26.10.13

ΦΩΤΟ-Oι Femen από την Τουρκία προκαλούν τον Ερντογάν

altΈτοιμες να προτάξουν τα στήθη τους και στην Κωνσταντινούπολη είναι οι ακτιβίστριες της φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN που επεκτάθηκε και στην Τουρκία με νέο παράρτημα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας, με τις γυμνόστηθες που υπερασπίζονται μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των γυναικών, οι FEMEN κατέφθασαν και στην Τουρκία, μετά την Ουκρανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.
«Ανακοινώνουμε ότι τα γραφεία των FEMEN στην Τουρκία άνοιξαν. Αγωνιστείτε για τη δημοκρατία στη χώρα», έγραφε μήνυμα στο Twitter, που συνοδευόταν από φωτογραφία με μία νεαρή να έχει ζωγραφισμένη την τουρκική σημαία στο στέρνο της.


«Ερντογάν, μην προσπαθήσεις καν να σταματήσεις τις Τουρκάλες ακτιβίστριές μας. Θα πάρουμε εκδίκηση», ανέφερε στο προσωπικό προφίλ της στο Twitter η επικεφαλής της οργάνωσης, Ινα Σεβτσένκο.
Την ίδια ώρα, νεότερες φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η επικεφαλής με νέες γυναίκες να ποζάρουν έχοντας ζωγραφισμένη τη σημαία της Τουρκίας στο κορμί τους και γράφοντας συνθήματα «Ελευθερώστε την Τουρκία».
Μάλιστα, μία από τις εικονιζόμενες πρόκειται να διαμαρτυρηθεί για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου που θα περάσει από δασική έκταση του Πολυτεχνείο Μέσης Ανατολής (ODTÜ) στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα να εκριζωθούν χιλιάδες δέντρων.
Μάλιστα, προ ημερών σημειώθηκαν επεισόδια με την τουρκική αστυνομία να πραγματοποιεί ρίψη δακρυγόνων για να διαλύσει τους φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν τα έργα για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.
Απαντώντας στους διαδηλωτές ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι όσοι αντιδρούν συμπεριφέρονται σαν κακοποιοί, τονίζοντας ότι «δρόμος σημαίνει πολιτισμός» και προσθέτοντας ότι ούτε τα δέντρα, ούτε καν το τζαμί θα σταθούν εμπόδιο στον δρόμο του πολιτισμού.




ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου