20.11.13

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ- Το 38% των Ελλήνων παίρνει δανεικά για να πληρώσει τους λογαριασμούς του


Το 38% των Ελλήνων παίρνει δανεικά για να πληρώσει τους λογαριασμούς του

Δραματικές είναι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, όπως αποδεικνύεται και από την έρευνα της ολλανδικής εταιρείας Trendbox. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότεροι από 1 στους 3 Ελληνες παίρνει δανεικά για να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Παράλληλα, άνω από το 40% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν έχει αρκετά χρήματα για αξιοπρεπή διαβίωση και το ίδιο ποσοστό σκέφτεται σοβαρά να μεταναστεύσει.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Deutshe Welle η οποία αναφέρει ότι το 38% δανείζεται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του και έτσι η Ελλάδα αναδεικνύεται πρώτη σε αυτό τον τομέα. Συνήθως απευθύνονται σε μέλη της οικογενείας τους και φίλους, ενώ πολλοί επιβαρύνουν δυσανάλογα τις πιστωτικές τους κάρτες. Επίσης, οι 7 στους 10 πιστεύουν ότι περισσότερο από το 50% των συμπατριωτών τους αδυνατεί να πληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του.
Οι περισσότεροι λογαριασμοί που μένουν απλήρωτοι ή εξοφλούνται εκπρόθεσμα είναι οι λογαριασμοί των εταιρειών κοινής ωφέλειας και τα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ, αναφέρεται στο πόρισμα της έρευνας.
Το 67% συμφωνεί ότι οι λογαριασμοί θα πρέπει να εξοφλούνται εμπρόθεσμα, ωστόσο το 57% αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να αντεπεξέρχεται κάθε μήνα στις υποχρεώσεις του.
Οι Ελληνες, βάσει της συγκεκριμένης έρευνας, θεωρούν την απώλεια της θέσης εργασίας και κατά δεύτερον τις μειώσεις των μισθών τους ως τους λόγους που ευθύνονται για την κακή οικονομική οτυς κατάσταση. Ως εξίσου σημαντικός λόγος αναφέρεται η αύξηση της φορολογίας (εισοδήματος, ΦΠΑ κλπ.) και οι τιμές του πετρελαίου. Τέλος, μόλις το 16% του πληθυσμού καταφέρνει να αποταμιεύσει ένα σταθερό ποσό μηνιαίως.
Πάντως, και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένας στους 4 πολίτες δηλώνει ότι μετά την εξόφληση των μηνιαίων λογαριασμών δεν του περισσεύει χρήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου