31.8.13

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Μετωπική με.... αγέλη αγριογούρουνων

Η... ιστορία είναι από τις σπάνιες στα χρονικά και έχει σχέση με τροχαίο ατύχημα, τραυματισμούς, νοσοκομεία, πλειστηριασμούς αγριογούρουνων, αλλά και λαθροθηρία!

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Όλα λοιπόν ξεκίνησαν όταν προχθές το βράδυ στον δρόμο Λάρισας-Συκουρίου πήγαιναν κανονικά άλλη προς Λάρισα και άλλη προς Συκούριο δύο γυναίκες οδηγοί με τα μικρά, συμβατικά Ι.Χ. πόλης: Ένα Opel και ένα Kia (στη φωτογραφία το ένα από τα δύο οχήματα), όταν η μοίρα το θέλησε, συναντήθηκαν με μία ομάδα αγριογούρουνων που εκείνη την ώρα γύρω στις 10:30 το βράδυ, κατέβαινε από το βουνό για να κάνει επιδρομή σε κοντινό χωράφι με καλαμπόκια!

Εκείνη την ώρα η αγέλη με τις γουρουνομάνες και τα μικρά επιχείρησε να διασχίσει την άσφαλτο λίγο έξω από το Συκούριο, μετά τη διασταύρωση με το Κεφαλοχώρι, στο ύψος του εργοστασίου Σπανού με τις πέτρες. Η έκπληξη για τις γυναίκες οδηγούς που βρέθηκαν μπροστά στο κοπάδι ήταν μεγάλη... Έπεσαν πάνω τους και σα να μην έφθανε αυτό ...τράκαραν και πλαγιομετωπικά μεταξύ τους. Στο ένα Ι.Χ. η γυναίκα οδηγός με βαριά κατάγματα εγκλωβίστηκε στις στραβωμένες λαμαρίνες και χρειάστηκε τουλάχιστον μία ώρα στους πυροσβέστες για να την απεγκλωβίσουν, στο δεύτερο η άλλη ελαφρότερα τραυματισμένη και με σπασμένα πλευρά επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όσο για τα αγριογούρουνα από αυτά τρία βρέθηκαν «νεκρά» επί του οδοστρώματος και τα άλλα έντρομα συνέχισαν το δρόμο τους προς τα καλαμπόκια.

Αμέσως εκτός από την κινητοποίηση της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκε και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Συκουρίου κ. Στ. Φαρμάκης που σε συνεργασία με το Δασαρχείο και συγκεκριμένα με την τομεάρχη - υπεύθυνη της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής Όσσας κ. Ελένη Μπουζιάνα άρχισαν μια προσπάθεια για την περισυλλογή των νεκρών και τραυματισμένων ζώων.

Στην περιοχή βρέθηκαν δύο μόνο σκοτωμένα αγριογούρουνα, καθώς ένα τρίτο έγινε «λάφυρο» από διερχόμενους.

Η... ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Το... τέλος του... «δράματος» που περιλάμβανε: Δύο αυτοκίνητα ολοσχερώς κατεστραμμένα, δύο γυναίκες οδηγούς ηλικίας 44 και 30 χρόνων τραυματισμένες με πολλαπλά κατάγματα στο Νοσοκομείο, δόθηκε χθες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Συκουρίου, όπου τα δύο αγριογούρουνα που είχαν συντηρηθεί στο ψυγείο σε κοινή θέα και κρεμασμένα με σκοινιά έξω από την ταβέρνα «Κεφαλάρι» βγήκαν σε πλειστηριασμό.

Αίματα και ...πτώματα αγριογούρουνων συνολικού βάρους 40 κιλών (20 κιλά το καθένα) βγήκαν στη δημοπρασία που αποτέλεσε και το κορυφαίο γεγονός χθες στο Συκούριο όπου από περιέργεια και μόνο είχαν μαζευτεί πολλοί ενδιαφερόμενοι και μάλιστα «χτυπώντας» τις τιμές.

Και επειδή για όποιον δεν γνωρίζει η δημοπρασία είναι μία ιερή... υπόθεση τηρήθηκαν οι κανόνες άψογα από την υπεύθυνη του Δασαρχείου κ. Ελένη Μπουζιάνα και μάλιστα με μάρτυρες που υπέγραψαν και τα σχετικά έγγραφα έναντι του ποσού των 85 και 65 ευρώ αντίστοιχα συν τον Φ.Π.Α 13%.

Και το ωραιότερο σας το αφήνουμε για το τέλος, καθώς οι δύο άτυχες και τραυματισμένες οδηγοί κινδυνεύουν να... καταδικαστούν και για λαθροθηρία, καθώς σκότωσαν αγριογούρουνα εκτός κυνηγετικής περιόδου και μάλιστα να τους κατασχεθούν-όπως πάλι προβλέπει ο Νόμος – και τα ήδη εντελώς κατεστραμμένα αυτοκίνητά τους! Συμπέρασμα, μάλλον... καβαφικό: Να εύχεσαι λοιπόν να είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά χωρίς θηράματα και άλλα συναφή, εκτός κυνηγετικής σεζόν στο... πέρασμά σου!

(Εφ. Ελευθερία)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου