16.11.13

Επτά συλλήψεις και 29 προσαγωγές στην Λακωνία

Επτά άτομα συνελήφθησαν σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Λακωνία, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.
Στη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία έγιναν έλεγχοι σε 261 άτομα και σε 245 οχήματα, προσήχθησαν 29 άτομα και συνελήφθησαν επτά, κατηγορούμενα για ναρκωτικά, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και εκκρεμούσες καταδικαστικές αποφάσεις.
Επίσης, δύο αλλοδαποί κατηγορούνται για πλαστογραφία και γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα ενώ κατηγορείται ένας ακόμα αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στην χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Συνολικά, εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές σπιτιών και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Ευρώτα και της Σπάρτης, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών και το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός 25χρονου Ρομά και σε βάρος άλλων πέντε Ρομά, ηλικίας από 16 έως 24 ετών, αντίστοιχα.
Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν 109 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα περίστροφο, τέσσερα φυσίγγια, ποσότητα χασίς 14,7 γραμμαρίων και μια ζυγαριά ακριβείας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου