4.10.13

Άνεργος σε Στουρνάρα: «Πάρτε το σπίτι και τα τέσσερα παιδιά μου»

Να στείλει τα τέσσερα παιδιά του στο... υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να τα τρέφει και να τα μεγαλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας απειλεί 39χρονος άνεργος από τη Θεσσαλονίκη! 

Ο τραγικός πατέρας έσωσε από τα «νύχια» των τραπεζών το αγορασμένο με δάνειο διαμέρισμα όπου ζει η οικογένειά του. Ομως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και με την εφορία.

Πριν από λίγες ημέρες, η ΔΟΥ Θεσσαλονίκης του κατάσχεσε το διαμέρισμα για χρέος 24.000 ευρώ. 

Απελπισμένος πήρε την οικογένειά του και νοίκιασε άλλο σπίτι. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, έστειλε τα κλειδιά του αγορασμένου διαμερίσματος στην αρμόδια εφορία...

Ο γολγοθάς του ανέργου ξεκινά πριν από μερικά χρόνια. 

Ο ίδιος ήταν ελεύθερος επαγγελματίας και πιο συγκεκριμένα υδραυλικός. Η γυναίκα του εργαζόταν σε βιοτεχνία. Το 2005 η σύζυγός του απολύεται καθώς η επιχείρηση μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία. Τρία χρόνια αργότερα ο 34χρονος (τότε) υδραυλικός αναγκάζεται να κλείσει τα βιβλίά του ως ελεύθερος επαγγελματίας. Εκτοτε το ζευγάρι δεν έχει βρει δουλειά.

Λίγο πριν η κρίση χτυπήσει αλύπητα την οικογένεια ο σύζυγος λαμβάνει στεγαστικό δάνειο 160.000 ευρώ και αγοράζει παλιό διαμέρισμα στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης. Πλήρωνε κανονικά τις δόσεις μέχρι που και οι δύο έμειναν χωρίς δουλειά. 

Τότε, τέθηκε το δίλημμα: ή θα ζούσε η οικογένεια ή θα πλήρωναν την τράπεζα. Επέλεξαν την πρώτη λύση, Την ίδια ώρα, ο υδραυλικός είχε ανοικτούς λογαριασμούς και με την εφορία όσο διάστημα ασκούσε το επάγγελμα. Χρωστούσε 24.000 ευρώ. Καθώς δεν υπήρχαν εισοδήματα, δεν μπορούσε να πληρώσει το χρέος.

Το ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά του (12, 8, 7 και 4 ετών) ζουν χάρη στη βοήθεια της εκκλησίας. Πηγαίνουν καθημερινά στο συσσίτιο για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί. Ο 39χρονος κατάφερε να αποτρέψει την κατάσχεση του σπιτιού από την πιστώτρια τράπεζα, καθώς επρόκειτο για την πρώτη κατοικία. Ομως η εφορία αποδείχθηκε πιο σκληρό καρύδι. Πριν από λίγες ημέρες έστειλε στον άνεργο κατασχετήριο οδηγώντας τον στο να νοικιάσει διαμέρισμα. 

Ο 39χρονος, μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδας, έστειλε τα κλειδιά του διαμερίσματος στην εφορία και την επιστολή στον Γιάννη Στουρνάρα στην οποία αναφέρει:

«Το δημόσιο έχει καταντήσει μεγαλύτερο “αρπαχτικό” ακόμη κι από τις τράπεζες. Και ακόμη κι αν κατάφερνα να σώσω το σπίτι από την τράπεζα... δεν μπόρεσα να κάνω το ίδιο όσον αφορά τις υποχρεώσεις μου απέναντι στην εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Κι έτσι κι έγινε: ήδη προχώρησε η διαδικασία κατάσχεσης του σπιτιού μου κι είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει και ο εκπλειστηριασμός του. 

Το σπίτι μου βγήκε στο σφυρί για χρέη συνολικά 24.000 ευρώ προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν περιμένω να με καταλάβετε, αλλά αφού είστε ειδήμονες στην οικονομική διαχείριση θέλω να μου προτείνετε έναν τρόπο ώστε να εξασφαλίσω την επιβίωση της οικογένειάς μου, υπό αυτές τις συνθήκες τις οποίες σας εκθέτω. 

Επειδή όμως είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρω να βρω άμεσα δουλειά (που να μου εξασφαλίζει μισθό και όχι ψίχουλα) πιθανότατα σύντομα θα βρεθώ σε αδυναμία να συντηρήσω κι αυτό το μισθωμένο σπίτι. Τότε, σας γνωστοποιώ ότι θα σας στείλω –εκτός από τα κλειδιά του σπιτιού μου- και τα τέσσερα παιδιά μου ώστε να τα μεγαλώσετε εσείς!». 
Ελεύθερος Τύπος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου