30.11.13

Πωλούνται διαμερίσματα με... 5.000 ευρώ

Στοιχεία - σοκ για την πώληση κατοικιών δημοσιεύει η Ημερησία του Σαββάτου, καθώς υπάρχουν διαμερίσματα που δίδονται προς 5.000 ευρώ μόλις
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται κυρίως για παλαιές κατοικίες, ωστόσο οι τιμές στην αγορά φαίνεται ότι σημειώνουν σε γενικό επίπεδο ελεύθερη πτώση.

Όπως γράφει η εφημερίδα, σε πολλές περιοχές τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών είναι σχεδόν στο σύνολο τους άδεια, αφού κατοικείται μόνο το 10% από αυτά.

Έρευνα της εφημερίδας σε πωλητήρια διαμερισμάτων αποκαλύπτει όλο το εύρος της βουτιάς που έχει σημειώσει η αγορά ακινήτων, καθώς υπάρχουν και διαμερίσματα που διατίθενται ακόμα και στη μισή τιμή από αυτή της αναγραφόμενης στην αγγελία, σε περίπτωση άμεσης αγοράς από τον ενδιαφερόμενο.

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που συγκέντρωσε η Ημερησία:


  • Στο Παγκράτι, γκαρσονιέρα 25 τ.μ. με φυσικό αέριο σε ανακαινισμένη. πολυκατοικία δίνεται 5.500 ευρώ ή 220 ευρώ/τ.μ. αλλά από τον Μάιο είναι απούλητη.
  • Στην Πλατεία Αμερικής, διαμέρισμα 23 τ.μ. προσφέρεται από τον Ιανουάριο αντί 5.000 ευρώ.
  • Στην οδό Αγίου Μελετίου, διαμέρισμα 38 τ.μ. με κήπο 65 τ.μ. σε καλή κατάσταση προσφέρεται από τον Φεβρουάριο αντί 7.500 ευρώ ή 197 ευρώ/τ.μ.
  • Στο Νέο Κόσμο, σε ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 26 τ.μ. έγινε μείωση 2.000 ευρώ και πωλείται 6.000 ευρώ.
Παράλληλα, νεόδμητες κατοικίες πωλούνται κάτω της αντικειμενικής αξίας τους, κυρίως λόγω της αδυναμίας των ιδιοκτητών να πληρώσουν τους επιβαλλόμενους και ολοένα αυξανόμενους φόρους.
Υπάρχουν περιοχές στην Αττική ή την επαρχία όπου η τιμή πώλησης ξεκινά κάτω από 1.000 ευρώ/τ.μ. Μάλιστα, πολλοί εργολάβοι οικοδομών, επισημαίνουν ότι αναγκάζονται να πωλούν ακόμη και κάτω από το κόστος το οποίο προσδιορίζουν, μαζί με την αξία του οικοπέδου στα 1.000 με 1.200 ευρώ/τ.μ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου