση επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών από ιδιωτικές επιχειρήσεις στην πλειονότητά τους εμφανίζονταν μόνο στα χαρτιά. Οπως κατέθεσαν οι περισσότεροι «καταρτιζόμενοι» εργαζομένοι που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα, ουδέποτε είχαν παρακολουθήσει σεμινάρια παρ' ότι εμφανίζονταν να υπογράφουν παρουσίες σε αίθουσες εργατικών κέντρων και άλλων φορέων.
Το κόλπο ήταν ευφυώς στημένο, έτσι ώστε τυπικά να καλύπτονται οι απαιτήσεις που προέβλεπαν οι συμβάσεις οι οποίες είχαν συναφθεί με την ανάδοχο. Οι εμπλεκόμενοι φορείς, σύλλογοι, επιμελητήρια και εργατικά κέντρα, μέσω συγκεκριμένων ανθρώπων τους που βρίσκονταν σε κρίσιμα πόστα (δεν γνώριζαν όλοι, όπως κατήγγειλαν), αναλάμβαναν την υλοποίηση του έργου της κατάρτισης εργαζομένων στην περιοχή τους. Κατέθεταν όλα τα σχετικά δικαιολογητικά στην ανάδοχο του έργου ώστε να ενταχθούν και να επιλεγούν.
Στη συνέχεια όμως με ιδιωτικό συμφωνητικό εκχωρούσαν εργολαβικά την πραγματοποίηση των σεμιναρίων στο ΚΕΚ EUROPROGRESS, που εδρεύει στη Λαμία.
Στη Λάρισα
Αυτό ακολούθως μετέφερε για εκτέλεση ένα μεγάλο κομμάτι του ίδιου έργου στο ΚΕΚ Γ. Ριζόπουλος (ως ιδιοκτήτες του εμφανίζονται ο διευθυντής και ο αντιπρόεδρος στο παράρτημα της Λάρισας της αναδόχου του έργου ΕΕΔΕ). Ως εδώ θα έλεγε κάποιος ότι επρόκειτο για μοιρασιά έργου μεταξύ φίλων. Ομως στην πράξη τα έργα κατάρτισης εργαζομένων που είχαν αναλάβει να υλοποιήσουν τα συγκεκριμένα εργατικά κέντρα, επιμελητήριο και εμπορικός σύλλογος παρέμειναν φαντάσματα.
Συνέταξαν μεν παρουσιολόγια καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών για τα σεμινάρια, αλλά σε ποσοστό τουλάχιστον 80% αυτά δεν πραγματοποιήθηκαν. Οι μεν εργαζόμενοι ήταν «μιλημένοι», καθώς έλαβαν από την ανάδοχο του έργου δίγραμμες επιταγές για το ποσό που δικαιούνταν ύψους 600 περίπου ευρώ. Αμοιβή ανάλογα με τις ώρες που «δίδαξαν» έλαβαν και οι εκπαιδευτές, οι οποίοι όμως εντοπίστηκαν, με βάση στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του ελεγκτή που διενήργησε την έρευνα, την ίδια μέρα και ώρα να διδάσκουν σε διαφορετικά σεμινάρια στην Ξάνθη, τη Θήβα και τα Χανιά.
Οι περισσότεροι από τους «καταρτιζόμενους» παραδέχτηκαν στις καταθέσεις τους ότι απλώς δήλωσαν συμμετοχή έπειτα από πρόσκληση που είχαν από μέλη των εργατικών κέντρων, χωρίς όμως να παρακολουθήσουν ποτέ σεμινάρια, ούτε γνώριζαν αν γίνονται και πού.
Πλαστογραφία
Μάλιστα, η κομπίνα αποκαλύφθηκε και από τα παρουσιολόγια που εμφάνισαν οι εμπλεκόμενοι ως αποδεικτικά στοιχεία για να πληρωθούν από την ανάδοχο του έργου, πλαστογραφώντας τις υπογραφές των καταρτιζόμενων εργαζομένων που υποτίθεται παρακολούθησαν τις ώρες των σεμιναρίων. Το 90% των «συμμετεχόντων» σε σεμινάρια δεν αναγνώρισε στην κατάθεσή του στο ΣΔΟΕ την υπογραφή του.
Στο φάκελο που υπέβαλαν οι διαχειριστές των έργων στην ανάδοχο ΕΕΔΕ εμφάνισαν εικονικά τιμολόγια (320.000 ευρώ το ΚΕΚ Λαμίας, 120.000 ευρώ το ΚΕΚ Ναυπάκτου και 220.000 ευρώ το ΚΕΚ Χανίων) για δήθεν υποστηρικτικές των έργων εργασίες (διαφημιστικές καταχωρίσεις στον τοπικό Τύπο), ενώ την ίδια ώρα εμφανίζονται ως πελάτες προμηθευτές του ΙΚΕΚ EUROPROGRESS, από τους οποίους μάλιστα είχαν λάβει τιμολόγια παροχής υπηρεσιών για τα έργα κατάρτισης που τους εκχώρησαν.
Στις εκθέσεις ελέγχου για τον «τρελό χορό» των κοινοτικών κονδυλίων, που μεγάλο μέρος τους ενδεχομένως κατέληξε στις τσέπες συνδικαλιστών και ιδιοκτητών ιδιωτικών κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης, γίνεται αναφορά σε εκτεταμένο δίκτυο καταλήστευσης του συγκεκριμένου προγράμματος μέσω έκδοσης και λήψης εκατοντάδων εικονικών τιμολογίων αξίας εκατομμυρίων ευρώ από δεκάδες εργατικά κέντρα, επιμελητήρια και εμπορικούς συλλόγους σε όλη την επικράτεια.
Φάμπρικα
Οπως εκτιμάται, τα περισσότερα από τα 12 εκατ. ευρώ του κοινοτικού προγράμματος φέρεται να διασπαθίστηκαν καθώς επρόκειτο για φάμπρικα υλοποίησης σεμιναρίων που κατέληξαν «φαντάσματα», αφού, όπως διαπιστώθηκε, οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν φτάσει στο σημείο να μην επιστρέφουν τον αναλογούντα ΦΠΑ για τα κοινοτικά κονδύλια που διαχειρίστηκαν. Ηδη έχει προταθεί ενδελεχής έλεγχος (έχει ξεκινήσει στα Χανιά) από όλα τα τοπικά παραρτήματα του ΣΔΟΕ ανά την επικράτεια, καθώς μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ «περιέργως» (;) έγιναν απόπειρες διάρρηξης στα γραφεία των εργατικών κέντρων Λαμίας και Χανίων.
Ειδικότερα, για το πρόγραμμα ύψους 320.000 ευρώ που διαχειρίστηκε μέσω εικονικών τιμολογίων το ΚΕΚ Λαμίας καταλογίστηκαν στους υπευθύνους πρόστιμα ύψους 900.000 ευρώ και 600.000 ευρώ στο ιδιωτικό κέντρο κατάρτισης EUROPROGRESS, ενώ αναμένεται ο καταλογισμός 300.000 ευρώ στο ιδιωτικό κέντρο κατάρτισης Γ. Ριζόπουλος, που εδρεύει στη Λάρισα.
Αξιον απορίας αποτελεί το γεγονός πώς έγινε η εκταμίευση του προγράμματος στους δικαιούχους και πώς η Διαχειριστική Αρχή του έργου του υπουργείου Ανάπτυξης δεν είχε εντοπίσει τις παρανομίες που είχαν συντελεστεί, δίνοντας το πράσινο φως για την απρόσκοπτη ροή των κοινοτικών κονδυλίων σε δεκάδες φορείς που είχαν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.enet.gr

ΣΟΚ-Πήγε να τον σκοτώσει πάνω στη σκηνή!

Μάρτυρες μιας σοκαριστικής σκηνής έγιναν οι σύνεδροι στη συνδιάσκεψη του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών»(ΚΔΕ) στη Βουλγαρία. Ένας νεαρός άνδρας ανέβηκε στο βήμα την ώρα της ομιλίας του προέδρου, Αχμέτ Ντογκάν και απείλησε να τον εκτελέσει με αεροβόλο!

Οι τηλεοπτικές κάμερες των συνεργείων, κατέγραψαν σκηνές θρίλερ. Ευτυχώς το όπλο όπως αποδείχθηκε αργότερο, δεν εκπυρσοκρότησε και τις δύο φορές
που ο δράστης πάτησε τη σκανδάλη. Αυτό έδωσε ευκαιρία στον ίδιο τον ομιλητή να ξεπεράσει το αρχικό σοκ και να αντιδράσει, ενώ αμέσως, οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του αλλά και στελέχη της ηγεσίας του ΚΔΕ όρμησαν πάνω στον δράστη και τον ξυλοκόπησαν άγρια, προτού συγκρατηθούν από πιο ψύχραιμους σύνεδρους.

Ο δράστης ονομάζεται Οκτάι Εμινμεχμέτοφ και έχει πλούσιο ποινικό μητρώο, με πολυάριθμες προσαγωγές αλλά και καταδίκες για παράνομη κατοχή ναρκωτικών, για ένοπλη ληστεία και άλλα εγκλήματα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Τα συγκλονιστικά λόγια μιας μαθήτριας !

Τουλάχιστον 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας πηγαίνουν στο σχολείο νηστικοί, καθώς οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα ούτε για ψωμί. Aυτό αναφέρουν στοιχεία που παρουσίασε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων στην Καλαμάτα.

Συγκλονιστική είναι η έκθεση μαθήτριας «Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για τη μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε».
Οι εκπαιδευτικοί από την μεριά τους προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν και έτσι είτε προσφέρουν ένα κουλούρι είτε παρέχουν φαγητό σε άπορες οικογένειες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» τραγική είναι η κατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, όπου πάνω από το 50% των μαθητών δεν έχει ούτε κολατσιό, ούτε μεσημεριανό.
Από τον Σεπτέμβρη μέχρι τώρα έχουν λιποθυμήσει από ασιτία 5 μαθητές, σύμφωνα με τη διευθύντρια που αναζητεί τρόπους να εξασφαλιστεί φαγητό για τους μαθητές της.

Χιλιάδες κόσμου στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Χιλιάδες κόσμου παίρνουν μέρος, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, με σύνθημα «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική» και αφορμή το τελευταίο περιστατικό ρατσιστικής βίας, την άγρια δολοφονία του νεαρού Πακιστανού μετανάστη με μαχαίρι στα Πετράλωνα.

Η πορεία έχει φτάσει στο Σύνταγμα όπου άρχισε συναυλία. Κλειστοί παραμένουν οι γύρω δρόμοι.

Πριν από την συγκέντρωση στην Ομόνοια, μέλη της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα κουβάλησαν στην πλατεία Κοτζιά το φέρετρο με τη σορό του θύματος και προσευχήθηκαν.

Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις, συνδικάτα, νεολαίες κομμάτων και πολιτικές οργανώσεις, σύλλογοι φοιτητών και μαθητών, κοινότητες μεταναστών, σύλλογοι φιλάθλων ομάδων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, δήμοι, η ΑΔΕΔΥ και η ΚΕΔΕ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η διεθνής διάσταση της κίνησης, καθώς το Σάββατο έχουν πραγματοποιηθεί κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσεις είναι: «Έξω οι νεοναζί», «όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «ιθαγένεια για όλα τα παιδιά».

Η κινητοποίηση υποστηρίζεται από την κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», κοινότητες μεταναστών, τα Δημοτικά Συμβούλια της Αθήνας, του Ελληνικού-Αργυρούπολης, του Γαλατσίου, της Ν.Ιωνίας, του Ν.Ηρακλείου, του Κορυδαλλού, της Πετρούπολης, του Ταύρου-Μοσχάτου, του Ρεθύμνου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Στη συναυλία συμμετέχουν μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou. Παράλληλα θα λάβει μέρος και ο Βασίλης Κουκαλάνι με το θέατρο Μια Γιορτή στου Νουριάν. in.gr

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ--Μεγάλοι “χαμένοι” οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και οι γυναίκες

-500.000 “όμηροι” εργαζόμενοι
- Ποιοι θα δουλέψουν μέχρι και 8 χρόνια παραπάνω
-Το τρίτο μνημόνιο “εγκλωβίζει” ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους
-Πιο ήπιες οι αλλαγές στους δημοσίους υπαλλήλους
-Ποιοι εξαιρούνται από την αύξηση ορίων ηλικίας


Με τα ποσοστά ανεργίας να αυξάνονται συνεχώς και τα στοιχεία να είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικά, μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι... καλούνται να δουλέψουν από 2 έως 8 χρόνια παραπάνω, με βάση τις τρίτες μνημονιακές διατάξεις για το Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, με τα περισσότερα χρόνια, θα επιβαρυνθούν οι γυναίκες, οι οποίες θα χρειαστεί να δουλέψουν μέχρι και 8 χρόνια παραπάνω για να συνταξιοδοτηθούν. Αντίθετα, οι άνδρες “φορτώνονται” με 2 έως 5 χρόνια επιπλέον εργασίας.

Ιδιαίτερα επιβαρυντική είναι η κατάσταση στον ΟΓΑ, καθώς οι αγρότες δεν είχαν πρόωρο δικαίωμα συνταξιοδότησης με αποτέλεσμα όσοι φέτος έμπαιναν στο 65ο έτος ηλικίας, να μένουν εντός συστήματος μέχρι να συμπληρώσουν τα 67 τους χρόνια.
Ο μέσος ετήσιο αριθμός συνταξιοδότησης αγροτών από τον ΟΓΑ είναι 20.000 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι φέτος αλλά και το 2014, θα βγουν ελάχιστοι στη σύνταξη. Ανάλογη είναι η κατάσταση σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ, αλλά και στο ΙΚΑ.

Πιο ήπιες είναι οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις, ιδιαίτερα για το έτος θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 25ετή εργασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αρκετές κατηγορίες να γλιτώνουν το όριο των 67 ετών.

Από την αύξηση των ορίων ηλικίας ή και του χρόνου ασφάλισης, εξαιρούνται οι ασφαλισμένες μητέρες και οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων, οι οποίοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τις ισχύουσες γενικές ειδικές ή καταστατικές διατάξεις.
Επίσης, οι ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (νόμος 4024/2011), οι γυναίκες με ανήλικο τέκνο που έως το 2010 είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορούν να κάνουν χρήση συνταξιοδότησης αν και όποτε το επιθυμούν, ενώ δεν θα επηρεαστούν καθόλου όσοι έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 1982, για τους οποίους εξακολουθούν να ισχύουν οι προϋποθέσεις που ίσχυαν πριν από το 2010.

Τέλος, τη γλιτώνουν όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα μέσα στη διετία 2011-2012 και υπάγονται σε μεταβατικό καθεστώς. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη διετία υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους άντρες με ανήλικα παιδιά.

Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2013, θα έχουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης στα 67 χρόνια και μειωμένης στα 62.

Τρία χρόνια επιπλέον, θα δουλέψουν όσοι θέλουν να αποχωρήσουν με περισσότερα από 35 έτη ασφάλισης, καθώς η έξοδος θα γίνεται με 40 έτη στα 62. ...newsit.gr

Στη δικαιοσύνη για το «Προεδρούκο, βάλε ένα ουίσκι» !

Στη δικαιοσύνη κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στρέφονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξ αιτίας ενός σημερινού δημοσιεύματος στα "Νέα" με τίτλο "Προεδρούκο, βάλε ένα ουίσκι" που αφορά σε διάλογο του Πάνου Καμμένου με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη το βράδυ της ψηφοφορίας για την προανακριτική στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ όταν η συνεδρίαση για την ψηφοφορία προς σύσταση προκαταρκτικής είχε διακοπεί, και το γραφείο του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη γέμισε με εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να καταστεί σαφής η διαδικασία. «Προεδρούκο μου, βάλε μου ένα ουίσκι» είπε ο Πάνος Καμμένος στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του τσίμπησε το... μάγουλο. Οι συνολικά 15 εκπρόσωποι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο γραφείο πάγωσαν. «Πάνο σοβαρέψου. Δεν είμαστε στα μπουζούκια» φέρεται ότι απάντησε αυστηρά ο κ. Μεϊμαράκης για να λάβει το αφοπλιστικό σχόλιο του κ. Καμμένου: «Ελα μωρέ τώρα. Καλά, θα το πω στη Βούλα (σ.σ. γραμματέας του Μεϊμαράκη).

Ακολούθησε ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ως απάντηση στο σημερινό δημοσίευμα των "Νέων": "Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, με αφορμή τα δημοσιεύματα λάσπης σε βάρος τους. Οι συκοφαντικές επιθέσεις δεν πρόκειται να μας φιμώσουν. Στο παρελθόν, μετά από την παράκληση του κ. Ψυχάρη, δεν εκτελέσαμε δικαστική απόφαση εναντίον τους. Τα ψέματα τελείωσαν, όλα έχουν όριο".
Τέλος, σημειώνεται πως είχε προηγήθηκε σχετική προειδοποίηση από τον Πάνο Καμμένο, μέσω twitter."Γνωρίζετε στον ΔΟΛ τις συνέπειες που έχει ο βρώμικος πόλεμος", twittάρει ο Πάνος Καμμένος.

Τα ταϊλανδέζικα ταξί tuk tuk κάνουν κούρσες στην Αθήνα

Τα tuk tuk είναι έτοιμα να κατακτήσουν και την Αθήνα. 
Τα τρίτροχα ταϊλανδέζικα ταξί που πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του '60, κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό στην Αθήνα.
Μάλιστα από τα τέλη του επόμενου μήνα θα αποκτήσουν τη δική τους πιάτσα στο κέντρο της Αθήνας.
 Οι υπηρεσίες που παρέχουν είναι τουριστικές βόλτες και διαδρομές εντός της πόλης, Μάλιστα ορισμένοι τα νοικιάζουν για να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους στο κέντρο.
«Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 2010 στο Αμστερνταμ όπου λανσάραμε για πρώτη φορά τα tuk tuk. Επειτα τα ταξάκια έκαναν την εμφάνισή τους στην Αμβέρσα της Ισπανίας, στις Κάνες, στο Σεντ Τροπέ και αλλού», εξηγεί στο Έθνος, η κ. Ζωή Κατσακιώρη, μάνατζερ της εταιρείας που έφερε τα ταϊλανδέζικα ταξί στην Αθήνα.
Καταναλώνουν βενζίνη και υγραέριο, ενώ κατά το επόμενο χρονικό διάστημα θα κυκλοφορήσουν και tuk tuk που θα κινούνται και με μπαταρία.
Το κόστος της ενοικίασής τους ξεκινά από τα 45 ευρώ την ώρα, κόστος το οποίο μπορούν να μοιραστούν μέχρι και έξι επιβάτες αφού μέχρι τόσα άτομα μεταφέρει το ταξί... iefimerida.gr

19 χρονος έκανε γυαλιά-καρφιά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Βόλο

Φθορές στην κεντρική είσοδο πολυκατοικίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Βόλο, προξένησε 19χρονος χθες το μεσημέρι στο Βόλο.

Σύμφωνα με το e-volos, ο 19χρονος έσπασε το τζάμι της εισόδου της πολυκατοικίας και έγραψε με μαρκαδόρο στους διαδρόμους των ορόφων της υβριστικά συνθήματα.

Ο 19χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς κατά την αποχώρησή του.

Από φέτος δεν είναι... παρθένα !!!

Κάποτε πούλησε την παρθενία της στο... διαδίκτυο. 

Μοιάζει να είναι μόλις χθες, αλλά ήταν στις αρχές του 2012, όταν η 20χρονη Βραζιλιάνα παρθένα, Καταρίνα Μιλιορίνι (Catarina Migliorini), διέθετε έναντι αδρής αμοιβής το «ό,τι πολυτιμότερο έχει» στο ίντερνετ... 

Τελικά φαίνεται ότι πούλησε την παρθενία της για 700.000 δολάρια, ποσό που έδωσε ένας θαυμαστής της από την Ιαπωνία. 

Η Καταρίνα μάλιστα τότε είχε πει πως το 90% των χρημάτων θα τα δώσει για να φτιαχτούν σπίτια στην περιοχή της την Santa Catarina. Μετά από τον ντόρο που δημιούργησε γύρω από την πρώτη της φορά η Καταρίνα φωτογραφήθηκε στο Playboy Βραζιλίας για τον Ιανουάριο 2013 αγκαλιάζοντας ολόγυμνη τον αγαπημένο αρκούδο της....e-go.gr

ΣΟΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ - Ο Σταϊκούρας διόρισε τη γυναίκα του στη βουλή!

ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ....ΣΟΙ ΤΟΥΣ !
Ως μετακλητή υπάλληλος του Κοινοβουλίου έχει προσληφθεί από το 2009 η σύζυγος του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα , Άρτεμις Πάνου ενώ οργανική θέση στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει η σύζυγός του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η Άρτεμις Πάνου δεν απασχολήθηκε ποτέ στην Βουλή αλλά αποσπάστηκε αμέσως στο γραφείο του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Τσουκαλά.

Όμως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν βρίσκεται στις Βρυξέλλες αλλά προσφέρει τις υπηρεσίες της από το...σπίτι με την αμοιβή της να φτάνει στις 3.000 ευρώ το μήνα.
( Κάτι μας θυμίζει στην Μεσσηνία αυτή ....η φόρμουλα ) !!!

Η σύζυγός του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, Μαρίνα Παπαϊωάννου προσελήφθη ένα μήνα πριν την εντολή του πρωθυπουργού να κοπούν τα οικογενειακά ρουσφέτια στη Βουλή.

Εργάζεται σε οργανική θέση στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τις απολαβές της να φτάνουν στα 1700 ευρώ.iefimerida.gr

 Λούλης: Η κυβέρνηση δεν πάει μακριά

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν πρόκειται να μακροημερεύσει στην εξουσία, λόγω της δύσκολης καθημερινότητας που καλείται να διαχειριστεί, αλλά και εξαιτίας της απροθυμίας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς να έχουν ενεργό συμμετοχή με πολιτικά στελέχη τους, διατυπώνει στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” ο Γιάννης Λούλης.
Ο γνωστός επικοινωνιολόγος που στο παρελθόν βρέθηκε κοντά στον Κώστα Καραμανλή την περίοδο της πρωθυπουργίας του τελευταίου, σημειώνει χαρακτηριστικά: “Η χώρα χρειαζόταν μια κυβέρνηση όπου οι τρεις εταίροι θα συμμετείχαν ενεργά, με τα πιο ικανά πολιτικά τους στελέχη, και μεγάλο αριθμό μη κομματικών ειδικών, με εμπειρίες διοίκησης στον ιδιωτικό τομέα.
Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Δυο από τους τρεις εταίρους τηρούν αποστάσεις. Ο βασικός κορμός της κυβέρνησης αποτελείται από κατά κανόνα ανεπαρκή κομματικά στελέχη.
Όλα αυτά, δεν συνηγορούν στη μακροημέρευση της τρικομματικής κυβερνήσης”, είναι τα λόγια του Γιάννη Λούλη.

Τα μίνι ....«σκανδαλίζουν» τους Βρετανούς

Ζητούν την απαγόρευση του προκλητικού ντυσίματος από τους χώρους εργασίας
Οι περισσότεροι άντρες εξιτάρονται στη θέα μιας αποκαλυπτικής εμφάνισης, τι γίνεται όμως όταν αυτή παρατηρείται στο γραφείο; 
Οι Βρετανοί τουλάχιστον θεωρούν απαράδεκτη οποιαδήποτε εμφάνιση που απαρτίζεται από «καυτά» σορτς, μίνι φούστες και μεγάλα ντεκολτέ.
Για την ακρίβεια, ένας στους δύο Βρετανούς πιστεύουν πως πρέπει να απαγορευθούν στο γραφείο τα «καυτά» σορτσάκια και τέσσερις στους δέκα οι μίνι φούστες, επειδή αποσπούν την προσοχή των εργαζομένων και είναι αντιεπαγγελματικά, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.
Για τους ίδιους λόγους, οι τέσσερις στους δέκα πολύ θα ήθελαν να απαγορευθούν οι διαφανείς μπλούζες και το 38% οι μπλούζες με μεγάλο ντεκολτέ.
Ο ένας στους τρεις, εξάλλου, πιστεύουν πως «εκτός γραφείου» πρέπει να τεθεί και κάθε είδους ρούχο με λεοπάρ σχέδιο, ενώ το 36% θέλουν εκτός εργασίας και τα κροκό σχέδια.
Κι αν νομίζετε ότι οι απόψεις αυτές ανήκουν αποκλειστικά σε άντρες κάνετε λάθος αφού και οι γυναίκες συμφωνούν με αυτό.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 32% των ερωτηθέντων αντρών χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτα τα σορτσάκια, ποσοστό που ανεβαίνει μεταξύ των γυναικών και φτάνει το 67%.
Επιπλέον, περισσότερες από τις μισές ερωτηθείσες (το 52%) δήλωσαν πως είναι αντιεπαγγελματικό να εμφανίζεται μία εργαζόμενη στο γραφείο με μίνι φούστα – άποψη με την οποία συμφωνεί το 24% των ανδρών.
Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησαν ειδικοί από το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς (BHF), με αφορμή εκστρατεία για τον βρετανικό Εθνικό Μήνα Καρδιάς που είναι ο Φεβρουάριος.
Newsbeast

Η βίλα Ιερώνυμου και η πισίνα σε σχήμα ...τρούλου

Πού ξεκουράζεται τα καλοκαίρια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
Σε ένα μικρό, παραθαλάσσιο οικισμό της Βοιωτία περνά τα καλοκαίρια του, σύμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος απολαμβάνοντας μεταξύ άλλων την ηρεμία της εξοχικής του κατοικίας την εντυπωσιακή πισίνα του σε σχήμα τρούλου και... με θέα τη θάλασσα. Το σπίτι είναι διώροφο, διαθέτει τεράστιο σαλόνι με τζάκι, τρία υπνοδωμάτια, μεγάλη κουζίνα, μπάνιο και αυλή με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Κορινθιακού.
Ο Αρχιεπίσκοπος συχνά φτάνει στην περιοχή με ελικόπτερο, το οποίο προσγειώνεται στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων, όπου έχει κατασκευαστεί ελικοδρόμιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η εντυπωσιακή αυτή κατοικία είναι κυριολεκτικά χτισμένη μία ανάσα από την παραλία της Σάλτσας. Πρόκειται για ένα οίκημα που εύκολα θα χαρακτήριζαν κάποιοι ως βίλα, αφού διαθέτει τεράστιο κήπο, ξενώνες και τη μεγάλη πισίνα όπου απολαμβάνει το μπάνιο του ο Αρχιεπίσκοπος...

Παρελθόν ο Ζαρντίμ από τον Ολυμπιακό

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε τη λύση της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο τεχνικό Λεονάρντο Ζαρντίμ, μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της. 
Χρέη προπονητή στον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα εκτελέσει ο Αντώνης Νικοπολίδης.

"Πόρτα " στον Αλέξη από την Κριστίν !!!

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ !
Βεντέτα ΔΝΤ-ΣΥΡΙΖΑ σε διπλό ταμπλό...
Με δύο κινήσεις του, το ΔΝΤ έδειξε χθες τις εχθρικές του διαθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε έκθεσή του, διαμηνύει πως «ΣΥΡΙΖΑ ίσον χρεοκοπία», ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ αρνήθηκε ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η δημοσιοποίηση της... έκθεσης του ΔΝΤ έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην Κουμουνδούρου. Όχι επειδή ιχνογραφεί την ανάγκη λήψης νέων μέτρων, ούτε επειδή υπονοείται ότι, παρά τη διευθέτηση του Eurogroup του Νοεμβρίου, το χρέος της χώρας παραμένει μη διαχειρίσιμο. Το Ταμείο, στην έκθεσή του, ανέφερε ονομαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ ως «κίνδυνο» για τη μη εφαρμογή του προγράμματος και διεμήνυσε ότι τυχόν άνοδός του στην εξουσία συνεπάγεται χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ.

Οξεία αντίδραση

«Οι δανειστές θα κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν τον Σαμαρά». Με τη φράση αυτή, κύκλοι της Κουμουνδούρου σχολιάζουν την παρέμβαση του ΔΝΤ στα εσωτερικά πράγματα της χώρας μέσω της έκθεσής του. Μάλιστα, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν έκρυβαν την οργή τους για την «πρωτοφανή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Τι αναφέρεται στην έκθεση

Στην εν λόγω έκθεση του ΔΝΤ, οι συντάκτες της μιλούν ονομαστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντάς του το χαρακτηρισμό του «κινδύνου» σε ό,τι αφορά στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων. «Βασικός κίνδυνος είναι η μείωση της υποστήριξης στις μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα έπειτα από έναν ακόμη χρόνο ύφεσης, Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μεν άνοδο της υποστήριξης στην τρικομματική κυβέρνηση, ωστόσο φανερώνουν και σαφή αύξηση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ξεπερνούσε το πρόβλημα της καθυστερημένης εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, θα οδηγούσε σε στάση πληρωμών για το χρέος και / ή έξοδο της χώρας από το ευρώ», τονίζεται στη σελίδα 39 της πολυσέλιδης έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Τι απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σφοδρότατη, μέσω του «σκιώδους υπουργού» Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο κ. Τσακαλώτος κατήγγειλε «ωμή παρέμβαση του ΔΝΤ στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας» και επισήμανε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα μιας χώρας με απροκάλυπτο τρόπο. Δεν έχει μάθει τίποτα από τις αποτυχίες του και την κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει ανά τον κόσμο». Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω, κάνοντας λόγο για επίθεση του Ταμείου προς της Δημοκρατία, ενώ, πρόσθεσε ότι η παρέμβαση αυτή δείχνει πως ούτε το ΔΝΤ έχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα που ακολουθείται και «αναιρεί την φιλότιμη επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για την αλλαγή κλίματος». Ο κ. Τσακαλώτος δεν παρέλειψε να… επιβεβαιώσει εν μέρει του ΔΝΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση σημαίνει «τέλος του Μνημονίου». «Από τη δική μας πλευρά, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους αξιωματούχους του ΔΝΤ ότι οι φόβοι τους είναι εν μέρει δικαιολογημένοι. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά θα σημάνει το τέλος της μνημονιακής πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά.

Άρνηση Λαγκάρντ

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες , η «εχθρότητα» του ΔΝΤ προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίστηκε στις παραπάνω αναφορές σε βάρος του, στην έκθεση του Ταμείου. Ο Αλέξης Τσίπρας από μεθαύριο θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και, κατά πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε αίτημα για συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Ωστόσο, η κ. Λαγκάρντ, επικαλούμενη «ανειλημμένες υποχρεώσεις», αρνήθηκε τη συνάντηση, κρατώντας διαφορετική στάση από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε και συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

πηγη matrix24.gr

Στα λευκά ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα και οι γύρω περιοχές

Εκτεταμένες χιονοχαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή της Φιγαλείας  των Πετραλώνων,  της Λινίσταινας, της  Ανδρίτσαινας και στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Αποτέλεσμα ήταν να «ντυθούν» στα λευκά οι συγκεκριμένες περιοχές.
 Σε κάποια σημεία το χαλάζι στο δρόμο έφτανε και τους 15 πόντους!


Εκχιονιστικά μηχανήματα ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου από την Ανδρίτσαινα με σκοπό να «ανοίξουν» το οδικό δίκτυο Ανδρίτσαινα-Επικούρειος Απόλλων προκειμένου να μη χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνταν από και προς την περιοχή..patrisnews.com

Καρατζαφέρης: Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Tην πρόταση να παραιτηθεί o Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να διαχωρίσει την θέση του από τα όσα συμβαίνουν στην χώρα, επανέλαβε από την Λάρισα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης με τις δηλώσεις του, επανέλαβε το περιεχόμενο ανοιχτής επιστολής, που φιλοξενείται σε σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΑΛΦΑ ΕΝΑ»-κομματικού οργάνου του ΛΑΟΣ.

Όπως ανέφερε, συγκεκριμένα, «ο όνος ο οποίος μπορεί να σώσει την χώρα από περαιτέρω ευτελισμό και να δώσει την δυνατότητα να επιστρέψει η αξιοπρέπεια σε αυτόν τον τόπο είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γι’ αυτό και πρέπει να παραιτηθεί». «Εάν παραμείνει», παρατήρησε, «θα είναι συνένοχος των άλλων».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στην Βουλή, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, μίλησε για ευτελισμό στα έσχατα όρια, τονίζοντας ότι ξεφτίλισαν οι της Βουλής και τους θεσμούς και την ηθική. «Καλά θα κάνουν οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης να καταλάβουν «που» οδηγούν τον τόπο», επεσήμανε.

«Αυτό που έγινε τις τελευταίες μέρες μπορεί να παρομοιαστεί μόνον με ότι έγινε το 1985 με τον Στεφανίδη προκειμένου να εκλεγεί ο Σαρτζετάκης. Είναι ντροπής πράγματα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «πολύ φοβούμαι ότι προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα κάποιοι, θυσιάζουν τα πάντα στην σκοπιμότητα και την αμετροέπεια που τους διακρίνει».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν τις θεώρησε πιθανές, «εκτός απροόπτου και απροβλέπτου», όπως ανέφερε και αυτό, όπως εξήγησε «γιατί οι τρεις που συνθέτουν την Κυβέρνηση ξέρουν ότι έτσι και πέσει θα αφανιστούν από την συνείδηση του ελληνικού λαού».

Ενώ σχετικά με το ΛΑΟΣ και την πορεία του δήλωσε: «Μας αναζητούν πλέον όλοι. Ενώ κάποιους τους καταζητούν εμάς μας αναζητούν. Αναζητούν τις σκέψεις μας, τις προτάσεις μας θα πω αυτό που μου είπε παλαιός πολιτικός: "αν ήσουν μέσα Καρατζαφέρη δεν θα γινόταν αυτά τα ευτράπελα"».

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστές

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων τους και τη συνέχιση κατάθεσης αγωγών στο Μισθοδικείο κατά τις μείωσης των αποδοχών τους, αποφάσισαν σήμερα οι δικαστές και οι εισαγγελείς κατά τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ).
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των δικαστών, όπου και αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους που ξεκίνησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των αποδοχών τους. Με την εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) οι δικαστές υποχρεώθηκαν αναδρομικά από την1η Αυγούστου του περασμένου έτους (2012) να επιστρέψουν τμηματικά τις αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές τους.

Δηλαδή, να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν από τον περασμένο Αύγουστο και μετά, καθώς από την ημερομηνία αυτή επήλθε αναδρομική μείωση των μισθών τους.
Η πρόεδρος της ΕΔΕ Βασιλική Θάνου τόνισε ότι «η Κυβέρνηση επέδειξε μια στάση εχθρικής αδιαλλαξίας κατά τη Δικαιοσύνης και κατά των δικαστών, τη στιγμή μάλιστα που η συνολική μείωση στους δικαστές έφτασε το 60% επί των αποδοχών τους.

«Αλλοίμονο», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Θάνου, «σε οποίον δικαστή επιβαρύνεται επιπλέον και με την αποπληρωμή δόσης στεγαστικού δανείου». Οι νέες μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΔΕ, και μάλιστα τόσο υψηλού ποσοστού, δεν ήταν ούτε αναγκαίες ούτε αναλογικές, καθώς από το όφελος αυτών των μειώσεων στους 4.000 δικαστές για τα έσοδα του Δημοσίου ήταν ελάχιστα.
«Ας κατανοήσει επιτέλους η Κυβέρνηση» επισήμανε η κυρία Θάνου, ότι «η ρήξη της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία βλάπτει την ομαλή λειτουργία του κράτους Δικαίου».

Κλείνοντας την ομιλία της η πρόεδρος της ΕΔΕ ανάφερε ότι πέρα από τις αγωγές, που ξεκίνησαν να καταθέτουν στο Μισθοδικείο οι δικαστικοί, είναι «ανοικτοί σε διάλογο με την Κυβέρνηση, ώστε να συμβάλλουν να εξευρεθεί λύση και να επικρατήσει ηρεμία στο ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος, σε σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι «η Τρόικα μας πήρε τα μέτρα και οι εγχώριοι κοπτοράπτες μας έραψαν το κουστούμι, ένα στενό κουστούμι που είναι ζουρλομανδύας, δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να το βάλουμε και να γίνουμε παίγνια» και προσέθεσε ότι οι δικαστές είναι αποφασισμένοι να σταθούν όρθιοι και να κρατήσουν τη Δικαιοσύνη όρθια.

Προηγουμένως, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ με ισχυρότατη πλειοψηφικά (11 υπέρ και 2 κατά) αποφάσισε να προτείνει κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης την αναστολή των κινητοποιήσεων και την πραγματοποίηση νέας συνέλευσης τον ερχόμενο Απρίλιο.

Τελικά, τα μέλη της ΕΔΕ αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι την 3η Απριλίου 2012, οπότε θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο για να καθορίσει την περαιτέρω στάση των δικαστών.
Παράλληλα, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων (κτίριο 13) πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, τα οποία αποφάσισαν και αυτά με τη σειρά τους την αναστολή των κινητοποιήσεων τους μέχρι όμως το τέλος του ερχόμενου Φεβρουαρίου, οπότε το Διοικητικό Συμβούλιο θα καθορίσει νέα Γενική Συνέλευση.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; Τι είναι το Μάτιασμα - η Βασκανία

Τι είναι το μάτιασμα λοιπόν -το μάτι που λέμε ή αλλιώς η βασκανία;
Γιατί και πως συμβαίνει;
 Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να το αποφύγουμε;
Δείτε λοιπόν!

Εδώ, θα ασχοληθούμε με το τι είναι το μάτιασμα - η βασκανία, απλά και κατανοητά.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι η βασκανία είναι ένας όρος που έχει να κάνει με την κακολογία και το φθόνο ενώ ο βάσκανος είναι αυτός ο οποίος κάνει πράξη τέτοιου είδους ενέργειες.
 Οπότε που λέτε, η βασκανία είναι το λεγόμενο μάτιασμα. Το μάτιασμα ας το πούμε είναι μία κατάσταση, όπου κάποιος κοιτάει με ζήλια και με φθόνο κάποιο άλλο άτομο, επίμονα και με πολύ ένταση!

Είναι δηλαδή μία κατάσταση στην οποία έρχεται κάποιο άτομο, εξαιτίας κάποιου άλλου, που κακοπροαίρετα: τον ζηλεύει επίμονα, σκέφτεται άσχημα γι’ αυτόν σε μεγάλο βαθμό (σε βαθμό εμμονής), κλπ.

Επίσης, υπάρχει και το καλό μάτι, στο οποίο έχουμε τα ίδια συμπτώματα, αλλά συμβαίνει επειδή πάλι κάποιος άλλος μας σκέφτεται έντονα, καλοπροαίρετα όμως!
Το μάτιασμα μάλιστα μπορεί να γίνει σε τέτοιο βαθμό, που να μας προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο που δεν φεύγει, υπνηλία, αδιαθεσία, πόνο, κακοτυχία, ακόμα και συμφορά!

Επίσης, να έχετε κατά νου πως δεν ματιάζονται μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα κακόμοιρα τα ζώα!

Το μάτιασμα - η βασκανία συμβαίνει περισσότερο σε αυτούς που το πιστεύουν. Είναι αποδεκτό από την εκκλησία και μάλιστα υπάρχουν και προσευχές οι οποίες ξεματιάζουν, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται υπό προϋποθέσεις.

Λένε ότι αυτοί με έντονα μπλε μάτια και αυτοί με τα ενωμένα φρύδια, ματιάζουν πιο εύκολα, σε σχέση με κάποιους άλλους.
Τέλος, αξίζει να σταθούμε σε μια ψυχολογική ερμηνεία η οποία αναφέρει πως ο άνθρωπος προτιμά να σωματοποιεί τα προβλήματά του από το να αναγνωρίσει την πηγή τους στον εαυτό του.

Σαν παράδειγμα να αναφέρουμε πως όταν είμαστε αγχωμένοι για κάποιο λόγο, ο οργανισμός μας θα δημιουργήσει και κάποια σωματικά προβλήματα, από την εμφάνιση άσπρων τριχών έως και την εμφάνιση πληγών που δεν κλείνουν εύκολα!!

Για τους ψυχολόγους λοιπόν, το ξεμάτιασμα δεν είναι τίποτε παραπάνω από το φαινόμενο placebo!!

Ότι το άτομο που έχει ματιαστεί πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο θα γίνει καλά, όποτε και ενδυναμώνεται η αυτοπεποίθησή του με αποτέλεσμα να γίνει καλά!!


"Ντέρμπυ" ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι έρευνες της VPRC και της Metron

«Ισοπαλία» των δύο μεγαλύτερων κομμάτων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της VPRC για την Εφημερίδα των Συντακτών και της Metron για τον Επενδυτή. 
Στην έρευνα της VPRC, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν ποσοστό 29,5% της εκλογικής επιρροής.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, και τα άλλα κόμματα 6%.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έρευνα δείχνει βελτιωμένη εικόνα για τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά (προηγείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 21,2% έναντι 11,6% του κ. Τσίπρα), κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ, ψηλά τη Χρυσή Αυγή, οριακή άνοδο του ΠΑΣΟΚ και μικρή πτώση για τη ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, το 67% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι η χώρα είναι σε «λάθος» κατεύθυνση, το 21% σε «σωστή», το 8% «ούτε σωστή ούτε λάθος» και το 4% είπαν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Στην έρευνα της Metron, και στο ερώτημα «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε» ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 18,8%, η ΝΔ 18,7%, η ΧΑ 7,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, οι ΑΝΕΛ 4,3%, η ΔΗΜΑΡ 3,8%, το ΚΚΕ 3,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% τα άλλα κόμματα 4,4%, το άκυρο/λευκό 10,2%, δεν θα ψηφίσουν 14,8%, δεν έχουν αποφασίσει 6,8%, ενώ δεν απάντησαν 1%.
Στην εκτίμηση ψήφου της ίδιας εταιρείας, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28%, η ΝΔ 27,8%, η ΧΑ 10,7%, το ΠΑΣΟΚ 7,7%, οι ΑΝΕΛ 6,3%, η ΔΗΜΑΡ 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι ΟΠ 1,8% και άλλα κόμματα 6,6%.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ-Στην ουρά για τρόφιμα χιλιάδες Τρικαλινοί!

Όλο και περισσότεροι Τρικαλινοί προσφεύγουν σε συλλόγους και φορείς, για μερικά κιλα δωρεάν ρύζι, λάδι και μακαρόνια.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων συνεχίζει τη δωρεάν διανομή τροφίμων, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, που με τη σειρά τους θα τα διανείμουν σε 25.259 δικαιούχους.

Σύμφωνα με το trikalavoice, χθες Παρασκευή στις αποθήκες πολυτέκνων στη Νέα Ζωαγορά δόθηκαν 24.808 κιλά ρυζιού στον Σύλλογο Πολυτέκνων και άλλα 24.240 κιλά ρυζιού στους παρακάτω φορείς του Νομού:

Στον Σύλλογο Γονέων με τρία παιδιά, στο Διογένειο Οικοτροφείο – ΕΠΑΨΥ, στο Γηροκομείο Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών, στην Τράπεζα Αγάπης Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής, στο Φιλόπτωχο Ταμείο Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου, στην Τράπεζα Αγαπής Αγίου Αθανσίου Πυργετού, στην Τράπεζα Αγάπης Συλλόγου Ενοριτών Αγίου Αθανασίου Μπάρας, στην Τράπεζα Αγάπης Ι.Ν. Αγίας Επισκέψεως και στον Σύνδεσμο Αγάπης και Διακονίας.

Το πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους του νομού Τρικάλων, υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ευθύνη για το νομό Τρικάλων έχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Τρικάλων.

Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων αφορά άπορα άτομα και συγκεκριμένα αυτά που έχουν πραγματική ανάγκη και τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι εισοδηματικά (ανάλογα με το ύψος της φορολογικής δήλωσης).

Μιλώντας για το Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων συνολικά στη Θεσσαλία, ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή τη δύσκολη χρονικά στιγμή που περνά η χώρα και λαμβάνοντας υπόψιν την πραγματικά τραγική κατάσταση στην οποία έχουν έλθει πολλές οικογένειες, εμείς ως Περιφέρεια, προσπαθούμε με συντονισμένες κινήσεις όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, δρομολογήσαμε γρήγορα τις προαπαιτούμενες διαδικασίες και προχωρήσαμε στην ενημέρωση όλων των φορέων, έτσι ώστε να φτάσουν τα τρόφιμα έγκαιρα τα τρόφιμα στα χέρια των ανθρώπων που τα έχουν άμεση ανάγκη. Σε όλη τη Θεσσαλία ωφελούνται συνολικά 57.000 συμπολίτες μας. Στόχος μας θα είναι πάντα να βοηθούμε τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με κάθε πρόσφορο μέσο».

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Μιχαλάκης: «Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων, που υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είναι πολύ σημαντικό διότι μπορούμε, με αυτόν τον τρόπο, να βοηθήσουμε έναν τόσο μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι να ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες».newsit.gr

ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΣ - Διάγνωση και Αντιμετώπιση !

Ο τραυλισμός αποτελεί μία διαταραχή της ομαλής ροής της ομιλίας που μπορεί να εμφανιστεί επίκτητα ή αναπτυξιακά. Η δεύτερη περίπτωση, δηλαδή η αναπτυξιακή μορφή της διαταραχής αποτελεί τη μορφή τραυλικής διαταραχής της ομιλίας που εμφανίζεται με την μεγαλύτερη συχνότητα.
Πώς θα καταλάβω αν το παιδί μου έχει τραυλισμό;
Για να λάβει κάποιος τη διάγνωση αναπτυξιακού τραυλισμού θα πρέπει να συμβαίνουν τα παρακάτω:
· Η ομιλία του παιδιού να χαρακτηρίζεται από υψηλότερα των αναμενόμενων ποσοστά δυσκολιών στο ρυθμό της ομιλίας (δυσρυθμίες). Οι δυσρυθμίες εκδηλώνονται με πρωτεύοντα συμπτώματα (π.χ. επαναλήψεις ολόκληρων λέξεων, παύσεις, εμβολές ήχων) και δευτερεύοντα συμπτώματα (μπλοκαρίσματα, επιμηκύνσεις, επαναλήψεις ή επιμηκύνσεις ήχων στην αρχή ή τη μέση της λέξης).
· Ως απόρροια της διαταραγμένης ομιλίας, το παιδί –σε κάποιες περιπτώσεις- να αποφεύγει συγκεκριμένες καταστάσεις, λέξεις, πρόσωπα.
· Να έχουν εντοπιστεί συμπεριφορές που συνοδεύουν την δυσκολία στο ρυθμό της ομιλίας όπως συσπάσεις του προσώπου ή του σώματος, απώλεια επαφής με το βλέμμα, απώλεια ελέγχου του ρυθμού της αναπνοής.
· Να υπάρχει η τυπική έναρξη και πορεία της διαταραχής στην αναπτυξιακή διαδικασία.
Γιατί τραυλίζει το παιδί;
Όλες οι σύγχρονες έρευνες συγκλίνουν στο ότι ο τραυλισμός oφείλεται σε μία νευρολογική δυσλειτουργία. Επιπλέον, υπάρχει κληρονομικό υπόβαθρο της διαταραχής –σε βαθμό που δεν έχει καθοριστεί ακόμη με ακρίβεια- εφόσον συχνά συνυπάρχουν άτομα με ιστορικό τραυλισμού στον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο του παιδιού. Η πιο ολοκληρωμένη ίσως από τις πολλές θεωρίες που επιχειρούν να τεκμηριώσουν το αίνιγμα του τι προκαλεί τον τραυλισμό υποστηρίζει ότι «η αποκλίνουσα νευρολογική οργάνωση του μηχανισμού ομιλίας, συνδυαζόμενη με την ευάλωτη ψυχοσύνθεση του παιδιού, αλληλεπιδρούν με αναπτυξιακούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες για να πυροδοτήσουν την εμφάνιση της διαταραχής».

Ηλικίες υψηλού κινδύνου
Ο αναπτυξιακός τραυλισμός αποτελεί μία διαταραχή της παιδικής ηλικίας που εμφανίζεται στα πρώτα χρόνια της ανθρώπινης ανάπτυξης. Συνηθέστερη περίοδος εμφάνισης είναι το διάστημα 2-6 ετών.
Στα αγόρια πιο συχνά από τα κορίτσια
Ο τραυλισμός είναι πολύ συχνότερος στα αγόρια και το ποσοστό μεγαλώνει, όσο μεγαλώνει η ηλικία εμφάνισης του.

Πότε θα του περάσει;
Οι έρευνες ποικίλλουν, αλλά ένα υψηλό ποσοστό παιδιών που θα εμφανίσουν έντονα τραυλικά συμπτώματα στην παιδική ηλικία, τελικά θα το ξεπεράσουν μέσα σε δύο έτη χωρίς θεραπευτική παρέμβαση, ενώ ένα άλλο -επίσης μεγάλο- ποσοστό δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολιες τους.

Τι πρέπει να κάνουμε;
Κρίνεται απαραίτητο κάθε παιδί που εμφανίζει επίμονα τραυλικά συμπτώματα με διάρκεια άνω των 3 μηνών, να αξιολογηθεί από Λογοθεραπευτή όσο νωρίτερα γίνεται, ώστε να διαγνωστεί έγκαιρα η φύση και η έκταση των τραυλικών συμπτωμάτων. Η αξιολόγηση γίνεται με τη λήψη λεπτομερούς ιστορικού του παιδιού, τη λήψη επαρκών δειγμάτων ομιλίας του παιδιού σε διαφορετικά επικοινωνιακά περιβάλλοντα και την ανάλυση όλων των πληροφοριών από Λογοθεραπευτή. Η παρουσία τραυλικών συμπτωμάτων δεν προυποθέτει απαραίτητα την παρουσία τραυλικής διαταραχής. Επομένως προτού αναφέρουμε τη λέξη "τραυλισμός" καλό θα είναι να έχουμε συμβουλευτεί κάποιον ειδικό για την διάγνωση ή όχι της πάθησης.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς το παιδί που τραυλίζει;
- Μιλάμε στο παιδί αργά, ώστε με αυτό τον τρόπο να του δείξουμε ότι δεν χρειάζεται να μιλά ούτε το ίδιο γρήγορα.
- Δεν λέμε στο παιδί πώς να μιλήσει. Προσπαθούμε να του δώσουμε το παράδειγμα έμμεσα, χωρίς άμεσες προτροπές και υποδείξεις.
- Δεν σχολιάζουμε ποτέ και με κανέναν τρόπο, την ομιλία του παιδιού μας.
- Όταν συζητάμε με το παιδί μας, κάνουμε μικρά διαλείμματα-παύσεις ανάμεσα στα λεγόμενά μας για να του δώσουμε την ευκαιρία να πει αυτό που θέλει.
- Αποφεύγουμε τις πολύπλοκες λέξεις, φράσεις και προτάσεις και φροντίζουμε ο λόγος μας να είναι συμβατός με την ικανότητα κατανόησης και έκφρασης του παιδιού μας.
- Δεν του θέτουμε συνεχείς ερωτήσεις.
- Επαναλαμβάνουμε αυτά που είπε το παιδί μιλώντας με κανονική ροή και με σωστές παύσεις. Έτσι, δείχνουμε στο παιδί τον σωστό τρόπο ομιλίας χωρίς να του προκαλούμε άγχος και ανασφάλεια.
- Δεν διακόπτουμε ποτέ ένα παιδί με τραυλισμό την ώρα που μιλάει και δεν το πιέζουμε να ολοκληρώσει την πρότασή του. Του δίνουμε χρόνο και δεν το πιέζουμε.
- Δεν διακόπτουμε ποτέ το παιδί που τραυλίζει για να ολοκληρώσουμε εμείς την πρόταση ή την λέξη που έχει ξεκινήσει.
- Δεν δείχνουμε στο παιδί αγωνία ή δυσαρέσκεια για τον τρόπο που μιλάει και πάντα το ακούμε με προσοχή και υπομονή.
ΠΗΓΗ   babyspace.gr                      
ΒΑΣΙΛΗΣ Σ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΜSc  Λογοπεδικός - Ειδικός Παιδαγωγός
www.ef-omilein.gr

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ-Ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής διόρισε στη Βουλή.. ταξιτζή

Ακόμα ένας διορισμός μετακλητού υπαλλήλου έγινε στη

Βουλή την ώρα που όλη η προσοχή ήταν στραμμένη στη συζήτηση και στην ψηφοφορία για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος διόρισε στο γραφείο του στη Βουλή τον κ. Χρήστο Ζέρβα -ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές- σε θέση μετακλητού υπαλλήλου. Ο κ.Ζέρβας είναι αυτοκινητιστής, πρώην παρκαδόρος, όπως αναφέρει το δημιοσίευμα, αλλά άνθρωπο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Ξεκινάει σήμερα το Πατρινό καρναβάλι

«Σε μια δύσκολη περίοδο, το πατρινό καρναβάλι ανοίγει τα φτερά του και καλεί όλους να αφεθούν στη ξεγνοιασιά και στη μαγεία του». 
Το μήνυμα αυτό στέλνει ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων "Καρναβάλι Πάτρας" Χαράλαμπος Καρκούλιας, με αφορμή τη τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Σάββατο.
Μάλιστα, όπως σημειώνει, «το πατρινό καρναβάλι, που φέτος θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, αποτελεί μια ανεπανάληπτη νησίδα κεφιού και απόδρασης από την δύσκολη καθημερινότητα» και «φιλοδοξεί να παρασύρει και να σαγηνεύσει όσους συμμετάσχουν, αλλά και όσους παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις στα συναρπαστικά μονοπάτια της χαράς, της διασκέδασης, της ανατροπής και της δημιουργίας».
Φέτος, η συντριπτική πλειοψηφία των δράσεων στηρίζονται στην τοπική καλλιτεχνική δημιουργία, αφού ένας μεγάλος αριθμός ομάδων και συντελεστών ενώνουν τις δυνάμεις τους.
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 11 το πρωί και θα δώσουν γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Θα πραγματοποιηθούν σε δυο άξονες, στην πλατεία Γεωργίου, από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκ, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρα δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα, μεταδίδοντας τη ζωντάνια και τη χαρά.
Στις 9 το βράδυ, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού με τη δέουσα "καρναβαλική" επισημότητα και θα ακολουθήσει σόου με πυροτεχνήματα. Ταυτόχρονα, σύλλογοι σοκολατοριχτών θα τηρήσουν το παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο του σοκαλατοπόλεμου και θα παρουσιαστεί ένα νέο τραγούδι, που γράφτηκε ειδικά για το καρναβάλι.

Η έξυπνη γυναίκα από τους οργασμούς φαίνεται!

Σ’ αυτό καταλήγει η έρευνα του King’s College του Λονδίνου μελετώντας 2000 δίδυμες γυναίκες.
Οι γυναίκες που έχουν υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ), απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και έχουν συχνότερους οργασμούς.
Οι συμμετέχουσες στην έρευνα συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά και απόδοση ενώ απάντησαν και σε ειδικά τεστ που μετρούν τη συναισθηματική ευφυΐα.
Μετά από ενδελεχή μελέτη οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσες είχαν υψηλότερο δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης, είχαν και συχνότερους οργασμούς είτε κατά τη διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης, είτε του σεξ.
Οι ειδικοί θεωρούν ότι η συναισθηματική νοημοσύνη έχει άμεση επίδραση στη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών καθώς επηρεάζει την ικανότητά τους να επικοινωνούν τις σεξουαλικές επιθυμίες στον σύντροφό τους. Έτσι μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο τη σεξουαλική πράξη.
: kamarinia.gr

Τα Θεοφάνεια στη Ρωσία !

  Βλαντίμιρ Γιερκόβιτς, ειδικά για τη RBTH
Στη γιορτή της Βάπτισης του Κυρίου οι ορθόδοξοι καλούνται να εξομολογηθούν και να μεταλάβουν, πολλοί όμως προτιμούν ν’ ανοίγουν τρύπες στον πάγο και να βουτούν στις λίμνες και τα ποτάμια, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.
Η βουτιά στο παγωμένο νερό δεν είναι καθόλου τρομακτική, όταν η θερμοκρασία του αέρα φτάνει στους -20 και του νερού τους +2. Τότε, έχεις την αίσθηση ότι βυθίζεσαι σε φρεσκοαρμεγμένο γάλα. Το σημαντικότερο είναι μόλις βγεις να σκουπιστείς γρήγορα με την πετσέτα. Αυτό αναφέρουν πάντως, όσοι βυθίζονται στις τρύπες από πάγο που ανοίγουν σε λίμνες και ποτάμια τη νύχτα των Θεοφανείων.
Αγιασμός των υδάτων
Οι ορθόδοξοι χριστιανοί κάθε χρόνο γιορτάζουν τα Θεοφάνεια τη νύχτα της 18ης προς 19 Ιανουαρίου. Η γιορτή ξεκινά στην εκκλησία με τη βραδινή Θεία Λειτουργία, κατόπιν οι ιερείς αγιάζουν το νερό. Ύστερα από αυτό, το νερό θεωρείται αγιασμένο και ο κόσμος συλλέγει μια ποσότητα για την πάρει στο σπίτι. Μ’ αυτό το νερό αυτό το πρόσωπο, το πίνουν, ή το κρατούν στο σπίτι σαν κάτι ιερό. Θεωρείται ότι το αγιασμένο νερό αποκτά μοναδικές ιδιότητες. Μπορεί για παράδειγμα να παραμείνει μερικά χρόνια σε ένα κλειστό δοχείο χωρίς να χαλάσει.
Βουτιές στον πάγο
Το μπάνιο στο ομοίωμα της κολυμβήθρας με το παγωμένο νερό την ημέρα των Φώτων, είναι μια από τις πιο σημαίνουσες και αγαπητές ορθόδοξες παραδόσεις. Η κολυμβήθρα στήνεται μερικές φορές στους ναούς ή στα παρεκκλήσια, αλλά συνήθως τον ρόλο αυτό έχουν οι τρύπες σε σχήμα σταυρού που ανοίγονται στις παγωμένες λίμνες και στα ποτάμια. Φέτος στη Μόσχα θα ετοιμαστούν περισσότερα από 40 τέτοια σημεία. Στο καθένα από αυτά θα πραγματοποιηθεί αγιασμός, ενώ θα υπάρχει και επιφυλακή από μονάδες διάσωσης και πρώτων βοηθειών. Θα στηθούν επίσης σκηνές με θέρμανση όπου θα μπορεί κανείς να αλλάξει ρούχα και να ζεσταθεί μετά τη βουτιά.
Στην «Παγωνιά των Θεοφανείων»
Λες και η φύση θέλει να δοκιμάσει την πνευματική αντοχή των ορθοδόξων πιστών, τις ημέρες εκείνες επικρατεί συνήθως μεγάλη παγωνιά. Έχει καθιερωθεί μάλιστα και η φράση «παγωνιά των Θεοφανείων». Όποια και αν είναι όμως η θερμοκρασία τη νύχτα των Φώτων, θα δει κανείς πάρα πολλούς που επιθυμούν να πέσουν στο παγωμένο νερό. Την ώρα εκείνη, μπορεί να περιμένει κανείς ακόμα και μια ώρα στη σειρά για να βουτήξει. Μερικοί στέκονται φορώντας μαγιό και τις πετσέτες, σαν να βρίσκονται στην παραλία. Αν αλλάξει κάποιος το φόντο στις φωτογραφίες από αυτό το γεγονός και κάνει μοντάζ τοποθετώντας μια ηλιόλουστη πλαζ, τότε η εικόνα θα μοιάζει πολύ με ουρά από κόσμο που περιμένει να αγοράσει παγωτό. Έχοντας παγώσει για τα καλά όλη αυτή την ώρα της αναμονής, οι συγκεντρωμένοι βουτούν πλέον στο νερό με ευχαρίστηση, καθώς η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ υψηλότερη από αυτή του αέρα. Η διαφορά των 20 βαθμών γίνεται πολύ αισθητή εκείνη τη στιγμή.
Στα ύψη η αδρεναλίνη
Πάντως ο ακραίος χαρακτήρας του τελετουργικού δεν προσελκύει μόνο τους θρησκευόμενους που θέλουν να πάρουν μέρος στο σημαντικότατο γεγονός της χριστιανοσύνης, αλλά και εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Συχνά, η ιεροτελεστία αυτή συνοδεύεται από σπονδές με αλκοόλ, γεγονός που είναι ριζικά αντίθετο με το νόημα του γεγονότος.
Ο Ιβάν, φοιτητής από τη Μόσχα, διηγήθηκε τη δική του εμπειρία: «Βούτηξα πριν από δύο χρόνια και θυμάμαι ότι η θερμοκρασία ήταν περίπου 25 βαθμοί υπό το μηδέν. Στεκόμουν τυλιγμένος στην πετσέτα μισή ώρα μέχρι να έρθει η σειρά μου. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα θρήσκος. Φοράω σταυρό, αλλά δεν πηγαίνω στην εκκλησία. Απλώς αποφάσισα να δοκιμάσω τον εαυτό μου, αν μπορώ να το κάνω. Γενικά, μου αρέσει το καθετί που ανεβάζει την αδρεναλίνη στις φλέβες».
Η επίδραση των ΜΜΕ
Όπως αναφέρει ο ιερέας Αλέξανδρος, «η βουτιά στο νερό έχει δευτερεύουσα σημασία». «Το βασικότερο για τον χριστιανό την ημέρα αυτή, είναι παρουσία του στη Θεία Λειτουργία, η εξομολόγηση και η μετάληψη. Το μπάνιο δεν είναι υποχρεωτικό και σίγουρα δεν αφαιρεί τις αμαρτίες. Τις αμαρτίες μπορεί να συγχωρέσει μόνο ο ιερέας μετά την εξομολόγηση στο ναό. Ενώ ο ακραίος χαρακτήρας της εορτής, οφείλεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης». 

Αναδημοσίευσες φωτογραφία ή κείμενο και έβαλες «πηγή»; Καταδικάζεσαι!

ΒΑΡΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ - ΕΓΕΙΡΕΙ ΜΕΓΑ ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Βαριά «καμπάνα» ήχησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας εναντίον ενός εκδότη και δύο δημοσιογράφων, για δημοσίευμα εφημερίδας του Απριλίου του 2008. 
Πρόκειται για τον εκδότη της εφημερίδας "Κόσμος" Τάσο Παπαγιαννόπουλο, τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Κωνσταντίνο Φλαμή και τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας μέχρι τον Γενάρη του 2009 και νυν διευθυντή σύνταξης του thebest.gr Ζώη Μαρίνο, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκιση έκαστος με τριετή αναστολή και 3.000 ευρώ πρόστιμο, επειδή αναδημοσίευσαν στην εφημερίδα "Κόσμος" φωτογραφίες του μοντέλου και ηθοποιού και τότε βασίλισσας του πατρινού Καρναβαλιού Νικολέττας Ράλλη χωρίς να αναφέρουν -εκ παραδρομής- το όνομα του φωτογράφου παρότι γινόταν αναφορά στην πηγή, δηλαδή στο περιοδικό Maxim.
Μήνυση εναντίον τους υπέβαλε ο φωτογράφος Κώστας Μητρόπουλος, ο οποίος είχε φωτογραφήσει την γνωστή παρουσιάστρια.
Μάρτυρες υπεράσπισης εξετάστηκαν οι δημοσιογράφοι Απόστολος Βουλδής (Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ) και Γιώργος Κοντογιάννης, ενώ από την πλευρά του μηνυτή κατέθεσε ο υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Μάριος Καρπέτας.
Δικηγόροι των δημοσιογράφων ήταν οι κύριοι Γιάννης Μαράτος. Δημήτρης Γιαννακός και Χρύσα Βουλδή. Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε 4,5 ώρες. Η ποινή χαρακτηρίστηκε από νομικούς κύκλους ως εξοντωτική για το συγκεκριμένο αδίκημα, καθώς η μη αναφορά στο όνομα του φωτογράφου δεν είχε γίνει σκοπίμως αλλά εκ παραδρομής και είχε αναφερθεί η πηγή της είδησης και μάλιστα τόσο στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας όσο και στο ρεπορτάζ, ενώ για την ίδια υπόθεση έπεται η εκδίκαση και δύο αγωγών που έχει υποβάλλει o φωτογράφος. Οι αγωγές είναι δύο καθώς αρκετούς μήνες αργότερα (όταν είχε αποχωρήσει από την σύνταξη ο Ζώης Μαρίνος) η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει (χωρίς ο διευθυντής σύνταξης Κ. Φλαμής να γνωρίζει πως οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από τον μηνυτή) κάποιες φωτογραφικές στάσεις πατρινής τραγουδίστριας και πάλι για το maxim, τις οποίες «κατέβασε» και πάλι από το διαδίκτυο, και για τις οποίες έγραψε και πάλι την πηγή της πληροφόρησης. Οι δημοσιογράφοι κατέθεσαν ένσταση εναντίον της απόφασης και η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Εφετείο.
Τα περί της «πηγής» της είδησης... καταρρέουν
Σύμφωνα με όσα εκτέθηκαν στο Δικαστήριο και με βάση την απόφαση, η αναφορά της «πηγής» σε αναδημοσίευση κειμένου δεν αρκεί. Θα πρέπει να υπάρχει ΕΓΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ του δημοσιογράφου ή εικονολήπτη ή φωτογράφου. Αυτό εγείρει τεράστιο ζήτημα για το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας.
Σύμφωνα με την απόφαση ακόμη και μία φωτογραφία ή κείμενο που είναι ελεύθερα στο διαδίκτυο δεν μπορούν να αναδημοσιευθούν αν δεν υπάρχει έγγραφη βεβαίωση του συντάκτη ή φωτογράφου. Αυτό σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλλει μήνυση και να την κερδίσει, με βάση το δεδικασμένο της Πάτρας. Στο κείμενο του «Κόσμου» αναφερόταν ξεκάθαρα η "πηγή" ακόμη και στον τίτλο ("Η βασίλισσα του καρναβαλιού Νικολέτα Ράλλη φωτογραφήθηκε στο Maxim"), αυτό όμως δεν ήταν αρκετό κατά το Δικαστήριο.
Τόσο ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής, όσο και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοντογιάννης, ανέφεραν στο Δικαστήριο πως σκοπός του ρεπορτάζ ήταν η ανάδειξη του γεγονότος πως «η βασίλισσα του καρναβαλιού φωτογραφίζεται για το περιοδικό MAXIM», ενώ ξεκαθάρισαν στο Δικαστήριο πως η «πάγια» τακτική που ισχύει για το σύνολο των μέσων ενημέρωσης, είναι να αναγράφεται η «πηγή» σε περίπτωση αναδημοσίευσης της είδησης.
 «Ακόμη και σήμερα στα δελτία ειδήσεων ή σε εκπομπές καναλιών θα δείτε πως αναφέρουν πως «ο τάδε ή η τάδε φωτογραφήθηκε ή έδωσε συνέντευξη στο τάδε περιοδικό. Δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του φωτογράφου» τόνισαν και πρόσθεσαν:
«Στο διαδίκτυο, το ένα site παίρνει κείμενα και φωτογραφίες από άλλο site και φροντίζει να βάζει την «πηγή» της πληροφόρησης». Όμως και πάλι τα τρία μέλη του Δικαστηρίου δεν έκαναν δεκτούς αυτούς τους ισχυρισμούς, έστω και αν στην πράξη ισχύουν για το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας.
Τι ισχυρίστηκε ο Πατρινός φωτογράφος
Από την πλευρά του ο φωτογράφος ισχυρίστηκε πως το έργο του ήταν «πρωτότυπο και μοναδικό» και πως είχε εκχωρήσει το δικαίωμα στο περιοδικό Maxim να κάνει μία μόνο φωτογράφηση και να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες στο site του περιοδικού. Από το site άλλωστε ο «Κόσμος» «κατέβασε» τις φωτογραφίες και τις χρησιμοποίησε στο ρεπορτάζ. Είναι χαρακτηριστικό πως το site του Maxim έδινε τη δυνατότητα στους αναγνώστες του, όχι απλά να «κατεβάσουν» τις φωτογραφίες, αλλά να τις χρησιμοποιήσουν και στην μορφή wall paper στο κινητό τους τηλέφωνο! Γεγονός που αποδεικνύει... την ευρύτατη χρήση που έγινε στην εργασία του Πατρινού φωτογράφου (κατάγεται από την Πάτρα, φοίτησε στο Πρότυπο Λύκειο και στη συνέχεια εργάστηκε στην Αθήνα). Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι στο Google.gr βρίσκονται ακόμη αυτές οι φωτογραφίες τις οποίες... ο οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει και μάλιστα χωρίς να μπορεί εύκολα να πληροφορηθεί την «πηγή» ή το όνομα του φωτογράφου, αφού ως γνωστόν το περιοδικό Maxim (του Ομίλου Κωστόπουλου) έχει διακόψει την κυκλοφορία του.dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου