5.9.13

Η ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ.

Γράφει: Ο Αντώνης .Α. Αντωνόπουλος
                Δημοσιογράφος-Μέλος ΕΣΗΕΑ
                 Α΄ Αντιπρόεδρος Π. Σ. Α. Τ

Σε προηγούμενες ευκαιρίες που είχα να καταθέσω τις σκέψεις μου στα ΜΜΕ της περιοχής μας σχετικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ήμουν σαφής ,ξεκάθαρος και φυσικά εκ διαμέτρου αντίθετος με τις πρακτικές του απερχόμενου και υπό κατηγορία ύποπτου προέδρου της Ε Π Σ Μεσσηνίας Άρη Σταθόπουλου.
Το 2013 σε μια χρονική στιγμή που ολόκληρη η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αναζητεί πυξίδα επανεκκίνησης και επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας της ως χώρα, είναι γεγονός ότι η κοινωνία μας βρίσκεται σε σύγχυση.
 Μετά από 30 σχεδόν χρόνια στη μαχητική δημοσιογραφία δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό μου ότι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της πατρίδας μου επικρατούν κανόνες Ομερτά, τους οποίους αποδέχονται παράγοντες ποδοσφαιρικών σωματείων .
Κάτι τέτοιο είναι πέρα από την λογική, πέρα από κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Υπηρετείς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σημαίνει αλλά πράγματα και σε καμιά περίπτωση αυτά που πράττει όλα αυτά τα χρόνια με την ανοχή των παραγόντων ο Άρης Σταθόπουλος.
Ο επί τρείς δεκαετίες απερχόμενος πρόεδρος της Ε Π Σ Μεσσηνίας Άρης Σταθόπουλος που έχει επιβάλλει συνθήκες τρόμου στα σωματεία, που έχει μετατρέψει σε κλειστό κλαμπ την Ε Π Σ, πληροφορούμε ότι τηλεφωνεί στους παράγοντες ,πραγματοποιεί συναντήσεις εμφανίζοντας ξαφνικά άλλο προσωπείο, και τάζει λαγούς με πετραχήλια. Γυρίζει τα πανηγύρια ,κάνει κεράσματα, μοιράζει δώρα, για να εξασφαλίσει (Να υφαρπάξει στην ουσία)την ψήφο των σωματείων για μια ακόμη φορά. Αμέσως μετά τις εκλογές και αν ο Άρης πετύχει να επανεκλεγεί ανακηρύσσοντας τον εαυτό του ως τον «Φιντέλ Κάστρο» του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, θα ξεχάσει το «Αδελφούλη» και θα βγάλει εκ νέου από το χρονοντούλαπο το κοστούμι της αλαζονείας και την νοοτροπία του ενός ανδρός αρχή.
Αυτά και άλλα πολλά είναι γνωστά εδώ και χρόνια στη Μεσσηνία, τα ξέρουν και τα συζητούν στα γήπεδα και τα καφενεία. 
Το εγκληματικό είναι ότι τα υιοθετούν και παράγοντες νέας γενιάς!!!
Από εκεί και πέρα η αφορμή για να …ασχοληθώ εκ νέου με τον Άρη Σταθόπουλο ως παράγοντα, ήταν η διαπίστωση που έκανα όταν έφτασα την περασμένη Δευτέρα μαζί με τον φίλο μου Βασίλη Χατζηπαναγή στη Καλαμάτα. Πληροφορήθηκα ότι ο Άρης Σταθόπουλος πέρασε το Σαββατοκύριακο του παίρνοντας τηλέφωνο τα σωματεία που από την μία τα καλούσε να μην συμμετέχουν στο camp του Βασίλη Χατζηπαναγή!!! ,και από την άλλη να πάνε τους παίκτες τους στο γήπεδο του κορδία για να γίνει η προεπιλογή των μικτών Ομάδων!!!
Οι κινήσεις αυτές ανέδειξαν και απέδειξαν την μικροψυχία, αλλά και την ασέβεια του απερχόμενου προέδρου της Ε Π Σ Μεσσηνίας Άρη Σταθόπουλου, απέναντι στο κολοσσό της μπάλας και του ήθους Βασίλη Χατζηπαναγή. Στα 38 χρόνια που βρίσκεται ο Χατζηπαναγής στην Ελλάδα ο Σταθόπουλος τα 30 είναι πρόεδρος της Ε Π Σ. Όχι μόνο δεν τον κατέβασε, δεν τον τίμησε ,δεν έδωσε τη χαρά σε μικρούς και μεγάλους φίλους της μπάλας, αλλά και τώρα επιχείρησε με κάθε τρόπο να τορπιλίσει την εκδήλωση. 
Αυτή είναι η αντίληψη του για το ποδόσφαιρο. 
Αυτό εκφράζει και αυτό υπηρετεί. Είναι υπόλογος απέναντι σε αυτούς που αντιλαμβάνονται σκέπτονται και καταλαβαίνουν. Κυρίως είναι υπόλογος απέναντι σε παιδιά που τους στέρησε την χαρά να γνωρίσουν τον μεγάλο Βασίλη Χατζηπαναγή. 
Ότι και να κάνει είναι έκθετος και υπόλογος, και αυτό που ξεκάθαρα απευθύνω στους παράγοντες των ποδοσφαιρικών σωματείων της Μεσσηνίας είναι ότι, ο Άρης Σταθόπουλος έχει κριθεί και πανελληνίως από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου για αυτό και τον παραγκώνισαν. Όσο για εμάς; 
Η ανιδιοτελής πρόθεση και διάθεση μας με πράξεις και όχι με υποσχέσεις δεν διακυβεύεται ούτε κρίνεται από το δήθεν αντίβαρο του Σταθόπουλου. Προσωπικά έχω κριθεί 30 χρόνια μέσα από την δουλειά μου τώρα πανελλαδικά και απολαμβάνω τον σεβασμό και την εκτίμηση. Αυτό που θα κριθεί είναι η αντίληψη, τα πιστεύω, και οι αρχές αυτών που θα ψηφίσουν σχετικά με το ποδόσφαιρο του τόπου μας.
Θα παραμείνουν συμμέτοχοι, έχοντας συνευθύνη  στο σκοτάδι ,την μιζέρια και τα δήθεν ανταποδοτικά συλλογικά οφέλη ,η θα γυρίσουν σελίδα για να αλλάξει προς το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο.
Διαφορετικά ας βαλσαμώσουν τον Άρη, που τον φοβούνται και δεν τολμούν να πάνε ούτε στο γήπεδο να δουν τον Χατζηπαναγή. Δεν τολμούν να έρθουν σε μια συγκέντρωση να πουν την άποψη τους, να διεκδικήσουν αυτά που πιστεύουν.
Αυτά είναι απίστευτα ,απαράδεκτα και αδιανόητα.
Γιατί οι αυριανοί πολίτες της κοινωνίας στη Μεσσηνία είναι κατά παιδιά που παίζουν μπάλα. 
Αυτά τα παιδιά και ακούν και βλέπουν και μαθαίνουν. 
Αναλογιστείτε την ευθύνη σας απέναντι τους  όλοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου