20.9.13

Οι "Melios Balkana Mama" στην Καλαμάτα, στο Live Festival στα Παπλωματάδικα

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21:30 στην Πλατεία Αμφείας

"MELIOS BALKANA MAMA". 
 

The Groovy Balkan Brass Band.


Οι "MELIOS BALKANA MAMA" αποτελούν ένα από τα νέα ελληνικά συγκροτήματα που έχει ξεχωρίσει, ακολουθώντας ένα δρόμο διαφορετικό από την πεπατημένη. Επηρεασμένοι από διάφορα είδη μουσικής έχουν ένα δικό τους μουσικό στιλ, αφού έχουν ενσωματώσει τα παραπάνω στη βαλκανική μουσική με επιρροές από το βαλκανικό ήχο των χάλκινων πνευστών ο οποίος και αποτελεί τον ήχο-κατατεθέντα τους..

Το ταξίδι των "MELIOS BALKANA MAMA" στη μουσική ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011. Μέσα σ' αυτό το λίγο χρονικό διάστημα έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα μουσικά δρώμενα με το Βαλκανικό ηχόχρωμα και τους ρυθμούς της κεντρικής Ευρώπης, μέσα από μια σειρά «πειραγμένων» διασκευών καθώς και με σημαντικές συνεργασίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ και μεγάλες διοργανώσεις (Athens World Music Festival, ARK Festival καθώς και στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους με το soundtrack της ταινίας «Μπλε Καρότσα» σε μουσική του Μέλιου Κατσαμάκη και σκηνοθεσία της Δήμητρας Μπαμπαδήμα).

Ο Μέλιος Κατσαμάκης είναι ο συνθέτης και τραγουδιστής των «Balkana Mama". Τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό τους δίσκο όπως το «Οχι άλλη μιζέρια», «Το φίλο σου δεν κάνω», «Balkan Rebetiko" κ.α. αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό αλλά και από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

To Μάρτιο του 2013 η συνεργασία τους με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο στη διασκευή του τραγουδιού «Ενός Λεπτού Φιλί» σε στίχους του Μιχάλη Γκανά και ερμηνεύτρια την Αγγελική Τουμπανάκη αλλά και στις παραστάσεις με τίτλο «Λόγια του Αέρα», στο «Μικρό Παλλάς» που ακολούθησαν, απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές και τους έκαναν ιδιαίτερα αγαπητούς στο ευρύτερο κοινό.

Οι "Melios Balkana Mama" είναι οι :

Μέλιος Κατσαμάκης ~ Στίχοι|Μουσική|Τραγούδι|Τρομπέτα
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος ~ Ενορχήστρωση|Πλήκτρα|Κόρνο
Παναγιώτης Καμβυσίδης ~ Τούμπα
Δημήτρης Μποσινάκος ~ Drums
Σπύρος Πελεκάνος ~ Ηλεκτρική Κιθάρα
Παναγιώτης Δανίκας ~ Μπάσο
Γιάννης Αρβανιτάκης ~ Τρομπόνι
Jim Σταρίδας ~ Τρομπόνι
Νίκος Ράλλης ~ Τρομπέτα
Περικλής Αλιώπης ~ Τρομπέτα
Μάρκος Καραβάς ~ Σαξόφωνο

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου