16.11.13

Απίστευτο παιχνίδι της μοίρας για την οικογένεια που ξεκληρίστηκε στο ναυάγιο


Τα τέσσερα αδελφάκια που πνίγηκαν μαζί με τον πατέρα τους στο ναυάγιο στην Πάλαιρο, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, κρύβουν μια συγκλονιστική ιστορία, όπως τόσες άλλες που δεν μάθαμε ποτέ.

Tα τέσσερα παιδάκια, o Μοχάμεντ 3,5 ετών, η Σαντ 5,5 ετών, η Γουάντ 8 ετών και η Σερχάντ 9 ετών και ο 36χρονος πατέρας τους πνίγηκαν, όπως και άλλοι 7 Σύροι, όταν ανατράπηκε η βάρκα με την οποία κύκλωμα δουλεμπόρων, στο οποίο συμμετέχουν τουλάχιστον 4 Έλληνες, είχε υποσχεθεί ότι θα τους μετέφερε στην Ιταλία.

Η μοίρα δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στη Δανία, όπου ο 36χρονος Ζαχαρίας ήθελε να μεταφέρει τα ορφανά, από μητέρα, παιδιά του για να ζήσουν μακριά από τον εμφύλιο της πατρίδας τους.

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, μόλις μία εβδομάδα πριν οι ελληνικές αρχές τους είχαν εντοπίσει ανοιχτά της Κεφαλονιάς σε άλλο δουλεμπορικό σκάφος, μαζί με 26 ακόμα Σύρους. Το πλήρωμα ενός ελικόπτερου της πολεμικής αεροπορίας είδε πρώτο το σκάφος και στη συνέχεια το λιμενικό τους μετέφερε στην Κεφαλονιά.

Τότε τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αργοστολίου, όπου δέχθηκαν τη φροντίδα των γιατρών και των τοπικών αρχών.

Στις φωτογραφίες από την τοπική ιστοσελίδα inkefalonia.gr τα τέσσερα παιδιά χαμογελούν ευτυχισμένα παρά τα τόσα βάσανα. Είναι όλοι μαζί ενωμένοι, έτοιμοι να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε λίγες μέρες μετά...

Ο 36χρονος πατέρας είχε 20 ημέρες περιθώριο να εγκαταλείψει την Ελλάδα, καθώς έληγε η προσωρινή άδεια παραμονής. Ο πατέρας επέλεξε να μην επιστρέψει στη Συρία για να μη μεγαλώσουν τα παιδιά του στη σκια του εμφυλίου. Θέλησε να φύγει από την Ελλάδα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στη Σκανδιναβική Χερσόνησο.

Με τα χρήματα για τα εισιτήρια αγόρασε από το κύκλωμα των δουλεμπόρων τα "εισιτήρια του θανάτου" για την Ιταλία, πιστεύοντας ότι από κει θα καταφέρει να φθάσει στη Δανία για να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή μαζί με τα τέσσερα αγγελούδια του.

Δεν τα κατάφερε ποτέ. Η πλαστική βάρκα που τους επιβίβασαν οι δουλέμποροι ανατράπηκε παρασύροντας τους στο βυθό της θάλασσας, προσθέτοντας μια ακόμη μαύρη σελίδα στο βιβλίο με τις τόσες τραγικές ιστορίες ανώνυμων, ταλαιπωρημένων ανθρώπων που το μόνο που ζήτησαν ήταν μια ευκαιρία στην ελπίδα.

newsit.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου