29.11.13

Οριστικό ''ΟΧΙ'' του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για αλλαγές στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Οριστική και αμετάκλητη φαίνεται πως είναι η απόφαση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μη στηρίξει τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος Yπουργός, Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τον Eκλογικό Νόμο των επικείμενων Αυτοδιοικητικών Eκλογών.Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του epoli.gr, το «ντέρμπι»  ανάμεσα στα στελέχη που συντάσσονται με τις θέσεις του κ. Μιχελάκη, όπως ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, και τους «συντρόφους» τους, που θεωρούν πως, οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να συζητηθούν ταυτόχρονα με τις αλλαγές του εκλογικού συστήματος των Εθνικών Εκλογών (Πάρις Κουκουλόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης κ.λπ.) έχει βγάλει νικητές τους δεύτερους…!
Η «επικράτηση» αυτή αντικατοπτρίζεται και στο ψήφισμα που έλαβε χτες η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, στο οποίο εκφράζεται η ρητή και κατηγορηματική αντίθεση, τόσο στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, όσο και στο «σπάσιμο» των μεγάλων νησιωτικών δήμων.
Η απόφαση της ηγεσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «κυριάρχησε» και στα πηγαδάκια των «πράσινων» και όχι μόνο δημάρχων, κατά τη χτεσινή Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, με τους περισσότερους να συμφωνούν απόλυτα με την συγκεκριμένη επιλογή.
Άλλοι πάλι επέμεναν πως, μόνο με τις αλλαγές που προωθεί η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών θα μπορέσουν «να διασωθούν ορισμένοι από τους "πράσινους" υποψηφίους».
Σε αντίθετη περίπτωση, όπως έλεγαν, έρχεται «χιονοστιβάδα», τόσο κατά των υποψηφίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και κατά των «γαλάζιων»…!
ΠΗΓΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου