6.9.13

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Αρκαδία


διαρρηξηh1-640x400

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε οικίες και οχήματα, ενώ εξιχνιάστηκαν δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών -και απόπειρες-, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.
Συνελήφθη, προχθές (4-9-2013) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει ακόμα τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Συνολικά από την δράση τους, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις 12.500 ευρώ
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές και τεχνικές μεθόδους, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τα τέλη Μαρτίου, έως και τα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι ανωτέρω, με διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρες κλοπών, σε οικίες και οχήματα:
  • Κατά το χρονικό διάστημα από την 24-3-2013 το βράδυ, έως την 25-3-2013 το πρωί, στο Στενό Αρκαδίας, προσπάθησαν να διαρρήξουν οικία, χωρίς να τα καταφέρουν.
  • Την 3-4-2013 και 5-4-2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλωνίσταινα Αρκαδίας και στην Τρίπολη Αρκαδίας αντίστοιχα, προσπάθησαν επίσης να διαρρήξουν οικία χωρίς να τα καταφέρουν.
  • Την 5-4-2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και χρήματα. Επιπλέον, αφαίρεσαν τα κλειδιά δύο οχημάτων του ίδιου ιδιοκτήτη, τα οποία ερεύνησαν, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό τους.
  • Την 5-4-2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, διέρρηξαν όχημα και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 19-4-2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Μερκοβούνι Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και χρήματα.
  • Την 27-3-2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Πιάνα Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 2-4-2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Κάψια Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 4-4-2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Παλαιόπυργο Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
  • Την 26-3-2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Νεστάνη Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Κατά το χρονικό διάστημα από την 18-3-2013 το απόγευμα, έως την 22-3-2013 το απόγευμα, στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 28-4-2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Θάνα Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 27-4-2013 το βράδυ, στο Θάνα Αρκαδίας, προσπάθησαν να διαρρήξουν οικία, χωρίς να τα καταφέρουν.
  • Κατά το χρονικό διάστημα από την 18-3-2013 το βράδυ, έως την 19-3-2013 το πρωί, στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 1-4-2013 το πρωί, στη Μεσσοράχη Αρκαδίας, προσπάθησαν να διαρρήξουν οικία, χωρίς να τα καταφέρουν.
  • Την 7-4-2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Μανθυρέα Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία και αφαίρεσαν χρήματα.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις 12.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Μέρος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν, βρέθηκαν και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο 23χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής ομάδας.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου