12.7.13

Χρεοκόπησε η Praktiker Γερμανίας


Χρεοκόπησε η Praktiker Γερμανίας

Η Praktiker, τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού στη Γερμανία, κατέθεσε αίτηση χρεοκοπίας λόγω έλλειψης ρευστότητας και υψηλών χρεών. 
Το Δ.Σ. της εταιρείας προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας με τους πιστωτές. 
Η διοίκηση της εταιρείας στην Ελλάδα υποστηρίζει, πάντως, ότι η Praktiker Hellas δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις, «που αφορούν ενέργειες εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων του ομίλου για συγκεκριμένες δραστηριότητες στη Γερμανία».
Σύμφωνα με το Reuters η εταιρεία δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με έναν βασικό πιστωτή της στις αρχές της εβδομάδας και αυτό δημιούργησε άμεση ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης 30 - 35 εκατ. ευρώ. Ο βασικός μέτοχος, Donau Invest, επιχείρησε να συγκεντρώσει 40 εκατ. ευρώ, αναζητώντας στήριξη από άλλους μετόχους, αλλά αυτό τελικά δεν κατέστη δυνατό. 
Σημαντικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε η άρνηση της Commerzbank να χρηματοδοτήσει το σχέδιο. H Praktiker είχε 414 καταστήματα σε 9 χώρες, αλλά τα τρία τέταρτα του δικτύου βρίσκονται στη Γερμανία. 
Ο τζίρος της πέρσι έφτασε τα 3 δισ. ευρώ, πλην όμως κατέγραψε ζημίες 188,9 εκατ. ευρώ. Η τιμή της μετοχή υποχώρησε χθες 67% και βρέθηκε στο 0,116 ευρώ, ενώ κάποτε άξιζε 32 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου