7.8.13

Πρόβλημα με τα αγριογούρουνα στο Χανδρινού !

Τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανδρινού Παναγιώτης Λάππας και μέλη του Συλλόγου προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τους αγριόχοιρους που υπάρχουν στην περιοχή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης μετά τη συνάντηση ανέφερε για το θέμα:
«Κατανοώ και συμμερίζομαι τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα αγριογούρουνα στις καλλιέργειες της περιοχής, το οποίο δεν είναι σημερινό, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επισημανθεί ότι δημιουργεί μεγάλες καταστροφές στην αγροτική μας παραγωγή και επειδή τα αγριογούρουνα δεν έχουν φυσικό εχθρό, η αύξηση το πληθυσμού είναι αλματώδης, με αποτέλεσμα τη φετινή χρονιά το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα αυξημένο.
Χρειάζεται να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα από την επίσημη πολιτεία τόσο όσον αφορά την αντιμετώπιση του ζητήματος όσο και την αποζημίωση των παραγωγών από την ηρτημένη παραγωγή από τον ΕΛΓΑ.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα γίνει η παρέμβαση προς τα αρμόδια υπουργεία μετά το υπόμνημα που θα καταθέσουν οι κάτοικοι της περιοχής».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου