18.9.13

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Καραμπάτος από το Επιμελητήριο!

Του Θανάση Παντέ 
Τέλος εποχής στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τον Γιώργο Καραμπάτο. Ο επί σειρά ετών πρόεδρος παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, αφήνοντας πίσω του ένα…πολυετές όσο και ουσιαστικό έργο που άλλαξε οριστικά την πορεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, βγάζοντάς το από την ανυποληψία και καθιστώντας το ένα από τα σημαντικότερα της χώρας, με πανελλήνια και όχι μόνο αναγνωρισιμότητα.
Η δωδεκαετής προεδρία Καραμπάτου στο σύνολό της θεωρείται επιτυχημένη, παρά τις αναπόφευκτες επιμέρους ενστάσεις κατά καιρούς, που τελικά είναι ασήμαντες στο σύνολο τους, μπροστά στο έργο που πραγματοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Έργο εξωστρεφές και πολυεπίπεδο και συγχρόνως ευφάνταστο, τεχνοκρατικό και με οραματική προοπτική στο μέλλον.
Με τον Γιώργο Καραμπάτο επικεφαλής του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο θεσμός κέρδισε σε κύρος, καθώς έφερε νέες ιδέες και δεν επαναπαύθηκε στη βολική καρέκλα του προέδρου.
Ελλείψεις ασφαλώς και υπήρξαν και λάθη έγιναν, ωστόσο η προσπάθεια του Καραμπάτου να λειτουργήσει το Επιμελητήριο ως βάση της μεσσηνιακής επιχειρηματικής κοινότητας ήταν συνεχής όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς ωστόσο να βρίσκει πάντα την ανάλογη ανταπόκριση.
Στη νέα εποχή για το Επιμελητήριο, που ήδη έχει αρχίσει, όσοι θα ακολουθήσουν χρειάζεται να κοιτάνε πάντα ψηλά και μακριά για να ξεπεράσουν τον πήχη των απαιτήσεων που ο Καραμπάτος με το καινοτόμο έργο του έθεσε.
Ακόμα κι αν διαφωνεί κανείς μαζί του, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι άνοιξε τους επιμελητηριακούς ορίζοντες και στόχευσε στο μέλλον. Για όλα αυτά βέβαια το λόγο έχει η Ιστορία.
Ο Kαραμπάτος πάντως συνεχίζει τη δική του προσωπική πορεία με τους «Δρόμους της Ελιάς». 
 .kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου