23.11.13

«Θα ψήφιζα Σαμαρά για πρόεδρο της ΕΕ!»


Λέτα: «Θα ψήφιζα Σαμαρά για πρόεδρο της ΕΕ!»

«Θα ψήφιζα σίγουρα τον κ. Σαμαρά» για πρόεδρο της ΕΕ, δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου της Sueddeutsche Zeitung ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, στέλνοντας ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και στήριξης στην Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της.
Ο κ. Λέτα στάθηκε ιδιαιτέρως στην προτεραιότητα, όπως είπε, της καταπολέμησης της ανεργίας των νέων της Ευρώπης, αλλά και στη στροφή προς την ανάπτυξη -κάτι που τονίστηκε και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Μάλιστα, τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθεί ειδική σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στη Ρώμη, στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.
Ο ιταλός πρωθυπουργός αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στην ανάγκη για ένα νέο όνειρο και αφήγημα για την Ευρώπη και υποστήριξε ότι η κρίση προήλθε όχι από την Ευρώπη, αλλά από την έλλειψή της. Επισήμανε ακόμη τον κίνδυνο από την ενίσχυση των λαϊκιστικών και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων και εξέφρασε την ανησυχία του για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το φαινόμενο. «Μόνο οι λαϊκιστές διαθέτουν σήμερα αφήγημα για την Ευρώπη. Πρέπει κι εμείς να βρούμε το δικό μας νέο αφήγημα», είπε και αναφέρθηκε στην εικόνα του Χέλμουτ Κολ με τον Φρανσουά Μιτεράν το 1984 πιασμένους χέρι-χέρι στο Βερντέν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου