15.11.13

ΠΥΛΟΣ-Υπεγράφη το «ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ - ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ – ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ»

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ της 38ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ
ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ - ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ – ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ»


Υπογράφτηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση της 38ης Επαρχιακής Οδού Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο» ανάμεσα στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον ανάδοχο Κ/Ξ ΝΑΟΥΜ ΕΘ ΑΤΕ-ΤΕΔΡΑ ΕΠΕ.

Για το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη εγκριθεί διάθεση πίστωσης ποσού €13,8 εκατομμυρίων από το Υπουργείο. 

Το έργο αναλυτικά προβλέπει τη βελτίωση σε μήκος περίπου 13,8χλμ της 38ης Επαρχιακής Οδού Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο η οποία συνδέει την Ε.Ο. 82 «Σπάρτη-Καλαμάτα-Μεσσήνη-Βελίκα-Πύλος» με την Ε.Ο. 9 «Πάτρα –Πύργος-Κυπαρισσία-Πύλος-Μεθώνη». Στην ανωτέρω οδό θα εφαρμοστεί διατομή ενιαίου οδοστρώματος πλάτους έντεκα (11) μέτρων, με εξαίρεση ορισμένα τμήματα όπου η διατομή θα έχει πλάτος εφτά και μισού (7,5) μέτρων. Στο έργο περιλαμβάνονται τα απαιτούμενα έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης, έξι ισόπεδοι κόμβοι, μια ισόπεδη κυκλική πλατεία καθώς και έργα αποκατάστασης παράπλευρου και εγκάρσιου δικτύου μήκους 3,1 χλμ.

Πέραν των προαναφερθέντων στην πράξη έχουν συμπεριληφθεί οι δαπάνες για μετακινήσεις δικτύων, αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες, απαλλοτριώσεις. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος έχει ήδη αναρτήσει τους πίνακες απαλλοτριώσεων, για τις εκτάσεις που προβλέπει το έργο, από 15/10/2013.

Η ανάδοχος εταιρεία ξεκινά εργασίες από 1/1/2014 και ο χρόνος υλοποίησης και παράδοσης του έργου είναι είκοσι επτά μήνες.

Μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν όλες οι προαπαιτούμενες διαδικασίες, γεγονός που οφείλεται τόσο στην στενή και ευαγή συνεργασία του Υπουργείου, της Περιφέρεις και του Δήμου αλλά και στις κατευθύνσεις οι οποίες είχαν δοθεί εξ αρχής από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για επίσπευση των ενεργειών.

Η βελτίωση του οδικού δικτύου της χώρας είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα συμβάλει στο αναπτυξιακό όραμα της χώρας. Οι συνέργειες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο μπορούν να ξεπεράσουν τα τυχόν προβλήματα. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, μεγάλης σημασίας για το Δήμο Πύλου-Νέστορος αλλά και το Νομό Μεσσηνίας το αποδεικνύει στην πράξη.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καφαντάρης δηλώνει: « η υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του έργου βελτίωση του επαρχιακού δρόμου Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο αλλά και σειρά άλλων έργων τα οποία ξεκινούν ήδη να κατασκευάζονται στο Δήμο μας, τόσο στον τομέα των οδικών έργων αλλά και σημαντικά έργα υποδομών, αποχετευτικά, έργα ύδρευσης, ασφαλτόστρωσης θέτουν ισχυρές βάσεις για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου