30.11.13

ΕΡΕΥΝΑ-Με πόσους άντρες κάνει σεξ μια γυναίκα στη ζωή της !

Μια νέα έρευνα έρχεται να δείξει πόσο έχει αλλάξει η σεξουαλική ζωή των γυναικών τα τελευταία χρόνια, ρίχνοντας μια αποκαλυπτική ματιά στις σχέσεις των δύο φύλων. 
Φαίνεται ότι την τελευταία εικοσαετία η σεξουαλική ζωή των γυναικών έχει γίνει πιο τολμηρή και πλέον συνάπτουν σχέσεις με το διπλάσιο αριθμό αντρών.
Η μέση γυναίκα έχει πλέον 8 συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής της – από τους 4 που είχε τη δεκαετία του '90 – φτάνοντας σχεδόν τους άντρες, στους οποίους ο μέσος όρος είναι οι 12 σύντροφοι. Επίσης, είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να έχουν μια λεσβιακή εμπειρία σε σχέση με δύο δεκαετίες πριν, ενώ εκείνες που έχουν καλύτερη μόρφωση, τείνουν να είναι πιο περιπετειώδεις.
Οι ερευνητές από το University College London, οι οποίοι ρώτησαν 15 χιλιάδες ενήλικες, λένε ότι οι πρόσφατες «ριζικές αλλαγές» στο γυναικείο καθεστώς, είχαν μια βαθιά επίδραση στη σεξουαλική τους ζωή. Σε γενικές γραμμές όμως, διαπίστωσαν ότι οι ενήλικες κάνουν σεξ λιγότερο συχνά από ότι πριν από δέκα χρόνια, πιθανώς λόγω της πολυάσχολης καθημερινότητάς τους. Κατά μέσο όρο, οι άνδρες και γυναίκες ηλικίας 16 έως 44 κάνουν πλέον σεξ μόνο τρεις φορές το μήνα σε σύγκριση με πέντε στη δεκαετία του 1990, κάτι το οποίο οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι παίρνουν τη δουλειά στο σπίτι τους.
Η καθηγήτρια του London School of Hygiene and Tropical Medicine, Kaye Wellings, πιστεύει ότι είναι «αξιοσημείωτες» οι αλλαγές που έχουν σημειωθεί στην συμπεριφορά των γυναικών, την τελευταία εικοσαετία. »Σε ορισμένους τομείς της σεξουαλικής συμπεριφοράς, έχουμε δει μια μείωση του χάσματος των δύο φύλων, αλλά σε άλλες έχουμε δει τις γυναίκες να προσπερνούν τους άντρες στην ποικιλομορφία της συμπεριφοράς τους. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι αλλαγές είναι πιο έντονες μεταξύ των γυναικών υψηλού μορφωτικού επιπέδου». Από την έρευνα προκύπτει ότι πλέον τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες χάνουν την παρθενιά τους σε αρκετά μικρότερη ηλικία, με το μέσο όρο να κάνει σεξ για πρώτη φορά στα 16, σε αντίθεση με τους σημερινούς εξηντάρηδες που έκανε στην ηλικία των 19.
Αναφερόμενη στην τάση της εποχής, σύμφωνα με το joytv, που θέλει τους ενήλικες να κάνουν λιγότερο σεξ, η καθηγήτρια δήλωσε «Η δουλειά έρχεται πλέον στα σπίτια μας, δεν υπάρχει αυστηρός διαχωρισμός. Οι άνθρωποι παίρνουν τα laptop και τα iPads στα κρεβάτια τους. Δουλεύουν πολύ σκληρά και είναι απασχολημένοι». Οι επιστήμονες αποκάλυψαν επίσης ότι λιγότεροι άνθρωποι συζούν με τους συντρόφους τους, κάτι που σημαίνει λιγότερες πιθανότητες για σεξ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου