9.10.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν το Αντιφασιστικό φεστιβάλ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας στηρίζει  και συμμετέχει μαζί με άλλα σωματεία,  φορείς και κινήσεις  στο  2ο   Αντιφασιστικό  Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που θα γίνει στο πάρκο του Λιμενικού στις 12-13 Οκτωβρίου στην πόλη μας.
 Την εποχή των Μνημονίων και της σκληρής λιτότητας , μέσα σε μια μεγάλη οικονομική κρίση,    το αίσθημα της ξενοφοβίας είναι σε άνοδο, γίνεται άλλοθι σε σκοτεινούς πολιτικούς χώρους  και τα   ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται και ξεθωριάζουν μέσα σε φασιστικές ιαχές.  Γεννιούνται έτσι  ρατσιστικές πολιτικές με νεοναζιστική ιδεολογία που αφαιρούν ανθρώπινες ζωές. 
Η Ιστορία έχει αποδείξει πολλές φορές, ότι όταν οι διακρίσεις, η ανισότητα και η μισαλλοδοξία αποκτήσουν ρίζες, μπορούν να καταστρέψουν τα ίδια τα θεμέλια των κοινωνιών, να περάσουν τα σύνορα και να μας δηλητηριάσουν. Οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί  να καταπολεμήσουμε  τις στενές  αντιλήψεις που γεννούν τις διακρίσεις και καλλιεργούν το μίσος.
Η παρουσία μας και η ενεργή συμμετοχή μας στο  2ο   Αντιφασιστικό  Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα είναι μια μεγάλη απάντηση στο ρατσισμό και το φασιστικό κίνδυνο. Να είμαστε όλοι εκεί….

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου