18.9.13

Εκτός νόμου θέλει τη Χρυσή Αυγή ο επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών

"Σοκαριστική" και "απαράδεκτη" χαρακτηρίζει τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου, καθώς -όπως αναφέρει- τα μέλη της είναι ικανά ακόμη και να σκοτώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους.
"Το μίσος ξενοφοβικών μελών της Χρυσής Αυγής φτάνει μέχρι να σκοτώσει πολιτικούς αντιπάλους" σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σβόμποντα, τονίζοντας πως "είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο από κάθε άποψη αυτό το περιστατικό σε μια χώρα της ΕΕ".
Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής των ευρω-Σοσιαλιστών, "είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο να καταλήξουν σε σοβαρές προτάσεις πάνω στο πώς θα σταματήσουν αυτές τις εξτρεμιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανότητα απαγόρευσης του κόμματος συνολικά".
Ο ίδιος, μάλιστα, προσθέτει πως "αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν μπορέσουν να σταματήσουν τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ και δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ευρώπη ή την Ελλάδα".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου