29.11.13

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

Συνεχίζεται η αναταραχή στον χώρο της Υγείας, καθώς εκτός από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, απεργούν σήμερα και οι νοσοκομειακοί γιατροί και για το λόγο αυτό τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για τα νοσοκομεία της περιφέρειας και τετράωρη στάση εργασίας (11:00 - 15:00) για τα νοσοκομεία της Αττικής.
Στις 12 το μεσημέρι οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή γιατρών και εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ και των ψυχιατρικών νοσοκομείων. 
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) μεταξύ άλλων διεκδικεί «να αποτραπούν οι αυθαίρετες μετακινήσεις, να στελεχωθούν όλα τα υποστελεχωμένα τμήματα νοσοκομείων με επαρκές νοσηλευτικό-ιατρικό-εργαστηριακό προσωπικό, να αξιοποιηθούν στην Ελλάδα οι νέοι γιατροί που αναγκάζονται να ξενιτευτούν» κ.ά..
«Αγωνιζόμαστε κατά των μνημονιακών πολιτικών που συρρικνώνουν και υποχρηματοδοτούν το δημόσιο σύστημα υγείας, κατά των λουκέτων σε νοσοκομεία που θέτουν προσωπικό σε διαθεσιμότητα», τονίζει από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ. 
Την απεργία στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).«Δηλώνουμε ότι ο ιατρικός κόσμος θα αντιταχθεί σύσσωμος σε κάθε παρέμβαση που ευρίσκεται στην παραπάνω κατεύθυνση», υπογραμμίζει ο ΠΙΣ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου