3.8.13

Ανακοινώθηκαν τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση

Τον "χάρτη" με τα νοσοκομεία που αλλάζουν χαρακτήρα και αυτά που συγχωνεύονται έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας. 
Το Παίδων Πεντέλης θα συνδεθεί με το Σισμανόγλειο και μαζί με το Αμαλία Φλέμιγκ θα αποτελέσουν την ομάδα των νοσοκομείων που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους της ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης μετά από συνάντηση με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Επίσης στο Αμαλία Φλέμιγκ θα αναπτυχθεί Μονάδα Αποκατάστασης και Ιατρεία Νοσηλείας μίας ημέρας (one day clinic). Τέλος διατηρούνται η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Χειρουργική Κλινική, ενώ η Πνευμονολογική, η Οφθαλμολογική, η Ορθοπεδική, η Ουρολογική και η Νεφρολογική κλινική θα μετακινηθούν σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, ενώ θα εφημερεύει μερικώς το Νοσοκομείο.

Οι Άγιοι Ανάργυροι μετατρέπονται σε νοσηλευτικό ίδρυμα με πλήρη εφημέρευση και ενισχύεται με ειδικότητες και προσωπικό, όπως και η Παμμακάριστος. Επίσης, ενισχύονται με ειδικότητες που δεν διαθέτουν ή υπολειτουργούν κυρίως τα Νοσοκομεία Σωτηρία, Λαϊκό, Σισμανόγλειο, Θριάσειο, Τζάνειο και άλλα.

Το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Κέντρο Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων καθώς και κέντρο Ακτινοθεραπείας.

Στο Πατησίων θα λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία τα οποία θα συνδέονται με το Αγία Όλγα, και το προσωπικό θα μετακινηθεί στο νοσοκομείο της Παμμακάριστου ή στους Αγίους Αναργύρους.

Η Πολυκλινική θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και οι κλινικές θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία. Θα στεγάσει επίσης Καρδιολογική και Παθολογική Μονάδα Αποθεραπείας.

Θα γίνει μεταφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία Β ΥΠΕ Πειραιώς από την Αγία Βαρβάρα και θα παραμείνει μικρό μέρους του προσωπικού. Το νοσοκομείο θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ενώ μέρος των κλινών θα φιλοξενεί χρόνια περιστατικά που δεν χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας σε νοσοκομεία της Β ΥΠΕ.


Ο υπουργός Υγείας, δεσμεύτηκε σύμφωνα με πληροφορίες ότι κανείς εργαζόμενος σε νοσοκομείο δεν θα χάσει τη θέση του και ότι οι γιατροί του ΕΣΥ δεν μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Στους 1.500 οι διαθέσιμοι από την Υγεία

Η όλη διαδικασία της κινητικότητας θα έχει ολοκληρωθεί το πολύ ως το τέλος Σεπτεμβρίου, ανέφερε ο υπουργός σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ. "Η δέσμευσή μας είναι να συνεισφέρουμε στην κινητικότητα με 1.500 άτομα. Αυτή η δέσμευση θα τηρηθεί στο ακέραιο".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου