23.8.13

Bild: «Ούτε σεντ παραπάνω για την Ελλάδα»

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η ανθελληνική υστερία της Bild, που ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου και με αφορμή τις συζητήσεις για παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της προεκλογική «καμπάνια»...
Συγκεκριμένα, η συντακτική ομάδα της Bild έφτιαξε υποτιθέμενες αφίσες του κόμματος των χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ (CDU), των σοσιαλδημοκρατών (SPD), των πρασίνων (Die Grunen) και των αριστερών (Die Linke), στις οποίες και τα τέσσερα κόμματα εμφανίζονται να ευθυγραμμίζονται στο θέμα της Ελλάδας και να ζητούν να μην δοθεί στη χώρα μας ούτε ένα επιπλέον σεντ από τους Γερμανούς φορολογούμενους.
Κατά τις επιθυμίες της Bild, λοιπόν, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών φαίνεται να ζητά μέσω της αφίσας του «ούτε ένα σεντ περισσότερο για την Ελλάδα. Η Γερμανία να παραμένει ισχυρή».
Ο ζήλος της Bild είναι τέτοιος, που κάθε αφίσα είναι προσαρμοσμένη στο πνεύμα του κόμματος για το οποίο προορίζεται...
Ετσι, οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ φαίνεται σαν να λένε «ούτε ένα σεντ περισσότερο για την Ελλάδα. Η Γερμανία να παραμένει ισχυρή».
Από την πλευρά τους, οι σοσιαλδημοκράτες του SPD λένε «Οχι νέα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα», ασκώντας έτσι κριτική στη βοήθεια που έχει ήδη προσφέρει η Γερμανία.
Οι Πράσινοι καλούν τους ψηφοφόρους να μην δώσουν χρήματα στην Ελλάδα με το σύνθημα «ο Γιούρκεν και η Κατρίν δεν δίνουν τίποτα για την Ελλάδα. Εσύ;».
Ακόμη πιο έντονη είναι η αφίσα που προορίζεται για την «Αριστερά», καθώς η σε αυτήν υπάρχει η προειδοποίηση για κίνδυνο...επανάστασης στην περίπτωση που το Βερολίνο εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα!
Το συνοδευτικό κείμενο αναφέρει ότι «Ο χορός των αυγών γύρω από το επόμενο πακέτο προς την Ελλάδα συνεχίζεται».
Οπου «Χορός των Αυγών» το γνωστό παιχνίδι-αγώνας δρόμου, στον οποίο οι δρομείς έχουν στόχο να φθάσουν στον τερματισμό χωρίς να σπάσουν το αυγό που κρατούν σε ένα κουτάλι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου