9.8.13

Ο Κλίντον και η Όπρα μεταξύ των 50 προσωπικοτήτων που τίμησε ο Ομπάμα

Πενήντα προσωπικότητες της αμερικανικής κοινωνίας, τίμησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας. Το βραβείο είναι η υψηλότερη τιμητική διάκριση των Ηνωμένων Πολιτειών και με την ευκαιρία της 50ης επετείου της απονομής, ο Ομπάμα επέλεξε να τιμήσει μια ομάδα από γνωστά ονόματα στην αμερικανική κοινωνία.
Μεταξύ των βραβευθέντων είναι ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, η παρουσιάστρια εκπομπών talk show Όπρα Γουίνφρεϊ, ο βετεράνος συντάκτης της Washington Post, Μπεν Μπράντλι, ο θρυλικός παίκτης του αμερικανικού μπέιζμπολ Ερνι Μπανκς, ο πρώην προπονητής μπάσκετ του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας Ντιν Σμιθ, και ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων Κόρντι Τίντελ
Μεταξύ των προσωπικοτήτων που τιμήθηκαν ήταν και σημαίνοντα πρόσωπα της αμερικανικής κοινωνίας που δεν είναι εν ζωή, όπως η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα Σάλι Ράιντ και ο αείμνηστος γερουσιαστής των Δημοκρατικών στη Χαβάη, Ντάνιελ Ιναουγιέ.
Ο Κλίντον, πρόεδρος από το 1993-2001, αναφέρθηκε στο έργο του στο ομώνυμο Ίδρυμα και την παγκόσμια προσπάθεια για την προαγωγή της υγείας και την ενίσχυση των οικονομιών. Ο Μπανκς ήταν για 19 χρόνια μέλος των Chicago Cubs, έπαιξε σε 11 All-Star παιχνίδια και εισήλθε στο Hall of Fame το 1977. Ο Μπεν Μπράντλι ήταν συντάκτης της Washington Post, κατά τη διάρκεια του σκανδάλου Γουότεργκέιτ που ανέτρεψε τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον τη δεκαετία του 1970, ενώ ο Ντιν Σμιθ θεωρείται ο καλύτερος προπονητής στη ιστορία του κολεγιακού αμερικανικού μπάσκετ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου