10.10.13

Χρηματοδότηση στους φαρμακοποιούς από την Τράπεζα Πελοποννήσου

Το νέο χρηματοδοτικό της προϊόν, MediΣυν, το οποίο απευθύνεται στους φαρμακοποιούς της Πελοποννήσου, παρουσίασε σήμερα η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου.
Στην παρουσίαση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι η πρωτοβουλία της Τράπεζας Πελοποννήσου με την οποία παρέχεται ουσιαστική στήριξη στην επιχειρηματική δραστηριότητα των φαρμακοποιών μπορεί να αποτελέσει μοντέλο και για άλλες περιοχές και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν επισφάλειες για την Τράπεζα από τον ΕΟΠΥΥ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο γενικός γραμματέας του Υπ. Υγείας κ. Πελ. Καλλίρης, οι βουλευτές Κορινθίας κ.κ. Χρ. Δήμας και Κ. Κόλλιας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δέδες, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Αναστασία Μπάρτζη, το μέλος της Συνομοσπονδίας Φαρμακοποιών Ελλάδος κ. Π. Σιαπκαράς και ο διοικητής και υποδιοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου. Καλωσορίζοντας τον Υπουργό Υγείας και τους λοιπούς προσκεκλημένους, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου κ. Γιώργος Δαλαμαρίνης, αναφέρθηκε στην 20ετή παρουσία της Τράπεζας στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας της Πελοποννήσου και στη νέα σελίδα που ανοίγεται μετά την απόφαση για γενναία  αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου. Όπως είπε, η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 15 Οκτωβρίου – 15 Δεκεμβρίου 2013 προκειμένου να υπερκαλυφθούν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, όπως τους ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος, και να δοθεί η δυνατότητα υλοποίησης του επιχειρηματικού πλάνου της Τράπεζας για την περίοδο 2013 – 2018.
Παρουσιάζοντας το νέο προϊόν της Τράπεζας Πελοποννήσου, MediΣυν, ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας κ. Πέτρος Σανταμούρης ανέφερε ότι δημιουργήθηκε με στόχο να παρέχει χρηματοδότηση στους φαρμακοποιούς για απαιτήσεις που έχουν έναντι του ΕΟΠΥΥ, παρέχοντάς τους έτσι ευχέρεια ρευστότητας προκειμένου να μπορούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα την καθημερινή τους δραστηριότητα χωρίς το παραμικρό άγχος.
Το προϊόν απευθύνεται αρχικά στους φαρμακοποιούς των νομών Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας, όπου έχει παρουσία η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, ενώ θα ακολουθήσουν και οι νομοί Αχαίας και Ηλείας στους οποίους θα επεκταθεί η Τράπεζα.
Το MediΣυν χρηματοδοτεί το φαρμακείο μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ, με απλές και συνοπτικές διαδικασίες. Προσφέρεται με επιτόκιο 8,50% (πλέον εισφοράς ν.128/75), ενώ η εκχώρηση των απαιτήσεων του ΕΟΠΥΥ μπορεί να φτάσει μέχρι το 130% της χρηματοδότησης που θα λάβει ο πελάτης με την προϋπόθεση ότι οι απαιτήσεις δεν θα είναι παλαιότερες των 6 μηνών (προμήθεια εκχώρησης απαιτήσεων 0,40%).


ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Είμαι εδώ, για να επισφραγίσω με την παρουσία μου μια καλή είδηση όσον αφορά στο Υπουργείο Υγείας, παρόλο που είναι μια συμφωνία μεταξύ ιδιωτών, των φαρμακοποιών και της τράπεζας.
Αυτή η πρόταση, αυτό το χρηματοπιστωτικό εργαλείο, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, όπου συνεχώς ακούμε ότι πρέπει να υπάρξει ρευστότητα από τις τράπεζες. Θα μπορούσε μάλιστα να αποτελέσει μοντέλο και για άλλες περιοχές της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου