19.9.13

Μπροστά στα δύσκολα ο Αλευράς

Μπερδεύονται σημαντικά τα αυτοδιοικητικά πράγματα του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία. 
Αυτό βασικά οφείλεται στο γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ που στήριξαν το σημερινό Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες πλέον έχουν υποστεί πολιτική συντριβή και κανείς δε ποντάρει σε αυτά.
Μια εκδοχή που παίζει στα μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο είναι η Νέα Δημοκρατία να στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη. 
Καθόλου απίθανο αφού όλα στην πολιτική είναι συσχετισμός δύναμης. Αν κάνουμε μια υπόθεση εργασίας και δεχτούμε αυτό το σενάριο τότε αρχίζουν «τα όργανα» για τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά. 
Είναι φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία θα απαιτήσει τουλάχιστον στην πατρίδα του Πρωθυπουργού ο Αντιπεριφερειάρχης να είναι από το χώρο της. Το αίτημα θα είναι δίκαιο και κανείς σοβαρός δεν θα μπορέσει να το αμφισβητήσει.
Τι επιλογές θα έχει τότε ο Παναγιώτης Αλευράς;
Η μία επιλογή είναι να ζητήσει να κατέβει στο ψηφοδέλτιο του Τατούλη με σταυρό αφήνοντας σε άλλον να παίξει το ρόλο του Αντιπεριφερειάρχη. Από δήμαρχος κλητήρας δηλαδή. Αλλά και τότε τα πράγματα γι΄ αυτόν θα είναι δύσκολα για τρεις λόγους:
Ο πρώτος είναι ότι έχει χαθεί η βάση του ΠΑΣΟΚ από την οποία πήγαζε η δύναμη του Αλευρά.
Ο δεύτερος είναι ότι ο πολιτικός χώρος που έκφραζε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Κουσελάς είναι εναντίον του στα «κάγκελα ανεβασμένοι» θα λέγαμε γιατί θεωρούν ότι τους πούλησε στις βουλευτικές εκλογές και στήριξε άλλα πρόσωπα. Είναι τόσο πολωμένο, μου λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, που και να βγει ανοιχτά ο Κουσελάς «να δώσει άφεση αμαρτιών» και να ζητήσει την στήριξή του κανείς δεν πρόκειται να υπακούσει.  
Ο τρίτος είναι ότι ο Παναγιώτης Αλευράς διαδέχτηκε το Χρήστο Μαλαπάνη στην Αντιπεριφέρεια όταν αυτός συγκρούστηκε με τον Πέτρο Τατούλη και παραιτήθηκε. Πολλοί, ιδιαίτερα καλαματιανοί που εκτιμούν το Χρήστο Μαλαπάνη, θεωρούν ότι ο Αλευράς δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τα τότε γεγονότα.
Η δεύτερη επιλογή που έχει είναι να εγκαταλείψει την Περιφέρεια και να θέσει υποψηφιότητα για το δήμο Οιχαλίας. Έλα, όμως, που οι παραπάνω λόγοι που αναλύσαμε ισχύουν και εδώ; Σε μια περιοχή μάλιστα που οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας υπερτερούν όλων των άλλων δυνάμεων.
Η λύση του προβλήματος είναι δύσκολη αφού και ο δρόμος να πάει μόνος του στο σπίτι του δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα του Παναγιώτη Αλευρά. Η άποψή μας είναι ότι θα δώσει τη μάχη με το σύνθημα «Ή ταν ή επί τας».
Spartakos

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου