24.10.13

Δηλώστε λογαριασμό για το «ακατάσχετο»

Μόνο αν δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό που θέλουν να ισχύσει το «ακατάσχετο», θα γλιτώσουν την αφαίρεση χρηματικών ποσών οι καταθέτες. 
Αυτό επισημαίνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή με αφορμή τις καταγγελίες καταναλωτών για συμψηφισμούς χρεών που έχουν έναντι των τραπεζών.
 Σύμφωνα με τον Ευάγγ. Ζερβέα από τις 14 Ιουνίου 2013 ισχύουν οι διατάξεις του νόμου 4161 σύμφωνα με τις οποίες απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό. Ωστόσο, το εν λόγω ακατάσχετο συνοδεύεται από τη νομοθετική πρόβλεψη ότι «με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».
 Κατόπιν αυτών ο Συνήγορος του Καταναλωτή, καλεί τους καταθέτες να προβούν άμεσα σε δήλωσή τους προς εκείνη την τράπεζα που τηρούν λογαριασμό για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομικό τους λογαριασμό ή των 2.000 ευρώ για κοινό τους λογαριασμό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου