15.8.13

Πήραν πίσω τις αυξήσεις στις βουλευτικές και δημαρχιακές συντάξεις

Προς κατάργηση οδεύει η νομοθετική ρύθμιση που "πέρασε" από τη Βουλή το 2012, έχοντας ενταχθεί στο δεύτερο Μνημόνιο, η οποία προβλέπει πως οι αιρετοί (βουλευτές, υπουργοί, τοπικοί άρχοντες κ.α.) μπορούν να αυξήσουν τις συντάξεις τους, με πλασματικά έτη εργασίας, για όσο διάστημα είχαν δημόσιο αξίωμα. 
Την αποκάλυψη έκανε η Ελευθεροτυπία, φέρνοντας στο φως εγκύκλιο του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, που ενεργοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου, βάσει του προαναφερθέντος νόμου. 
"Ο αναγνωριζόμενος χρόνος αξιοποιείται είτε για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, είτε για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης" ανέφερε το έγγραφο. 
Μετά την αποκάλυψη και τις αντιδράσεις που προέκυψαν, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε πως "στις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που διανύει η χώρα, η προσπάθεια επιβάλλεται να είναι συλλογική και το παράδειγμα πρέπει να δίνεται πρωτίστως από τους αιρετούς κάθε βαθμίδας". 
 "Η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενίσχυσε προνόμια σε βουλευτές και αιρετούς, αλλά αντίθετα κατήργησε κάθε προνόμιο με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης" πρόσθεσε, μιλώντας για διευθετήσεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις που ανήκουν σε προγενέστερα της παρούσας κυβέρνησης νομοθετήματα. 
Υπογράμμισε πάντως ότι αυτά επαναξιολογούνται με σκοπό την κατάργησή τους

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου