18.9.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ- Επιχείρηση «Σκούπα» με 9 συλλήψεις και 86 προσαγωγές

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (18-9-2013) από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα
με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια πενήντα οκτώ (258) άτομα, εκ των οποίων εκατόν σαράντα δύο (142) ημεδαποί και εκατόν δεκαέξι (116) αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν είκοσι ένα (121) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά ογδόντα έξι (86) άτομα, από τα οποία σαράντα εννέα (49) ήταν ημεδαποί και τριάντα επτά (37) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα. Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
• Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
• Μία (1) ημεδαπή, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
• Μία (1) ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο ύψους -397.874,51- ευρώ.
• Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
• Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
• Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Επιπρόσθετα, κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά, είκοσι (20) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία (1) παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου