5.10.13

Ομολογία ότι έγινε κάλεσμα σε "Τάγμα Εφόδου" πριν την δολοφονία Φύσσα έχει στα χέρια του ο ανακριτής

Ομολογία με σαφή αναφορά σε «κάλεσμα» μελών της τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, μισή ώρα πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έκανε απολογούμενος στον ανακριτή ο 52χρονος συνταξιούχος που παραδόθηκε χθες στις Αρχές.

Ο αποκαλούμενος, μεταξύ των γνωστών του ως «απόστρατος», που αφέθηκε ελεύθερος νωρίτερα σήμερα με απαγόρευση εξόδου από την χώρα, φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι το επίμαχο βράδυ έγινε κάλεσμα σε «Τάγμα εφόδου» στις 11.00 πριν δηλαδή την δολοφονία του μουσικού.

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος έλαβε γραπτό μήνυμα από τον πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη «που μας καλούσε στην τοπική». Έτσι τηλεφώνησε στον Ρουπακιά για να τον ρωτήσει εάν ξέρει κάτι και εκείνος του απάντησε ότι δεν ξέρει.

Ακολούθως ο «απόστρατος» τηλεφώνησε στον Γιώργο Πατέλη -που είναι προσωρινά κρατούμενος- και όπως υποστηρίζει τον ρώτησε «κύριε Γιώργο τι μας θέλετε;». Ο Πατέλης, κατά τον συγκατηγορούμενο του, του ζήτησε χωρίς να του εξηγήσει «σε 10 λεπτά να είμαι στην τοπική».

«Κάλεσα τον Σ. και τον ρώτησα εάν ήξερε κάτι», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος στον ανακριτή. Και πρόσθεσε στην κατάθεση του: «Μου είπε ``όχι`` και επειδή δεν είχα μεταφορικό μέσο του ζήτησα να έρθει να με πάρει να πάμε μαζί. Μου τηλεφώνησε και ο Ρουπακιάς. Πήγαμε στην τοπική και τα γραφεία ήταν κλειστά. Προχωρώντας πιο κάτω βρήκαμε 7 μοτοσυκλέτες με άτομα της τοπικής με στρατιωτικά παντελόνια και τους ρώτησα ``Υπάρχει κάποιο όχημα να μοιράσουμε τρόφιμα;`` Εκείνοι μου απάντησαν ``Τι τρόφιμα ρε; Εδώ πάμε να δώσουμε μάχη. Πιάσανε δύο άτομα του πυρήνα της ασφάλειας, δικούς μας``. Είπα στον Σ. ``Πάμε να φύγουμε, αυτοί εδώ είναι συμμορία. Τι δουλειά έχουμε εμείς;`` Πήγαμε παρακάτω να βάλει βενζίνη και να πάρει τσιγάρα και έστειλε γραπτό μήνυμα στον Πατέλη από το κινητό μου και μου ζήτησε να τηλεφωνήσω στον Ρουπακιά ο οποίος απάντησε και μου είπε ``είμαι στην αστυνομία, με έπιασαν``. ``Όχι τον Ρουπακιά ρε γαμώτο``, είπε ο Σ. και στη συνέχεια μου ζήτησε να ενημερώσω τον Πατέλη».

Ο 52χρονος «απόστρατος», όπως τον αποκαλούσαν - είχε υπηρετήσει ως έφεδρος στην Αεροπορία και ήταν συνταξιούχος οδηγός των ΕΛΤΑ- είναι εμπλεκόμενος και στην δικογραφία που χειρίζεται η ανακρίτρια Πειραιά για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και είναι κατηγορούμενος στην δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση» βάση των στοιχείων της άρσης απορρήτου αλλά και της κατάθεσης Ρουπακιά: «Ημουν σε άλλη καφετέρια από το θύμα. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια, έλαβα τηλέφωνο από τον Δ. απόστρατο των Ενόπλων Δυνάμεων, που τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία», είπε ο Ρουπακιάς.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των τηλεφωνικών κλήσεων και το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου βάση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ο «απόστρατος» κινήθηκε στο επίμαχο βράδυ σε Κοκκινιά, Νίκαια, Μανιάτικα, Κερατσίνι και φαίνεται ότι μετά τη δολοφονία είχε περάσει από τον δρόμο της συμπλοκής.

Παράλληλα ανώνυμο τηλεφώνημα «από πρώην χρυσαυγίτη» που έγινε στην ασφάλεια και το περιεχόμενό του καταγράφηκε και μεταφέρθηκε στη δικογραφία, φέρεται να τον εμφανίζει ως «συντονιστή» της επίθεσης.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες οι μάρτυρες υπό καθεστώς προστασίας που κατέθεσαν στον ανακριτή φέρονται να έχουν δώσει σαφή στοιχεία για εμπλοκή προσώπων που περιλαμβάνονται μεταξύ των ήδη κατηγορουμένων αλλά και για εμπλοκή βουλευτών της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν αντιμετωπίσει έως σήμερα κατηγορία.

Επίσης ο Γιάννης Αγγος, που κρίθηκε νωρίτερα σήμερα προφυλακιστέος, ζήτησε να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο, αίτημα που ο ανακριτής έκαν δεκτό προσδιορίζοντας το «ραντεβού» τους για τη Τρίτη.

Ο Αγγος θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση καθώς ήταν στην καφετέρια που καθόταν και ο Π. Φύσσας και είναι αυτός που ειδοποίησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να πάνε εκεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου