23.11.13

Νέα επιδείνωση με καταιγίδες -πρώτα χιόνια στα ορεινά

Νέα επιδείνωση με καταιγίδες -πρώτα χιόνια στα ορεινά
Επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 
Τα πρώτα χιόνια αναμένεται να πέσουν αύριο στα ορεινά.
Σήμερα, στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν στη δυτική Πελοπόννησο και από αργά το βράδυ και στην ανατολική Πελοπόννησο.
Για αύριο Κυριακή προβλέπεται κακοκαιρία με με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούνμ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 8 Μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα δείξει από 11 ως 17 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική μακεδονια (κυριως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 1000 μετρά). Ύφεση την φαινομένων τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 1000 μετρά). Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα, ενώ ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα στα βόρεια.


Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου