5.9.13

Οργισμένη η παπαδιά με τον εραστή της

Δεν έχει τέλος η άγρια διαμάχη μεταξύ της 43χρονης παπαδιάς Θεοδώρας Καρβέλα και του 41χρονου πρώην εραστή της Νικόλαου Παναγόπουλου, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια ποινή κάθειρξης για την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2012 στην Ηλεία.

Η αποκάλυψη της «Espresso» στο χθεσινό φύλλο για τους ισχυρισμούς του δράστη μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, πως είναι θύμα της παπαδιάς, την οποία κατηγόρησε πως εκείνη πυροβόλησε και σκότωσε τον ιερέα, προκάλεσε την άμεση και οργισμένη αντίδραση της 43χρονης. Μέσω του συνηγόρου της Απόστολου Λύτρα πέρασε στην αντεπίθεση δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν έπιασε ποτέ στα χέρια το φονικό όπλο και πως δεν υποσχέθηκε οικονομικά ανταλλάγματα στον 41χρονο προκειμένου να τον πείσει να δηλώσει ένοχος ενώπιον του δικαστηρίου.


Μέσα από τις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών, όπου εκτίει την ποινή ισόβιας κάθειρξης που της επιβλήθηκε, η Θεοδώρα Καρβέλα δηλώνει πως οι τωρινοί ισχυρισμοί του Νικόλαου Παναγόπουλου καταρρίπτονται από τα ίδια τα στοιχεία της δικογραφίας. Αναφέρει ακόμη πως η πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε σε ανακριτικό στάδιο και με τη λήψη DNA από τα χέρια και τα ρούχα της αποδεικνύει χωρίς αμφιβολία ότι ή ίδια δεν έχει αγγίξει το όπλο του εγκλήματος.


Μιλώντας στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισης της παπαδιάς Απόστολος Λύτρας δηλώνει πως ο Παναγόπουλος με τις συνεχείς ανατροπές των υπερασπιστικών του ισχυρισμών προσπαθεί να αποδείξει ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και είναι μια ψυχικά διαταραγμένη προσωπικότητα. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ενα χρόνο μετά τη δολοφονία του άτυχου ιερέα αλλάζει ακόμη μία φορά τους ισχυρισμούς του υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι δεν είναι αυτός που πυροβόλησε το θύμα αλλά η πρεσβυτέρα. Προσπαθεί και πάλι να ανατρέψει τα δεδομένα και να αποποιηθεί τις ευθύνες του.


»Η πραγματικότητα είναι πως ο ίδιος αποφάσισε και ο ίδιος δολοφόνησε τον άτυχο ιερέα, ορμώμενος από την παθολογική του ζήλια, όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε στην απολογία του. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης επί ώρες κατέθετε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τόσο για τον τρόπο με τον οποίο αφαίρεσε τη ζωή του άτυχου ιερέα όσο και για τα κίνητρα της αποτρόπαιης πράξης του. Ο ισχυρισμός του ότι η Καρβέλα του υποσχέθηκε οικονομικά ανταλλάγματα είναι έωλος, καθώς κατά την εκδίκαση της υπόθεσης προέκυψε πως ο άτυχος ιερέας και η σύζυγός του δεν διέθεταν ούτε χρήματα ούτε περιουσιακά στοιχεία. Η εντολέας μου θεωρεί την απόφαση άδικη και ελπίζει πως στο εφετείο θα κηρυχθεί αθώα, όπως άλλωστε πρότεινε και ένας εκ των μελών της σύνθεσης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου