13.9.13

Γιατρός… έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας του

Ασκήθηκε δίωξη από το ΙΚΑ

Αναγκάστηκε να επιστρέψει 17.000 ευρώ για να γλιτώσει τα χειρότερα…

Μέχρι και γνωστός Πατρινός γιατρός έπαιρνε επί χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του και μάλιστα το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε και ήδη το Ασφαλιστικό Ταμείο προχώρησε σε δίωξη σε βάρος του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Κόσμος» της Πάτρας πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς γιατρούς της πόλης ο οποίος ελάμβανε παράνομα τη σύνταξη της αποδημήσασας εις Κύριον μητέρας του και μάλιστα είχε παρακρατήσει συνολικά το ποσό των 17.000 ευρώ!

Όταν το ΙΚΑ έκανε έλεγχο, το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε και τότε ο γιατρός… επέστρεψε το σύνολο του ποσού στο ασφαλιστικό ταμείο προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα.

Ωστόσο η ποινική του δίωξη προχωρά και απομένει να δούμε ποια θα είναι η ποινή του, ή αν το Δικαστήριο τον αθωώσει (λόγω πρότερου έντιμου βίου και σε συνδυασμό με την επιστροφή του συνόλου του ποσού που είχε κρατηθεί).

Ο ίδιος πάντως αναμένεται να ισχυριστεί πως η σύνταξη έμπαινε σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε με τη μητέρα του και πως δεν είχε πρόθεση να… καταχραστεί το ποσό!

Όλα αυτά όμως θα αποδειχτούν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
              

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου