20.9.13

Άλλοι απολύονται και άλλοι γίνονται «μετακλητοί»!!!

Μπορεί στο δημόσιο να έχουμε απολύσεις, διαθεσιμότητα, κινητικότητα και πάει λέγοντας, έχουμε όμως και αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων των Υπουργών. 
Εκεί το προσωπικό αντί να μειώνεται αυξάνεται και βέβαια χωρίς ΑΣΕΠ.
Για να δούμε λίγο τα στοιχεία που μιλάνε μόνα τους. 
Από τις 17 Ιουλίου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων στα υπουργεία αυξήθηκε κατά 165 υπαλλήλους. 
Με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις 9 Σεπτεμβρίου 2013, οι «μετακλητοί» υπάλληλοι ανέρχονται σε 1.745. Το σύνολο αυτό επιμερίζεται σε 1.197 υπαλλήλους και 548 συνεργάτες βουλευτών.
Για να κάνουμε τις συγκρίσεις παραθέτουμε λίγα ακόμη στοιχεία: στις 17.7.2013 οι «μετακλητοί» ανέρχονταν στους 1.580. Από αυτούς οι 1035 ήταν μετακλητοί και 545 ήταν συνεργάτες βουλευτών.
Από τη σύγκριση των παραπάνω προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των μετακλητών αυξήθηκε κατά 165 υπαλλήλους μετά τον ανασχηματισμό.
Έχει να σχολιάσει κανείς κάτι….. εκτός από το να ρωτήσει τους Βουλευτές και τους Υπουργούς γιατί δε χρησιμοποιούν δημοσίους υπαλλήλους στα γραφεία τους και προσλαμβάνουν «μετακλητούς». Δεν έχει το δημόσιο ικανότατους υπαλλήλους;
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Spartakos

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου